סונטה
Printable View
סונטה
לנהג עדיין יש אפשרות לעשות שטויות
Sent from my F5121 using Tapatalk
לא קונספירציות, לא טלפון, וגם הגראס אם כן או לא היה, זה עניין משני. זו תאונת דרכים מהסוג העתיק ביותר - טעות רגעית בשיקול דעת ביציאה לעקיפה, שהגורל הפך לקטסטרופה.
תזכרו שזה יכול לקרות לכל אחד מאיתנו. הבחור הזה - בעל משפחה, ג'יפאי שיצא כנראה גם ליום טיול, לא שונה בהרבה ממני או ממך גיא. גם החיים שלו נגמרו. כל מה שהוא יכול לעשות זה לנסות למזער את הנזק לילדים שלו.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
נהפוך הוא.
אני לא רק זוכר את זה ומבין את זה.
זה גם הדבר שהכי מפחיד אותי ביום יום.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני לא מצליח לראות כיצד שימוש בסמים משולב בנהיגה הוא דבר רגיל.
טעות בשיקול הדעת? אני חושב שכבר הוכח היטב ששימוש בסמים מסויימים גורם לטעויות בשיקול הדעת. בגלל זה לא מקובל לנהוג בשכרות.
אז לא, מבחינתי לצאת לעקיפה מסוכנת זה אולי דבר שיכול לקרות לכל אחד - טעויות כולם עושים. אבל לעשות זאת עם תוצרים של סם מעורבבים בדם..... לי לפחות זה לא יכול לקרות ואני מקווה שלאף אחד מהמגיבים כאן גם לא.
אסף.
+1
וכן לנסוע כמשפחה 8 ברכב של 7 כלומר לפחות נוסע אחד לא חגור ( כנראה לא באופן חד פעמי), משמע לזלזל בבטיחות ולסמוך/להתפלל שיהיה בסדר.
לא רלוונטי שבמקרה זה , זה לא היה עוזר להם, הזלזול זה סימפטום נפוץ.
אני נוסע הרבה בוואדי ערא, המצב חרבנה....אני במיוחד דרוך במקטע הזה, וזה עוד דו מסלולי...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
האמת,
לא קראתי אף פעם מחקר שמראה שגראס פוגע באומדן מרחק/מהירות/כיוון. לא שאני בעד גראס או כל סם משנה תודעה. להיפך. סתם לא מעוניין לזרוק סיסמאות כי זה נראה הגיוני.
ולגבי גודל הטעות לעומת גודל התוצאה.
זו בדיוק מה שאנשים לא מבינים. אם נצליח להזכר באיזו חרדת קודש נהגנו בפעם הראשונה שעלינו על הכביש, לעומת הקהות שבה אנחנו נוהגים היום, אולי נקבל פרספקטיבה על איך צריך להתייחס לנהיגה.
זה כן.. כי זה הוכח שפוגע בכושר קבלת החלטות, ויציאה לעקיפה בדרך לא פנויה היא החלטה שמבוססת על אומדן לקוי של המרחק הנדרש לביצוע העקיפה..
בדיוק מהסיבה שרשמת בעצמך.
והכי פשוט, זה לחלוטין לא נתון לפרשנות, זה פשוט אסור.
ולא משנה כבר כמה עבריין היה הנהג השני, הוא היה בנתיב שלו.
שלל הטעויות היו של הפוגע.
להגיד ״לא קראתי אף מחקר״, מה עומד מאחורי ההצהרה הזו?
אתה חוקר בתחום?
לא, וצודק. השימושבמילה "מחקר" היא פחות מתאימה כאן. אבל, במסגרת מערכת החינוך הפורמלי והא-פורמלי שכולם אוהבים להשמיץ אתה נחשף להמון חומר על השפעות אלכוהול, כולל תוצאות של ניסויים פשוטים למדי. מי שסקרן, זה מוביל אותו לקרוא עוד קצת וכו....
כשזה מגיע לסמים, כל ההתעסקות היא תמיד בהתמכרות עצמה, בהתדרדרות הנפשית, החברתית, הכלכלית, בפשע ובלה בלה בלה.
לכן עניין אותי האם נחקר הנושא של כיצד זה משפיע על זמני תגובה, אמדן מרחק וכו... אני בטוח שזה נחקר, רק שבד"כ זה לא מה שמונגש לציבור במסגרות החינוכיות השונות.
ולמען הסר ספק, אני ממש נגד שימוש בסמים, בדיוק בגלל הנושא הזה של עליה על ההגה. (והרבה יותר קשה לשוטר לקבוע שאדם מסומם מאשר שאדם שיכור). פשוט כשאני זורק לבנאדם מסביב למדור שזה פשע לעשן ולעלות על ההגה, אני מעדיף שזה יהיה מגובה במשהו (יש פה ושם טענות שסמים מסוימים מגבירים את יכולת הריכוז ולכן לא פוגעים בנהיגה).
רטלין.. והוא במרשם.
קל יותר או פחות להשיג, אבל הוא במרשם.
מי שחושב שסמים האסורים בפקודת הסמים מחדדים לו את הריכוז, נופל בדיוק לפח של הבעייתיות בנהיגה בשכרות ותחת השפעת סמים, תחושת האופוריה שמובילה להרגשה המטעה של חדות כשבפועל זה הפוך.
שיילכו פעם אחת לסימולטור נהיגה שמדמה נהיגה תחת השפעה ויבינו.
Slowly..
גם לרטלין יש המון סוגים, מה שמתאים לבנאדם אחד לא יתאים לאחר, יש תופעות לוואי וכו'.
בסוף זה סם, אמנם קצת שונה אבל עדיין, וזה במרשם כמו שהוזכר.
אני חושבשגם מה שהנהג הפוגע צרך היה במרשם. רטלין מבחינת אופן הפעולה שלו מאוד דומה לקוקאין, שזה סם שמעלה בטחון עצמי וכו׳, האם סבחר לנהוג תחת השפעת רטלין? לא בטוח... נראה לי שאפשר להסכים שזה לא כל כך משנה אם הסם ניתן במרשם או לא, ההשפעה בכל מקרה שם.
אבל...כמו שנמרוד כתב, מדובר על תופעה שרואים המון, במיוחד בכבישים כאלה, של יציאה לעקיפה מסוכנת. במקרה הזה בסוף העקיפה חיכה הפעם רכב עם משפחה בת שמונה נפשות.
בשום מקום לא כותבים כלום על הרכב הנעקף, קצת מוזר לא? התאונה הייתה אמורה להתרחש ממש לידו לא? וגם העניין של מיקום הפגיעה בצד ימין של הרכבים עדיין לא לגמרי ברורה.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
זה בערך מה שחיפשתי:
https://youtu.be/0uoLpj9D-C4
נאמר חד משמעית שלא היה לו מרשם.
פורסם גם שהיה לו בדם תוצרי לוואי של שימוש בחשיש.
היום ציינו שגם נגבתה עדות מהנהג הנעקף.
הכל בפרסומים, רק לקרוא.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...933ddda792.png
Slowly..
אז שאלת אם זה סביר שאדם ינהג תחת השפעת ריטלין ?
ואוו ...
האם זה סביר שאדם ינהג תחת השפעת עייפות ? ( נשמע לי הרבה יותר מסוכן מריטלין )
האם זה סביר שאדם ינהג תחת השפעת עצבנות כי הוא רב עם אישתו / הבנק / הבוס / הבת המתבגרת שלו / המאהבת / .. כולם יחד .. ? ( נשמע לי הרבה יותר מסוכן )
אבל תכלס ... האמת היא ש ... יש איסור ! בחוק לנהוג תחת השפעת אלכועהול / חשיש / מריחואנה / בלה בלה
ולריטלין יש רק אזהרה ...
ולעיפות וגם לעצבים ... אין כלום ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fc6a85dc4a.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fcb3df7cb9.jpg
אל תתעצבן, אני בסך הכול מנסה לומר שהדברים הם לא שחור ולבן, בדיוק כמו שציינת יש המון גורמים אחרים שיכולים לגרום לתאונה. זה שמצאו דבר אחד שאינו תקין לא אומר שהוא הגורם לתאונה. אני רואה הרבה מאוד נהגים שיוצאים לעקיפות מסוכנות בכבישים האלה ואני מניח שרובם דווקא לא תחת השפעת סמים.
לגבי ריטלין, ההגיון אומר שמי שיש לו הפרעת קשב כנראה עדיף שינהג על ריטלין, ובכל זאת יש אזהרה על הקופסה.
תראה עוד כמה דברים חוקיים לגמרי שכנראה מסכנים אותנו בכבישים:
https://www.clalit.co.il/he/your_hea...d_driving.aspx
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
לא עצבני בכלל. ;)
הרגע חזרתי מהבוץ.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5a0499473d.jpg
איך אפשר להיות עצבני עם כזה נוף ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא הבנתי אם התכוונת להציג את זה כטיעון תומך מקל לשימוש בגראס ונהיגה, אבל השורה התחתונה די ברורה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a59d7e1147.png
Slowly..
לא הבנת אותי מההתחלה.
במקרה הזה לא נורא. זה במילא סתם שרשור שפיכת מילים.
דורון, אין קשר בין הנהיגה תחת השפעת סמים לבין הטעות בשיקול הדעת ביציאה לעקיפה, ואם כן אז הוא מקרי בהחלט...
כל מי שיוצא לעקיפה מסוכנת זה בגלל שהוא תחת השפעת סמים?
כל מי שבהשפעת סמים יוצא לעקיפות מסוכנות?
אם תוכל להוכיח שהתשובה לשאלות הנ"ל הינה שלילית, אז ניתן יהיה לקבוע שיש קשר, אבל כל עוד זה לא הוכח בצורה זו, אז לא.
ואני לא מדבר על ההשפעות הכלליות של אלכוהול וסמים.
ואם כבר, נהיגה תחת עייפות לדעתי מסוכנת לא פחות.
נהיגה בפזיזות בחוסר שיקול דעת או בפראות, מסוכנת לא פחות.
נהיגה על ידי אנשים שבמקרה מחזיקים הגה ביד מבלי שבאמת יש להם איזושהו קשר לנהיגה, מסוכנת לא פחות.
נהיגה ללא שמץ של מושג בתפעול הרכב שעליו נוהגים, מסוכנת לא פחות. ועוד ועוד ועוד...
ואני לא בעד נהיגה תחת השפעת סמים ואלכוהול, (ומצד שני, גם לא נגד שימוש מתון באופן כללי, כל אחד שיעשה מה שבכיף שלו...).
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
א. כן,
סמים פוגעים בשיקול הדעת.
גם אלכוהול.
התוצאה היא חוסר יכולת להעריך מצבים בצורה טובה, תגיד בגלל עודף בטחון שאלכוהול/סמים משרים, תגיד האטה בתגובות לא משנה כבר, בסוף, זה יכול בהחלט להיות מה שהוביל ליציאה לעקיפה שיש סבירות שללא השפעה, נהג נורמטיבי לא היה מבצע.
ב. אני לא צריך להוכיח כלום.
נקודת המוצע של החוק הוא שזו עבירה חד משמעית, כי זה פוגע בשיקול הדעת והתפקוד הכללי.
ולכן, מאותו הרגע שהוכח שהוא השתמש, המשטרה לא צריכה בכלל להוכיח האם זה כי הוא נהג חרא, או בגלל השפעת הסמים.
הוא יוצא רע בכל תרחיש.
לא יודע מה עדיף, להאשים את השפעת הסם על שיקול הדעת, או תרחיש בו הסם לא השפיע והוא במודע יצא לעקיפה הזו.
אם מישהו רוצה להתפלפל בנושא האם זה תרם או לא, זה תפקידו של הסנגור של הנהג הפוגע, אני בטח לא מסנגר על ההתנהלות שלו.
Slowly..