לטעמי דיון סרק.
מדובר בהערצה עיוורת של אנשים כפי שיש גם ברכבים אחרים או בכל דת או כת...
לרגע זה מפתיע שזה קורה לאנשים משכילים אולם אחרי שניה אתה נזכר שיש גם פרופסורים מאמינים.
לא יהיה ניתן להגיע להבנות ולא חשוב כמה מילים ישפכו
Printable View
לטעמי דיון סרק.
מדובר בהערצה עיוורת של אנשים כפי שיש גם ברכבים אחרים או בכל דת או כת...
לרגע זה מפתיע שזה קורה לאנשים משכילים אולם אחרי שניה אתה נזכר שיש גם פרופסורים מאמינים.
לא יהיה ניתן להגיע להבנות ולא חשוב כמה מילים ישפכו
למה צריך להגיע להבנות ?
כמו שיש חופש דת אמור להיות גם חופש מדת.
בבקשה דוגמא - מתנצל מראש בפני בעל הרכב על שאני לוקח את האוטו שלו כדוגמא:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...99%D7%A8%D7%94
החליף טורבו לאחרונה (זה שקל או שניים), יש בעיה בחיישן זה או אחר, ואין טסט.
כמה מודעות על טויוטה במצב דומה ראיתם כאן באתר?
אח"כ אתם תגידו ששווה לקנות את האוטו הזה ב 30.0 אלף או 25.0 אלף על פני קרוזר משנתון דומה במחיר פי 3 ויותר, ואני אומר שאני לא מספיק עשיר לקנות דברים זולים.
ניסחת כ"כ יפה, שלא ראיתי לנכון לשנות..
אבל הנה דוגמא, בלי לחפש יותר מידי..
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9C%D7%A7%D7%A1
אגדה???
- - - Updated - - -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A9%D7%9E%D7%9F
- - - Updated - - -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9E%D7%9C%D7%A5
עזוב ברנרד... אתה מדמיין שאתה קורא את זה, זה לא באמת קורה...
ניראה לי קיבלת זפטה שמש ואתה צריך מה קוראים אותה בשפת מדיצינה אמבטיה חול... (הגשש)...
אתם יודעים מה ההבדל בין שאר הכלים לטויוטה?
בשאר הכלים יש טונות של מידע ואנשים שהיתנסו ומטפלים לבד, בטויוטה ישר רצים למשחטה משלמים במשכנתא ואחר כך יוצאים בדלת האחורית שאף אחד לא יידע...
ואחרון... למרות שאפשר היה להמשיך כך עד אין-סוף...
http://www.jeepolog.com/forums/showt...%96%D7%A8-2007
וזה בלי ממש לחפש...
תבדיל בין תקלה לרכב לבין רכב שמבקשים למכור תקול ובלי טסט.
תקלה - יכולה להיות בכל רכב, בלנדרובר / טרופר יהיו יותר מבטויוטה (בכל זאת, זאת מהות הדיון כאן).
רכב תקול - יש סיבה טובה למה לא מתקנים אותו ומוכרים תקין ועם טסט. ברוב המקרים הבעלים סבור שההשקעה בתיקון ובטסט לא תחזור אליו במכירה או תחזור בקושי והוא מעדיף להוריד במחיר ו"להעיף את הנבלה".
יואב... בחייאת.
עזוב אותך משטויות - רכב רגיל.
כמו כל רכב אחר.
עם בעיות ייצור ותיכנון ושירות רגילות לחלוטין.
לא גרוע כמו ז'יל רוסי (או לנדרובר אנגלי..) ולא טוב כמו... לא יודע בעצם כמו מי.
רגיל לגמרי, שמתומחר יקר, בגלל שם בעבר... כשהיה פשוט וחזק ולא היה מה להתקלקל..
היום = לכל רכב בינוני אחר - אין בוא פאר מיוחד (כמו בלנדרובר הפשוט ביותר) ואין בו תיחכום מיוחד (כמו ב...לנדרובר הפשוט ביותר) ואין בו אמינות מיוחדת (ופה לנדרובר בטח לא דוגמא..) - שיא הבינוניות היפנית. לא יותר ולא פחות.
ברור .
רכב שקניתי ב-30, אני לא אשקיע 40 בתיקון - אני אקנה אחר.
רכב שקניתי במחיר גבוה פי שלוש.... זה סיפור אחר.
כמו שאמרו לי לא פעם - תתחיל לקצץ בהפסדים..
בסופו של דבר האיסוזו יעלה, נגיד 80 (יקנה אחר, חדש יותר, במקום לתקן) והטויוטה, אחרי תיקון של חלק אחד יעלה 120... ונמתין לתקלה הבאה (ויש הרבה "שממתינות".. ואלה רק הבעיות הידועות (מזרקים, טרנספר, דיפ'+נעילות וכו'))...
ותמיד יהיו שיקנו בגלל שהוא "אמין".
יכול להיות הרבה סיבות למה הוא החליט את ההחלטה הזאת, אתה לא באמת יודע למה וחלבל סתם לכתוב שטויות.
חיישן מסילה עולה 850 ₪, בעבודה עצמית שעה עבודה.
תקלה יכולה להיות בכל רכב, אבל ברכב מוזנח שרק נוסע וניכנס פעם ב... לבדיקה או טיפול מן הסתם יהיו יותר תקלות, ויש רכבים כמו טרופר ואחרים שצריכים יותר תשומת לב מבחינת בדיקת נוזלים זה הכל, וזה אומר לפחות פעם ביומיים שלוש לבדוק.
נהג מונית פעם מזמן אמר לי "גם במרצדס בודקים כל יום שמן ומים", בטויוטה לא מייצרים משאבות מים למיטב ידיעתי ומן הסתם אתה תמצא שיש מפעל שמייצר עבורם ועבור עוד אי אילו כלים משאבות מים שמשותפות או דומות לאותו מנוע, כשלים יכןלים לקרות, אף אחד לא יכול לדעת מתי ואיפה זה יקרה.
במקרה יצא לי לראות מקרוב כמה וכמה וכמה פרדואים שהוצעו למכירה בחודשים האחרונים.
אחד מטופל כהלכה- כלומר עם רשימת תיקונים מרשימה ויקרה מאוד. תחבת העברה 9000 ש״ח היא הדובדבן שבקצפת. וזה בסדר כי ככה זה כלי בן 16 שנה. זה היחיד שהייתי מוכן להמליץ לחשוב על לקנות אותו אבל המחיר היה שומט לסתות.
על כל השאר אפשר להסכים שאכן, בעליהם לא רואים צורך לתקן אותם. נבלות מגעילות, כלים נוזלים עקומים ורועשים, שמתעקשים לבקש עליהם מחירים שערורייתיים כי זה טויוטה. ואני בטוח שיימצא להם גם קונה, על גומיותיהם הקרועות, מכלליהם הנוזלים, מנועיהם הרועשים ודשבורדיהם השבורים.
אבל כולם מבטיחים שלא היו להם שום הוצאות אחזקה על הרכב. רק שמן, דלק, וסע.
רואים.
אסף.
למה שטויוטה שקנית ב 80 תשקיע בה 40 בתיקונים?
כמה אנשים שקנו טויוטה השקיעו בה 40 אלף שקל בתיקונים. כמאמר הגשש "אפילו לא צפרדע".
אבל אתם תמשיכו לשכנע את עצמכם שטרופר עדיף, ואני יחד עם עוד כמה כאן, חבורת שחורדיניות ועדר של קבלני עפר נמשיך לקנות לנדקרוזרים...
להבנתי רובכם מתבלבלים בין ״ערך״ לבין ״עלות״. להחזיק טויוטה משומשת זה פשוט יקר. ולא, היילקס סרן חי זה לא דוגמה. אין לו מתחרים - לא בספרטניות, לא בהיעדר איכות הנסיעה ולא בעלות האחזקה.
לא מזמן היה כאן מבחן השוואתי בין היילקס למיצובישי המקביל. הרכבים יצאו די דומים, ההבדלים בינהם הם יותר עניין של טעם והעדפה מאשר של איכות או עדיפות באיזשהו פרמטר למעט ״שמירת ערך״.
אז מילא לגבי היד הראשונה שמפוצצת רבע מליון שקל על טנדר.
אבל תסבירו לי, למה שאדם סביר, שצריך טנדר יד שנייה, יקנה טויוטה שחוטה במחיר מופקע ולא מיצובישי מלוקקת במחיר מתחת למחירון?
אין פה עדיפות מה לקנות, אין פה מה יותר טוב ומה פחות, יש פה נקודה להבהיר שטויוטה לא שונה מאחרים, מתקלקל כמו כולם, צריך לטפל כמו כולם, רק עלות הקניה התיקונים וכו' יותר יקרה ולא מוצדקת, אתה לא בהכרח מקבל משהו יותר טוב, יש פה גם עיניין של מזל בין כל היתר.
אפרופו הזכרת לי מקרה מלפני כמה שנים, חבר ישן שהלכו לו מזרקים ופנה לחברה לתיקון, עלות התיקון אז היתה משהו כמו 16 אלף, שאל הבחור כמה יעלה מנוע קומפלט, קיבל הצעה של משהו כמו 25 אלף, בסוף הזמין מנוע, שלף ממנו את המזרקים והרכיב אצלו ועוד נישארו לו כל החלקים שדרך אגב גם נעשה בהם שימוש בשלבים יותר מאוחרים... אחר כך הרכב נימכר ומאז אבדו עקבותיו...
ראו את ההקדמה לכתבה של דרור על הג׳יפ החדש, או בשמה השני: ״כוניפות מתאמצות יותר״.
בהשאלה לענייננו, כנראה שמוכר הפראדו יוכל להתאמץ פחות בתחזוקה, להרביץ מאות אלפי ק״מ ובסוף למכור נבלה שחוטה ש״לא רואה מוסך״ במחיר מופקע, לעומת נהג הפג׳רו, שיתחזק את רכבו כראוי ובסוף ימכור במחיר מתחת למחירון הנמוך ממילא.
בעיני רכב הוא מוצר. לא השקעה.
אני לא הייתי משלם שקל יותר על מותג שאין כל הוכחה שהוא עדיף בפרמטר כלשהו.