אולי פספסתי משהו בשרשור - האם במצב 2X4 הדאסטר בהנעה קדמית? והאם יש לו מצב 4X4 קבוע לכביש (מה שנקרא Full Time ברכבי שטח מצויידי טרנספרים או AWD בכללי)?
כי אם כן, אז קשה לי להאמין שיש צלבים בציריות - אלא פעמונים.
כך או כך זה לא גורע מההערה שלך.
Printable View
אני קורא את השרשור מתוך סקרנות גרידא.
זה מזכיר לי את תחילת דרכי עם הסובארו ליאונה סטיישן 4X4 ההיא, שלימדה אותי לנהוג בשטח כמו שד (הסופה רק דירדרה אותי, וכל תוספת נעילה הוסיפה לניוון הכללי...עד שקלטתי את זה והתאפסתי על עצמי).
הסובארו היתה מוטציה נוסח הפלמ"ח. ביונייטד סטייקס קראו לה Brat והיו לה מועדוני מעריצים כמו שרק הטימטום האמריקאי המקסים יודע להמציא. אפילו התכתבתי עם כמה מהם (כל שיחה התחילה ב"מי בעד חיסול הטרור ירים את ידו" וכמובן אף יד לא נשארה בגובה פני החגורה ואף עין לא נשארה יבשה. ואז עשינו שיפט לדבר על הבראטים האידיוטיים שלנו).
עם ספק-מנוע 1.8 ליטר, ששיחרר 90 סוסונים צנועים הרבה לפני שהגיע בחרחורי גסיסה אל נחת-זרועותיי, ושאף פעם לא הצליח לשבור מכלול כלשהו גם כשבאמת השתדלתי,
עם הילוך כח באורך הזקן של סבא'לה מ"היֹה היָה" ומערכת 4X4 חפה מכל גמד אלקטרוני - אבל מספיק טיפשה כדי לא להתחמם,
עם השישייה האחרונה בהחלט של צמיגי בוץ נאים בפרופיל מזוגזג גאוות מפעל "אליאנס", שיוצרו לטובת ייצוא לשוק המזרח-אירופאי (היחידים שעלו על ג'אנטים "13 מקוריים של הסובארו),
עם הגבהה סקסית (בצבע שחור!) שהשאירה מהלך פתיחה אפס אבל העניקה פוזות אוונטה למצלמה,
ועם שנורקל תוצרת בית מצנרת ביוב אפורה,
עברתי איתה, איך אומרים הצעירים, "ה-כלללל".
הנה כמה דגימות, כדי להמחיש עד כמה אני מכיר מקרוב את המקום הזה של הדאסטר הגברבר החדש בשכונה של הבריונים הרעים (במטותא מכם, מעלה עשוש הוא לא בדיוק הדאסטר-זון) - ואחריהם מספר תובנות משלי:
קובץ מצורף 111437 קובץ מצורף 111446 קובץ מצורף 111445 קובץ מצורף 111444 קובץ מצורף 111443 קובץ מצורף 111442 קובץ מצורף 111441 קובץ מצורף 111440 קובץ מצורף 111439 קובץ מצורף 111438 קובץ מצורף 111432 קובץ מצורף 111433 קובץ מצורף 111434 קובץ מצורף 111435 קובץ מצורף 111436 קובץ מצורף 111447
אז אחרי התקופה המשגעת ההיא שהסבה לי עונג צרוף בפעירת פיותיהם של בעלי ג'מוסים מגודלים, הנה כמה משלי בתור נשוי-קתולי לסופה ב-12 שנה האחרונות, אשר בניו לא יירשו אותו בחייו:
- מידבר צודק לחלוטין - אפשר לטייל ואפשר לעבור, אבל החשש אוי החשש... ומה אם אצטרך לפתוח בחזרה את כל הריצ'רץ' של המסלול הקל, רק בגלל המדרגה בסוף שתקעה לי את הסיום? ומה אם אנסה בכל זאת לעבור למרות שגדול על האוטו, כי "הכביש ממש פה" ו"זו פעם אחת ויחידה, נשבע בחיי ספתא מזולדה" וכבר מאוחר ומפלצת החושך תחכה לי אם אחורה-אפנה קדימה-אמעד?
- בהמשך לסעיף הקודם, יש טיול ויש טיול - יש טיול עם שתי-עיניים-בקרקע, ויש טיול עם עין-פה-עין-שם. איך אני אומר לבני מעלה-מחמל נפשי - נא התאימו את קלפי הרכבים לקלפי הטיולים.
- גם דורון צודק בהחלט - יש תכנון ויש אינוס. השני מגניב, הראשון פרקטי. הזמן יאמר את דברו ונראה האם הרומניה היא איכרית קשוחה, או כפרייה המחייכת בשן-ושבר שנשארו כמנהג הכפריות בארץ המוצא. בשימוש שטח בר-השוואה, כמובן.
- בשטח (ולא רק), סאונד השישה-בטור של ג'יפ אמיתי מבזיק את התבלין השמור לאניני הטעם. ויודגש - בטור, שלא יהיו כל מיני אינטרפרטציות של חובבי המותג. לכן בהיבט האודיו, יש חוויית טיול עם ג'יפ ויש חוויית טיול עם... מה שלא יהיה. ודאסטר בכללם.
- אין תחליף לטיול בג'יפ פתוח, וזה טיעון שתופס לגבי הדאסטר כמו גם לגבי הטוענות-לכתר הבכירות יותר. לפעמים אין לי בעיה עקרונית לטייל עם כלים נחותים עד כדי כלאיים ביזאריים, מכיוון שלחוויית האין-דלתות והחלון-על-המכסה - אין מתחרים גם בגיהוץ מישורי ליסינג-פלוס קלילים וזורמים.
- והטיעון המנצח - אין על הקמטים המקוריים במכסה המנוע של ג'יפ אמיתי בן 20-פלוס.
זה לבד כנגד כולם.
יש פעמונים, לא צלבים.
ואין פול טיים 4 על 4.
כיסיתי את האפשרויות אי שם בהתחלה.
וכל השאר ... יופי של סובארו ...אבל מה זה קשור פה ?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
יש מצב 4WD AUTO. זה מכסה אותך יופי במצבים שאתה צריך AWD. למשל בכביש חלק/מושלג.
הסובארו קשורה כי גם היא היתה סוג של וואנאבי.
גם עם הדאסטר אפשר לטייל ב-95% מהמסלולים, אבל יש לזה לדעתי מחיר בהנאת הטיול ובשחרור התודעה מדאגות.
ולמרות שאתה יודע מה הם הצרכים שלך, ולמרות שאתה מצהיר שזה לא ג'יפ וכו' וכו' - גם אתה זולג בלי (או אולי עם?) להרגיש לכיוון בחינת הביזארי כמו עשוש ושות', כי אנחנו שובבים וכי מגניב לבדוק עבירויות בכלים שלא תוכננו לכך, בואו נודה על האמת :p
ראה את הנקודות שרשמתי בסוף כדי להבין שרכב שטח קרבי הוא לא רק ללעיסת סלעים, אלא גם לחוויית טיול אמיתית גם כשאין אתגרי עבירות באופק.
ומשו נוסף בנוגע לרכבים רכים כמו הדאסטר בנחלי הנגב; איך מאחלים אצלנו לתורם המאושר - "שתהיה בצד הנותן ולא בצד המקבל"?
אז גם בשטח, אני מעדיף תמיד להיות בצד הנותן את שאקל הכננת ולא בצד המקבל.
מקרה חריג שבו אני מוכן להיות בצד המקבל הוא כאשר אני גם הנותן (דרך גלגלת).
דעתי האישית כמובן.
תראה ....
חצי נכון ... זה באמת מגניב לבחון גבולות אבל בטעם ועם מחשבה שמחר צריך לנסוע עם האוטו לעבודה ...
בכל מקרה, אני יכול לדבר רק על עצמי ומנקודת המבט שלי .. וזה בדיוק מה שהשרשור הזה נועד להיות ותו לא ..
מאז שהאוטו בגובה נורמאלי, אני לא מסתכל בחשש על כל גרגר חצץ ... וחצי מהלחץ ירד .. יותר מחצי !
והאוטו הוא לא ג'יפ .. לא היה ולא יהיה ... אני אומר ורושם את זה בכל הזדמנות גם כדי להבהיר לכל מי שעשוי לרכוש את האוטו ... וגם כי זה מה שזה.
לא חושב שיש מקום גם להשוואה עם הסובארו שלך .. גם כי יש לי הרבה יותר מנוע ... וגם כי יש לי בקרת אחיזה .. ואני מכיר את הסובארו. . השתובבתי איתה לא מעט בצעירותי ..
מה שמביא אותי לנקודה האחרונה ... רוח הקרב ואש הנעורים ... מה שהיה נכון (או לא נכון) לעשות לפני שנים ... היום זה אחרת.
הזדקנתי ..
אני מטייל עם האוטו, זה רכב טיולים ולא מכונת עבירות. זה לא נועד לזה. מיגון גחון וגובה בריא משחררים את הדעת להנות מהכלניות בצידי הדרך ... ולא חשש מתמיד מפני הסלע הרשע שיהרוס לי את המצב רוח.
ועליה קטנה שמנסים בשביל הקטע פעם או פעמיים ... זה עדיין לא הופך את הטיול למסע גברים ... :)
חג שמח.
קח עוד משהו .. יש לי מאה מטר מהבית עליה אתגרית משהו .. שהקטנועי שליחים עולים שם .. אני לא. למה ? כי זה נראה לי מיותר לגמרי ( למרות שיחסוך לי 6 ק'מ בדרך הביתה ) ... סוג של שיקול דעת ?
לגבי הזויות של הפעמונים ... לא קורה להם כלום כי השינוי הוא בנק' האמצע של המתלה ולא בגאומטריה שלו.
די כבר.
התפלספויות על שקט נפשי ושבירות.
בסוף זה הנהג ורק הנהג. אם יש לו מספיק נסיון ומספיק בגרות נפשית כדי לדעת איפה הגבולות, וכמה אפשר ללחוץ אם רוצים למתוח קצת את הגבולות, אז דאסטר זה אחלה רכב שטח. בטח הכי רכב שטח מכל הג'יפונים, בטח כל ג'יפוני הכאילו החדשים.
פונים אלי אנשים שרוצים להקים קבוצות טיול.
אומרים שיש להם ג'יפים והם רוצים לצאת לטייל בשטח.
אחר כך מתברר שבעצם אלה ג'יפונים, אבל "מה הבעיה, נעשה מסלול לג'יפונים".
אחר כך מתחוור שגם בין הג'יפונים יש ויש. "מסלול לג'יפונים" זה לפורסטר, XV ודומיהם. ראב 4 כבר פחות מתאים, מיצובישי אאוטלנדר והונדה CRV עוד הרבה פחות מתאימים וכן הלאה וכן הלאה. אבל כאשר רוב מוחלט של הקבוצה מתהדרים בקיה ספורטאז' 2X4 ודומיו, מה כבר נשאר?.... זה פרייבט לכל דבר. תבואו לטיול במאזדה/קורולה ליסינג של העבודה. זה אותו דבר.
מול כל הצעצועים האלה, עם ובלי הנעה כפולה, דאסטר הוא גיבור מסוקס. אלוף רומניה במשקל כבד.
הם לא יכולים אפילו לחלום לעמוד (לעמוד, לא לנסוע! רק לעמוד!) איפה שהוא מטפס כמו גדול.
הם ההשוואה שלו. לא הסופה של גיתאי ולא ההיילקס של דורון.
אז לא, הוא לא סופה, ולא סיקס, ולא טרופר. אפילו לא רקסטון.
הוא לא זנב לאריות. אבל הוא כן ראש וראשון לשועלים. אז מה? הוא לא ייסע למדבר? ייסע כמו גדול! ואם חוששים, לא מוכרחים לעלות את מעלה עשוש. אפשר לעקוף דרך נחל עשוש שהוא הרבה יותר יפה.
ואני אוהב שאנשים כמו גיא לא מתביישים וכן נוסעים וכן מגיעים לכל המקומות האלה שכל טהרני השטח בטוחים שזו נחלתם הבלעדית ושעדיין צריך בשבילם סרנים חיים כבדים ונעולים, הילוך כוח, חלון מקופל על מכסה המנוע, זבובים בשיניים ואבק באזניים. כן גיתאי, אתה ואני נוסעים בדיוק ככה - אבל רק כי ככה אנחנו אוהבים. אני לא טוען שזה יותר טוב או יותר אמיתי או יותר נכון מאלה שמגיעים לאותם מקומות (טוב, לא בדיוק אותם מקומות, רק כמעט) בלנדקרוזר, או פאג'רו, או רקסטון, או דאסטר.
מי שנוסע בדאסטר למדבר - שייקח בחשבון גם את המגבלות. ישבור? הוא בנאדם מבוגר וזו אחריותו. לא אחריותכם.
ייתקע? יש מצב שכן. ואז, אם תרצו לסייע ולחלץ אותו - תבורכו. לא תרצו, לא נורא. יבוא מישהו אחר.
זה גם למה אני ממליץ לנהגי ג'יפונים, לטייל עם רכב שטח אחד אמיתי בקבוצה, כזה שייתן משיכה קטנה אם צריך.
ויש לי מה לומר גם על הטיעון על ה"רובוסטיות" העדיפה של רכב שטח אמיתי. זה טיעון נכון, אבל רכבי השטח האמיתיים האלה שלנו, ה"רובוסטיים", הם בני 20 שנה ומאות אלפי ק"מ.... אז רובוסטיות בתחת שלי, על האמינות שלהם כבר קשה לסמוך ולא דורון, אל תענה לי שאתה סומך על ההיילקס שלך ב-100%. כמה שהוא טוב ויפה ומתוחזק היטב, הוא כבר זקן. לא לחינם אנחנו, גם אתה כנראה, לא יורדים לשום שטח בלי ארגז כלים מדוגם וגדוש בכל טוב.
לעומתנו, דאסטר הוא אוטו חדש עם כל מה שמשתמע מזה. "פחות רובוסטי" זה בטוח, אבל אני בטוח שיותר אמין. לפחות בשנותיו הראשונות. הוא יחזיר אתכם הביתה עם ציפורניים נקיות. ואל תבלבלו לי במוח עם "רנו" ו"רומני" ושאר שטויות במיץ של "מומחי" שוק הרכב הישראלי החולה שמדרגים מכוניות לפי מוצא עדתי.
כן, הייתי מאוד רוצה דאסטר כרכב עיקרי, כזה שיאפשר לסופה לנוח ולחכות לסופ"שים ושיירד פה ושם לטיולים רגועים, גם רחוקים, בעומק המדבר. אני רואה בדאסטר ברכה גדולה והוא לדעתי ולטעמי הרכב החדש הטוב ביותר והמפתיע ביותר בקטגוריה שלו - זה האוטו שמחזיר את כל העסק למקורות ולפרופורציות עם עבירות מצויינת, מתלים נוחים, שימושי, חסכוני, פשוט, זול. בלי התפלצנויות מיותרות. הלוואי שכל הכלים בקטגוריה היו יכולים לחלום להתחרות בו - רק לחלום.... והלוואי שהיה אפשר לקבל אותו בגרסה פשוטה עוד יותר - בלי כלום חוץ מהנעה כפולה, ESP, בקרת משיכה ומזגן מכני. שיהיה עוד יותר זול ועוד יותר אטרקטיבי.
טוב .. אם דרור אומר ככה .. אני אזוב קיר קטן ;) ..
אני אשתוק.
ברור שיש ארגז כלים כבד, וגם כמה חלפים קריטיים.
היה כזה ברכב גם לפני 15 שנים כשהוא היה צעיר בהרבה, זה עניין של אופי.
ההבדל הוא עדיין במכלולים הנעה שישרדו ויהיו סלחניים גם עכשיו, לטעות נהג או בלאי הזמן.
מיסבי גלגל קדמי החזיקו אצלי מעל 400K קמ (הוחלפו יזום..), ואני תוהה אם כל הדאסטר או לצורך הדיון, ג׳יפונים אחרים, כחבילה יגיעו לראות את המספר הזה על השעון בכלל, ובטח לא במצב של רכב שטח מאסיבי שעשה את אותה כמות שטח.
ואם כבר תקלות, פשוט יותר לתקן אותן.
ה״מקרה״ של גיא שונה כי הוא רכש את נסיון השטח על רכבי שטח בגודל מלא אז יש לו כלים להעריך מה הגיוני ואיפה נקודות הקצה, הרבה יותר טוב מרוב רובם של נהגי הגיפונים, שזה רכב השטח הראשון שלהם, ובקלות יכולים להיקלע לשטויות שפחות סביר שנהג מנוסה יפול אליהן.
ובשביל נהגים כאלו, צריך את מידת הצניעת והזהירות בשבחים של כל ג׳יפון.
דורון, באירופה ורוסיה יש המון נסיון עם דאסטר. הם שורדים די טוב. גם רכבים שמשמשים כטראקטור וחורשים בשדות הבוץ של החורף.
גם אתה יודע שהנהגים האלה שאתה מתאר, לעתים מסתבכים קשות בשטח גם עם לנדקרוזר/פאג'רו/טרופר/סופה וכו'.
בסוף בסוף יש מבחן אחד והוא לא "איזה רכב יכול לעלות" או "איזה כלי נותן שקט נפשי". הדאסטר כרכב שטח? סבבה, תעלה את הרכב של גיא למכירה כאן. סביר להניח שאף אחד לא יקפוץ על ה"מציאה". מצד שני, שים את הרכב של דורון ותראה את ההפך. השוק יאמר את דברו על הדאסטר כרכב שטח דרך רמת הסחירות שלו.
זאת הטעות הכי גדולה שיכולה להיות .....
וזאת גם שטות גדולה .. תסלח לי ... מי יכול לשפוט את הדאסטר ? דורון ? גיתאי .. ? לא מתכוון לפגוע .. אבל איזה כלים יש לכם לשפוט ?
מבחן השוק .. זה משהו שנבנה בזמן .. המון זמן.
אם האוטו שלי יתפרק מחר .. כמובן שהוא חרא של אוטו ... אם הוא ישרוד מליון ק'מ פרועים .. זה יהפוך אותו לטויוטה ? .. common ....
יש מדינות בעולם בהן האוטו נחשב לפי האוטו ולא לפי המבטא של היצרן ... ושם דווקא אוהבים את הדאסטר. מצד שני הם אוהבים הרבה דברים מוזרים שם ...
תעלה את בשאלה הזאת אחרי שהאוטו שלי ישרוד 20 שנות טיולים .. אם הוא ישרוד. אז נדע.
אני בכל אופן לא מנסה להרוס אותו בכוונה. אני פשוט נהנה ממנו.
;)
להגיד שדאסטר הוא חרא של רכב שטח, זה כמו להגיד שסופה או היילקס, הם חרא של רכב משפחתי.
דווקא את הרומנים שמשפרים את הדאסטר שלהם לאקסטרים, עושים איתו עבירות קשה, חורשים שדות וכיוצ"ב - אני לא מבין. הם מאבדים את השימושיות של האוטו כרכב משפחתי ומאידך זה לעולם לא יהיה רכב שטח אקסטרימי.
מה, אין שם טרקטורים? אין רכבים מתאימים יותר לאקסטרים?
היתרון המוחץ של הדאסטר הוא האיזון שהוא מציע בין שימושיות ויעילות מלאה כרכב משפחתי + יכולות שטח לא מבוטלות בכלל.
אין מקום להשוות אותו לרכב שטח או עבודה טהור.
אבל הכותרת של הדיון מתייחסת לשטח. לא לשימוש כרכב משפחתי.
אכן. רק הסחירות קובעת... לא להאמין.
בתמונה: דגם שהשוק המומחה אמר את דברו והכתיר אותו כ"סחיר", ואהה, גם "רובוסטי"....
של מותג שהוא אובייקט לסגידה כמעט דתית.
קובץ מצורף 111458
גיא, אל תכעס עלי אבל העסק הזה להפוך דאסטר לרכב טיולים במדבר הזוי לגמרי.
הוא יכול לשמש פיתרון לטיול קליל בשבילים אבל רכב טיולים???? בחיית...
קח את המסלולים הכי מתויירים וקלאסיים שיש לנו במדבר, ותהיה אמיתי ורציני לגבי היכולת לעבור ללא נזק, משיכות ועיכובים.
נחל צין. יתקע על מדרגת הסלע הגדולה
דרך הבשמים, בספק אם יעבור את מעלה קצרה, בטוח יתרסק על מדרגת הנקרות.
נחל ערוד, פחחחחח לא ישאר פח מחובר.
פרצים עליון? הצחקת אותי.
מצוק העתקים, לא יעלה את מעלה עוזי.
אז מה נשאר?
לפי מה שראיתי בסרטונים הוא יעבור גם יעבור. יצריך יותר בניה, זמן ומחשבה, אבל יעבור.
וזה לחלוטין רכב טיולים רק טיולים במוד אחר. לא פחות מהנה.
אפשר להגיד שזה לא ג'יפ ואף אחד לא מתיימר להשוות אותו לאחד, אבל להגיד שאין לו מה לחפש בצירים הנ"ל זאת התנשאות נטו.
גילוי נאות,
לא נסעתי אפילו חצי מטר על הרכב ומתבסס על הסרטונים בלבד. (אה, וגם על רכבים נחותים בהרבה שראיתי במו עיני עושים את המסלולים שצוינו או מקומות מאתגרים אחרים).
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c10ad29dc7.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...25e885e074.jpg
אגב דרור, זה לא קורה רק בשטח...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
זה מצחיק שבנאדם בא לשתף חוויה קצת פחות שגרתית (לי אישית זה מאוד מתחבר) וחברה מרגישים צורך להגן על הסמל בחנייה שלהם.
תופעה פסיכולוגית ידועה.
גראנד יקירי .. למה שאכעס ??
מצטער שלא זוכר את השם, אבל ... יש כל כך הרבה סעיפים לתשובה שאני יכול לרשום לך פה ...
למשל.
חוץ מהשלושה מסלולים שציינת יש איזה שביל אחד או שניים נוספים בארץ ... :)
או שכן .. אני מאמין שאפשר לטייל בחלק מהם ללא פגע ובלי להיות בחשש מתמיד מפני סלע רשע ...
או שאת מדרגת נקרות בפעם האחרונה שהייתי שם עם הטראנו, משכו אותי ... זה הופך את הטראנו אוטומטית לבדיחה ?
במוחרקה באחת הפעמים עם הדיסקו נכשלתי בעליה וכיננתי את עצמי למעלה ליד העץ .. זהו ? הדיסקו מיד הופך לבדיחה ?
אני לא זוכר מקרים שההיילקס נעצר .אמנם ... חחח אבל בטח היו, לפחות לפני הנעילה הקדמית ... או שלא ...
אבל יודע מה התשובה האמיתית ?
זה רכב טיולים .. יודע למה ? כי אני (ואחרים) מטיילים איתו ... זה אוטומטית. הופך אותו לרכב טיולים ... ;)
לכל רכב יש גבול .. אולי הגבול של האוטו שלך גבוה או רחוק יותר מהגבול של האוטו שלי .. אבל זה לא אומר שאי אפשר לטייל עם שלי או שלך :)
בכל מקרה ... אני מרגיש שמנסים לדחוף אותי לא מעט להגן על תואר או משהו .. אז לא אני לא לוקח את התפקיד, זה שרשור שנועד לתת מידע מגוף ראשון על האוטו הזה. כי לא היה פה שום מידע לפני זה .. וכי בא לי לשתף.
ולסיום, עם קריצה ... נרמז לי כבר מספר פעמים ... שמה שבאמת מציק לכם זה שהאוטו לא גיבור ולא עלה מליונים ... אז .. תאכלו את הלב :) חחח
אני אטייל עם האוטו ואהנה ממנו כמיטב יכולתי.
אתה מוזמן להזמין אותי לטייל .. אולי תגלה שהאוטו יפתיע אותך גם ...
אל תיקח אותי ברצינות.
סתם היה לי יום קשה בעבודה והחלטתי לעצבן קצת אנשים ולהעלות את הרייטינג של האתר.:cool:
אני מבסוט מהשרשור סתם כי האש מתרכזת לא בלנדרובר (-;