תגובה: לחברי הפורום שלום רב
אלדד,
נחזור לנושא גבולות השמורות.
מתואר מצב בנושא גבולות שמורות טבע - גבולות השמורות מתעדכנים באופן שלא זמין למי שלא מחפש אותו באופן מאוד רציני באתר המיפוי. אם להרחיב - בהנחה שאדם סביר מטייל עם המפות הכי מעודכנות אבל גבולות השמורה לא מעודכנים בהן במקרים מסויימים - הוא נדון לכישלון במקרים רבים.
אני, כדוגמה - כשאני מטייל בשטח, אני עושה זאת ללא מחשב נייד עם גישה לאינטרנט מהיר. מה לעשות, אני מטייל עם מפות מודפסות. וכמה שעות לפני החשיכה אני מסתכל במפה, רואה היכן חניום הלילה הקרוב, או היכן גבול השמורה בכיוון הטיול, ודואג לצאת מהשמורה או להגיע לחניון הלילה בזמן לפני החושך. לא, אני לא מתכנן את הטיול מראש. אני מספיק אחראי ומספיק מנוסה כדי לא להתברבר ולהיות מצוייד במפות אמיתיות של כל השטח לכל מקרה ולהשאיר את האופציות פתוחות.
אבל עם המצב שבו המפה לא תמיד מעודכנת - אני עלול למצוא את עצמי מול פקח, שבצדק יטען שאני בתוך שמורת טבע. ואז, לצאת מהשמורה יהיה כרוך בנסיעה בחושך (ולפעמים רחוק מאוד), ובאופן כללי לתחושת תסכול של מי שעשה הכל לפי הספר ומצא עצמו מפר חוק. ונכון שידיעת החוק אינה פוטרת, אבל יש גם מבחן הסבירות.
אז מה אני מציע? מקובל בתחומים רבים של החוק להחיל תקופת GRACE, שיכולה במקרה הזה להיות עד שמתעדכנות המפות הזמינות לציבור (כאמור - רוב הציבור לא מטייל עם אתר המיפוי פתוח מולו על המחשב הנייד) - בתקופה הזו, בהגדרה ולא כשיקול דעת של הפקח להיות נחמד או לא - אפשר להחליט כי הפקח יסביר ויתריע - ומרגע שהמפות המודפסות ובתוכנות הניווט התעדכנו - אפשר ורצוי לאכוף.
אל תשכחו שהציבור המטייל הוא לא הציידים ולא גנבי חול ולא שופכי פסולת הבניין, וכמעט כתבתי ולא אלו שנוסעים על החוף, אבל אני מוותר. (זה בציניות, כן? ) פשוט חבל שחלק מהציבור הזה ירגיש מתוסכל ממפגשים עם אנשיכם, שלאותם המטיילים ולהם יש הרבה מהמשותף.
אסף.
אסף, ההצעה שלך אינה פרקטית. היא יכולה הייתה להיות פרקטית, אם הרשות הייתה מוציאה מפעם לפעם מפות עדכניות ונאמנות (דגש על הנאמנות) מטעמה. אבל היא לא. גם לא בדיעבד. גם חיפוש אונליין לא יעזור לך. המפות באתר משרד הפנים אינן מעודכנות - מבדיקה שלי לפני מספר ימים. האפשרות היחידה שלך היא לעקוב אחרי אכרזות של שמורות טבע על ידי שר הפנים ולהתחקות אחרי התשריטים שצורפו לאכרזות האלו. סיפר לא פשוט וגם לא זול.
הסיפור אפילו עגום יותר, כאשר אתה מבין שהפקחים (ואפילו בעלי תפקידים בכירים יותר ברשות, הרבה יותר בכירים), כלל לא מבינים ולא יודעים איזה פרסום מחייב ואיזה לא. אני מכיר באופן אישי מספר דיונים בבתי משפט שנסתיימו באופן מביך עבור הרשות - רק משום שהפקחים (בדרך כלל לא באשמתם - אף אחד לא טרח להסביר להם כיצד צריך להתנהג בבית משפט) הוצגו ככלי ריק.
אני מאלה שחושבים שתפקיד הפקחים הוא חשוב (מאוד) ורק מצטער שאף אחד לא טורח להסביר להם את מלוא האספקטים של תפקיד זה ולפחות להעביר להם כמה תובנות יסוד של השיטה הדמוקרטית או של עקרונות המנהל התקין (מילים גבוהות - אבל כמעט כל אחד מהמגיבים למעלה חזר עליהן, במילותיו שלו).
ולאלדד פלד - אם אני לא טועה, בראשית דבריך ביקשת שהדיון יהיה מכובד ומנומס. להגיב באופן ענייני או בכלל לשאלות ותהיות שהועלו כאן, זה אלף-בית של נימוס וכבוד לזולת. נאה דורש, נאה מקיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
יוסי אני ממהר לעבודה אבל מאוד מעוניין להגיב לכן אגיב בקצרה.
לא יתווכח איתך לגבי הזבל רק אציין
שלמרות שאינני מטייל כמעט אני כבר שלוש שנים עובד בשטח שבין נחל שילה לירקון ורואה כמויות של מטיילים מכל שכבות האוכלוסיה. חד וחלק הרוב הכל של מטיילים לא אוספים את הפסולת שלהם.
אגב רוב הגיפאים דווקא כן , אבל לא כל המטיילים גיפאים.
שנית החוק כן מתיר לפקחים לנסוע בחוף הים למילוי עבודתם.
לא תראה פקח עם משפחתו וחבריו פותח זולה בחוף. ואם נתקלת תדווח!
ואם לנסוע ביוף לצורך אכיפה זה נראה לך הנחה אז אין לי מה לשכנע אותך.
דבר שלישי.
אני אישית עבדתע עשרות פעמים פעילויות עם הקהילה.
פרויקט שהיה אמור לצאת עם ביס בגין לא יצא לפועל לצערי בגלל איחור בלוז מצד העירייה.
אבל חטיבת גוונים וביס אוהל שרה וביס נופים בוודאי שכן ולא פעם אחת. גם הרצאות בכיתה וגם עבודות בשטח.
לגבי הנופרים.
התחלתי בשנה שלמה של הסברה. שנה שלמה של אזהרות . ושנה שלמה של דוחות.
אנשים מכירים את האיסורים . מכירים ממה הם נובעים וזה לא אכפת להם.
ביניהם גם מורי דרך ומדריכים שהכניסו קבוצות שלמות לרחוץ במים בניגוד לשילוט.
אני מחלק את זמני בין הסברה לציד לפסולת לפיקוח על תשתיות פינוי שבילים התקנת שלטים תיקון נזקים טיפול במיניםולשים סקרים ועןד ועוד...
אז נראה לך שעד שלא אמסור את ההסבר לשמירה על בריכת הנופרים לכל עם ישראל או לכל תלמידי בתי הספר בסביבה אני צריך לעמוד מנגד שבעלימחיים מוגנים סובלים בבית גידול שלהם ולמרות שיש שילוט גדול וברור אז אני אמור לוותר על כך!!?
כתבתי לך במפורש, שאני מביא את עניין הבריכה כדוגמא בלבד.. ולא , אני ממש לא מצפה שתחכה עד שיגדל דור ש"יידע את יוסף". אבל תסכים איתי שזה הדרך שבה צריך ללכת כדי שהדברים יתרחשו. עד שלא תבינו שרק דרך חינוך, חינוך וחינוך, תצליחו להשיג מטרות, לא נתקדם לשום מקום. אני שוב חוזר לדוגמא של המטיילים, כי אני רואה בזה בצלחה וגאווה גדולה. אני רואה שינוי באותם מטיילים שבאו לפני שנה ושנתיים, חסרי מודעות לשמירה על הטבע, חסרי הבנה על הנזק שהם גורמים כשעושים דברים שלא צריך לעשות. וראה זה פלא , אחרי מספר טיולים הם משנים את הגישה. איכפתיים, מנקים אחריהם, מקפידים שלא לפגוע ולא לדרוס.
תראה, יש לי ילדה שתחיה בת 8, יום אחד, חזרה מבית ספר והפכה לי את פח הזבל, כדי להפריד פלסטיק וזבל אחר. מאז כולנו מפרידים באדיקות. מפחד...
מה אני רוצה לומר, רק חינוך מגיל צעיר, ישנה את המודעות. אתם יכולים לאהוב, או לא , אתם יכולים להפיל את האחריות על בתי הספר, מערכת החינוך, על משה רבינו, אבל אם אכפת לכם, כנסו לבתי הספר. רק כך יגיע השינוי.
והשינוי הזה לא יקרה אם הם לא יטיילו, זה לא יקרה אם לא יסבירו להם, ומוקדם ככל האפשר כן ייטב.
עד שלא תשנו את הגישה בעניין הזה, לא תשיגו את המטרה שלשמה כולנו חופרים פה.
וכתב כבר מישהו פה למעלה, כולנו פה חותרים לאותה מטרה, לכולנו איכפת, ולכולנו כואב כשרואים את הנזק שגורמים לטבע.
אז איך ולמה לעזאזל אנחנו נמצאים משני צידי המתרס ?!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אלדד,
מתואר מצב בנושא גבולות שמורות טבע - גבולות השמורות מתעדכנים באופן שלא זמין למי שלא מחפש אותו באופן מאוד רציני באתר המיפוי. אם להרחיב - בהנחה שאדם סביר מטייל עם המפות הכי מעודכנות אבל גבולות השמורה לא מעודכנים בהן במקרים מסויימים - הוא נדון לכישלון במקרים רבים.
אני, כדוגמה - כשאני מטייל בשטח, אני עושה זאת ללא מחשב נייד עם גישה לאינטרנט מהיר. מה לעשות, אני מטייל עם מפות מודפסות. וכמה שעות לפני החשיכה אני מסתכל במפה, רואה היכן חניום הלילה הקרוב, או היכן גבול השמורה בכיוון הטיול, ודואג לצאת מהשמורה או להגיע לחניון הלילה בזמן לפני החושך. לא, אני לא מתכנן את הטיול מראש. אני מספיק אחראי ומספיק מנוסה כדי לא להתברבר ולהיות מצוייד במפות אמיתיות של כל השטח לכל מקרה ולהשאיר את האופציות פתוחות.
אבל עם המצב שבו המפה לא תמיד מעודכנת - אני עלול למצוא את עצמי מול פקח, שבצדק יטען שאני בתוך שמורת טבע. ואז, לצאת מהשמורה יהיה כרוך בנסיעה בחושך (ולפעמים רחוק מאוד), ובאופן כללי לתחושת תסכול של מי שעשה הכל לפי הספר ומצא עצמו מפר חוק. ונכון שידיעת החוק אינה פוטרת, אבל יש גם מבחן הסבירות.
אז מה אני מציע? מקובל בתחומים רבים של החוק להחיל תקופת GRACE, שיכולה במקרה הזה להיות עד שמתעדכנות המפות הזמינות לציבור (כאמור - רוב הציבור לא מטייל עם אתר המיפוי פתוח מולו על המחשב הנייד) - בתקופה הזו, בהגדרה ולא כשיקול דעת של הפקח להיות נחמד או לא - אפשר להחליט כי הפקח יסביר ויתריע - ומרגע שהמפות המודפסות ובתוכנות הניווט התעדכנו - אפשר ורצוי לאכוף.
אל תשכחו שהציבור המטייל הוא לא הציידים ולא גנבי חול ולא שופכי פסולת הבניין, וכמעט כתבתי ולא אלו שנוסעים על החוף, אבל אני מוותר. (זה בציניות, כן? ) פשוט חבל שחלק מהציבור הזה ירגיש מתוסכל ממפגשים עם אנשיכם, שלאותם המטיילים ולהם יש הרבה מהמשותף.
אסף.
אסף,
כהרגלך כתבת את הדברים בצורה ברורה ועניינית. קלעת בדיוק לנקודה.
אממה, אני לא חושב שאתה תופתע אם אכתוב שברט"ג רואים בציבור המטיילים שתיארת מיעוט. מיעוט שולי וזניח.
להבנתי, הם מוצאים לנכון לנתב את עיקר המשאבים במסה העיקרית, ומסה זו כידוע לא מטיילת כפי שתיארת.
אסביר בעזרת שתי דוגמאות:
1. בחגים- שלטי הסבר ענקיים בירידה לכל שביל מסומן, בהם מופיע האיסור לרדת משבילים מסומנים בצבע ואיסור לינה במה שאינו חניון לילה מוכרז.
אין התייחסות לכך שהדבר תקף רק לשמורות טבע. נהפוכהו, במקרים רבים השלטים מוצבים אף במקומות אשר אינם שמורות טבע כלל... (אז מה זה משנה היכן גבול השמורה?)
2. ניתוב אבנים בשבילים מחוץ לשמורות טבע.
הרעיון ברור- שיטת העבודה נבנית לפי הרוב. זה שיש מיעוט שעשוי להקלע למצב מביך ומתסכל, למרות שניסה לעשות הכל לפי הספר זה לא משנה לתפישת העבודה. יש שיגידו שאותו מיעוט הוא מתחכם: למה אתה מחפש להיות שונה? תטייל כמו כולם וזהו.. ככה הרבה יותר קל לנהל את העבודה...
התוצאה הישירה של זה היא קבוצת מטיילים מתוסכלת, שמרגישה נרדפת, ועם מעט מאוד מרחב מחייה לתחושתם. אבל הקבוצה הזו היא מיעוט מצומצם.. אז למה בכלל לטרוח?!
כן, גם אני מטייל בדרך שתיארת. לפני טיול ארוך אני מעמיס את הרכב במים, דלק ועצים ונכנס לשטח. לרוב, המפות בכלל אי שם בבגאז' (הרבה יותר כיף לשוטט במדבר מאשר לנסוע כשבכל רגע העיניים במפה...) בד"כ התכנון מסתכם באיתור מרחבי טיול שירחיקו אותי מגבולות השמורות. את המפה אני פותח כשאני יודע שאני מתקרב לגבולות השמורה. ואז עושה אחת משתי אפשרויות כפי שכתבת:
או שאני עולה על שביל מסומן ומחפש חניון לילה (וכבר נכתב כאן על איכות מיקום החניונים לא פעם), או שאני מתרחק מגבולות השמורה עד כמה שניתן ומחפש אתר ארעי להתמקם בו. לצערי, כיום אני מאוד חושש מאופציה ב' מהסיבות שהוזכרו לעיל, למרות שאין שום חוק האוסר זאת. מתסכל, כבר אמרנו?
בהערת אגב אומר, שלינה באתר ארעי שכזה גורמת לי בד"כ לפנאטיות מוגברת בשמירה על הסביבה כדי להשאיר את המקום בדיוק כפי שהיה ללא הסימנים הנלווים לכל חניון לילה מוכרז: אני מטמין את המדורה בבור שאני חופר מראש, מתמקם בד"כ באפיק נחל כדי למנוע פגיעה במרקם הקרקע, מטשטש בבוקר את סימני הגלגלים/מזרנים וכד'. בחניון לילה- הנזק הוא כבר כ"כ גדול שאני לא מוצא שום טעם.
ואחרי כל המגילה הזו, אלדד- הבמה שלך....!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדד פלד
החוק לאיסור נסיעת כלי רכב בחוף הים מתיר נסיעת כלי רכב לצרכי פיקוח , בטחון והצלה , פקחי רט"ג שנוסעים על חוף הים לא עושים זאת לשם ההנאה אלא לצורך מילוי תפקידם וביצוע משימות אליהן נשלחו מטעם מדינת ישראל.
לדעתי האישית בלבד יש כאן בעיה קשה ויסודית בסדר העדיפויות.
וגם צביעות לא מעטה.
עניין של פילוסופית חיים כנראה....
מדוע?
כאשר מדובר בהקמת טיילת או פרוייקט נדלן , לא תהיה בעיה בהרס החוף והטבע . השחיתות הכספית קודמת.
העדפת הצב על האדם זו גם סוגיה שלטעמי יצאה מפורפורציה.
אתם אנשי רשטג המקבלים כספים מאיתנו +בונוסים שמנים בדמות דוחות
במקום לשרת אותנו דואגים לצבים.
מדוע מדינת חלם? תראה איזה מבצעים אתה מארגן נגד הגיפים , כמעט מלחמה
בשביל מה? תדאגו לחוף יעודי לרכבי שטח ופתאום הבעיה תפחת פלאים.
או אז , תטפלו רק במתפרעים המסכנים את הציבור.
אנחנו מדינה שלא יכולה לסבול שאנשים נהנים
יש לנו צרות עין כזו . מן מחלת נפש מיוחדת . זו ממש תופעה
ידידי אלדד
במקום להלחם בגיפאים , תבוא ותסייע במציאת פתרונות לגיפאים
אתם שם למעלה מקבלי ההחלטות , תשנו גישה
הטבע נועד לנו להנות ולשמור עליו.
תתעסקו יותר בטיפוח , בהדרכה פתיחת דרכים שסתם חסומות למטיילים ללא הצדקה
אבל אתם בחרתם במלחמות
ובעיקר בגזילת כספינו באמתלה של פיקוח ואכיפת החוק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taylorh
וגם צביעות לא מעטה.
מדוע?
כאשר מדובר בהקמת טיילת או פרוייקט נדלן , לא תהיה בעיה בהרס החוף והטבע . השחיתות הכספית קודמת.
ידידי אלדד
אבל אתם בחרתם במלחמות
כל מילה בסלע. הוצאת לי את המילים מהמקלדת.
אם יהיה חוף לג'יפאים אני בטוח לא אבקר בו, אבל, הדבר יקטין
את כמות האנשים שפורעים חוק.
זה בדיוק כמו מסלול מרוץ שניתן להכנס אליו בתשלום שיפחית את
כמות המשתוללים בעליות סדום.
מה הבעיה? זה יקטין את כמות הדוח"ות וכמות הפרסומים בעיתונות
על מבצעי אכיפה. ומה אז? לא תהיה להם דרך להוכיח שהם עושים
משהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taylorh
וגם צביעות לא מעטה.
מדוע?
ידידי אלדד
אבל אתם בחרתם במלחמות
ירון חבל על הזמן שלך.
תמיד יימצאו סיבות למה להם מותר ולך אסור..
חכמים על חלשים.
בא נראה אותם חכמים על מדינת הבדואים בדרום.מהם הם משקשקים.
אין כאן בכלל דו שיח.
בזבוז זמן.
ממה אתה חושש אפרים
בוא וספר לנו
תגובה: לחברי הפורום שלום רב (דיון מתמשך עם נציג רט"ג)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אולי מה שאתה כותב אפרים מסביר למה יותר אזרחים בוחרים דפוס עברייני.
גם אני בתחושה שהרשויות בוחרות לרכז את המאמץ איפה שיותר קל ועושה יותר כסף לקופה הציבורית.
יקפיצו מסוקים לתפוס שני ילדים על טרקטורון בים אבל לא יגעו בבדואים בדרום...
גם לא ברור לי המוטיבציה הגדולה של הרט״ג עם החופים.
החוק בעיקרון נולד לשמור על מתרחצים ולא על הטבע שממילא מחולל שם בידי הרשויות ובעלי ממון.
בועז עליך אני מתפלא.
איך לא ברורה לך המוטיבציה ???? 1.000 ש"ח קנס לכל רכב תכפיל ב XXXXX ואז בטח תבין.
הם לא מחפשים סדר ושמירה,זה רק תרוץ כדי לרוקן לנו את הכיסים.
אשתי שתחייה בעלת גן ילדים ולימדה אותי שכאשר ילד משחק בחפץ אסור ,לא אומרים לו לא אלא נותנים לא חפץ אחר שישחק.
לנו סגרו את הגישה לחופים לנחלים ווווווו מה קרה ???????????? אי אפשר גם לנו לתת גישה לחוף מסודר שיתאים לצרכים שלנו.אנחנו פחות טובים מבעלי היאכטות שמקבלים מרינה וכל מה שכרוך בזה.
פשוט גועל נפש.
לא סופרים אותנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפרים
אשתי שתחייה בעלת גן ילדים ולימדה אותי שכאשר ילד משחק בחפץ אסור ,לא אומרים לו לא אלא נותנים לא חפץ אחר שישחק.
כמו שעושים עם הבדואים והפלסטינים ?
לא יודע.... אני 18 שנה מחנך גילאי תיכון... לא זה לא.... אבל אולי אנחנו מאסכולות שונות.... :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
כמו שעושים עם הבדואים והפלסטינים ?
לא יודע.... אני 18 שנה מחנך גילאי תיכון... לא זה לא.... אבל אולי אנחנו מאסכולות שונות.... :)
דן
אם אילו שסוגרים הכללללל הם מהאסכולה שלך אז הבעייה ברורה יותר.
כנראה שצריך לקחת אתכם לאיזה חינוך מחדש לגן של אישתי ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אולי מה שאתה כותב אפרים מסביר למה יותר אזרחים בוחרים דפוס עברייני.
גם אני בתחושה שהרשויות בוחרות לרכז את המאמץ איפה שיותר קל ועושה יותר כסף לקופה הציבורית.
יקפיצו מסוקים לתפוס שני ילדים על טרקטורון בים אבל לא יגעו בבדואים בדרום...
גם לא ברור לי המוטיבציה הגדולה של הרט״ג עם החופים.
החוק בעיקרון נולד לשמור על מתרחצים ולא על הטבע שממילא מחולל שם בידי הרשויות ובעלי ממון.
קל? אתה מוזמן להצטרף אלינו לשבת אחת ובסופה לומר האם זה קל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפרים
בועז עליך אני מתפלא.
איך לא ברורה לך המוטיבציה ???? 1.000 ש"ח קנס לכל רכב תכפיל ב XXXXX ואז בטח תבין.
הם לא מחפשים סדר ושמירה,זה רק תרוץ כדי לרוקן לנו את הכיסים.
לנו סגרו את הגישה לחופים לנחלים ווווווו מה קרה ???????????? אי אפשר גם לנו לתת גישה לחוף מסודר שיתאים לצרכים שלנו.אנחנו פחות טובים מבעלי היאכטות שמקבלים מרינה וכל מה שכרוך בזה.
פשוט גועל נפש.
לא סופרים אותנו.
צר לי לאכזב אותך , זו ממש לא המוטיבציה - המוטיבציה היא שמירת טבע , הגנה על בית גידול חשוב מאד זו המוטיבציה.
מעולם אבל מעולם לא קבעה הרשות מכסות או הגדירה כמות דוחו"ת מינימלית לפקחיה.
אנחנו לא קמים בבוקר ומחפשים איך לרוקן כיסים זה אפילו לא קרוב לנושאים החשובים בהם אנו עוסקים.
הדימוי של ילד שלקחו לו את הצעצוע נחמד מאד אבל הילד יכול לבחור האם לשבת ולבכות או לחפש צעצוע אחר במקום זה שאיננו.
אני לא פוסל בכלל אפשרות להקצות איזור לג'פאים אבל זה בפירוש לא תפקידה של הרט"ג . אתה מוזמן לקדם את הנושא או להמשיך "לבכות" שלקחו לך את הצעצוע.
אלדד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אלדד,
אסף.
אסף ,
העלתי את הנושא ברשות ואני מקווה שבעתיד הקרוב אעביר תשובה מסודרת יותר. אני בהחלט מסכים באשר לתקופת הסתגלות והסברה טרם ביצוע אכיפה. אנו עושים זאת בתחומים שונים למשל סגירת אזורים לדייג , שינוי שעות פתיחה / סגירה באתרים ועוד.
אנחנו לא ממהרים לכתוב דוחו"ת והיד ממש לא קלה על העט בטח לא במקומות בהם נעשה שינוי כלשהו.
זה מאד דומה לנסיעה עם אורות בחורף - בימים /שבועות הראשונים שוטרי התנועה מעירים , כותבים אזהרות כדי לתת לציבור "תקופת הסתגלות" - כך גם אנו.
אלדד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אפשר בבקשה שתי שבתות?
אחת בים והשניה במלחמתכם מול הבדואים.
אם טעיתי אני מתחייב להודות בפומבי ;-)
אגב למיטב הבנתי חוק החופים נועד למנוע סיכון מתרחצים שאם לא כן למה הוא אינו שנורת טבע או מדוע איכם נותנים דוחות על פגיעה בערכי טבע?
חוצמזה לא נתן לך לשכוח שאתה חייב תשובה על גבולות השמורות.
אז בלי יחסי ציבור, תכבד אותנו בתשובות רציניות בבקשה
הרשות לקחה על עצמה את ביצוע האכיפה בחופי הים אך ורק בגלל החשיבות לשמירת טבע והגנה על בית הגידול החולי. כמובן שההפרעה לציבור מצטמצמת גם היא לאור פעולות האכיפה שלנו.
עניתי לגבי גבולות השמורה לאסף.
תשלח לי בבקשה את הנייד שלך ואדאג שתצטרף לפעילות שלנו במועד שמתאים לך.