עמרי אתה מהווה השראה...
ונראה לי שבמקרה שלי אתה עוד תצטער על זה!
Printable View
עמרי אתה מהווה השראה...
ונראה לי שבמקרה שלי אתה עוד תצטער על זה!
לא הכרתי את ההסבר. אבל כל הזמן אמרתי לעצמי שלא מרגיש לי נכון שכולם אומרים שזה סיזיפי... עכשיו יש גם הסבר להרגשה :)
צריך למצוא איך מברכים מישהו על התקדמות ברוכה של השיפוץ...
כמו תתחדש על משהו חדש שקנית.. בתאבון על תחילת האוכל.. בשעה טובה על הריון... ומזל טוב על יומולדת.
אולי התמדה זו ברכה מתאימה?
חנן, אני מכיר את הסיפור עוד לפני הפורום, תודה.
במקרה דנן, זו עדיין עבודה סזיפית בעיני, גם אם יש התקדמות והתקדמות נאה.
עומרי, כל הכבוד על ההתמדה!
היוש,
יש כמה עדכונים מהפעם האחרונה. גדולים וקטנים.
נתחיל מהחשוב מכולם, יש לנו Rolling Chassis!
קובץ מצורף 104227
חלמתי על זה בלילות, זה היה קשה, מתיש, ארוך ומלא בהפתעות. בעיקר זהו תהליך למידה של אינספור דברים חדשים - ועכשיו אפשר להגיד שיותר מהכל זה היה פאקינג מספק.
זה הרכב הראשון שאני משפץ. עד לפני שנתיים לא היה לי בכלל ידע בבניית רכבים, ועכשיו הכל נראה אחרת. כל פעם פרויקט בתחום אחר – ריתוך, שחזור פחים, עבודה עם אקדח צבע, מערכת ההיגוי, בלמים, נעילה ויש עוד הרבה לפנינו.
לפני כל שלב אני קורא בספר הרכב, היינס, ג'יפולוג ומתבל עם סרטונים ביו טיוב. גם אחרי כל זה יש הפתעות ולכן נשאר לקנח עם סיוע חירום טלפוני מקצועי מחברי הפורום - עד כה, הכל התברר כאפשרי.
אני כרגע בהיי (עד המשבר הבא), הדבר הזה שנקרא שלדה מתגלגלת כל כך משמעותי בעיני. סוף סוף יש כאן איזה צורה שמזכירה מכונית, לא נעים לי להגיד כמה פעמים סובבתי את גלגל ימין ולא יכולתי להפסיק להתלהב שהשמאלי זז יחד איתו, כמו שבניתי בלגו בדיוק.
אז כמו שאתם מבינים, 'סיפוק' בא לבקר במלוא הדרו והשאיר צ'קליסט יפה של דברים שסיימנו:
1. שיפוץ מלא של הסרנים שכלל החלפת מייסבים, מחז"שים, נקיון וצביעה (מלבד מיסבים בדיפ הכל נעשה).
2. טיפול במערכת הבלמים, החלפת רפידות, אטמים, שיפוץ משאבות ברקס אחוריות.
3. התקנת נעילת דיפרנציאל לוקרייט 1520 – עושה רושם שעברה בהצלחה.
4. טיפול יסודי בתיבת ההגה.
5. העברת השלדה למשכנה החדש, שם יורכב הטנדר – סוף סוף יש לי גג אמיתי מעל הראש!
6. שליחת הבודי לסיום פחחות וצבע.
ועוד מיליון דברים קטנים שנעשו על הדרך.
שיפוץ הסרן
התחלתי מהסרן הקדמי כי נראה היה שהוא המסובך יותר. שברתי את הראש עם הספרות. ברוב המקרים מצאתי את המדריכים של ג'יפלוג כטובים ביותר, השלמתי אותם עם ספר הרכב והתמודדתי בהצלחה עם הכל. לטובת העניין נקנה קיט שיפץ מלא לקצוות הסרן, סט אטמים חדש לקליפר, רפידות בלם ועוד.
קובץ מצורף 104228
קובץ מצורף 104233 קובץ מצורף 104229
כשפתחתי את הנאבה גילית שקורוזיה מתחת למחזיר גריז השאירה סימנים יפים.
קובץ מצורף 104230
ניצלתי את ההזדמנות ותיקנתי את הפגיעות ע"י ציפוי כסף מקומי באלקטרוליזה. נכון שזה מחזיר גריז ולא צפויות נזילות משמעתיות, אבל החלטתי ללכת עד הסוף בעניין.
קובץ מצורף 104231 קובץ מצורף 104232
יצרתי בוקסה מאולתרת לפירוק והרכבת מכלולי קצה הסרן הקדמי. להפתעתי ושמחתי, היא שרדה גם את סגירת האום של במומנט 80NM. זה היה סיוט לקבע את הסרן בשביל להגיע למומנט הזה.
קובץ מצורף 104234
כמובן שעל הדרך היה חייב להיגזר איזה בורג בגלל טעות אנוש בהזנת המומנט המתאים לסגירת הלוקר. זה רק מראה כמה חשוב להשתמש במומנט שהיצרן מכתיב. סגירת ברגים קטנים ללא מומנט יכולה להחליש אותם עד כדי גזירה בהמשך. למזלי יצאתי בזול והוא נשלף בקלות.
קובץ מצורף 104235
כך נראה קצה הסרן הקדמי בסיום השיפוץ:
קובץ מצורף 104236
תזכורת למכלולי הבלם האחורי לפני שיפוץ:
קובץ מצורף 104247
ואחרי:
קובץ מצורף 104248
התקנת נעילת 1520 Lockright:
הדפסתי את מדריך ג'יפולוג להתקנת נעילת דיפרנציאל בסמוראי ויצאתי לדרך עם התקנת הנעילה. מאתגר, מעניין, מלמד וסה"כ חוויה לא נורמלית.
אין לכם מושג כמה זה משמח שבזמן שהמדריך הכתוב מתאר את כל מה שצריך לפרק כדי להגיע לדיפרנציאל, אני יודע שנחסכה מלאכת הפירוק כי הכל כבר פתוח שוכב לי על שולחן העבודה חודש ימים.
קובץ מצורף 104249
הייתי צריך למצוא שיטות מקוריות לקבע את הדיפ' לפני שפירקתי אותו לגורמים. אגב, איזה בחור העלה 4 סרטונים ליו טיוב שהוא מלמד כיצד יש להתקין נעילה בסמוראי, מומלץ למי שרוצה להתקין. בסופו של יום זה לא מורכב כמו שזה נשמע.
קובץ מצורף 104250
האמת שעד שלא סגרתי את הדיפ ושמעתי את התקתוקים לא ידעתי אם 1520 מתאימה לסרן הצר של סמוראי 84. למען האמת אף אחד לא ידע להגיד את זה ולא שמעתי על מישהו שהתקין כזו בסרן צר של 84 (ששונה מסרן צר של מנוע 1300 – שם מתאימה נעילה 1510 למיטב ידיעתי).
הדבר היחיד שהצריך קצת יכולת אלתור היה השחזת המדרגה בסיידגירס המקוריים כי לא היה מספיק מקום והפין המרכזי לא נכנס בקלות.
קובץ מצורף 104251
קובץ מצורף 104252
תזכורת איך נראה הסרן בתחילת השיפוץ:
קובץ מצורף 104253
ואיך הוא נראה עכשיו:
קובץ מצורף 104254
רגע של נחת
במקביל התחלתי לעבוד על פרויקט שלט רחוק ומנוע ללגו טנדר שלי. להשיג את החלקים ולתכנן את זה היה מורכב כמו לשפץ את הסרנים (בלי צחוק). כל פעם זה נתקע על חלקים עד שאספתי הכל :rolleyes:
קובץ מצורף 104255
תמונה אחרונה לפני צבע
בשעה טובה, נמצא הפחח/צבעי בר המזל, שיזכה לעבוד על הפרויקט. היו אצלי 3 פחחים ולא כל כך התחברתי אל אף אחד מהם, גם הצעות המחיר לא היו אטרקטיביות. בימים הקרובים תתחיל העבודה על המרכב. כזכור לקחתי על עצמי את כל עבודת שחזור הפחים המתישה על המרכב כולו כדי להבטיח שזו תיהיה יסודית ללא קיצורי דרך. המשמעות היא שעיקר העבודה שנשארה כוללת פינישים אחרונים לעבודת הפחחות שלי (בעיקר קצת גלים בגג ויישור דלתות הארגז) וכמובן צביעה כללית של המרכב.
הטנדר עוצר לתדלק אחרי שלראשונה נסע (נגרר) 120 קמ"ש על כביש 6
קובץ מצורף 104256
הטנדר בביתו החדש לחודשיים הקרובים:
קובץ מצורף 104241
טיפול לתיבת ההגה
אחרי כל זה, החלטתי לפתוח את תיבת ההגה. מצאתי בפנים הפתעה נחמדה של שברי אחת השיניים של ה Sector shaft.
קובץ מצורף 104243 קובץ מצורף 104242
פירוק התיבה הייתה משימה מאתגרת. בעיקר שליפת זרוע הפיטמן באמצעים ביתיים ללא פרס ופתרון סוגיית כיוון התיבה לאחר הרכבה. למזלי היו לי עוד 2 תיבות. גם הן פורקו ואחת מהן תרמה Sector Shaft תקין. במקבלי נקנו מחזירי שמן חדשים (עליון ותחתון). קובץ מצורף 104245 קובץ מצורף 104246
אחרי חפירה ארוכה בגוגל מצאתי כיצד מכוונים את תיבת ההגה לאחר הרכבה. היום הרכבתי את התיבה, כיוונתי לפי הספר ולסיום מילאתי שמן כנדרש.
כיוון התיבה (אפשר לחפור על שיפוץ התיבה כאן)
קובץ מצורף 104260 קובץ מצורף 104257 קובץ מצורף 104258
מורכבת על השלדה
קובץ מצורף 104237
על הדרך הוחלפו עוד ועוד דברים קטנים
קובץ מצורף 104259
נראה לי שתפסתי את העניין של העבודה עם הפיסטולט ;)
קובץ מצורף 104244
תמונות סיכום
איש זר עוזר לי עם השלדה (מי מזהה?)
קובץ מצורף 104238
ואחרון חביב...
תזכורת של השלדה לפני...
קובץ מצורף 104239
ותמונה עדכנית ביותר
קובץ מצורף 104240
ד"ש לכולם. בהמשך טיפול בטרנספר, מנוע וגיר. עדיין לא ידוע מה מצבם. תחזיקו אצבעות.
תודה על השיתוף, נראה לא פחות ממושלם!
תצליח!
Sent from my iPhone using Tapatalk
תענוג לראות, כל הכבוד!
אני חושב ששווה להבהיר משהו.... עמרי כותב פה כאילו הכל כזה פשוט וקליל... אבל חייבים לראות בעיניים את העבודה שלו כדי להבין
כמה סבל והשקעה יש ברכב הזה....פשוט משהו שקשה להבין בלי לעשות דבר כזה בעצמך!
כל הכבוד עמרי!
בימים כאלה שג'יפולוג עוסק בעיקר בשמועות ונבואות זעם - טוב שיש מישהו שמחזיר אותו למקורות.
נראה מצויין, כל הכבוד על העבודה וההשקעה.
שמע... לא יודע מה להגיד.
אני מקנא בך, אני שמח בשבילך ואני גם מפרגן-
אתה עושה עבודה מדהימה!
לגבי החידה בגוף ההודעה האחרונה שלך-
אני רק אגיד שהזר בתמונה בא לעזור, ועל הדרך הוא כנראה לומד כמה דברים שהוא יוכל ליישם בעצמו בקרוב בפרויקט אחר.
הפחח המיועד נקרא עמית במקרה?
תודה על התגובות :)
אמממ.. לא יודע מי זה עמית הפחח.
זה הפחח המיועד שלי:
http://magallery.co.il/
עמרי, תודה על השיתוף.. הפרוייקט שלך מדהים!
מזכיר לי ימים עברו :)
מתקדמים בלוח המשימות: טרנספר, משאבת בלם ראשית, אגזוז, מושבים חדשים, רדיו מקורי, ניקוי רדיאטור, שיפוץ צמת חשמל, הרכבת מנוע והנעה ראשונית!
https://www.youtube.com/watch?v=99xD...ature=youtu.be
הטרנספר פורק ונמצא תקין. אחרי לא מעט השוואות ומדידות, בסיוע חברי הפורום, גיליתי שיש לי טרנספר של LJ80 (הדגם שלפני SJ410). בספר מק"טים מופיע שהSJ410 הגיעו בשנים 82-83 עם טרנספר של הדגם הקודם LJ80 . המשמעות היא שיש לי יחסי העברה נמוכים יותר מטרנספר 1,000. הפחתה בהיי 1.74 (לעומת 1.58), הפחתה בלואו 3.05 (לעומת 2.51) - יחד עם העובדה שיש לי רק 4 הילוכים זה הופך את הטנדר לאיטי עוד יותר. מזל שאני לא ממהר לשום מקום J
קובץ מצורף 105343
בהמשך ראיתי שעל הטרנספר מוטבע הכיתוב בעברית "יפן". ככל הנראה זה טרנספר מיבוא שהוחלף במהלך השנים.
לסיכום, הוחלפו מחזירי השמן ונבדקו המייסבים. היה תענוג לקרוא ולהבין תו"כ עבודה איך עובד הטרנספר.
קובץ מצורף 105344
קובץ מצורף 105346
קובץ מצורף 105347
קובץ מצורף 105348
עמדת עבודה של דור ה Y:
קובץ מצורף 105345
קובץ מצורף 105349
סעפת הפליטה עברה ניקוי יסודי. המניפולד נטבל בחומץ ובהמשך נשטף היטב עם גרניק. זו התוצאה:
קובץ מצורף 105350
צבעתי אותו עם ספריי עמיד חום ייעודי לסעפות פליטה. אני בספק גדול אם זה יחזיק יותר מחודש עבודה, אבל נתתי צ'אנס.
קובץ מצורף 105352
עשיתי כמה שינויים, תיקונים וחיזוקים לצנרת האגזוז. הריתוכים והחלודות נוקו בהתזת חול וגם היא נצבעה בספריי הייעודי למרות שרובה הייתה מגולוונת.
קובץ מצורף 105370 קובץ מצורף 105371
קובץ מצורף 105351
קניתי קיט שיפוץ למשאבת הבלם המרכזית. זה היה פרויקט מעניין ומלמד. סה"כ מאוד פשוט והתוצאה נראת טוב.
קובץ מצורף 105353 קובץ מצורף 105354 קובץ מצורף 105355 קובץ מצורף 105356
כחלק משמירה על המקוריות של הטנדר הכיסאות הישנים נשלחו לרפד. המושב וגב הכיסא זכו למילוי חדש לחיזוק התמיכה. קיבלתי בפורום המלצה על חיים הרפד (שעשה עבודה מדהימה!) כשתפר להם כיסויים חדשים – כולל למשענת הראש הנפרדת!
לפני:
קובץ מצורף 105357
אחרי:
קובץ מצורף 105358 קובץ מצורף 105359
התחלתי לעבוד על צמת החשמל. היה שבוע קר במיוחד אז עשיתי קצת בלאגן בסלון. כל החוטים הופרדו, אלתורי החשמל למינהם נוקו מהצמה וכל חיבור זכה להלחמה וחיזוק.
קובץ מצורף 105361
גם כאן לקח לי המון זמן להבין לאן הולך כל חוט, בעיקר סביב האלטרנטור. להפתעתי גיליתי שיש בצמה המקורית הכנה למתג פנסי ערפל. במקביל מצאתי במחסן של ההורים דשבורד שהזמנתי באי ביי בתחילת הפרויקט ובכלל לא זכרתי – שלוש שנים, לך תזכור. להפתעתי יש לו את המתג המקורי לפנסי הערפל שמתאים להכנה בצמה!!
קובץ מצורף 105360
אפילו הרדיו המקורי עובד!
קובץ מצורף 105362
הראדיטור עבר ניקוי עם צינור גינה וצביעה מחדש. סה"כ נראה תקין וללא רקבונות.
קובץ מצורף 105363
ועכשיו לסאגת המנוע.
המנוע הורכב לשלדה לצורך בדיקה ראשונית.
חיברתי את החשמל וכל מה שצריך מסביב והוא הניע בקלות. בניגוד לשלב הפירוק, עכשיו באמת הרגשתי שאני יודע מה אני עושה כשאני מרכיב את המנוע ולא רק משחזר לפי התמונות שצילמתי במהלך בפירוק. זה בהחלט מקל על העבודה.
בדיקת הקומפרסיה הייתה תקינה אך בהמשך גיליתי שיש בריחה של שמן מהמנוע לראדיאטור. ולכן פורק ראש המנוע ובהמשך יוחלפו כל האטמים. מחפש מכון לבדיקת אטימה וסדקים באזור המרכז – אשמח אם מישהו יוכל להכווין אותי לבדיקות נוספות שכדאי לעשות. אפשר להגיב כאן
קובץ מצורף 105364 קובץ מצורף 105365
קובץ מצורף 105367 קובץ מצורף 105366
אחרי שהמנוע ביאס עברתי לנקות את הגיר. יש רטיבות בחלק הקדמי ובחלק האחורי של הגיר. הוא היה כמעט ריק משמן.
לפני שאמשיל עם הגיר, מה כדאי להחליף? יש מחזיר שמן בחלק הקדמי? הגישה אליו פשוטה או דורשת פירוק?
כדי להתעודד ניקיתי אותו קצת.
קובץ מצורף 105368
ולסיום חידה.
מדוע יש בגיר הזה 2 מיקרו סוייצ'ים?
קובץ מצורף 105369
אל תפסיק!!!
פשוט מעורר השראה, יישר כח.
Sent from my iPhone using Tapatalk
פשוט אשכול מרתק איזה עבודה מיקצועית עשיתה שם כל הכבוד לך
יפה מאד כהרגלך.
מיקרו סוויץ לאורות רוורס?
רוורס וניוטראל .