-
תגובה: דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נכון מאד. ולמה הם נוסעים איש איש ברכבו? כי נוח לנו שמכונית צמודה לנהג. אנחנו רוצים את החופש.
אני ואשתי גרים באותו בית, ומקומות העבודה שלנו באותו רחוב ממש. ואנחנו בכל זאת מחזיקים שתי מכוניות. תאמין לי שזה משגע אותי.
בעוד 5 שנים - או 10 אם אתה פסימי - תהיה לנו מכונית אחת, שתיקח את שנינו לעבודה ביחד. במהלך היום היא תעמוד בחניה (או שנשכיר אותה לשימוש אחרים). אחר כך המכונית תחזיר אותי הביתה בשעה ארבע כדי להוציא את הקטנה מהצהרון, בחמש את הילדה הגדולה לחוג בישוב אחר (כשאני בבית עם הקטנה שהיום נסחבת בטיולי רכב מיותרים מבחינתה) בשש את אשתי בחזרה הביתה כדי ליהנות מארוחת ערב משפחתית שאני בישלתי כי הסעות החוגים והחברות התבצעו, כאמור, אוטונומית, בשבע חזרה מהחוג באותו ישוב, בשמונה את אשתי שתחיה למשחק כדורשת, ובעשר וחצי אותי לפאב לשתות בירה - כשאנחנו אוספים אותך בדרך - ולהחזיר אותי באחת בלילה - שיכור מהתחת ולא צריך לנהוג - כל זה עם מכונית אחת.
וזה נכון לרוב רובן של המשפחות הפרבריות בישראל או באמריקה שמחזיקות שתי מכוניות סתם, ממש סתם. הנה חתכת חצי מהמכוניות.
וזה במודל הנוכחי שבו אנשים הם הבעלים של מכוניות פרטיות, מודל שיעלם מן העולם ככל הנראה.
אני לא מבין את "החזון" שלך - אחרי שכבר פתרו את כל בעיות ויש מכוניות אוטונומיות, אתה רוצה להגיד לי/לנו שעדיין לא יפתרו את בעיית החוגים/הסעות?
לא יהיה איזה חוג אוטונומי, שהגמדים בכלל לא יצטרכו להראות בו נוכחות? אולי איזה חוג משותף לכמה גמדים, ממשפחות שונות, שבכל פעם יהיה שם רק גמד תורן אחד.. ואת היתר, ניתן יהיה להשכיר לאחרים (בתור ממלאי מקום נוכחות בחוגים אחרים... סטארט-אפ).
וכל זה, בלי לקחת בחשבון, שעד אז, אם החשבון הדיסלקטי שלי נכון, הגמדים כבר לא יצטרכו הסעות לחוגים, אלא הסעה הביתה מהצבא.
ובטח כמו רוב הזקנים עם הגמדים הכדולים, שעזבו את הבית, אתה וה-SHMBO שלך, תעברו לעיר (ותיסעו באוטובוס/רכבת תחתית)...
בקיצור, כמו ב- blade runner... תסתכלו על התאריך בתחילת הסרט ומה (היה) צפוי לנו בעתיד "הרחוק" - בעוד חמש או עשר (אם אתה פסימי) שנים... ממש מעבר לפינה.
יש לי חבר שכבר כמה פעמים מודיע לי שמלחמת העולם מעבר לפינה - כבר חמש שנים הוא אומר שאוטוטו מגיעה מלחמת העולם שלו... בסוף זה יקרה והוא יגיד "אמרתי לכם"... כמו השעון העומד, שצודק פעמים ביום או אותו תרנגול עיוור, שגם הוא פוגע לפעמים בגרגר...
-
וואוו...
אם רק האופטימיות שלכם היתה מדבקת...
איזה דיון מצחיק.
אבל, נראה לי שחלק מהקביעות שלכם לא מבוססות, וזה בלשון עדינה.
הנה דוגמא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לסוסים כבר מזמן אין שום, אבל שום תפקיד פונקציונאלי בעולם, ועדיין זה תחביב ענק...
נמרוד, אמנם העולם המפותח מושך את האנושות למחוזות בדיוניים, אבל אל נא נשכח את כל אותם מיליארדי אנשים שחיים במקומות קצת פחות מפותחים.
בקיץ האחרון ביליתי חודש בקירגיסטן, מדינה גדולה בהרבה מישראל עם אוכלוסיה קצת יותר קטנה ממנה.
יש כמה ערים בודדות, רובן די קטנות, נניח משהו כמו טירת הכרמל...
בין הערים יש קצת כבישים, רובם בערך באיכות של כביש מעלה עקרבים. חלק מהם בכלל דרכי עפר.
מלבד הערים, חלק משמעותי מהאוכלוסייה מתגורר באזורים כפריים לגמרי. המדינה כולה בנויה הרים אינסופיים.
איך מתניידים המקומיים שגרים בפריפריה של הכפרים הללו? בדרך היחידה שאפשר. סוסים כמובן.
זה כלי תחבורה כ"כ יעיל שם, שאני לא מצליח בדמיון הכי פרוע שלי לחשוב על תחליף יעיל מספיק לנייד את האוכלוסייה באותם אזורים הרריים.
זה באמת לא מתכתב ישירות עם נושא הדיון, אבל אם התחזיות שלכם לעתיד הקרוב מתבססות על הנחות שגויות כדוגמת הדוגמאות הנ"ל, אזי ברלי יכול לישון בשקט עוד כמה שנים טובות לפני התחבורקליפסיה הצפויה.
אבל תמשיכו, הדיון הזה חוסך לי כרטיס לסרט מדע בדיוני החודשי.
אני יודע, מדע בדיוני הופך מהר מהמצופה למציאות... ועדיין...
בלי קשר, שאלה מקצועית:
נניח שרכב אוטונומי נוסע בשלב הביניים בכביש רגיל עם מכוניות רגילות. בכביש יש עבודות ומכוון תנועה שמווסת כביש דו סיטרי לנתיב אחד מתחלף.
איך הרובוט מנתח את הסימונים שלו. או של שוטר תנועה לצורך העניין?
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
אני לא חושב שהמודל של בעלות על מכונית יהיה רלוונטי שכל הרכבים יהיו אוטונומים
תשלם לפי שימוש מחד ובכלכלת שיתוף תמצא את עצמך אוסף בדרך גם את אישתך והשכן מאידך.
נסיעה פרטית תהיה "לעשירים".
המכוניות השיתופיות יהיו מפוזרות סטטיסטית כדי למקסם את השימוש "הבלתי צפוי" של המין האנושי.
מי יהיה מוכן לעלות בבוקר לאוטונומית מזדמנת לאחר 3 שעות שנמרוד השיכור מהתחת הקיא את הנשמה שלו בדרך חזרה מהפאב ומרח את הרוב על הריפודים בניסיונות להעלים עדויות ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
מי יהיה מוכן לעלות בבוקר לאוטונומית מזדמנת לאחר 3 שעות שנמרוד השיכור מהתחת הקיא את הנשמה שלו בדרך חזרה מהפאב ומרח את הרוב על הריפודים בניסיונות להעלים עדויות ?
איזה יופי של רעיונות! ניקוי פנים רכב אוטומטי- נראה לי קל לביצוע יחסית לעצם הנהיגה האוטונומית. והסטרטאפ של ברנרד שדואג לכל עניין החוגים, לא הבנתי איך זה יעבוד כי אני מוגבל טכנולוגית אבל ככה בדיוק התחיל אמנון שעשוע לפני 17 שנה את מובילאיי, והיום הוא יושב על מיליארדים (בשקלים, לא בדולרים. שלא תתפסו אותי בקטנות, כמו המנוול הקטן הזה ממצפה רמון. אבל מה שנכון, נכון. הייתי צריך לסייג שלסוסים אין כמעט שימוש פונקציונאלי במדינות העולם הראשון. בישראל - ואני מסתכן כאן בכך שתתפסו אותי בקטנה על היות ישראל מדינת עולם ראשון - האם יש יותר מעשרות סוסים שיש להם תפקיד אמיתי בחיים? - וזה באמת לא נושא השרשור).
ותגידו, מה מפריע לכם להיות אופטימיים? לא עולה יותר כסף.
חבר'ה, תחשבו חיובי - זה משתלם. אני בטוח שאני לא היחיד פה שנהנה מפירות ההייטק הישראלי. פעמיים כבר, ועם קצת מזל והרבה עבודה קשה בדרך לפעם שלישית :rolleyes: זה לא עובד בלי אופטימיות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
כמו שנמרוד אמר. (בערך)
מאוד קל למצוא למה לא.
אבל בסוף תמיד יהיה מישהו שימצא איך כן.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
תחזית מעניינת של חרל"פ הבוס הגדול של כלמוביל:
http://www.themarker.com/magazine/1.3617354
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
איזה יופי של רעיונות! ניקוי פנים רכב אוטומטי- נראה לי קל לביצוע יחסית לעצם הנהיגה האוטונומית. והסטרטאפ של ברנרד שדואג לכל עניין החוגים, לא הבנתי איך זה יעבוד כי אני מוגבל טכנולוגית אבל ככה בדיוק התחיל אמנון שעשוע לפני 17 שנה את מובילאיי, והיום הוא יושב על מיליארדים (בשקלים, לא בדולרים. שלא תתפסו אותי בקטנות, כמו המנוול הקטן הזה ממצפה רמון. אבל מה שנכון, נכון. הייתי צריך לסייג שלסוסים אין כמעט שימוש פונקציונאלי במדינות העולם הראשון. בישראל - ואני מסתכן כאן בכך שתתפסו אותי בקטנה על היות ישראל מדינת עולם ראשון - האם יש יותר מעשרות סוסים שיש להם תפקיד אמיתי בחיים? - וזה באמת לא נושא השרשור).
חבר'ה, תחשבו חיובי - זה משתלם. אני בטוח שאני לא היחיד פה שנהנה מפירות ההייטק הישראלי. פעמיים כבר, ועם קצת מזל והרבה עבודה קשה בדרך לפעם שלישית :rolleyes: זה לא עובד בלי אופטימיות.
תחשבו טוב - יהיה טוב... נכון?
מה זאת אומרת איך?
הפטנט עם החוגים, יעבוד בדיוק, אבל בדיוק, באותה מתכונת של האוטו האוטונומי שלך, שלוקח את כולם לאן שצריך ובחזרה...
יהיה מאגר של ילדים שילכו לחגים באופן אוטונומי... בערך כמו בקיבוצים של פעם.
או, יותר טוב, יהיו חוגים, שההשתתפות בהם תהיה בוידאו - אף אחד לא ייצא מהבית... יהיו נתנ"ס-ים עם מלא-מלא מסכים, והילדים ישתתפו בחוגים... מהבית.
בעצם.. אפשר גם את העבודה לעשות כך - מהבית.
כל אחד/עובד (יצרני..) יהיה מחובר לרובוט כזה, שיופעל מהבית - בדיוק כמו הניתוחים בשלט רחוק או, להבדיל, הרובוטים של החבלנים.
הפועלים יעבדו מהבית, בלי לצאת.
וכל ה"פקידים" (אלה שלא מייצרים) בכלל יעבדו בוידאו קונפרס... מהבית.
ובעצם...
למה צריך בית?
יהיה איזה ריכוז דירות/חדרים, עם קירות/מסכים שישקפו נופים, לבחירת ה"לקוח" וכך מי שירצה "יגור" בערבה ומי שירצה, בת"א וגם המתנחלים יהיו מרוצים...
נמרוד.
העתיד שלך (תוך חמש עד עשר, אם אתה פסימי) כבר "היה פה"... בכל הסרטים והספרים שחזו את העתיד - כולל מכוניות אוטונומיות.
רק דבר קטן הפריע למימוש - האנשים-בני האדם.
אלה, הקרציות, רוצים יחודיות וחופש ועצמאות... על פני יעילות ואוטומציה מוחלטת.
ודוגמא מעולם החי/טבע.
ואתה, כמנהדס בוודאי מכיר.
אחד היצורים היעילים ביותר, מבחינת מבנה, הוא... הנמלה.
בלי להיכנס ליותר מידי פרטים - מעבר לגודל מסויים (כמה סמ'), המבנה הופך כבר לא יעיל, בלשון המעטה.
אותו הדבר עם ה"עתיד" שאתה מצייר וה"יזמים" מנסים למכור ולדחוף לכל חור רענן (ואני מכיר אחד... אחת כזו מקרוב) - מעבר לרמה מסוייימת של "הטוב" וה"יעיל" שאתה מצייר, כבר לא "עובד" עבור בני האדם.
יש להם עוד איזה משהו כזה, שנקרא "אישיות", שהורס כל תכנון יעיל.
ואחרי כל הפסימיות ששפכתי פה.
אני רוצה לראות אותך משכנע את חנן, למשל (הוא פשוט נראה לי פדאנט כזה) חולק עם בלגניסט כמוני (האקספדישן שלי לא ראה "מקלחת" מאז שקניתי אותו - למעט פעם אחת, כשהגמדות ציירו עליו, לפני הופעה של איזה להקת בנים בפילי...) רכב אוטונומי...
הדבר הטוב היחיד, שכנראה ייצא משידוך שכזה, זו ירידה תלולה בצפיפות האוכלוסין בעולם... ולא בגלל תאונות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
חבר'ה, תחשבו חיובי - זה משתלם. :rolleyes: זה לא עובד בלי אופטימיות.
כמובן שאני צוחק, אני אופטימי ,אין לי בעיה לשבת על קיא בתנאי שיספקו לי אטב כביסה לאף וניר גלילה למושבים כזה,כמו של המיטה אצל הרופא בקפוט חולים.
אני אופטימי, כי עובדה שמכרתי ג'יפ אמיתי וקניתי דאצ'יה.
-
אני ואשתי נוסעים לעבודה +/- באותו השעה ובכיוונים מנוגדים וכך גם מרבית האנשים שאני מכיר.
לא ברור לי איך בדיוק אנחנו מסתדרים בלי 2 רכבים אוטונומים...
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ואחרי כל הפסימיות ששפכתי פה.
אני רוצה לראות אותך משכנע את חנן, למשל (הוא פשוט נראה לי פדאנט כזה) חולק עם בלגניסט כמוני (האקספדישן שלי לא ראה "מקלחת" מאז שקניתי אותו - למעט פעם אחת, כשהגמדות ציירו עליו, לפני הופעה של איזה להקת בנים בפילי...) רכב אוטונומי...
הדבר הטוב היחיד, שכנראה ייצא משידוך שכזה, זו ירידה תלולה בצפיפות האוכלוסין בעולם... ולא בגלל תאונות.
עכשיו באמת הצחקת את כל מי שמכיר את חנן :rolleyes:
האקספדישן שלך נשטף פעם אחת יותר מההיילקס שלו.
-
אבל בגרזי יש יותר גשם מאשר ברמלה...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
עכשיו באמת הצחקת את כל מי שמכיר את חנן :rolleyes:
האקספדישן שלך נשטף פעם אחת יותר מההיילקס שלו.
גם מבפנים????
וואללה - אני לא מוכן להיות שותף של אחד כזה!!!
גם לי יש סטנדרים.. טוב, לא ממש אבל אני עובד על זה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
אבל בגרזי יש יותר גשם מאשר ברמלה...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אין נשר ואין נגב = אין אבק.
-
ברור שעדיף להיות אופטימיים.
אבל בשם האופטימיות צריך להיזהר לא להניח הנחות לא מבוססות ולהתייחס אליהן כאל עובדות גמורות.
או במילים אחרות, אופטימיות גדולה ידועה ביכולת שלה לא להתבלבל מעובדות.
אני לא בטוח שהקביעה כי כבישים הם דרך התחבורה העתידית היא נכונה.
אם נתייחס רגע להיבטים המקצועיים בדיון, בנושאים של גיאו-תחבורה, אז אפשר להציג עוד גישות.
למה לא למשל, להשתמש ברכבים האוטונומים כקווי הזנה לרכבות ואמצעי תחבורה המוניים. בכל מובן זה עדיין יותר נכון מקפסולות אוטונומית קטנות שיובילו את האנושות ממקום למקום במרחב.
להיפך, אם המידע על המוצא והיעד של כלל היוממים הוא נתון, אז הרבה יותר קל להיערך נכון תחבורתית/תכנונית.
אם המסקנה שתחבורה אוטונומית תקבור את הצורך באמצעי תחבורה המוניים (אוטובוסים, רכבות, אוניות, מטוסים... תחשבו גדול. זה לא באמת ייגמר בכלי רכב גלגליים אוטונומיים) אז עם כל הכבוד לאופטימיות, ויש הרבה כבוד, זה מתכון בטוח להרס האנושות באופן מזורז מאוד. שום דבר טוב לא יצא מזה....
-
אני אקח אתכם קצת הלאה במחשבה שלי בעניין הזה. תוך 10 עד 15 שנה לרוב מי שקורא את המשפט הזה עכשיו יהיה מושתל שבב שיחבר אותו לתקשורת ולאינטרנט ולעולם ישר למוח. אל תגידו לא, תבינו שכן. פשוט לא תהיה לכם ברירה כי אם לא יהיה לכם שבב עם חיפוש גוגל מובנה במוח, ולזה שיושב מולכם בשיחה כן יהיה, אתם בנחיתות, אתם תהיו מטומטמים. אז אתם תלכו ותתקינו שבב באותה קלות שאתם קונים אייפון חדש.
אוקיי. אם הפנמנו את זה, אז בעצם מה כל המטרה של "ללכת לעבודה" ? מה יש לכם לחפש שם? נכון, הכל חוץ מעבודה. לשתות קפה עם דפנה למשל. את זה אני לא יכול לעשות בבית. אבל בשביל זה אני גם לא צריך לספר שאני הולך לעבודה. כי את רוב העבודה, ברוב העבודות, יהיה אפשר לעשות בלי לקום מהמיטה. כי המוח שלנו יהיה מחובר לאינטרנט, ותקשורת בין בני אדם תהיה בהרף עין, ותקשורת בין בני אדם למכונות... בכלל בקלי קלות.
אז למה בכלל לצאת מהבית? מי צריך מכוניות? מי צריך הסעת המונים?
לפגוש את דפנה כדי לשתות קפה אני לא חייב לעשות בשעות העבודה, אין לחץ בכבישים כי כשמישהו סוף סוף מזיז את התחת המדושן שלו מהבית הוא עושה את זה רק לבילוי חברתי.
כמובן, הכל יהיה מיותר חוץ מעבודות יצרניות. אבל עובד בקו ייצור ממילא כבר לא יהיה לנו במדינות שבהן העתיד הוא עתיד של IOT. למה? כי ככה מי שמתכנן לנו את העתיד חושב שיהיה. הוא לא חושב על הרתך כי אין משהו שרובוט לא יוכל לעשות. הוא לא חושב על חרט או כרסם, כי בשביל זה יש מכונות חכמות. הוא בטח לא חושב על מוכר בחנות כי אפשר לקנות הכל ברשת, וגם מחלק הדואר כבר מיותר כשיש משאיות חלוקה אוטונומיות ורחפני אמאזון. כמובן שבמדינות שהיום יש בהם סוסים וגמלים, שם אנשים אמיתיים יעבדו באמת. אבל זה רחוק מהעין ומהלב.
תחשבו על העבודה שרובכם עושים - זו עבודה שביום שמכונה (מחשב) תצליח להבין איך מתכננים ומייצרים מכונה אחרת (עוד מחשב) - העבודה של רובנו, תהיה מיותרת לחלוטין. זה היום, והוא לא רחוק, שבו הבינה המלאכותית תהיה הדבר החשוב ביותר להתפתחות של חברות כמו אינטל. זה יהיה יום קצת מפחיד, כי המחשבים עלולים להבין שהם לא צריכים אותנו. וכיוון שהם כבר ישלטו בתחבורה במים באוכל ו...בהכל - הם גם יוכלו להיפטר מאיתנו. טוב, לא מכולנו. רק ממי שחי כמונו במדינות שהיום לסוסים אין בהם תפקיד אמיתי. בשאר העולם, האנושות תוכל להינצל.
וזה עוד מה שקורה כשאני חושב מחשבות אופטימיות...
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
רציתי לכתוב שלא הבנתי אם אתה אופטימי או פסימי.
תודה על ההבהרה...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני אקח אתכם קצת הלאה במחשבה שלי בעניין הזה. תוך 10 עד 15 שנה לרוב מי שקורא את המשפט הזה עכשיו יהיה מושתל שבב שיחבר אותו לתקשורת ולאינטרנט ולעולם ישר למוח. אל תגידו לא, תבינו שכן.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
או שבשלב זה נתחבר למכונת VR מתקדמת.
או שפשוט יצרבו למוחינו את החוויה ולא נוכל לדעת אם באמת היינו או חווינו..
זה נכתב לפני שביטלתי את הרעיון לצאת מהבית בגלל שנמרוד מקיא באוטונומיות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
-
לא יודע מה איתכם, אבל אני מטומטם כבר הרבה זמן ולכן לא איכפת לי שזה עם השבב, יהיה..."פחות מטומטם ממני.
את האגו השארתי בבית.. מזמן.
מאותה סיבה בדיוק, אין לי, עדיין, "קיר" בפייסבוק.. מה שזה לא יהיה.
אני גם חי די בשלום, בלי להיות מחובר במחשבות, ישירות לשרתים של גוגל, למרות, כמו שכתבתי אי-פה-באתר הם יודעים טוב ממני אפילו את מצב תנועות המעיים שלי ולא רחוק היום שאקבל הודעה לטלפון, שאיכות היציאה היום, לא היתה משהו ושאתאמץ קצת יותר..
גם החיבור הבלתי אמצעי לרשת וחוסר הצורך ללכת לעבודה, אלא בשביל רומן/קפה עם דפנה (שם יפה... הכרתי דפנה ביסודי..) לא ממש קוסם לי... ומה אם יתפסו אותי? בטח גם SHMBO תהיה מחוברת ותראה בדיוק איפה ועם מי אני ומה עושה...
בעצם, גם היום היא יודעת..
ואפרופו החיבור והשבב... למה אני צריך קפה עם דפנה, אם אפשר להשתיל לי איזה זיכרון ש..כ-אי-לו הייתי עם דפנה...
בקיצור.
כפי שהזכרתי - חזון אחרית הימים הזה, נדון ונדוש לפני עשרות שנים.. כמו גם יישוב הירח וכריית הגבינה שבו, ועכשיו מקשקשים על מושבות במאדים - למה? ככה. בלי שום סיבה ממשית. בערך כמו הכלב והטסטרים.
רעיונות ועתיד וגאדג'טים זה אחלה...
מגיל עשר, ואפילו לפני, אני שותה אותם בצמא מז'ול וורן ואייזיק אסימוב ורוברט היינלין ואריך פון דניקן...
לא חייבים להיות משוגעים ו/או קיצוניים (עם מכונית שמנקה את עצמה) על מנת להעריך את העתיד.. רק צריך לא לעשות עודף רומנטיקה מזה (יענו רובוטים יעשו הכל ואנחנו נסתלבט עם דפנה.. ווירטואלית).
או במילים אחרות... לא כולם יכולים להרשות לעצמם להיות בפנסיה:cool:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני אקח אתכם קצת הלאה במחשבה שלי בעניין הזה. תוך 10 עד 15 שנה לרוב מי שקורא את המשפט הזה עכשיו יהיה מושתל שבב שיחבר אותו לתקשורת ולאינטרנט ולעולם ישר למוח. אל תגידו לא, תבינו שכן. פשוט לא תהיה לכם ברירה כי אם לא יהיה לכם שבב עם חיפוש גוגל מובנה במוח, ולזה שיושב מולכם בשיחה כן יהיה, אתם בנחיתות, אתם תהיו מטומטמים. אז אתם תלכו ותתקינו שבב באותה קלות שאתם קונים אייפון חדש.
אוקיי. אם הפנמנו את זה, אז בעצם מה כל המטרה של "ללכת לעבודה" ? מה יש לכם לחפש שם? נכון, הכל חוץ מעבודה. לשתות קפה עם דפנה למשל. את זה אני לא יכול לעשות בבית. אבל בשביל זה אני גם לא צריך לספר שאני הולך לעבודה. כי את רוב העבודה, ברוב העבודות, יהיה אפשר לעשות בלי לקום מהמיטה. כי המוח שלנו יהיה מחובר לאינטרנט, ותקשורת בין בני אדם תהיה בהרף עין, ותקשורת בין בני אדם למכונות... בכלל בקלי קלות.
אז למה בכלל לצאת מהבית? מי צריך מכוניות? מי צריך הסעת המונים?
לפגוש את דפנה כדי לשתות קפה אני לא חייב לעשות בשעות העבודה, אין לחץ בכבישים כי כשמישהו סוף סוף מזיז את התחת המדושן שלו מהבית הוא עושה את זה רק לבילוי חברתי.
כמובן, הכל יהיה מיותר חוץ מעבודות יצרניות. אבל עובד בקו ייצור ממילא כבר לא יהיה לנו במדינות שבהן העתיד הוא עתיד של IOT. למה? כי ככה מי שמתכנן לנו את העתיד חושב שיהיה. הוא לא חושב על הרתך כי אין משהו שרובוט לא יוכל לעשות. הוא לא חושב על חרט או כרסם, כי בשביל זה יש מכונות חכמות. הוא בטח לא חושב על מוכר בחנות כי אפשר לקנות הכל ברשת, וגם מחלק הדואר כבר מיותר כשיש משאיות חלוקה אוטונומיות ורחפני אמאזון. כמובן שבמדינות שהיום יש בהם סוסים וגמלים, שם אנשים אמיתיים יעבדו באמת. אבל זה רחוק מהעין ומהלב.
תחשבו על העבודה שרובכם עושים - זו עבודה שביום שמכונה (מחשב) תצליח להבין איך מתכננים ומייצרים מכונה אחרת (עוד מחשב) - העבודה של רובנו, תהיה מיותרת לחלוטין. זה היום, והוא לא רחוק, שבו הבינה המלאכותית תהיה הדבר החשוב ביותר להתפתחות של חברות כמו אינטל. זה יהיה יום קצת מפחיד, כי המחשבים עלולים להבין שהם לא צריכים אותנו. וכיוון שהם כבר ישלטו בתחבורה במים באוכל ו...בהכל - הם גם יוכלו להיפטר מאיתנו. טוב, לא מכולנו. רק ממי שחי כמונו במדינות שהיום לסוסים אין בהם תפקיד אמיתי. בשאר העולם, האנושות תוכל להינצל.
אסף.
מישהו לפניך, כבר ב-1984 אם אני זוכר נכון, קרא לדבר כזה "סקיינט".
מדע בדיוני?.... האם זה רק בידור זול או נבואה קודרת?...
אני מאלה שמתייחסים מאוד ברצינות לספרות המד"ב ולסרטי מד"ב. תעזבו בצד כל מיני מלחמות כוכבים עם דארת' ויידר, דובונים וחלליות שיורות זו על זו לייזרים. היצירות הרציניות והטובות בז'אנר הן חומר שאשכרה מעורר מחשבות מטרידות על העתיד. כנראה שבאמת עוד נתגעגע לסוסים.
-
עודף טכנולוגיה לא תעשה טוב לאף אחד חוץ מלאלו שמוכרים אותה- מישהו צריך לשלם על פיתוח ואחזקה,ועל הדרך מישהו גם ירוויח מכך- כסף !!! רק כסף,בצע כסף ע״י שליטה בהמון,הצרכן הסופי- אף אחד לא אוהב אתכם/אותנו,לא עושים לנו טוב בשביל שיהיה לנו טוב,מנסים לגרום לנו להאמין שעושים לנו טוב בשביל לעשות להם טוב,כי כאלה אנחנו,יצורים טיפשים שכל כמה אלפי שנים משמידים את עצמינו לדעת.
ברגע שהאנושות וכל אחד מאיתנו יעשה טוב לאחר,טוב אמיתי ,לא בכאילו,אני אהיה האופטימיסט הכי גדול ברחבי ה IOT...