בלי קשר אם העיצוב לטעמי, השיטה לייצור ה-1/1 נראית מסובכת להחריד ולא יכולה להיות מדוייקת אלא אם עבדת בפינינפארינה בשנות ה-50.
יש היום CAD, יש CNC, יש יכולת לייצר הכל ובזול בסין, למה לאמץ שיטות מיושנות ומסובכות?
Printable View
בלי קשר אם העיצוב לטעמי, השיטה לייצור ה-1/1 נראית מסובכת להחריד ולא יכולה להיות מדוייקת אלא אם עבדת בפינינפארינה בשנות ה-50.
יש היום CAD, יש CNC, יש יכולת לייצר הכל ובזול בסין, למה לאמץ שיטות מיושנות ומסובכות?
הלבן .
חברים ,אנחנו מחפשים שם ,נשמח לשמוע הצעות,היינו שמחים שהשם יהיה ישראלי ישדר חיספוס,שרידות,עוצמה,מהירות
לא חייב הכל ביחד,יהיה נחמד אם הארופאים "ישברו שיניים " כדי לבטא אותו.
עמוס
צרעה .
עידו
קן צרעות נהיה לנו פה.:p
אולי "אקנין 1", "באז 2" , "עמוס 3 " גם "לוריא 69" יכול לתפוס.
וברצינות, "תער" זה שם מתאים .
נראה לי כבר תפוס.
X2
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
יכול להיות ברק (מהיר עוצמתי כשהוא מופיע כולם יודעים זאת) :)
אלעד
יותר מ״רעם״ ?...
יותר מהיר כן חחחח
אלעד
בקצרה: לפני מספר חודשים הייתי בהרצאה מאוד מעניינת של אמיר זייד מעצב רכב ישראלי, שחזר והפציר בנו המאזינים כמה עולם הרכב השתנה משנות ה50 כאשר באותם זמנים הייתה חשיבות מועטה בעיצוב רכב אקזוטי לנושא העלויות והזמן היה מדובר ביצירות אומנות .
לגבי השמות, כבר שלחו לנו כמה הצעות מעניינות :) באתר "קארס פורום" שהציעו:
"חתחתול.
מטחובה או סחוג.
"בזק Bazak
להב Lahav - משמעות כפולה Blade/Flame , יתאים לרכב בצבעי אדום/צהוב
קלע Kela - רוגטקה Slingshot
נחשון Nachshon - אם ממש לא אכפת לכם איך זה יישמע בכל השפות, אבל אתם רוצים להיות תמיד ראשונים
בז* Baz - קל לביטוי והתרגום (Falcon) נשמע cool
בַּרְדְּלָס Bardelas - כך קוראים בעברית ל- Cheetah
*יהלום - גם יהלום (יכה) בכולם וגם מנצנץ ומרהיב ביופיו.
*חלום - כי צריך להגשים.
*ניצוץ - מהיר ומדליק.
בז - מחזיר את ההצעה אבל בכיתוב Buzz (בגלל האדרנלין, כמובן)
רשרש Rush Rush (אום אל רשרש היא אילת)
גמל, ירבוע, שפיפון, צפע, וכו' - תנו כבוד ל"חיות מדבר" למיניהן
Yam L Yam
מודל האחד על אחד נבנה לצורך מספר מטרות:
· עליו להוות בסיס לתבניות, מאותן תבניות תיוצר מעטפת הרכב.
· עליו להציג את עיצוב הרכב באופן אמיתי בתלת ממד (לא על גבי מחשב) רגע לפני ייצור, ומתן אפשרות לקבלת החלטות ושינויים.
המעצב נדרש ליהיות גם פסל,ולא מדובר באמנות אלא במוצר. במקומות שיש בהן תעשיית רכב או תעשייה ענפה בכלל, קיים מקצוע אשר נקרא: פסל תעשייתי. מקצוע זה קיים גם בתעשיית הקולנוע, לצורך בניית ועיצוב דמויות תלת ממד. בדרך כלל הפיסול נעשה מחמר תעשייתי.
אכן מקצוע זה הולך ונשחק בעקבות דרישה לקיצור לוחות זמנים, עקב לחץ כלכלי וניסיון לקיצור תהליכים. כמו כן, גם טכנולוגית הדפסת התלת ממד מתפתחת והפכה לנפוצה.
חשוב להבין שיש פער בין מה שמופיע על המחשב (תוכנת תלת ממד-CAD ) לבין המציאות.
לכן עד היום בתעשיית הרכב מבצעים את גמר העיצוב במודל של אחד על אחד גם פסלים וגם מעצבים.
אח"כ מתרגמים את העיצוב הזה למחשב לצורך דיוק ובחינת יכולות ייצור בהתאם לטכנולוגיה.
אנחנו איננו מיצרים רכב לצורך שכפול המוני ונשתמש בטכנולוגית חומרים מרוכבים לצורך ייצור הקליפות.
לשם כך אנחנו עמלים על מודל האחד על אחד.
המודל מאפשר לי לעדכן את העיצוב, מכיוון שהתהליך שאנו עושים הוא מאוד מהיר יחסית זו שוב הזדמנות לשפר את העיצוב ולחדד אלמנטים.
הרכב הזה מאוד מפתיע בפרופורציות שלו וכאשר עומדים ליד מודל אחד על אחד, מקבלים הבנה אחרת לגביו מאשר כשמסתכלים על התלת ממד שלו במחשב.
בעקבות זאת ישנם אלמנטים שעידנתי וישנם אלמנטים ששיניתי.
בנוסף, יש לנו מספר רכיבים שהיו בגדר חידה עד לפני שבוע. כמו למשל: חלון קדמי, רדיאטור ותעלת האוויר שלו, אשר עברה אנליזות זרימה. המודל מאפשר לנו לבצע שתילה של הרכיבים והטמעתם ללא עיכוב בפיתוח הרכב.
לגבי שיטת העבודה: הוצאנו חתכים מתכנת תלת הממד, לצורך קבלת דיוק. אח"כ מלאנו בפוליוריטן את החללים, ושייפנו. הפוליוריטן משטייף מאוד מהר וקל להגיע איתו לצורה מהר.
השלב הבא הוא מריחת חומר פחחים לצורך הקשחת המשטחים יצירת דיוק בקווים ובמשטחים ואטימת הרכב.
השלב הזה הוא שלב מאוד מרגש ומהנה וכל מי שמגיע לסדנא של עופר מבקש להישאר ולהבין עוד.
הדיוק שאנחנו שואפים אליו הוא דיוק עיצובי ולא הנדסי, חשוב לנו שההילייטים יהיו מדויקים ושבמשטחים לא יהיו גלים, ושהרכב יראה סימטרי.
בהמשך אפרט על אופן יצירת התבניות והקליפות וגם על נושא הגרפיקה שגם עליו אנחנו כבר עובדים וגם הוא חלק מתהליך העיצוב והמראה הסופי.
עמוס
- - - Updated - - -
לגבי השם, אני עוד מצפה לשם ייחודי.
יפה מאוד , ומושקע .
עמוס נתתם את הדעת לגבי חליצה של החלקים מתבנית , חלק מהבחירה של חלוקת החלקים של הבודי קשורה לכך ?
עידו
עיצוב הבודי ממש יפה !
מניסיוני (לפחות בבניית גלשנים ) ההיתי ממליץ לכם כשעושים " shaping " ידני למודל מסויים , נושא התאורה הוא אחד המפתחות להבנת תוואי השטח .
בהצלחה
רק אני רואה בחזית יגואר?
אסף.
העיצוב כולו מתיחס לכיווני חליצה מהתבנית, למניעת" UNDER CUT " כלומר נעילה בתבנית,אפרט בהמשך כי זה נושא מרתק,
המחייב את כל אני הצוות ליהיות מעורבים בהחלטות,
למשל מה נחשב פירוק מהיר, ואיזו גישה הוא מאפשר? ומה נחשב פירוק לצוות טכני ?
הכוונה כמובן לפירוק ה"בודי" על מנת לגשת למכולולי הרכב לתת שירות או לתקן משהו שהתקלקל.
אופן הפירוק משליך על קווי החלוקה-PARTINGLINES משליך על העיצוב וקובע כיווני שיפוע חליצה.חליצה מהתבנית ל חלקי הכיסוי.
מצד שני חלוקת הקליפות גם משפיע על חוזקן של הקליפת הללו.
לגבי התאורה זה טיפ מצוין ואנחנו עובדים על זה,אכן משחק עם תאורה עוזר לראות תקלות, ישנה שיטת הנאונים,צריך תקרה מפוספסת עם נאונים,להרטיב את הפסל(מכונית)
ואז יש השתקפות של פסי נאון על הגוף של המכונית מיד רואים אם הם זורמים באופן רציף או אם יש גלים והפרעות.
- - - Updated - - -
אסף אתה מתכוון לחיה או למכונית?
אחד ממקורות ההשראה היה פנתר שחור פומה.
למכונית. מה אני מבין בחיות.
משהו מה XJS הקלאסית.
אסף.
אני מציע: Tom Cruise
לגבי הצבעים, אפשר לקיים סקר בפורום, תחת "כלי נושא". תבדוק את האופציה.
הצעה שלי לשם - BrillianT-1
עבודה מרשימה כבר אמרתי ?