תגובה: אתר חדש שהוקם לצורך מניעת תאונות דרכים ושיפור תרבות הנהיגה בישראל
מצאתי היכן המשועממים עם המצלמות יכולים להוציא את האנרגיה החיובית שלהם.
http://www.israelroads.com/
אין לי קשר לאתר - נתקלתי בטעות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
מה זה קשור מה אתה חושב על מי שצריך לאכוף את החוק - אתה מצהיר מחנך שלעבור עליו זה לגיטימי ומובן...
החינוך אמור להיות "ילד - אסור לעבור על החוק".
ולא "ילד - זה בסדר לעבור על החוק. יש מי שאמור לעכוף את זה. אה, גם אסור לעזור לאלה שאוכפים אותו.. צריך רק לא להיתפס..".
על הגישה הזו שלך, ג'ו דיבר..
לא אמרתי את זה. ג'ו לא הבין, אבל מה אכפת לך.
בלי קשר לג'ו. זה אתה אמרת, לא ג'ו.
אמרת שאפשר להבין את אלה שחותכים פקק וחותכים פניות, בגלל כל מיני סיבות "מובנות"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
בלי קשר לג'ו. זה אתה אמרת, לא ג'ו.
אמרת שאפשר להבין את אלה שחותכים פקק וחותכים פניות, בגלל כל מיני סיבות "מובנות"...
זה מה שאתם באמריקה כבר שכחתם.
אני ממש לא בעד עבריינות, אבל לפעמים יכול להבין למה אנשים מתעצבנים ועושים שטויות.
כששלושה נתיבים מתכנסים לנתיב אחד בתוך 100-200 מטר.... את זה לא פוגשים באמריקה או באירופה. כאן צווארי הבקבוק הללו זה דבר רגיל. חלק מהתו"ל. יש לי כאן צומת לא רחוק מהבית שמתוכנן ובנוי כל כך רע עד שהוא פקוק ועמוס גם בשלוש בלילה, וזה אפילו לא במרכז העיר הצפוף אלא באיזור מגורים שבשעה כזו כל מי שגר שם אמור לנחור את עצמו לדעת. תבוא ותבדוק את הברדק והבלגן סביב מרכז עזריאלי ותחנת הרכבת במחלף השלום בתל אביב. כדי להתקדם/להיחלץ משם אתה מוכרח לעשות עבירות. התכנון והביצוע של כבישים, נתיבים, צמתים ומחלפים כאן הוא כל כך רשלני, שלעתים נדמה שהבלגן הזה אפילו מכוון - אשכרה להאיט את התנועה בכל מחיר, לגרום בכוח לפקקים ועומסים. אז כן, זה נכון - אני כבר לא בא בטענות לאלה שחותכים ונדחפים. פשוט כי אין להם ברירה.
אתמול התפרסמה כתבה מעניינת ב"ידיעות אחרונות" על מצלמות הרמזור הכי עסוקות בארץ.
השיאנית - מצלמת רמזור ברח' בלפור פינת יוספטל בבת-ים, שמכניסה איזה מיליון-ת'לפים שקל בשעה. ואז נשאלת השאלה איך זה קורה ולמה דווקא שם. האם בגלל שהבת-ימים הם נו, הבת-ימים מהסטריאוטיפים שמשתינים על החוק מהמקפצה דווקא בצומת הכי מרכזי ועמוס בבת-ים?... או שאולי הגל הירוק שם כל כך קצרצר ולכן כל הזמן פקוק שם ואנשים לא מספיקים לחצות את הצומת אז הם "גונבים" אותו?....
על דברים כאלה אני מדבר. זה לא נקרא "להצדיק את העבריינות", כי גם מבחינתי מי שעובר באדום - שיחטוף - אבל זה כן ניסיון להבין מה גורם לבלגן. ואני לא רוצה להאשים שוב שזה נעשה בכוונה תחילה (למרות שלא הייתי מתפלא... כי עבודה שה מצלמה הזו לא מצליחה למנוע מאף אחד להמשיך לגנוב את הרמזור באור אדום. אבל למשטרה ולמדינה זה ממש לא אכפת. נהפוכו - מבחינתם כן ירבו העבריינים וגונבי הרמזורים - כי הקופה מצלצלת כל הדרך לכספות של בנק ישראל), אבל אני כן מאשים שהפרטאץ' חוגג כאן בארץ כי, נו, כי ככה זה פה. תרבות קלוקלת של רשלנות שמובנית לתוך המערכת עד כדי כך שאפשר לקרוא לה "מוצהרת".
כי צמתים כאלה, עם רמזורים שהגל הירוק/אדום בהם מתעלמים לחלוטין משעות וכיווני עומס התנועה, אתה פוגש כאן בכל צומת שני כמעט - והטכנולוגיה הזו שיודעת להתאים את אורך הגל הירוק לפי עומס התנועה כבר קיימת כמה עשרות שנים בערך...
כשמדובר בטרור ובעבריינות פלילית, יש לנו המון מומחים שמנסים להבין למה ומאיפה זה בא. רק כשמדובר בעבריינות-תנועה, אף אחד לא מוכן להקשיב, לבדוק ולהבין - רק לאכוף ולאכוף ולאכוף וזה פשוט לא עובד - עובדה. כבר עשרות שנים שהאכיפה רק מתהדקת ומתחזקת ובכל זאת יש יותר תאונות ויותר הרוגים.
אבל כאמור, אתם באמריקה כבר מספיק שנים והספקתם לשכוח איך זה כאן, בלבאנט.