תגובה: פרויקט ויטרה ארוכה
היי אמיר.
דיברת איתי כבר בעבר בפרטי.
אתה קונה חלקים שונים בנפרד לתקן בעיות שונות שיוצרת הגבהה של 3" ברכב נתון.
הפעם גם מחפש משולשים קידמיים בנוסף להנמכה לפרונטאקס(מנמיך רק ב1" ולא כמו בקיטים כ2") שכבר קנית ולא הרכבת עדיין.
בסך הכל בזבזת זמן והתעסקויות,
ומוכן להתערב שגם ייצא לך יקר יותר כולל כל הרכישות והמשלוחים שביצעת בנפרד, מול קיט שלם.
מציע לך לעצור כאן, ולחשוב על רכישת קיט שלם מאחד היצרנים( כי אתה עושה את זה בלי לשים לב רק בשלבים).
סע כבר משודרג ותהנה, כולל קפיצים מתאימים, כולל מכלולים טובים נוספים.
אני מבטיח לך שגם אם מחר תרצה לתכנן תוכניות אחרות עם הרכב, אנשים ישמחו לקנות ממך חלקים מהקיט.
תודה אייל, בגדול אתה צודק, בין היתר כי אתה חושב מיינסטרים, כמובן שמתבסס גם על הנסיון הרב שיש לך.
הולכים, קונים מוצר מדף, גומרים עניין. ואתה יודע מה, כנראה שגם בעניין הכלכלי יש פה צדק, למרות שזה לא מסתדר לי עם העלויות של הקיטים בישראל ויש לי הנחה מסוימת פה ושם שאין לכל אחד, אפילו כשהוא "אח". ואולי זה גם אחד הדברים שמניעים אותי להמשיך בדרך שלי.
אני נהנה בין היתר מהמשחק הזה, לקנות חלקים, לבחון מה בסדר ומה לא, לשמוע ולקרוא חוו"ד מאחרים, להרכיב, לפרק, לתקן.
אני משתף את הפורום ושמח על כל תגובה, גם כשאני טועה בעיני אנשים ואומרים לי את זה. וטוב מאד שכך. אני גם מאלה שמוכנים להודות כשהם טועים ולפרסם את זה בפומבי... והנה להמחשה - אם יש טעות אחת שעשיתי וחזרה על עצמה, הייתה שמכרתי את הג'יפים הקודמים שלי :)
*אני גם אשמח לקנות חלקים מקיטים של אחרים בהקשר זה. אם אתה יודע על אחד שמוכר (ולא במחיר של משקלם בזהב), אני אשמח לקשר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
תודה אייל, בגדול אתה צודק, בין היתר כי אתה חושב מיינסטרים, כמובן שמתבסס גם על הנסיון הרב שיש לך.
הולכים, קונים מוצר מדף, גומרים עניין.
אני נהנה בין היתר מהמשחק הזה, לקנות חלקים, לבחון מה בסדר ומה לא, לשמוע ולקרוא חוו"ד מאחרים, להרכיב, לפרק, לתקן.
אני משתף את הפורום ושמח על כל תגובה, גם כשאני טועה בעיני אנשים ואומרים לי את זה. וטוב מאד שכך. אני גם מאלה שמוכנים להודות כשהם טועים ולפרסם את זה בפומבי...
.
אז זהו שלא, אני לא חושב מיינסטרים..חושב מחוץ לקופסה.
התאמתי ושיפרתי עוד הרבה בקיט מבחינת שיפורים ומהלכי מתלה, שיתאימו יותר לצרכים ורמת העבירות שאני עושה.
דוגמה קטנה בסיסית להגדלת מהלך מאחור:
קובץ מצורף 100033
לקנות קיט כמוצר מדף זה לא נגמר כאן.
אל דאגה, יש ויהיו לך הרבה משחקים גם עם קיט שלם ושום דבר לא מושלם גם שם.
לרוב האנשים הוא מספיק, לי לא.
והייתי בסרט הזה של לקנות שיפורים נקודתיים מאתרים אנגליים,קנדיים וכו'..בסוף אתה מגיע במקרה הטוב לאותה תוצאה, ביותר כסף.
ועדיין יחסרו לך חלקים כמו קפיצים באורך המתאים,צינור ברקס שמחפש, משולשים, או בולמים באורך המתאים שעובדים נכון יחד.
תחשוב שוב לפני שממשיך..
לקחתי לתשומת ליבי. בשביל זה הפורום הזה פה.
צנרת ברקס במקרה הזה היא לא אתגר אמיתי, אני פשוט לא רוצה להשבית את שלי, אחרת זה היה מאחוריי. כבעבר.
המשולשים למעשה זה האתגר הגדול ביותר כי זה הדבר שהכי קשה לייצור ולכן אני צריך ללכת לכאלה שכבר מייצרים מאסות ובעלי נסיון. באותו הקשר גם מגבלת הבולמים הקדמיים שמחייבים אותי בשלב זה ללכת על מוצר ייעודי של אחד הקיטים, כי לא מצאתי משהו גנרי. כמובן שהכל במגבלת מהלך הציריה.
כל השאר זה ייצור שאפשר אפילו פה בארץ לעשות ובזול יחסית. יש פה כמה אנשים מאד מוכשרים שיכולים לבנות לי זרועות רדיוס מעולות ובמחיר שפוי.
קפיצים גם כן ובולמים אחוריים, יש שוק שלם.
דרייבשאפטים בונים כראוי ולא רק בשימוש על ידי ספייסרים ושלום על ישראל עד השיפור הבא.
קיט 3"-4" אינצ' קומפלט לא יורד מעשיריה בארצנו. 7 במקרה ובאמת הישגתי את ההנחה ושילמתי במזומן. זו עלות לא פחות ממטורפת, אפילו שמדובר ברווח שבעיני הוא מוצדק ליבואן בהתחשב בכל הליך הבירוקרטיה שיש בדרך. עלות הקיט בחו"ל היא חצי מזה לפני משלוח.
בכל מקרה, אני הגבלתי את עצמי בהוצאה והמשחקים עם הרכב בתצורת הסרנים הנוכחית כי היא בעצמה מוגבלת מאד, כאמור בגלל הציריות מקדימה. משלב מסוים אני פשוט אעבור לסרן חי, עוד מעט אני סוגר שנה עם הרכב, שנה שבה אני לומד יותר ויותר על האפשרויות ליישום הפרויקט הזה על מחירו.
אמיר,
למיטב זכרוני בתחילת הרומן עם הויטארה הצבת מטרות גבוהות כגון זוג סרנים "חיים" .
האם זה עדיין רלוונטי ? אם כן,
לא חבל על כול העבודה ובעיקר הכסף בשדרוג מערכת המתלים הקיימת ?
אם זנחת את פנטזיית (גם אני לקתי בה בשלב מסוים) הסרנים "החיים",
אז בראש רשימת השידרוגים רצוי פרונטאקס מברזל !
בכול מקרה, אני חושש שצדקתי גם בשרשור הזה :
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post539806
שאין הגיון כלכלי בשידרוג ויטארה כשאפשר לרכוש SUV ישן בעל יכולות גבוהות יותר במקור.
רענן
רענן, כמו שכתבתי למעלה - המטרה היא כן 2 סרנים חיים, כאשר הקדמי מבוסס בשלב הראשון על סרן של סמוראי והאחורי מקורי. ולא ללכת על הפתרון הקלאסי של שני סרני טויוטה.
עלות של פרויקט כזה יוצאת די זהה לעלות של הסבת לסרן ברזל, נוכח המחירים של המוצר הזה בישראל. ותודה לפייסבוק והסוחרים השונים על כך...
לגבי ההגיון, כבר דיברנו על זה -
א. אין הגיון
ב. את הויטרה קניתי משתי סיבות, האחת כפרויקט כיפי וקל לעבודה עליו (סוזוקי לא משוכלל) והסיבה השניה, עלות הרכישה הייתה טובה מאד.
והמחיר....
- - - Updated - - -
אגב, מהתמונות פה, לא התרשמתי שהוא עשה משהו מיוחד.
זוג סרני היילקס עם קפיצי עלים(!) יכולים לשאת 33 נהדר על הגוף הקליל של הויטרה ולהראות גמישות שלא נופלת ממה שרואים פה בתמונות. אז להשקיע בקוילים וסרן היברידי ? נראה מיותר במקרה הזה אלא אם הוא מתחרה או קופץ על הסלעים.
3 קבצים מצורפים
חמשוש אחרון המשפחה והרכב עברו כמה חוויות.
תחילה תמונה של תיק הגג שרכשתי בעבר ומתפקד מצוין, לבקשת הקהל.
קובץ מצורף 100431
קובץ מצורף 100432
קובץ מצורף 100433
התיק בתמונה מחזיק 2 עגלות תינוק + תיק ספורט גדול ויש עוד המון מקום. קשור לגגון עם 4 רצועות מקוריות של התיק וחיזקתי ליתר בטחון עם ראצ'ט, שלא היה נחוץ באמת.
הרכב על יושביו נסע לכיוון מעלה החמישה. אחה"צ חם מאד של אוגוסט, פקקים של העליות של שער הגיא. עד אמצע העליה, קצת לפני שורש, הכל טוב ויפה, כולל עקיפות מידי פעם.
פתאום במהלך הזחילה בפקק, המחוג של החום טס למעלה, עקבתי אחריו כל הדרך ולכן הצלחתי לעצור הרבה לפני שהגיע לאדום ולהציל את המצב. כניסה לחניית חירום בצד הדרך, בדיקה של המערכת - הוונטה החשמלית המשמשת כתיגבור (וגם עובדת עם המזגן וגם מקררת את הקולר גיר) הפסיקה לעבוד והפאן קלאצ' לא מספיק טוב להתמודדות עם הסיטואציה (חום של 38 מעלות, עליות איטיות מאד מאד, גיר אוטומט עם רכב עמוס ב4 נפשות על ציודן וצמיגי 235 כבדים).
מה עושים ?
1. נרגעים ושותים מים.
2. לוקחים כמה דקות שהרכב ירגע גם.
3. פותחים מכסה מנוע ומבינים מה הבעיה, בוחנים אופציה למעקף של היוניט וחיבור ישיר של הוונטה, כדי לבדוק אם היא מתה לגמרי.
4. רגע... עוד לא הספקתי להתחיל את העבודה על שלב 3 והגיע ה"מלאך" התורן....
הוא (בשטף של הנחיות ושאלות, במהירות רבה ולעיתים צעקות): "מה קרה ???? התחמם האוטו ??? בוא תפתח נראה! תשים סוויצ'! הוונטה עובדת רק עם המזגן, רואה! אני אגיד לך מה צריך לעשות! אתה רואה שם (מצביע על הבית טרמוסטט), הוא נתפס לך!! צריך לפתוח להוציא! אתה רוצה שאני אוציא לך אותו ??"
אני: "כן, מכיר את התרמוסטט, אתה יודע מה..אני אפרק אותו, צודק אולי זה יכול לעזור" (שלב 4 נחשף)
הוא: "אתה מבין בזה ???"
אני: "אני מכיר את התהליך"
הוא: "אה...אהמם.... ויש לך כלים??? כי לי יש הכל פה ברכב" (סוזוקי בלנו חבוטה)
אני: "כן, יש לי כלים" (פה ההתלהבות שלו ירדה מאד כשהוא הבין שהבוננזה שלו נמצאת כנראה במקום אחר)
הוא: "אה...אהמם... ויש לך דבק מיוחד ?? כי צריך פה דבק מיוחד כשסוגרים את זה!" (הכוונה לסיליקון)
אני: "אתה מתכוון לסיליקון ? לא, אין לי אבל נראה מה...."(דברי נקטעים פה)
הוא: "יש לי את הדבק הזה, תביא 100 שקל ונסגור עניין, טווווב??!"
אני: "תודה, אבל אני אנסה לחיות בלי זה, מקסימום יטפטף קצת"
הוא: נעלם תוך שלוש שניות מרגע שסיימתי את המשפט, לאחד השבילים הצדדיים.
מלאך, כבר אמרתי ?
בשיחה עם גיסי, שהייתה לו תחנת דלק בירושלים, אמר לי שהיו יושבים אצלו בתחנה כמה נשמות טובות כאלה שהיו יוצאים לסיבובים וחוזרים עם כיסים מנופחים בגלל סיטואציות כאלה.
אבל, חסך לי את הנסיון של חיבור מעקף הוונטה ואכן פירקתי את התרמוסטט שהיה תקין לחלוטין ופתוח לגמרי כראוי אבל כאמור זה לא הספיק להתמודדות עם המצב, לא היה גם צורך בסיליקון אבל רשמתי לי לשים שפורפרת אחת ברכב לעתיד.
החום של הרכב חזר למעלות הרצויות והמשכנו הלאה עד התקלה הבאה...
----------------------------
ההתנהגות של הרכב הביאה אותי למסקנה שהעומסים על הרכב והגיר לא טובים ליחס ההעברה הנוכחי. ידעתי שיהיו לי עם זה בעיות אבל לא חשבתי עד כדי כך ומכאן הצעדים הבאים -
1. אפשרות שליטה בוונטה על ידי מתג מתא הנהג. עניין של כמה דקות ובטיפול בהקדם.
2. התקנת טרנספר סמוראי שלו יש הפחתה גם בHIGH - פתחתי על זה שרשור נפרד בחיפוש אחר בעל מקצוע שיעזור לי.
3. הפרדה של הקולר גיר מהרדיאטור הרגיל. (אני עוד מתנדנד עם ההחלטה הזו)
תודה שקראתם עד כה.
בן כמה הרדיאטור? משאבת המים? הפאן? לפני שאתה מתחיל מעקפים ועניינים תבדוק שהסטנדרט שלך תקין. ויטרה תקינה לא אמורה להתחמם.
Sent from my Ass
הויטרה מעולם לא התחממה קודם לכן, ואין סיבה גם שתתחמם, המערכות שלה תקינות גם אם בנות בערך 3-4 שנים. והיא לא סטנדרטית.
תיארתי סיטואציה קיצונית, שעבורה צריך פתרונות עוקפים בהישג יד.
1. מתג לוונטה חשמלית. זה משהו די פשוט ומתווסף לפעולה הטבעית של הוונטה.
2. מעקף של הקולר גיר - במקור אין קולר גיר, אני הוספתי אחד כזה כדי לשמר את הגיר, יש מצב שאפילו זה מה שמנע מהגיר למות במהלך העליה הזו. אין לי מד חום לגיר בשביל לבדוק אבל גם זה יגיע מתישהו.
3. אני עם צמיגי 235 כבדים יחסית, יותר כבדים מה205/195 המקוריים בוודאות. זה מקשה על הסחיבה של הרכב...
4. הייתי עמוס עם לא מעט ציוד ואנשים ביום חם מאד ועליה איטית מאד. מסוג הדברים הצפויים שיקרו.
מערכות תקינות זה מושג גמיש. רדיאטור חצי סתום יכול להיות יעיל רוב הזמן (מלבד עליות עם ציוד..) 3-4 שנים זה לא מעט זמן.
ממליץ לך לפרק ולנקות ועל הדרך תגלה חתיכות ממשאבת המים במערכת.., כמובן שעל הדרך תחליף נוזל קירור, שעה עבודה בלחץ..
הגיר אייסין שיש לך לא ימות בקלות (עם קולר או בלעדיו) - הלוואי בג׳ימני כזה גיר עמיד.
Sent from my Ass
מקבל את ההמלצה.
המים אגב הוחלפו לפני כחצי שנה לחדשים ולא היו שם שבבים כלשהם. מאידך, לא בוצע ניקוי בטיפול ההוא כפי שאתה מציע.
לפי מה שתארת,
לדעתי הרדיאטור צריך שטיפה חיצונית ופנימית,
הפאן קלאץ שווה בדיקה.
עדיין בסיטואציה כזאת קיצונית הויטארה מתחממת.
גם לי זה קרה בעבר עם נתונים דומים למעט צמיגים 215/75/15
הפרדת הקולר מהרדיאטור תשפר מאד את טמפ' המנוע. מאידך,
אם אין לך קולר גדול, הגיר יסבול !
והגיר שיש בויטארה הוא בכמה סדרי גודל חזק יותר ממה שלמנוע סטנדרטי יש להציע
(תוכן גיר כזה מותקן עד ה XL-7 ובקיה ספורטאז דור ראשון)
רענן
אפשר לתאר את תהליך הניקוי לפרטים? אעשה גם.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
רדיאטור סתום למדי - צריך להעביר חוטר אצל בעל מקצוע., אם רואים סימני התפוררות בדודים לדעתי חבל על הזמן ועדיף לקנות חדש (600 ש"ח תחליפי).
אם ניקוי מינור - אני שמתי כמה כפות של קלגון עם מים רגילים, נתתי לעסק לעבוד כמה שעות ואז רוקנתי את המים והרצתי עוד פעמיים של מים רגילים כדי להוציא שאריות, אחרי זה מילוי של נוזל קירור יעודי. לא אידיאלי אבל הוציא לכלוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
לפי מה שתארת,
לדעתי הרדיאטור צריך שטיפה חיצונית ופנימית,
הפאן קלאץ שווה בדיקה.
עדיין בסיטואציה כזאת קיצונית הויטארה מתחממת.
גם לי זה קרה בעבר עם נתונים דומים למעט צמיגים 215/75/15
הפרדת הקולר מהרדיאטור תשפר מאד את טמפ' המנוע. מאידך,
אם אין לך קולר גדול, הגיר יסבול !
והגיר שיש בויטארה הוא בכמה סדרי גודל חזק יותר ממה שלמנוע סטנדרטי יש להציע
(תוכן גיר כזה מותקן עד ה XL-7 ובקיה ספורטאז דור ראשון)
רענן
יש לי קולר גדול יחסית. יותר גדול מהסטנדרט שמתקינים בג'ימני למשל. על הקולר הזה אמורה לעבודה וונטה החשמלית שלא עבדה ומכאן שהיה עוד מכשול באמצעי הקירור של הרכב. שילוב של זה + החום של הגיר ויש לנו מתכון טוב להקפצת הטמפרטורות.
מבחינת שטיפה של הרדיאטור פנימית - פשוט לרוץ עם צינור מים בזרם טוב ? או שכבר נפרק לגמרי ונשלח לניקוי מקצועי (שעושה אותו הדבר?)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
יש לי קולר גדול יחסית. יותר גדול מהסטנדרט שמתקינים בג'ימני למשל.
יצרן ודגם יש ?
אם לא, מה מידות הרשת ?
קולר נחשוני או עמודים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
מבחינת שטיפה של הרדיאטור פנימית -
פשוט לרוץ עם צינור מים בזרם טוב ? או שכבר נפרק לגמרי ונשלח לניקוי מקצועי (שעושה אותו הדבר?)
שטיפה עם צינור בלחץ שווה בזבוז זמן ונוזל קירור (אתה לא מצליח לנתק אבנית/משקעים תפוסים).
רק העברת חוטר אצל מתקין רדיאטורים .
אם הדודים מפלסטיק, אל תעשה דבר ושקול בהתאם למזומנים החלפת רדיאטור.
אם תרצה, אני אחפש עבורך דגם רדיאטור כול מתכת דאבל שורות HD .
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
רדיאטור סתום למדי - צריך להעביר חוטר אצל בעל מקצוע., אם רואים סימני התפוררות בדודים לדעתי חבל על הזמן ועדיף לקנות חדש (600 ש"ח תחליפי).
אם ניקוי מינור - אני שמתי כמה כפות של קלגון עם מים רגילים, נתתי לעסק לעבוד כמה שעות ואז רוקנתי את המים והרצתי עוד פעמיים של מים רגילים כדי להוציא שאריות, אחרי זה מילוי של נוזל קירור יעודי. לא אידיאלי אבל הוציא לכלוך.
נתת לעסק לעבוד כמה שעות ??
בויטרה הדודים מפלסטיק.
חבל על הזמן והכסף של ניקוי רדיאטור.
אני הייתי מחליף לחדש.