יש לי טיפה נסיון עם SPEEDGLASS, באמת טיפה, לא ציני, הקטע הוא שהמסכה שלהם גורמת לי קצת קלסטרופוביה.
אני אוהב את המראה והצורה הקופסתית של הג'קסון או מילר.
באתר של SPEEDGLASS לא מצאתי יותר מידי נתונים על המסכות שלהם.
אני אחפש שוב.
Printable View
יש לי טיפה נסיון עם SPEEDGLASS, באמת טיפה, לא ציני, הקטע הוא שהמסכה שלהם גורמת לי קצת קלסטרופוביה.
אני אוהב את המראה והצורה הקופסתית של הג'קסון או מילר.
באתר של SPEEDGLASS לא מצאתי יותר מידי נתונים על המסכות שלהם.
אני אחפש שוב.
החלטתי על המילר, בנוסף קניתי
http://www.millerwelds.com/products/...ress/coolband/
נקווה שיהיה שווה.
רשמים בהמשך. יקח קצת זמן להגיע לארץ.
מיכה תתחדש , נראה נחמד נמצנן ראש כמה זמן עבודה יש לו על בטריה ?
עידו
לא יודע, כשיגיע אני אדע.
הזמנתי מאיביי, יקח לפחות חודש וחצי עד שיגיע, כנראה שיותר.
השיקול היה מסכה שאפשר לחבר אליה משהו שיתן אוויר. יש כמובן לספידגלאס אבל זה עולה פי 3 ואם אצטרך אשקיע אבל זה גם נראה לי קצת מסורבל.
לג'קסון לא מצאתי אבל אני בטוח שיש. נראה.
מה שאני צריך לעשות זה למצוא חלקי חילוף, בעיקר משקפים. הם נשרטים די מהר אצלי. בטח אם הקסדה תשמש גם לחיתוך ועבודת פלזמה.
מיכה דבר ראשון זו ערכה לצינון , של SPEEDGLASS זו ערכת סינון שזה מצריך עמידה בתקן , לפי מה שכתוב בהוראות הפעלה בטריה מחזיקה כשש שעות .
פלסטיקים תוכל לרכוש באיבי או לחתוך לבד מפוליקרבונט בעובי 1 מ"מ .
עידו
מיכה, אם כבר הבאת אותה בהקפצה - היית צריך להקפיץ את דיון ההמשך לדיון הזה -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...E3%E2%EC%E0%F1
בכל אופן, אני הייתי ממליץ לך ליצור קשר עם מ.ב. ולהגיע אליהם להתנסות עם ה9100XX לפני שתחליט, כי זאת באמת חוויה, אבל כבר החלטת...
ריתוך ב9100XX ומערכת סינון אויר מרגיש כמו ריתוך בשלט רחוק מרוב שאתה מנותק מהסביבה, מרשים מאוד.
מילר וג'קסון בחזית הטכנולוגיה בדיוק כמו ספידגלאס, אז מפה זה כבר עניין של עלות מול תועלת והעדפה אישית.
לא פחות חשוב ממסיכה טובה....זה להשתמש במיגון עיניים שקוף תקני מתחתיה.
ותאכלס עידו הוא האיש שלך להמלצות כאלו.
אני היום....דרך אגב.....מרתך עם מסיכת תריס פשוטה ששופצרה להגנה מוגברת, המצויידת בזכוכית 12# תקנית, משקף מגן מתחתיה, ונהנה לעשות מה שאני אוהב ללא חששות.
כתבתי את זה כבר, מחפירה בפורומים של רתכים בארה"ב, עולה שהקסטה (כל היחידה האופטית עם הזכוכית) של ג'קסון מתעלה על כל האחרים, ואילו שאר המסיכה פחות.
למרבה המזל אפשר לקנות את היחידה של ג'קסון בנפרד והיא מתאימה בדיוק למסיכות האחרות (אאל"ט אפשר להרכיב אותה גם על ספידגלאס וגם על של מילר)
וזה אחד השיפורים המקובלים בתחום.
KD2 אני מכיר את הספידגלאס, צפופה מידי לטעמי.
BDM, קראתי שהקסטה NEXGEN של ג'קסון טובה יותר אבל המערכת קירור ממש עשתה לי חשק אז החלטתי על המילר, מאוד קרובות מבחינת ביצועים.
אגב, גם המילר וגם הג'קסון הן 3IN1 ככה שהן טובות גם לריתוך, גם לשיוף וגם לחיתוך. אם אני זוכר נכון הספידגלאס רק מתאימה לריתוך ויש כזו שיש לה משקף FULL FACE שמתאימה גם לחיתוך. אבל זה יותר מידי עבורי. אני לא מרתך בסביבה כל כך לא מאווררת ועם חומרים כל כך מסוכנים. אם ארגיש שיש צורך אמיתי אז אקנה את הספידגלאס הFULL FACE עם מערכת הנשימה והסינון.
מיכה הספידגלס מתאימה לכול המצבים .
עידו
היתה כתבה ב YNET לא מזמן, על 7 המקצועות הכי מסוכנים, אחד מהם היה ריתוך והסיבה פליטה של מנגן .
אני חושב שזה נמצא גם בברזל ואם כן, כדאי לשקול שוב את נושא מערכת הנשימה וסינון.
עריכה, מצאתי.
"7. רתך
הסכנה: הרעלת מַנְגָּן
הסיבה: חשיפה למנגן
האדים העולים בעת ריתוך מתכת מכילים לעתים קרובות חלקיקים זעירים של מנגן. חשיפה ארוכת-טווח לאדים אלו עלולה להוביל לתסמונת פרקינסון (הכוללת גם את המחלה <a class="bluelink" href="http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3195661,00.html" '="" target="_blank" style="color: rgb(0, 0, 255); font-size: 12px; ">פרקינסון בתצורתה המפורסמת יותר) כתוצאה מהרעלת מנגן. בין הסימפטומים: רעידות, האטה בתנועות, בעיות בשיווי המשקל ונוקשות בשרירים."
יופי את כל התסמונות האלה כבר יש לי :cool:
לא ספרו לך שלחיות זה מסוכן? עוד אף אחד לא שרד את זה...
אני שונא מנגן .
אני שונא דרדסים:D
עידו
אני באמת לא יודע איך הרגשת צפוף ב9100XX, אבל כל אחד והראש שלו...
העיקר שתתחדש ותהנה מהמסיכה החדשה.
קח את הטלפון של יוני מ-מ.ב.
052-4889292
הם מייצגים פה גם את מילר (אני לא בטוח שבאופן בלעדי, אבל מייצגים), והוא יוכל בטוח לעזור לך בכל האביזרים הנלווים.
אם אתה מהמרכז הם נמצאים בסגולה והמחסנים שלהם זה פשוט מגרש משחקים מטורף בשביל חולי כלים כמונו, תגיע לשם.
מכיר את מ.ב, קונה מהם חלקים לפלזמה שלי. חשבתי לקנות מהם רתכת מילר אבל העדפתי CEA (אני יודע, לא באותה ליגה).
יש לי משקפיים, אולי בגלל זה.
מיכה לספיידגלס יש על הכרטיס מסילות לעדשות ראייה , כך שאתה יכול לקנות מהם את העדשות שאתה צריך ולהרכיב קבוע בתוך המסכה ולא צריך בזמן הריתוך להרכיב את המישקפים .
עידו
לא ידעתי, טוב אולי פעם הבאה.
בכל מקרה קניתי את הINFERNO ככה שלהבות על הקסדה משדרגות אותה אוטומטית למצב COOL+8
:D
המסכה בפני עצמה מספיקה אבל הפלסטיקים השקופים (הפנימי והחיצוני ) שומרים על המסכה עצמה מהגצים של הריתוך אבק וכו'.
עידו
היי עידו ותודה על התשובה.
אני רוצה לוודא שהבנתי אותך נכון -
אז הכוונה במילים ״מגן עיניים שקוף תקני״ היא לשיכבת פלסטיק שקופה בצד הפנימי של המסיכה ולא למשקפי מגן שלובשים בתוך המסיכה?