משהו אחד שאני לא מבין. כל הזיווד המהולל (באמת ובלי ציניות) הזה ולא מחזיקים נוזלים ספייר לרכב? קצת שמן מנוע, ברקס וכו'
sent from somewhere
Printable View
משהו אחד שאני לא מבין. כל הזיווד המהולל (באמת ובלי ציניות) הזה ולא מחזיקים נוזלים ספייר לרכב? קצת שמן מנוע, ברקס וכו'
sent from somewhere
ואני קורא מה שכתבתי ומבין שיכול להיות שאובן לא נכון.
בכל הפעמים (שלוש או ארבע) שנתקלתי בחיים בשטח, היה כיף והיה נחמד, גם חיים וגם המפגש כולו, ויש לו סיפורים מצחיקים/מאלפים והפעם הראשונה שפגשתי בו (לאחי התפוצץ צינור שמן וחיכינו כמה שעות לרמי, שנשלף מהבית והגיע עם מיכל שמן ענק ומשאבה ו.. צינור ספייר - שלא היה לחיים!!!) והוא הפציץ אותנו בפופקורן... היה מפתיע וטעים ושונה לגמרי מכל מפגש מקרי בשטח".
בכל הפעמים הוא שש לעזור ולשבת איתנו ולחלוק איתנו כל מה שאוחסן אצלו במחסן המתנייע שלו (ובראש), ולרגע (רק לרגע) אתה חושב לעצמך "וואללה!! רעיון נהדר!! איך לא חשבתי על זה. מחר אני קונה/משיג "כזה" ושם קבוע באוטו"... ואחרי כמה שעות אתה "חושב שנית" ואומר לעצמך שבהחלט נחמד אבל אפשר גם בלי זה.. ובכלל, איפה דוחפים את זה אצלי.
כך שאני לא שולל את מה שחיים אומר ולא מזלזל ולא מבטל (רק קצת יורד עליו בציניות.. כמו שצריך בין ישראלים) - זה פשוט מתאים רק לחיים.
וזו גם הסיבה שאף אחד לא יכול לנצח אותו "בתחרות" הזו..
- - - Updated - - -
סתם דוגמא, למה אני מתכוון.
באחת הפעמים, לא זוכר איזו, פגשנו את החיים (שמענו את הטירטור הרבה לפני שהופיע, מעבר לסיבוב) במדבר והוא יצא לעברינו, שמח ומחייך, ו... לבוש בחליפת מוטורקרוס מדוגמת...
לא זוכר מה הוא אמר רק שזה היה לו יותר נוח כך..(אולי הרשת ממנה עשוייה החליפה, מפצה על החום/חוסר המיזוג מספק בקופסת הפח החשופה או שהמיגונים במפרקים השונים, מסייעים במפגשים מקריים עם דפנות הפח הלא מרופדים... לא זוכר).
העניין הוא שתכף יפתח פה שירשור "הלבוש המתאים ביותר, למסע האולטימטיבי במזרח התיכון"... ונראה מי ינצח אותו..:cool:
עוד זווית מעניינת-
חיים פתח פה ובצהוב שני פוסטים די זהים בתוכנם ובאותו הזמן...
ההבדל בתעבורה הוא אדיר.
כבוד לגיפולוג
כבוד לחיים.
פתאום נזכרתי ברלוונטיות, דורון.
לא יודע מי יודע/זוכר אבל לפני כשנתיים וקצת לקחנו פה גראנד צ'ירוקי חדש.
הזמנתי את חבילת השטח, כולל נעילה וקפיצי אויר וכו'... הרכב לא עצר בשום מקום (יענו בוץ ועשב רטוב... כולה ניו ג'רזי).
נכנסנו לשלולית גדולה (ביער, בין אגמים - הכל פה מלא יערות ואגמים וגשם בקיץ...אפשר למצוא בוץ כל הזמן), לקחתנו רוורס ופתאום, באמצא השלולית הענקית, צף לו הפגוש הקדמי של הגראנד החדש..
אם הייתי בא מוכן למסע הזה (חצי שעה מהבית... וביער ה-GPS בכלל לא עבד... התחיל להזכיר לי את הסרט ההוא, עם ברט ריינולדס... מפחיד) והיה לי קייק, לא הייתי צריך לצעוד במים העכורים (עד גובה הברך) להציל את הפגוש..
אם היה קייק, הייתי גם קושר אותו בחזרה הפוך ושם בתוכו את הפגוש המסכן ולא צריך "לדחוף" אותו לתא המטען, כשהוא בולט לספסל האחורי ומטפטף בוץ על ראשה של הגמדה הקטנה...
הנה לך למה חייבים קייאק!!!
- - - Updated - - -
אולי פה לאנשים יש יותר חוש הומור:rolleyes:
טיול מסחרי בהגדרתו, עם גב כלכלי וטכני.
לא מסע ולא נעליים.
אם כבר,
תסתכל על הנסיעות של הבריטי המשעשע שחצה את הקלהארי לבדו, ברכב מסעות מדוגם במידה.
- - - Updated - - -
אני חייב לציין שדווקא התנסות כזו, עם רכב שכור, צידנית מאולתרת מקלקר, ג'ריקן בנזין בתור דלק ספייר, כלי נהג מינימליים, ושתי שישיות מים הכניס לי פרופורציה לטיולי שטח בנגב, לכל כיוון.
קודם כי שאפשר.
דבר שני, שזה לא כייף, וזה לא מסע, זה מרוץ.
ערב טוב,,,מאחר ואסף עבר לפילוסופיה ,,,,אז יאללה. וקבלו את התצלותי מראש.
גם הרכב שלי גם הרכב של חיים ואפילו הרכב של סמואל ...הם בסך הכל "מחסנים ניידים" 90% מהציוד שנמצא ברכבים אינו בשימוש 90% מהזמן !!!
העיקר שאנחנו סוחבים (:
תסתכלו על הרשימות הארוכות שמופיעות כאן,,, אפילו חרמון אילת אתם/אנחנו לא עושים בלי צורך בתידלוק בדרך,,,,,רכבי מסעות עאלק (:
לכמה מאיתנו יש ברכב ערכת "כפות" לפירוק צמיג ,, ו"פאצים" גדולים ודבק לתקן את הצמיג שנקרע בצד ,,,ואין פנצ'רמכר באזור ( בטח יוצאים לכביש ונוסעים הביתה חחחחח).
כמה מאיתנו מסוגלים לבצע תיקון משמעותי , אפילו על מנת להמשיך עוד 200 300 ק"מ ולצאת מהשטח ( לא ,,,אין שגריר).
ויש לי עוד רשימה ארוכה,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
אז חברים,, בואו ניכנס לפרופורציה,,,,כולה עד אילת !!! איזה מסע סיבולת איזה נעליים ..
נ.ב מאשר את מה שאסףכתב (:
בארץ אנחנו מטיילים לא! עורכים מסעות.
אם הייתי מתכנן מסע ארוך היום ,,חצי מ"המחסן" היה נשאר בבית.
אז נכון,,פעם נסענו עם קוביות קרח או קרח יבש והיום יש לנו מקרר ,,,,B,F,D . ובשאר אביזרי הנוחיות גם הגיל עושה את שלו.
צודק דורון,
אבל זו הייתה דוגמא ליום במסע, להגדרתי, אמיתי..ולא יום וחצי אלא 13 יום דומים..לא כל יוום ככה כמובן, אבל ב 13 יום מעל 4000 ק"מ..זה מסע, מאומץ יחסית, שאפשר להעביר, בצניעות..ובעושר..לפי הטעם..אבל בהחלט מסע...
שלא נדבר על ארוכים יותר..שיש כאן חברים (בארץ) עשו..שבועות, חודשים...ברכב, באופנוע, באופניים, ברגל...
עכשיו ראיתי ,,," נכתב במקור על ידי joy צפיה בהודעה
מי מהכותבים בילה 500-600 ק״מ שטח ( ללא מטר אספלט) ביום וחצי?"
מעל 1500 זה מספיק ?????
באמת נשכחו ממני 1.50 ליטר מים ירוקים 1.50 ליטר שמן מנוע ו- 0.50 ליטר שמן ברקס. הם נמצאים בדלת צד אחורית ימנית - מאלה שהתעצלתי לפתוח.
חבר'ה תמשיכו בדיונים על מה זה רכב מסעות,- ותחזרו לקרקע המציאות ולתנאי התחרות במלואם שבשרשור הפותח.
כי ככה יבדק הרכב ואלה תנאי התחרות. דעות פילוסופיות לגבי מסעות כולנו פיתחנו כבר לפני המון שנים,ודעתכם נכתבה כאן בעבר הרבה מאוד פעמים-כך שמבחינתי לפחות איני צריך לקרוא מחדש מחשבות ישנות,ואני מדלג על 80% מהפילוסופיות.
שימו את הכלי שלכם על השולחן - ונמדוד את האורך. השאר לא יבדק כלל.
הרעיון של לנסוע 7 ימים בשטח, כדי שהנערים ישחקו לפנינו,נוסה כבר בעבר והיה לבדיחה שעלתה הרבה כסף וזמן שהלך לאיבוד - ועל שגיאה לא חוזרים פעמיים. אז יש שולחן ויש מטר - שימו אותו. ממש פשוט.
אני רואה כאן אלף ביקורות שלכם מה נכון לעשות לדעתכם,ורק רשימה אחת שעונה לתנאים בתחרות. (שלא קראתי אותה כי אני מכיר את הדבר הזה במציאות).
השירשור הזה מזכיר לי מאוד רק משהו אחד :
https://www.youtube.com/watch?v=Xe1a1wHxTyo
(לא שאני שונה ... סתם פרספקטיבה מהצד , הדיפנדר שלי גם היה מחסן נוסע בזמנו)
יחיעם, אני כתבתי מה שציטטת, אבל הכל טוב... אתה, מבין הכותבים כאן יודע על מה מדובר, בניגוד לאחרים... וכן, ״מסע של כמה ימים בנגב״ אינו מסע שדורש רבע ממה שהוצג כאן...ושוב כן, 1500 ק״מ כי צריך, זה כבר קריטריון (בשבילי) למסע...
- - - Updated - - -
חיים, לאור הפוסט האחרון שלך. אני מצהיר עליך כזוכה הבלתי מעורער. ולמה לחזור על טעות פעמיים... מה עוד שלא בטוח שכולם יגיעו לנקודת הבדיקה... לדעתי התחרות חסרת חשיבות לאור נתוני הסף הבלתי אפשריים להתעלות שהצבת....
אלה היו התנאים מלכתחילה.מעבר לכך שאף אחד רציני לא הציג את רשימתו .
לכן אני חושב שאין תחרות ממש.
גדול...
מזל שהעלת את זה, כבר חשבתי לספר כמה קמ' נסעתי אני ביום... וזה לא ממש הרבה.. אולי פחות מקמ' - יש לי ריינג' רובר..
אז אני לא אספר.
אבל אני כן אהיה פולני ואומר את המשפט האחרון שכל גוסס שומע מאישתו שתחייה "אמרתי לך"...:cool:
תכף בועז יתנפל עלי ויכנה אותי בכל מיני שמות גנאי כמו "אלוף המצטטים" ועוד עלבונות..
אבל אני לא יכול להתאפק (כמו שאמר העקרב לצפרדע..).
לא נגעתי - רק הדגשתי.
איך אומרים המשפטנים - "הדבר מדבר בעד עצמו".
או בפולנית: "לא אמרתי לכם?"
כבוד גדול, לחסות בצל השכינה:rolleyes:.
אבל עדיין מעניין:)
- - - Updated - - -
הייתי מבקש להגדיר "רציני" אבל אז בטח אני שוב אקבל את התשובה היחידה האפשרית/קיימת/רצינית - תמונה של חיים/הרכב של חיים.:rolleyes:
אם יש פה מידה של רצינות... אני מציע לקיים מפגש תחילת עונת הטיולים, מבשלת חטאים תעמיד איזה 20 ליטר בירה והרכבים יפרסו עצמם לטובת שיפוט.
אלירן זכית בבירת המסעות הטובה ביותר...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לא בטוח, יש פה עוד כמה חברים שמבשלים. אפשר לעשות תת תחרות, המנצח מקבל בורג שלחברת רכסים.