PW כבר רשם שנסע כך שנים.
Slowly..
Printable View
PW כבר רשם שנסע כך שנים.
Slowly..
זה אתר שלמדנו ממנו הרבה, בעיקר בתחום הליתיום, אני מציע לקחת אותם ברצינות-
https://batteryuniversity.com/learn/..._glass_mat_agm
מידע חשוב מהלינק שזיו צרף, שכל אחד יעשה את חושבים שלו
מתוך אתר אופטימה:
Can I connect my new BLUETOP[emoji2400]*D31M in parallel with my one-year old (Other brand) Marine 29 series?
We would strongly discourage anyone from connecting batteries in series or parallel applications, if the batteries are not identical in age, size and type. It sounds like your batteries are different in each of those ways. Different brands of batteries can have different charging and discharging characteristics, with some accepting a charge or delivering current faster than others. That can be true even if the batteries are the same size. Different types of batteries (flooded or AGM) also can have different charge/discharge characteristics. When you connect two or more batteries that don't charge and discharge at the same rate, one battery will probably end up overcharged and/or one battery will end up undercharged. Neither is a scenario you want to have happen to your batteries, as it will probably shorten the lifespan of both and could create a potentially create a dangerous situation, if one battery gets severely overcharged.
The same is also true of batteries that are identical in every way, except that one battery is older than the other. As batteries age (or get used), their charge/discharge profile changes. As such, they essentially charge and discharge at a different rate a year later, than they did when they were brand-new. That means you shouldn't connect batteries together that aren't the same age or haven't been used in the same application since they were new, even if they are the exact same make and model.*
Unfortunately, that means when one battery in a bank of two or more batteries needs to be replaced, they should all be replaced at the same time. That doesn't mean the other functioning batteries should be discarded entirely, but they should not be used in an application that has batteries that differ in age, size or type. For some marine and RV applications that use a lot of batteries, it may make sense to isolate a larger bank of nine batteries into three smaller banks of three batteries, instead of connecting them all together. That way, if one battery goes bad, far fewer batteries need to be replaced.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
יקיריי,
אתם מתבלבלים.
הדיון שלכם מתמקד ב"מצבר צרכנים" מסוג "פריקה עמוקה" והדרך לחיבור שלו לרכב.
זה דיון חשוב ונפרד, רק שאצלי יש סט אפ אחר.
אני נוסע כבר שנים עם מצבר ראשי, איכותי, "רגיל" (עופרת חומצה) שאליו מחוברים כל הצרכנים המקוריים והחדשים - ובמקביל אליו, מחובר דרך ממסר אחרי סוויץ', מצבר התנעה, מסוג "אופטימה אדום", 55 א"ש, 950CCA.
תחשבו שלכאורה אין שינוי ברכב, רק שכל התנעת בוקר אני מחבר במקביל בוסטר חיצוני למצבר הראשי ומניע. טוען אותו ברכב כל הנסיעה, כשאני מדומם מנוע אני מנתק אותו. רק שאצלי הבוסטר הזה הוא בתןך תא המנוע והניתוק מתבצע אוטומטית אחרי ממסר... זה הכל.
כותרת הדיון כאן הוא על "התקנת 2 מצברים לרכב עם מפצל טעינה מבוקר" והתכלית היא לתמוך בכל הצרכנים בלילה ועדיין להישאר עם יכולת התנעת מנוע בבוקר.
לתכלית הזו מצאתי שהסט אפ הזה מצוין. עובד אצלי כאמור מעל 20 שנה עם שרידות מצברים פנטסטית ועם יכולת התנעת בוקר מושלמת.
ואידך זיל גמור
בכבוד
PW
וואלה לא יודע מה להגיד לך..
לא ניסיתי להמציא את הגלגל.
בעקבות חבר פורום עם נסיון ארוך ביותר מרכב אחד בדיגום הזה, ובעקבות הכתבה שבקישור התקנתי 2 מצברי עופרת, מגודל שונה וגיל שונה (היה ברכב מצבר הנעה תקין ואליו התווסף מצבר נוסף חדש).
עובד כבר 5 שנים והמצבר צרכנים החזיר עצמי בענק, לפחות עד לרגע זה שפתחתי פה לעצמי.
מצבר ההנעה לעומת זאת כבר הוחלף בתקופה הזו, נקודה למחשבה מי עובד יותר קשה.
אני חושב שאנחנו מסכימים שכל מצבר שעובר את תקופת האחריות זה כבר רווח נטו.
ומצבר עופרת שעבר מחזורי פריקה חוזרים אז בכלל.
זה פשוט עובד.
https://expeditionportal.com/forum/t...-for-50.77503/
Slowly..
אופטימה אומרים אחרת, גם PW ציין שהוא לא עם מצבר פריקה עמוקה .
זה פשוט עובד לך, אני באמת חושב שזה מעולה שאתה מרוצה מרמת הביצועים של המערכת שבנית.
אולי בפרופיל שימוש אחר (אתה מכבה את המקרר בלילה אם אני זוכר נכון) \ ציוד שונה \ פרמטרים שונים לא הייתה מתקבלת אותה תוצאה. אני עם מקרר שונה ממך, לא מכבה את המקרר בלילה ומקרר על רמת ביצועים HI (סוגר ב 10V) , תמיד עם שני מצברים 95A (זוג ורטא או זוג בוש) זהים טוען שזה לא מספיק טוב עקב ותדירות החלפת מצבר צרכנים לא סבירה.
ולכן כרגע עם מצבר AGM ו DC2DC , מקווה לעדכן בעוד לא פחות מ 5 שנים.
בנוסף, אני מבין קטן מאוד בנושא ולכן עובד על פי מה שגורמים מקצועיים בתחום ממליצים, ולכן להבנתי הצנועה -
1. כל חיבור של שני מצברים שונים (על אחת כמה וכמה מטכנולוגיות שונות) מצריך מטען
2. חיבור של שני מצברים הנעה זהים לא מצריך מטען (הייתי בסטאפ הזה כ 10 שנים, כאמור עובד לא למשהו)
שכל אחד יעשה את חושבים שלו
אבל הוא עדיין נוסע עם שני מצברים שונים, ומטעין בלי מטען מיוחד, חיבור פשוט במקביל.
אני לא מכבה מקרר בלילה, בשביל מה קניתי מקרר? הייתי נשאר עם צידנית..
אני גם נכנס יחסית מוקדם לחניוני לילה, מה שאומר יותר זמן עבודה למצבר.
במקביל למקרר מפעיל תאורת לד, ומשאבת מים.
פירוט פרופיל השימוש מאד חשוב לדעתי כדי שמי שקורא יוכל לשכלל את המידע בתכנון מערכת מצבר צרכנים, בדגש על היכולת לתמוך במה שרוצים, אחרת זה מתסכל ולא עומד במטרת המערכת.
בסוף זה תרגיל חשבוני של אמפרים לסף הדרישה, ובחירה ברכיבים בהתאם לעומק הכיס או הרצון.
בתיאוריה.
בפרקטיקה זה עובד.
יש כנראה פער בין הניצול המקסימלי ובין הקיים, כנראה פער נסבל שבגללו רוב המשתמשים מטעינים במקביל בצורה רגילה.
Slowly..
פתרון הבית ספר הוא מטען dc-dc למצבר הבית. אבל זה פתרון של השנים האחרונות ממש. לפני כן... כולם היו חאפרים בדיוק כמו שאנחנו.
אסף.
אולי כי היה רק סוג אחד של מצבר (במחיר סביר)?! ואז (ששני המברים, זה מצברי עופרת), זה לא דיון בכלל.
אבל, בניגוד לישראלים, ובניגוד למה "אני עושה לעצמי", מהרגע שטכנולוגיות אחרות נהיו זמינות, אני בספק אם איזה יצרן בעולם מחבר שני מצברים מסוג שונה ללא מטען מסודר.
לדעתי, תמיד צריך להכיר את הפתרון בי"ס, ואחרי שמבינים, אפשר להחליט איזה "פינות מעגלים".
בדיוק כמו שאין לי ברכב שלוש סוגי רצועות ושני סוגי כבלים (כי החלטתי איפה אני מתפשר), זה בסדר גמור להתפשר גם בתחום הזה.
אבל, כדאי לדעת ולהבין (ולא להתכחש ולהסביר שזה לא פחות טוב, אותו הדבר.....)
מהו מטען dc-dc?
אני עם מצבר אטום של בוש המצבר ראשי ומעוניין להוסיף מצבר AGM בתא המטען.
האם איסולטור לא מספיק?
כל מערכות ניהול טעינה רב שלבית ומצברים (bms) נושקות ל 1000₪
#המדען_המטורף
ראיתי שלושה סרטונים שמסבירים את ההבדלים בין isolator , dc-dc charger, bms
https://youtu.be/9jjh3Y4xIL8
https://youtu.be/0V2AfxKXHvg
https://youtu.be/Qgg9unSaXYk
בגדול isolator לא מתאים לרכבים עם אלטרנטור מפוקח מחשב. לא יודעים לטעון מצברים מסוגים שונים ל 100% וגם הטעינה תיקח הרבה זמן.
לעומת זאת dc-dc יודע לעבוד עם כל רכב, טוען את המצבר השני לפי סוגו, מהר ועד 100%. בנוסף הוא מכיל isolator וגם מאפשר טעינה מפנלים סולארים.
האחרון מכיל את כל הפונקציות של השני ומוסיף גם אפשרות טעינה מ 240 וולט (ועוד שיכלולים כמו מסך בקרה ושליטה).
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
אני חושש שקצת עשית סלט :-)
1- בעקרון טעינה עם איסולטור תהיה תמיד הכי מהירה. אולי לא בריאה למצבר, אולי לא טעינה מלאה של המצבר, אבל זה תמיד יהיה הזרם החזק ביותר.
2- DC2DC , זה ביטוי לא נכון פה (איך שאתה משתמש). DC2DC מתאר כל, מעגל שיודע להמיר מתח DC אחד למתח DC שני. אתה בעצם מתכוון למטען DC2DC , שמיועד לסוג (ים) מצבר(ים) מסוים. זה אומר גם מתח טעינה, וגם פרופיל טעינה (דרך אגב, שאתה אומר שאפשר גם להטעין מ 240V, זה כבר AC2DC). לממיר DC2DC אין את התכונות האלו.
3- איסולטור משמש למיתוג של מתח המקור (מצבר ראשי \ אלטרנטור). מטען משמש לטעינת מצבר. זה שני דברים שונים. לפעמים, תלוי בסוג המטען, גם מטען DC2DC צריך איזה אביזר שימתג אותו (אתה לא רוצה לרוקן את המצבר הראשי מתי שאין טעינה), זה יכול להתבצע ע"י איסולטור (ועדיין תקבל את כל היתרונות של טעינה ממטען). מצד שני, אם החלטת לטעון בלי מטען, אז כנראה שתשתמש רק באיסולטור.
מקווה שעזרתי.
סיימתי לקרוא כתבה בת כמה עמודים בירחון 4x4Australia, של לפני חדשיים.
תכלית הכתבה היא איך לבנות ולתחזק מצברים ברכבי שטח לטיולים.
צר לי לבשר שהאוסטרלים לא התייחסו להבדלים בסוגי המצברים, ולא לשנתוני הרכבים או סוג האלטרנטור.
לי נראה יותר סביר שבמקרה הנוכחי ההתפלפלות הטכנית היא סוג של גולם שקם על יוצרו.
Slowly..
לא עשיתי סלט. פשוט סיכמתי את מה שנאמר בסרטונים. נראה לי שלא צפית בהם.
מוצרי ה dc-dc שמדברים עליהם בסרטונים הם מספר פונקציות במוצר אחד: אייסולטור, מטען ממצבר ראשי למשני ומטען מפנלים סולארים למצבר המשני.
אני מבין שהשם של המוצר מדבר רק על פונקציה אחת אבל הוא מכיל את כל הפונקציות. לכן עולה יותר.
לגבי טעינה דרך אייסולטר פשוט, כבר ראיתי וקראתי במספר מקומות שאכן הטעינה של המצבר המשני איטית מאד.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
השם של המוצר הוא מטען dc-dc ולא 'סתם' dc-dc. השם הזה מעיד על זה שהוא מטען לכל דבר עם כל פונקציות המטען החכם, רק הזנת המתח היא dc.
אסף.
דורון,
שים לב שההערה נאמרה על שני מצברים מסוג שונה.
עד כמה שאני זוכר, אתה עם שני מצברי עופרת "רגילים".
סתם בשביל הסקרנות, ביום יום, שהצרכנים מנותקים, מה קורה בין המצבר צרכנים למצבר הראשי?
האיסולטור עובד כרגיל (כלומר מתחבר שהסוויטץ' פתוח)? או שיש לך גם שם איזה מנגנון שמבדיל בין שיגרה לטיול?
ההתייחסות התרחבה להבדלים בסוגים אבל גם בגדלים ומצב.
ביום יום שניהם נטענים במקביל.
כתבתי על זה, שבאותה תקופת זמן החלפתי כבר מצבר הנעה אחד, בעוד שהמצבר צרכנים עדיין בועט, ומחזיק מתח 12.8 ימים שלמים בלי לרדת.
בינתיים אתם רק מחזקים לי שהפתרון הפשוט והזול עובד ולא צריך משהו אחר.
Slowly..