תגובה: פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
מה לא ברור?
כל מה שלא יצא משערי היצרן או לפי הוראות יצרן, יהיה אסור. אתה רוצה את זה עם ניקוד?
כן. את המקור. המסמך. הסימוכין. תקרא לזה איך שאתה רוצה.
לא את הפרשנות של דרור ברלי, לפרשנות של הגרון עמוק שלו, ששוב, אולי מדויקת ואולי לא.
השר כץ גאה מאוד ברפורמה בשוק החלפים שפתחה אפשרויות למגוון רחב של חלקי חילוף תחליפיים.
קשה לי להאמין שהוא ייתן יד להוראה שלמעשה מגבילה את השימוש בחלפים למקוריים בלבד.
אבל אם יש הוראת נוהל שמדברת על זה, מה מספרה?
אסף.
דרור הכוונה שזה מאוד כוללני , מה עם פגושי מתכת עם כננות/ ווי גרירה /מיגונים/ גגון / היום הם חוקיים ואפשר לרשום אותם ברשיון ( כננת וו גרירה ) , מתחילת שנה הבאה הם לא יהיו חוקיים ?.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה לא ברור?
כל מה שלא יצא משערי היצרן או לפי הוראות יצרן, יהיה אסור. אתה רוצה את זה עם ניקוד?
דרור,
רק בשביל להמחיש את הקו בוא נתמקד בכמה נקודות להבהרה-
זרוע רדיוס חליפית לא תהיה חוקית ?
משולש חליפי לטויוטה?
קפיצים של נניח קינג או אולדמן?
ברור לך שזה שטויות ולא יחזיק מיים מבחינה משפטית אפילו 5 דק.
יבואני החלקים החליפיים ילכו לבגץ ויטענו לאפליה.
זה גם נוגד את המלחמה בריכוזיות שהשר כץ נלחם בה.
לא נעים לי לקרוא לזה שטויות אבל זה בהחלט מריח ככה
אני לא מעורה במה שמתרחש ,הקרדיולוג מונע ממני כל התערבות בנושאים שבין הממסד לפרט, בכל זאת אני חושב שהכוונה היא למידות המכלול/רכב/חלק/צמיג/ג'נט ,לא ספציפית הדגם/קוד/יצרן שלו.
איך יאכפו את זה ? כרגיל ,"זה לא נראה בגודל מקורי"...וחובת ההוכחה עליך...
עוד מסמר בארון לפני ש"סוגרים את הים -מחליפים את המים".
בפעם השניה ולא האחרונה בועז - אני מסכים עם כל מה שאתה כותב.
זה אכן לא יחזיק משפטית. אבל וברור לך שהם לא מתכוונים לחלק תחליפי אלא ל"משופר".
ואם זה "משופר"/"מוגבה" הם קובעים לפי העין. במבט.
כבר תקופה ארוכה אני טוחן לכם לצבוע כל חלק בסרנים/מתלים/קפיצים/בולמים בספריי שחור ולפני שהוא מתייבש ללכלך בהרבה חול ואבק כדי שייראה ישן ו"מקורי". כל מי שמשאיר את הקפיצים שלו צהובים/אדומים/מבריקים למיניהם, משחק באש.
לגבי המסמך, תנו קצת זמן (אני בעבודה), אשיג צילום שלו.
בולם של בילשטיין הוא חליפי או משופר?
יש בזה יותר חורים מבגבינה שווצרית [emoji23]
עם זה הם לא יצליחו להציק יותר מדי.
מוזר, היה נראה לי שהם דווקא מתמקצעים בשנים האחרונות ואפילו הערכתי את מרבית הנוהלים החדשים שהיו הגיוניים וברורים יחסית
מצטרף לדברים שנאמרו כאן בנושא הפחדה. מכל הרעש והמהומה שיש בשבועות האחרונים, היחידים "שהורדו" מהכביש היו אלה שנמצאו בפשיטה אחת ויחידה שערכו אותה על מוסך בתל אביב. מעבר לזה, אחרי כל החוזרים המפחידים שהגיעו לשוטרים לכאורה, אני לפחות לא שמעתי על מישהו נוסף שהורד או התבקש להביא את רכבו לבדיקת המבנה (זה גם לא קרה בזוקידה למרות הנכתב).
אני מניח שבסופ"ש האחרון רובנו יצאתנו לשטח עם ג'יפנו ולכן, אם רק היו רוצים, היו בקלות מורדים או שולחים לבדיקה רבים מאיתנו, משזה לא התרחש אז אני מניח שההפחדה, נכון לעכשיו, היא קיצונית מידי.
דרור, כאחד שאני סומך עליו מאוד, הוא כרגע היחיד שטוען מתוך ידע אישי, הסערה מגיעה. אותי זה ידהים אם מישהו באמת יוצא אצלם לקרב כנגד אוכלוסיית הג'יפיאים אבל נמתין ונראה
אני לא מבין למה אתם מתעסקים בשטויות/תפל...
מה זה משנה אם חיים לא נותן "קרדיט" - הוא מביא את המידע וגם אם זה לא בשם אומרו, זה בסדר גמור. הוא מקשר בין הפייסבוק לבנינו וכל הכבוד לו על כך.
אני חושב שאם לוקחים בחשבון את ההיכרות שלנו עם חיים (שלי רק מפה..), כבר נדע להבדיל אם זה הוא ממש כתב או רק עשה COPY-PASTE, שגם זו השקעה ותודה לו על כך.
תרגיעו - תנו לו בראש כשמגיע, לא על כל דבר ששמו מופיע עליו.
גם בנושא של המידע של דרור, נראה לי שאתם "נובחים" סתם.
יש מידע - ראשוני...מה אתם רוצים?
ונגיד שדרור הביא את המסמך המקורי - נראה לך שיהיה כתוב שם "כננת - כן. פגוש ברזל - לא"?
אני בטוח שעדיין אין ולא בטוח שגם תהיה רשימה "איסורים" בסיגנון "פגוש ברזל, בעל זוית גישה של כך-וכך ועובי חומר כך-וכך..." או "חריגה של 2 סמ' מרוחב של כך-וכך, אסור" או כל מיני דברים כאלה.
לא כך "אוסרים" דברים בתקנות שנשלפות לצורך מיגור מיידי של בעייה דחופה.
אני מהמר על ניסוח כוללני, בסיגנון מה שדרור ציין, כשקנה-המידה הוא החלק המקורי. קל פשוט ובעיקר, נראה הגיוני והוגן ולטובת הציבור והכי חשוב "סביר" (תעשו חיפוש על "מבחן הסבירות" של החלטות מנהלתיות) בפני "שופט אובייקטיבי".
אז לא נראה לי (נמרוד) שתהיה בעייה שחלק חליפי, מתוצרת סינית, שעומד בנתוני היצרן (מידות והתאמה וחוזק) כחלק חליפי יהיה בניגוד למדיניות הליברלית של חלקי החילוף של השר.
חלק חליפי "מתאים למקור" הוא עדיין לא זרוע רדיוס במידה וצורה שונה, כמו של קיט הגבהה...
ואני רואה ששני המארגנים/הדוברים העיקריים מתארים את המפגש כמשהו שלא התנהל בדיוק כמתוכנן...כמה מפתיע.
(ועכשיו לא תוכלו להאשים את חיים... הוא לא היה שם:rolleyes:).
עצם העובדה שכל אחד הבין משהו אחר, צריך להבהיר לכם שהדברים ... לא חד משמעיים, כמו שאני רמזתי ואסף ציין.
הרבה יותר פשוט, מבחינת חקיקה, לאסור מאשר להתיר ו"לארגן" מנגנון שיתיר שינויים - מנגנון שיאתר ויאכוף איסורים כבר יש... קוראים לו בוחנים ומשטרה וטסטים..
ושוב...
חקיקה זה לא רק "חוק"... זו גם תקנה והוראת שעה וכל דבר אחר, שבעל תפקיד ממשלתי/מנהלתי מוסמך להורות עליו והוא מחייב (כמו שאמר אסף).
ברור שניתן להילחם על כל פגיע בזכות וכל חריגה של רשות מתחומי אחריות וסמכותה - אבל..
אבל זה לוקח זמן וכסף והמערכת בד"כ מתכנסת "לעזרה" וגם אם היתה חריגה "למען מטרה טובה", יערכו תיקונים דחופים, על מנת שלא תבוטל - ירחיבו את הסמכות או יחוקקו ממש וכו'..
ואותו יניב גולן... שאולי הוא בחור רציני אבל נראה לי שההתלהבות והמטרה קצת מבלבלים אותו..
למה שיישבו בשקט?
אם אתה, גם אם כל הכוונה הטובה, מחרב כל חלקה טובה שנשארה ומותירה איזשהו פתח לפרשנות מקילה (אם... אני לא אומר שכך עושה.. אבל אם..) ויוצר/גורם הרבה יותר נזק מאשר תועלת בהתנהלות שלך, למה שאשתוק? למה שאחרים ישתקו? שיתנו לך לשחק באש ולנסות כל מיני חומרי בעירה דווקא באמצע הסלון שלנו?
קצת צניעות לא תזיק פה - השמש לא זורחת לאף אחד מה.. לא לי ולא לנמרוד ולא לאסף ולא לדרור ולא.. לך.
אם נראה לי שהמאבק הצודק (בלי מרכאות) שלך, מנוהל באופן חובבני או רשלני אין לי שום בעייה לצאת נגד אותו מהלך או נגדך, כמו שמנהל אותו...
איזו מין אמירה "ככה אני עושה ומי שלא מוצא חן בעיניו... שישתוק) - אם יש ביקורת, כדאי שתקשיב לה משום שגם לפי דבריך שלך וגם של אחרים שהוזכרו כמארגנים (כפי שהובאו פה), לא בדיוק "יצא לך/לכם כמו שרצית"..
כמו שנמרוד דימה - אולי כדאי שתחשבו מה התפקשש ותקשיבו לביקורת, במקום "לתת גז"... לתת גז זה אולי נחמד לשמוע ונותן לך הרגשה טובה, שאתה מנסה להחלץ אבל עלול לגרום לך להתהפכות...
את מי תאשים אח"כ - את עצמך, שנתת גז או את "המבקרים" שאמרו לך מהצד "תרגיע.. בוא נחשוב שנייה, אם "גז" זה הדבר הנכון עכשיו"...
ואני בטוח שגם אותה עורכת דין נחשבת לא אמרה "קדימה, הסתער" ו"אנחנו נראה להם"...
יש פה הרבה יותר משאלה משפטית (ותקרא שוב מה שכתבתי קודם) של "מותר ואסור" ו"חריגה מסמכות"...
לא תמיד טוב להראות בפרהסייה ובקולי קולות "איפה טעיתם" ולתת את האפשרות לתקן.
בית משפט - כשאתה פועל בשם "קבוצה גדולה" ועל דברים עקרוניים, הוא כמו CALL בפוקר - אם לשני יש קלף גדול יותר, הפסדת בגדול ו.. באופן די סופי.
ואל תחשוב שאתה יודע "מה יש לצד השני"...פרשנות, כמו שאמרתי, זה דבר מאוד הפכפך ומסוכן...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בולם של בילשטיין הוא חליפי או משופר?
את זה תצטרך לשאול את המוסך המרכזי של היבואן ,תמורת תשלום כמובן, לאחר שתשלח לשם ע"י "בר סמכא" להמציא אישורים ....נראה אותך.
בליתי 27 שנה מחיי במערכת שרצתה לבצע רביזיה או הרעת תנאים השיטה הייתה,
לשחרר שמועה ....
בהתאם לרעש שעשה השטח החליטו אם ליישם או להקפיא לזמנים אחרים .
לפי מה שאני רואה ב 12 דפי שירשור (חוץ מההתנשאות ומלל רב של כאלו בחו"ל ...),
בקלות מ. התחבורע יכול לעבור ליישום הפנטזיות של פקידון כזה או אחר שמקנא שאין
לו רכב כזה בחניה .
אם תנהגו כמו כול קבוצה נפגעת במדינה שמצהירה וגם שמה ז& ,
תראו איך מהר מתקפלים הפקידונים והשרים מההצעות ההזויות ואפילו
יבואו גם לקראתנו בהצעות נדיבות .
רק תתחילו לדבר בשפה אחרת ותפסיקו להלך אימים על עצמכם .
מכוון לדרור עם רמיזות של ראה את מסמך השמועות שהוא משמש כשופר ומגבר שלו.
ילדים דוקרים ברחובות, נהגים מאבדים ריכוז מול טרמפיאדות, דע"ש על הגדר !
ואתם חושבים שבאמת מעניין הגבהת רכבי השטח שלנו לממשלה ?
רענן
ויורשה לי לציין שברנרד הוא עו״ד שעבד בשרות המדינה כך שיש לו גם הידע המקצועי וגם ראיית המערכת
פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
את זה תצטרך לשאול את המוסך המרכזי של היבואן ,תמורת תשלום כמובן, לאחר שתשלח לשם ע"י "בר סמכא" להמציא אישורים ....נראה אותך.
אתה חושב שיבואני הבולמים יתנו לזה לקרות?
הם יהיו בבית משפט הרבה לפני עם מיטב עורכי הדין שכסף יכול לקנות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בפעם השניה ולא האחרונה בועז - אני מסכים עם כל מה שאתה כותב.
זה אכן לא יחזיק משפטית. אבל וברור לך שהם לא מתכוונים לחלק תחליפי אלא ל"משופר".
ואם זה "משופר"/"מוגבה" הם קובעים לפי העין. במבט.
נו אז מה חדש? זה מה שהיה עד היום, וזה משחק לטובת כל הצדדים, כי לכל בוחן בכל מכון יש את העין שלו ונקודת השקפה שלו ואיך שהוא קם בבוקר, ושלא נדבר על זה שאפשר, תיאורטית, להסיט את השקפת עולמו בכל מיני דרכים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה חושב שיבואני הבולמים יתנו לזה לקרות?
הם יהיו בבית משפט הרבה לפני עם מיטב עורכי הדין שכסף יכול לקנות
אתה תרוץ יותר ותשלם יותר. לא אף אחר אחר.
ככה זה תמיד נגמר עם הסיסטמה שנהוגה פה.
דרור,
יש דברים שגם דלי צבע שחור לא יצליח לתעעתע גם לא בוחן עיוור בבדיקת מישוש..
רנגלר בגובה 2.5 מטר על 37+ ברוחב של משאית למשל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
בליתי 27 שנה מחיי במערכת שרצתה לבצע רביזיה או הרעת תנאים השיטה הייתה,
לשחרר שמועה ....
בהתאם לרעש שעשה השטח החליטו אם ליישם או להקפיא לזמנים אחרים .
לפי מה שאני רואה ב 12 דפי שירשור (חוץ מההתנשאות ומלל רב של כאלו בחו"ל ...),
בקלות מ. התחבורע יכול לעבור ליישום הפנטזיות של פקידון כזה או אחר שמקנא שאין
לו רכב כזה בחניה .
אם תנהגו כמו כול קבוצה נפגעת במדינה שמצהירה וגם שמה ז& ,
תראו איך מהר מתקפלים הפקידונים והשרים מההצעות ההזויות ואפילו
יבואו גם לקראתנו בהצעות נדיבות .
רק תתחילו לדבר בשפה אחרת ותפסיקו להלך אימים על עצמכם .
מכוון לדרור עם רמיזות של ראה את מסמך השמועות שהוא משמש כשופר ומגבר שלו.
ילדים דוקרים ברחובות, נהגים מאבדים ריכוז מול טרמפיאדות, דע"ש על הגדר !
ואתם חושבים שבאמת מעניין הגבהת רכבי השטח שלנו לממשלה ?
רענן
האמת, הפתעת אותי עם התגובה שלך, רענן.
ואני לא מדבר על העקיצה.
באמת נראה לך שדע"ש על הגדר וילדים דוקרים וטרמפיאדות, יגרמו לכל יתר הדברים להידחות?
זה כמו האמירה הדבילית (וסליחה על ההתנשאות) של "כבר אין להם רוצחים לתפוש, שהם מורידים אותי מהכביש בגלל גלגל "33"...
אמירה ילדותית ומטופשת וחסרת כל אחיזה במציאות.
יש מי שיטפל בדע"ש (אמור בכל אופן) ויש מי שינסה למנוע מילדים לדקור ויש מי יעביר תקנות במשרד התחבורה - העולם לא נעצר בגלל שרענן אומר שדע"ש על הגדר..
וגם האגדה על "מריצים שמועה על מנת לברר מה באמת לעשות".
גם אני שמעתי את השמועה הזו - כמו שבועז ציין, הייתי חלק ממערכת במשך כמה שנים... בארץ, לא בחו"ל.
ואם היית קורא מה שכתבתי, היית ניתקל במילה "תיעדוף"... מתי מחליטים לתת עדיפות לנושא כזה או אחר, על פני אחרים ולהשקיע אמצעים לשם כך.
לתת לך דוגמאות שאתה מכיר ושמעת - חלוקת דוחות תנועה להולכי רגל שחוצים שלא במעבר חצייה.
או עוד דוגמא - הפשיטות על יצרני ומוכרי קורקינטים ממונעים.
או עוד משהו שאתה שומע עליו מידי פעם - פשיטות מס ההכנסה על מוכרי הירקות בשווקים.
או עוד משהו - החמרה בשיערוך מכוניות אספנות מיובאים..
או... הבנת את הרעיון.
אז תמיד אתה יכול להגיד - הנה היה "גל" ועבר, משום שזה כבר לא "חדשות" אבל אלה ש"תפסו" משלמים מחיר יקר מאודוהכללים שנאכפים יותר, משפיעים על כל היתר.
אתה פשוט לא מבין, שעל מנת "להיכנס באבי-אבינו", רכבי השטח, לא צריך להשקיע כמעט כלום. יש להם את כל הכלים וחובת ההוכחה, בפועל, היא עליך.
ומוסך אחד יכול בהחלט להיות "כלום" ויכול להיות "חלוץ", לבדוק איך לעשות את זה נכון..
אבל אני בטוח שבמשרד התחבורה ובאגף התנועה במשטרה אומרים "אתם יודעים מה, דע"ש על הגדר והטרמפיאדות מלאות... בוא נצא לחופשה.. כשנחזור, אחרי שיפתרו את כל הבעיות, נבדוק את הג'יפים..." כן. נכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דרור,
יש דברים שגם דלי צבע שחור לא יצליח לתעעתע גם לא בוחן עיוור בבדיקת מישוש..
רנגלר בגובה 2.5 מטר על 37+ ברוחב של משאית למשל.
מה יקרה עם הרוביקונים הגדולים זו באמת לא הבעיה שלנו.
ואצלם גם 37' זה כבר קטן. לילדות עם קוקיות. יש שם חבר'ה על 40' ו-42', מנועי המי, הארכות בסיסי גלגל, חיתוכים, ריתוכים ושאר שינויים מרחיקי לכת בשילדות והיד עוד נטויה בשינויי המבנה בלתי חוקיים. נוסעים בישראל רנגלרים שאפילו במדינות בארה"ב עם התקנות היותר מקלות, אתה תראה ברחוב רק לעתים מאוד נדירות והרוב המוחלט של אלה שמחזיקים שם מפלצות כאלה גורר אותם לשטח על עגלה.
לקרוא לתופעת הרוביקונים המופלצים "השתנה מהמקפצה" זה אנדרסטייטמנט. עם כל ההערכה שלי למחוייבות ולהשקעה של בעליהם בתחביב (או במירוץ החימוש/אגו/תחרויות "של מי יותר גדול" שלהם), אלה כבר כלים שבמקרה הטוב מיועדים לתחרויות עבירות במתחם סגור, לא לכביש ציבורי. מי שעושה דברים כאלה אז אדרבא, מצידי שיחטוף את כל הצינור. עם ההברגה.
באמת?
יבואני הבולמים והשיפורים למינהם לא יעמדו על הרגליים האחוריות שלהם? (אאוטבק, הנפלד, אספיר, איירון מן, מתלם ועוד)
מה עם סדנאות השיפורים? (גתוס, אספיר, פרוג'יפ, רסטה ועוד)
הרי אם אכן זה יקרה והתקנות האלו באמת נכונות (מה שלא נראה לי) הם עלולים לגרום לנפילה רצינית של העסקים האלו, גם אם העסקים האלו לא מתעסקים רק בג'יפים, הרי האנשים שיושבים בחברות הנ"ל לא מטומטמים, אם הדברים שמוצגים אכן נכונים, אני באמת לא מאמין שהם היו יושבים על הגדר בחיבוק ידיים.
יכול להיות שכל מסע ההפחדה הזה הוא פועל יוצא של רנגלריסטים שהורדו מהכביש ועושים ספין ועל ידי כך מושכים את כל השאר לעשות את המלחמות שלהם, או לכל הפחות להיות חלק מהמלחמות שלהם?
לכל אורך השנים, אני לא מכיר הרבה הורדות מהכביש על סתם.
ברוב המקרים שג'יפ הורד היתה לזה סיבה אמיתית, נוספת על זה שמוריד לא רצה לוותר כי הוא התעורר על צד שמאל/לא קיבל בלילה/נהג הג'יפ לא בא לו טוב בעין וכו'
כשאראה את היבואנים והמתקינים נכנסים ללחץ, אז אהיה מוטרד, עד אז נראה לי שזו רוח שיוצרים אנשים שהורדו מהכביש או משהו כזה
סביון