יבואן חלקי חילוף - נסיון מוצלח עם אחד כזה
https://r.tapatalk.com/shareLink?sha...7&share_type=t
Printable View
יבואן חלקי חילוף - נסיון מוצלח עם אחד כזה
https://r.tapatalk.com/shareLink?sha...7&share_type=t
ראיתי שהוא מביא כל מיני דברים מעניינים, אולי נפנה אליו לכמה נושאים מסובכים יותר..נראה מה יעלה בחכתו.
טוב עדכון קל;
היום הגיעה החבילה, הייתי אמור לשלם 540 שקל ויצאתי מזה איכשהו כרגע בגלל טעות של השליח.
לאחר מכן דיברתי עם מישהי בפדאקס ביקשתי שישלחו לי את הסירוב של נציג המכס לשחרר את החבילה ללא אישור משרד התחבורה ואת אישור משרד התחבורה עם הסיווג שנקבע ואחר כך אשלם.
מחר נראה מה ישלחו לי.. ואולי זה יעזור.
בינתיים הגעתי הביתה ומסתבר שכל המדבקות המקוריות של סגירת החבילה במקומן ומכך אני מסיק שהם בכלל לא פתחו את החבילה! איך נציג משרד התחבורה בדק ללא פתיחת הקופסה??
מוזר ומענין כמו שאומרים...
טוב מאוד, אל תניח לזה ואל תרפה מהם עד שתמצא את הנבלה שהפיצה את כל הסירחון שעולה מהפרשה הזאת. אם כולם היו מתנהלים כמוך, מצבנו היה נראה אחרת. ולטובה.
עדכון קל משלי - הגיעו הבושינגים שהזמנתי, והפעם כזכור לא דרך פדקס, (DHL), והם שוחררו מהמכס ומחכים לי לאיסוף (בחרתי איסוף עצמי ממבחר נקודות איסוף).
מחר בסוף היום אאסוף את החבילה.
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
יש מגעים שלא את כולם אני יכול לפרסם.
בכל מקרה, אני עובד במקביל כרגע בשני וקטורים.
אחד מול משרד התחבורה בהמשך למייל הזה.
השני - לקחתי את העניין של WONDERED כמקרה לדוגמא ואני מתנהל מול פדאיקס להבהרת הנושא.
אעדכן בשרשור זה כל אחד מהווקטורים בנפרד.
משרד התחבורה:
הבוקר קיבלתי טלפון ממר משה ימיני והתקיימה שיחה טובה ואוהדת מצידו.
במקביל הוא טרח והוציא את התגובה הכתובה הבאה:
"היי בועז.
הנושא הועלה על ידי באותו היום למנהל אגף הרכב מר משה ויצמן.
מאמין שעד סוף שבוע זה יהיה פתרון.
אנא המתן בסבלנות.
יום טוב.
משה ימיני
ראש תחום, ייצור סחר ויבוא"
אני מתכוון לזקק את הנושא ולהעלות אותו על הכתב על מנת שטענותינו יועלו באופן המיטבי בפגישה שלהם השבוע.
בועז
יבוא מול חלפים שאמורים להשתחרר בשחרור מהיר.
התקיימה חליפת מילים אינטנסיבית הבוקר.
אני הפניתי אותם למדיניות משרד התחבורה והם לצו היבוא החופשי שהוא המחייב.
למען ההגינות יש לציין שהנושא עלה באופן די דומה גם מצד מנכל יושופס.
עוד לא הירמתי ידיים ומאחר והציוד כבר שוחרר ואינו בין ערובה (הם לא קיבלו על השחרור כסף בגלל טעות שלהם) אז הלחץ בצד שלהם...
להלן תגובתם.
עוד לא שחררתי....
"בועז שלום
שמי משה לניאדו ואני סוכן המכס של פדקס
אני כותב אליך לאחר מספר מיילים של התכתבות
צו ייבוא חופשי הוא הצו החוקי היחידי המוכר ואיתו עובד המכס
נהליך כמו נוהל שחרור מהיר של משרד התחבורה הוא נוהל פנימי של משרד התחבורה , בנוהל שחרו מהיר משרד התחבורה אפשר למכס להקל אבל המכס לא הסכים לקחת אחראיות
ולא פירסם הקלות מצידו
נוהל שחרור מהיר הוא הנוהל איתו עובד מפקח התעבורה המגיע לנתב"ג בימים א , ג , ה , משלוחים שאינם מופיעים בנוהל הלקוח יידרש לפנות להנהלת משרד התחבורה ( לאחר בדיקה של המפקח )
ישנם גם משלוחים שייבדקו על ידי נציג משרד התחבורה ועדין המפקח לא ייתן אישור למרות שמופיע בנוהל כי התנאי שהוא מוצר המותאם לתקן הישראלי
מדיניות של משרד התחבורה זה לא חוק ולא מאפשר שחרור על פי מדיניות
משרד התחבורה כרגע בתהליכים של הקלות ורפורמה אבל הרפורמה החלה עם ייבוא מסחרי שאישור למעבדות אחרות ( חוץ ממכון התקנים ) לתת אישורים ( למשל מעבדת אריאל )
אבל לא נוגע לייבוא אישי
כמו כן כאשר מגיע משלוח , והלקוח חושב או יודע כי המוצר לא דורש אישורים , עדיין עומדת בפניו האפשרות להגיע ולשחרר לבד מול המכס ( באמצעות לשכת המסחר המורשית להגיש רשימונים ללקוחות שלא רוצים לעבוד באמצעות עמיל מכס )
ואז לאחר שהלקוח לוקח את מסמכי השחרור , אין לנו אחראיות למשלוח מול המכס – בצורת השחרור , עם אישורים או בלי אישורים ,. עם מסים או בלי מסים
באם תרצה לשוחח איתי אני זמין לשיחה
אני מבטיח לך כי אם תפנה לכל עמיל מכס / אנשי מכס , יגידו לך אותו הדבר
משה לניאדו "
מי שיודע לקרוא בין השורות יצליח לזהות שורה אחת ויחידה שתקפיץ את אחו שרואים שחיתות בכל מקום - והפעם... קצת (לא לגמרי) בצדק.
ואני לא נותן רמזים.
וזה בלי קשר לתוכן התכתובת אלא רק הערה.
עכשיו לגבי צו ייבוא חופשי - הצו מנוסח באופן המתיר ייבוא חופשי תחת סייגים. הבעיה היא שגובה המכס יפרש אותו בדרך כלל כצו המטיל סייגים ורק מה שברור בלי ספק שלא נופל בקטגוריות להן יש סייגים, מותר בייבוא חופשי.
עמיל המכס הוא זה שאמור לעזור לגובה המכס להפריד בין מה שבייבוא חופשי למה שדורש אישורים. אבל לצערי רבים מהם הולכים על גישה מחמירה כדי להיות מכוסים וגורמים עוול ללקוחותיהם. לא מתוך רוע אלא מתוך חוסר אכפתיות ללקוחות לצד חוסר רמון לעבוד קשה או לתת הסברים.
זה מהנסיון שלי בתחום. ואני יודע שלא כולם נוהגים כך.
אסף.
כל אחד שחושב שיש לו מה לתרום בעניין....
אני מזמין אותכם לסייע לי להבין / לנתח ולדחוף את הנושא לפתרון. עדיף כקבוצה.
אני לא בעל מקצוע בתחום ופתוח לעזרה ממי שמתמצא באמת.
אני רואה כיצד רכבי האספנות מגיעים להישגים והקלות יחודיים בגלל האופן הנבון והיצוג ההולם שלהם מול הממסד.
אני חייב להעיר הערה קטנה..
בועז עושה לדעתי עבודת קודש לטובת הקלת יבוא החלפים ולמען הכלל, אני אישית מעריך את זה מאוד ומוריד בפניו את הכובע על הנכונות והשקעת הזמן בנושא. לא מובן מאליו, כל הכבוד!
אלעד.
בהחלט,
מגיעה מילה טובה וחמה על המאמץ וההתגייסות לפעולה, גם עוד לפני, ובלי קשר, להגעת תוצאות.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
+999
חברים עזרתכם נדרשת
כולם מוזמנים אבל במיוחד בעלי השכלה רלוונטית.
אני צריך לפרש את הסעיף הזה בחוק וקצת מתקשה:
)1 )יהיה יחיד רשאי לייבא את הטובין המפורטים בתוספת הראשונה בלאהצגתו של רישיון יבוא, או לייבא את הטובין המפורטים בתוספת השנייה בלאהמצאת אישור או עמידה בתנאים, אם הוכח להנחת דעתו של המנהל כי הטוביןלא יובאו באמצעות עוסק, הם אינם מיועדים לצורכי אספקה, ייצור או מתןשירותים, והם מיובאים בכמות סבירה לשימושו האישי או המשפחתי של אותויחיד ) להלן - יבוא אישי(, למעט טובין אשר יבואם אסור לפי צו המכס וטוביןאשר צוין לגביהם בתוספת הראשונה או השנייה כי דרישת רישיון יבוא, אוהמצאת אישור או עמידה בתנאים, לפי העניין, חלה גם ביבוא אישי, ולמעטמוצרי תעבורה לכלי רכב המוגדרים בצו מוצרי תעבורה;)
זה הסעיף שעליו נתלים המשלחים כסיבה לעיכוב חלפי תעבורה/
המקור נמצא כאן:
https://taxes.gov.il/customs/documents/mekach/1671.pdf
עמוד 1051 סעיף 2 ג'
בועז, הערכה וכבוד לך, זה שבכלל אתה מגיע לאנשים הנכונים זה פשוט ראוי להערכה גדולה.
יש כאן מצב בלתי אפשרי, מצד אחד אומר הצו:
1 )יהיה יחיד רשאי לייבא את הטובין המפורטים בתוספת הראשונה בלאהצגתו של רישיון יבוא, או לייבא את הטובין המפורטים בתוספת השנייה בלאהמצאת אישור או עמידה בתנאים, אם הוכח להנחת דעתו של המנהל כי הטוביןלא יובאו באמצעות עוסק, הם אינם מיועדים לצורכי אספקה, ייצור או מתןשירותים, והם מיובאים בכמות סבירה לשימושו האישי או המשפחתי של אותויחיד ) להלן - יבוא אישי(, למעט טובין אשר יבואם אסור לפי צו המכס וטוביןאשר צוין לגביהם בתוספת הראשונה או השנייה כי דרישת רישיון יבוא, אוהמצאת אישור או עמידה בתנאים, לפי העניין, חלה גם ביבוא אישי, ולמעט מוצרי תעבורה לכלי רכב המוגדרים בצו מוצרי תעבורה
מצד שני אומר המקורב:
צו ייבוא חופשי הוא הצו החוקי היחידי המוכר ואיתו עובד המכס ההליך כמו נוהל שחרור מהיר של משרד התחבורה הוא נוהל פנימי של משרד התחבורה, בנוהל שחרור מהיר משרד התחבורה אפשר למכס להקל אבל המכס לא הסכים לקחת אחראיותולא פירסם הקלות מצידו
אומר שהצו מפנה למשרד התחבורה, משרד התחבורה קובע תקנה והמכס אומר - לא מקבל?
וכן אסף זו שחיתות (אפורה), מצב שבו השלטון מחמיר את מצבו הכלכלי של האזרח, עוזר לבעלי הון וחוסם תחרות חופשית באמצעות תקנות מגבילות ובירוקרטיה.
אכן בועז צריך עו"ד טוב שילך לבג"ץ, אין לנו שום כלי אחר להילחם בזה, כולם יגידו לך "זה לא אני זה הוא", יעשו לך הלוך ושוב והמצב ישאר ללא שינוי.
אילן,
ראשית לא מסובך מדי להגיע לאנשים הנכונים.
קח לדוגמא את משה ימיני - האיש מראה סימנים של נכונות לסיע. מתיחס לעניין ומגיב.
את הבירוקרטיה צריך ואפשר לנצח ואנחנו נעשה את זה.
לכן, לדעתי יש אפשרויות ראליות להשיג השגים טובים ומהירים בהידברות ממוקדת. זה בטח יותר זול מבגצ... ובטח ובטח שלב הכרחי במידת הצורך בכדי להציג לבית המשפט בבוא היום שמיצינו את כל ההליכים.
מעבר לכך, אני לא משפטן ולא מבין גדול מידי במכס ואני זקוק נואשות לאנשים בעלי השכלה רלוונטית בכדי להבין אם צודק משרד התחבורה שאומר הבעיה לא אצלי או חברות השילוח שנתלות בנוהל הזה.
עם כל הכבוד למי שניסח אותו הוא סעיף ( לפחות עבורי) די מורכב והוא מפנה לצו מוצרי תעבורה ( מימי שר התחבורה חים קורפו) שהצו הזה לא רלוונטי בכלל.
בקיצור קול קורא לעזרה!
תקראו לכן את כל מי שיכול ומוכן להושיט יש.
אנחנו במומנטום טוב.
בשביל לא לאבד את הפוקוס אני אפילו לא משתף במיילים שהיו היום ואלעד היה מכותב עליהם.
נראה שאת פד איקס הכנסנו לפינה לא נוחה.
אילן... לא לזה התכוונתי וזה בכלל לא הצבע.
אבל אין יותר רמזים.
אסף.
אסף, לא ניסיתי לענות לך, אבל אתה כרואה שחיתות? זה חדש גם לי.
חלאס עם השחיתות.
זה לא תורם כלום ומפזר את הפוקוס
אני לא מסתובב הרבה בפורום בזמן האחרון ועד עוד חודש וחצי.
שלח לי שאלות ספציפיות למייל/ווטסאפ, אשתדל להסביר הכי טוב והכי בהקדם....
קראתי את צו מוצרי תעבורה, לדעתי הוא מפרט על ייצור וסחר ולא על ייבוא אישי.. לא ראיתי שם איזכור לייבןא אישי בכלל. אולי אני טועה.
אם אני לא טועה - אז הם נאחזים באויר..
בדיוק!
ככה גם אני הבנתי את זה וכשאמרתי את זה לבחור בפד איקס הוא החל לגמגם ממש אם שמת לב ואז שלח אותי להיא מהמכס...
בגלל שיש לי הרגשה שעליתי על משהו מאוד משמעותי אני רוצה פה עורך דין. קודם כל בשביל להבין אם אני באמת צודק ותפסתי אותם עם המכנסיים למטה.
אולי אפילו יש פה סיכוי לעורך דין של תביעות יצוגיות לתבוע כספים שנגבו שלא כחוק. אולי
בועז, אתה צריך לנצל את המומנטום ולהצביע על פעולות אופרטיביות שאנחנו כקבוצה יכולים לעשות, כגון שליחת מכתבים, מיילים, טלפונים לאנשי מפתח, משרדים, הנהלות, רשויות. כל הכבוד על הפעילות, אבל כרגע אתה משאיר את כולנו על הספסל וזה מרגיש לי קצת כמו החמצה...
טל.
טל, זה עסק למקצוענים לא ללחץ קבוצתי.
העסק כרגע נראה כך-
פדאיקס ( ויושופס) נתלים בסעיף בצו היבוא החופשי שלמיטב הבנתי לא מבקש או מחייב אותם לעצור את החבילות שלנו עם חלפי התעבורה.
לשם כך אני מנסה ליצר תקשורת עם המכס שיתנו פרשנות לצו.
אם היה עורך דין או עמיל מכס מכוחותינו שהיה מסיע בידי זה היה מאוד עוזר.
לאחר שתתקבל פרשנות המכס ( יש בחורה בשם איריס סעדון שאחראית על התחום) נוכל לדעת אם הבעיה היא שהמשלחים מזמברים אותנו או שמשרד התחבורה התרשל ולא סגר פינות.
עם הפרשנות של המכס יהיה מה וממי לדרוש.
מקצוענים יכולים לזהות היכן העיוות או איפה צריך לתקוף, אבל גם המקצוענים הטובים ביותר לא יכולים להוות משקל לחץ על מוסדות גופים או רשויות. זאת צריכה להיות פעולה משותפת. גם מקצוענים וגם לחץ קבוצתי.
בהצלחה לנו...
אפרופו, ראית את ההצעה לעזרה של שמיל??
שגר לו מה שצריך, נראה לי רציני הבחור..
טל.
4
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
זההמשפט שעליו הם נתלים:
ולמעט מוצרי תעבורה לכלי רכב המוגדרים בצו מוצרי תעבורה;
והנה טיוטת הצו, אותו צו מוצרי תעבורה, (ולא, זה לא אותו נוהל חצי אפוי ולא רציני של משרד התחבורה) שמגדיר במדוייק על מה צריך אישור ואיזה, ועל מה לא צריך... וראה זה פלא על חלקם של הפריטים כתוב "למעט בייבוא אישי":
https://www.google.co.il/url?sa=t&rc...hIKRuA&cad=rja
אסף.
בועז, אם כבר יש גישה לאנשים הרלוונטיים, אולי אפשר לנסות להוסיף סעיף של פטור מצורך באישורים עבור חלקי חילוף מקוריים ?
מה זה אסף מה שצירפת?
זה דומה אבל שונה ממה שאני מכיר שבתוקף?
אגב, שים לב שלציטוט ששמת יש המשך חשוב -
״ או המצאת אישור או עמידה בתנאים, לפי העניין, חלה גם בייבוא אישי, ולמעט מוצרי תעבורה לכלי רכב המוגדרים בצו מוצרי תעבורה;
חשוב לדעתי להבין את אותו צו מסייג!
אני נכנס פה לניתוחים ודקויות משפטיות שקצת גדולות עלי לבד.
אין לי בעיה להילחם אבל יש לי בעיה עם ניתוח ופרשנות החוק...
נדב -
במשרד התחבורה יש לי גישה יחסית מהירה.
יש לי טלפונים ומיילים של כמעט כל מי שנוגע לעניין ועד כה קיבלתי יחס הולם.
מכס יש לי פרטי קשר של איריס סעדון שאחראית על נושא זה.
טרם הצלחתי ליצור קשר.
אני מפנה שוב למדיניות משרד התחבורה.
עמוד 19 סעיף ב׳ יבוא אישי.
יש שם ניתוח משפטי של המצב החוקי מאוד מענין לטעמי להתעמק ולהבין.
http://www.chamber.org.il/media/1541...5-23499515.doc
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...60aa6c21b9.png
תמונת המצב כנראה היא (לפי משרד התחבורה) שבשל בירוקרטיה במשרד הכלכלה לא עודכן עדיין צו היבוא החופשי של מוצרי התעבורה עא"פ שמשרד התחבורה לטענתם ביקש את העידכון כבר לפני כמעט שנה....
בכל מקרה, כפי שכבר סיפרתי לפני, במשרד התחבורה יש עם מי לדבר ולפחות השיחות לעניין לחלוטין.
ברגעים אלו מתקיימת פגישה אצל מנהל האגף ועם ימיני ושם טוב.
המטרה שמהפגישה יצא נוהל זמני קצר שפוטר את המכס מלעכב מה שאינו חלפי בטיחות.
אני ממתין לעדכון מה נסגר בפגישה ואז נראה גם מה תהיה היעילות והמהירות של הוצאת הנוהל המחייב שיעקוף זמנית את צו היבוא החופשי ויהיה דומה לנוהל 20 המוכר ואף מקל יותר.
בועז