רפי אתה לא מדייק האלכסונים האחוריים (סמוכות עורפיות) יכולות אך לא חייבות לעבור מעבר לקו הגלגלים של המתלה האחורי.
לגבי קיר אש אני לא מוצא בתקנון חובה לקיר מלא
Printable View
רפי אתה לא מדייק האלכסונים האחוריים (סמוכות עורפיות) יכולות אך לא חייבות לעבור מעבר לקו הגלגלים של המתלה האחורי.
לגבי קיר אש אני לא מוצא בתקנון חובה לקיר מלא
אל תשכח שמדובר פה על תקנון T1 ולא OP3000 או OP1.
מיכה עד כמה שאני זוכר אין הבדלים בתקנון בין הקטגוריות השונות , בטח בכל הנוגע לבניית כלוב הבטיחות
לפי התקנון הכלוב צריך להיות 200 מ"מ לפני ציר הגלגלים הקדמיים ולא פחות מציר הגלגל האחורי.
אפשר לחרוג מעבר לציר הגלגל האחורי.
אם אצל מורן הסמוכות העורפיות מסתיימות לפני ציר הגלגל האחורי אז הוא יצטרך לתקן אותן.
הזווית בין הסמוכה העירפית והקשת הרשית תהיה לפחות 30 מעלות. לא מצאתי התייחסות למקסימום (45 מעלות לפי מה שרפי כתב).
לאן הסמוכות העורפיות האילו צריכות להתחבר?
מיכה אם תוכל להוסיף את הציטוט מיתוך התקנון שמורה על התנאים שאמרת , כי אני לא מוצא משהו דומה
תודה
בתקנון ראלי רייד מתאריך 17 לינואר 2011.
מיקום הכלוב ביחס לשלדה : סעיף 8.11.6
זווית של 30 מעלות : סעיף 8.11.3.2
הסמוכות העורפיות מתחברות לשלדה. השלדה לצורך העניין בכלי כמו שלך היא כל המבנה שהוא לא כלוב ההתהפכות. (ולא מתלים וכדומה כמובן).
מורן צרפתי לך צילום של התקנה, להבנתי כלוב הבטיחות יכול להיות בין הגבולות שמצויינים בתקנה והסמוכות העורפיות לא חייבות לעבור את קו הגלגלים האחורי.
יפה קראתי .
לא רשום שאסור לחרוג מעבר לציר הגלגלים האחורי , לא ברכב של חנן ולא ברכב של דני התנאים הללו מתקיימים!
ולדעתי לא בשום רכב אחר שקיבל מספר שילדה, תקן אותי עם אני טועה
אני לא יודע עם מי שהוא שם לב אבל "הטוסיק" של הרכב שלי כמעת תאום לטוסיק של הרכב של חנן - מבחינת "ההסמוכות העורפיות"
אני חושב שההתייחסות של רפי הייתה בקשר לזה שהסמוכות העורפיות שלך נגמרות -לפני- הציר גלגל האחורי.
אבל אולי אני טועה כי הוא לא כתב ברור.
מורן לא הצלחתי להבין באיזה תנאים לדעתך הרכבים לא עומדים ?
חברים נראה לי שהכל בסדר ואין שום בעיה באף רכב מאלו שהוזכרו.
הכלוב עצמו ( הקוביה שבתוכה אנחנו יושבים) צריכה להתחיל לא פחות מ 200 ממ מציר הגלגלים הקדמיים ולהסתיים לפני ציר הגלגלים האחוריים עד כאן הכל בסדר אצל כולנו.
התומכות , סומכות , שמותכות....העורפיות ,יכולות להסתיים לפני או ו אחרי ציר הגלגלים האחוריים, גם כאן הכל בסדר.
חזרה לשגרה.
חנן יופי של סיכום נושא !!!!!!!
טוב חברים - אני רוצה להעולת כמה שאלות אשמח לחוות דעת מקצועיות!
1. הנושא הבוער ביותר בפרוייקט "המתאם"
נכון להיום - לאחר שבניתי מתאם אחד מעץ ,לצורך בדיקה - התגלה שהוצאת המידות של חורי החלוקה ,מאוזינג הגיר ואוזינג המנוע צריכה להיות בדיוקים גבוהים (אני מדבר
על( 0.1 - +) בשביל לקלוע את הציר הראשי של הגיר לתוך המיסב בגל הארכובה , הדיוקים צרכים להיות גבוהים מכיוון שעל האוזינגים ישנם "דואלים" (פינים שקע תקע)
שאיתם אי אפשר לשחק!
אשמח לשמוע העם ישנם בעלי מקצוע עם ידע בתחום שיכלו לייעץ וא יש מישהו שכבר עשה ויכול לתת "טיפים"
2. העניין השני יותר "אופטימי" !
לפני חודש קיבלתי טלפון מפתיע מאדם בשם משה - שהציג עצמו כמנכ"ל חברת http://www.mf-p.co.il/ מ.פ. מרכז הצנרת , ושהוא ישמח לעזור לי בכול
הקשור לאביזרי צנרת , ברקסים, צנרת מים ,צנרת דלק וכו... האמת חשבתי שעובדים עלי .
לפני יומיים נפגשנו אני ומשה "בממלכת הצינורת" בתל אביב , היה מדהים! כיף לדעת שיש אנשים שחדוות העשייה והיצירה חשובה להם לא פחות מהכסף.
בשביל תחילת העבודה על צנרת הברקסים, אשמח לקבל אינפורמציה לגבי סוגי הצרת הקשיחה והגמישה.
3. בעינין הרדיאטור, האם ישנה המלצה לשנות את דגם הרדיאטור המקורי לאחד עם יכולת קירור גדולה יותר?
רק רדיאטור אלומיניום עם מיכלי אלומיניום. לא פלסטיק.
מ.פ הם אחלה. אני עושה את כל הצנרת ההידראולית אצלם.
המתאם... לייצר אותו ברמת דיוק גבוהה לא צריכה להיות בעייה - אם לייזר לא מספיק מדויק, אז לקדוח את החורים בכרסומת CNC לא צריכה להיות בעייה עבורך. הקושי אני מניח הוא בלהשיג את המידות הנכונות. אני הכנתי שרטוט מתאם לבלהוזינג שברולט בזמנו על ידי הנחה על קרטון ביצוע, והטבעה עם צבע של מיקומי כל החורים והגבולות של הפלאנג'. אחרי זה מדדתי והעברתי למחשב. זה יצא מדויק במידה מספיקה. אחר כך כמובן מצאתי DXF מקורי באינטרנט... שווה לך להתאמץ למצוא שרטוט מדויק, אם לא באינטרנט אז אפילו לפנות ליבואן, לך תדע אולי תיפול על מישהו עם מצב רוח טוב שירצה לעזור לך. אם לא, תצטרך לעשות בעצמך.
לגבי 2 - איזה יופי, כיף לשמוע, ולפי האתר נראה שאת כל האינפורציה משה יוכל לספק לך... נראה שמבינים שם בצנרת בלמים. הדרישות בתקנון הן ללחץ מינימלי, לא מניח שתהיה איזשהי בעייה למשה להתאים לך בדיוק את מה שצריך. בגדול - כמה שיותר צינורות קשיחים, כולל על הזרועות. כלומר תעביר קטע קשיח על כל זרוע אחורית וזרוע קדמית וקטעים גמישים רק במינימום הנדרש בצירי המתלים. צינורות טפלון מצופים נירוסטה שזורה בקטעים הגמישים.
היי מורן בכל הקשור לצנרת בלמים אני הייתי מעדיף צנרת גמישה יעודית לספורט מוטורי ומאושרת fia , הצנרת מתאימה לביצוע עצמי התחזוקה מינימלית וגם המחיר לא בשמיים
אפשר להזמין לבד ברשת או להעזר ביבואן המקומי
מאיפה אתה מזמין ברשת?
מיכה לא חסר אתרי און ליין רק צריך לדעת מה לחפש, ולמרות זאת ובלי לעשות יותר מדי פרסומת אפשר להרים ליובל מלמד טלפון ולקנות ממנו את הצנרת והספחים ולהרכיב לבד
דרך אגב בעבר בדקתי והפערים במחיר לא כל כך גדולים ולא מצדיקים רכישה עצמית
גם ב'טכנו צינור' בתל אביב יש להשיג צנרת תקנית של גודרידג', יש שם איש בשם אלי, עזר לנו רבות גם באיפיון הצרכים וגם באופי השימוש.
שלום מיכה
נראה לי שלא פשוט למצוא רדיאטור אלומיניום - אבל העלתה רעיון אני אחפש!
שלום נמרוד
דגם המתאם מעץ נבנה על CNC , לאחר שהורדתי מידות והצאתי DXF , אבל כמו שכתבתי לא התאים.
לבנות את המתאם בדיוק הדרוש אין בעיה - אלה להוריד את המידות הנכונות , בגיר של הגרן ויטארה גלגל התנופה בולט מהאוזינג , מה שעוד יותר מקשה על התכנון
מכיוון שלא ניתן לבנות מתאם מ"פלטה" עם חורים , אלה "פלאנצ'" בעיצוב מיוחד ,מצורף השירטוט כדאי להבין אצת הקנספט
שלום דני
מה ההבדל בין צנרת גמישה סטנדרתית לצנרת עם תקן FIA