אם לא יהיה קפוא בטון מחר בבוקר
אני מחלףי ל איי אר בי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
אם לא יהיה קפוא בטון מחר בבוקר
אני מחלףי ל איי אר בי.
אם לדייק הוכנסו למקרר יחד עם שישיה של מים בטמפרטורת החדר...
בערב הם היו כבר עיסה קפואה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ישבתי היום קצת על כתיבת המבחן עצמו, עומס בעבודה ווירוס בטן נבלולי עיכבו אותי, אבל זה יקרה ולא עוד המון זמן ..
בינתיים אתם מוזמנים לבקר בגליון הנתונים, יש שם כבר כמה חישובי ביניים בגליון Normalized
קישור לגליון: https://docs.google.com/spreadsheets/d/197bIR6wdVEE78zUfjKczM80chRInOCbJpthfTtT 3cYk/edit?usp=sharing
אני מחייה את השרשור מהאוב.
נדב כבר הבריא (מתחלואי הבטן), ועבר להתרכז בתחלואי הצ'רוקי והוויטארה, אבל מעולם לא סיכם עבורנו את הניסוי.
חבר שהתלבט אתגר אותי בשבוע שעבר עם מספר שאלות, גרם לי לעשות ניסוי קצר עם המקרר שלי, שגרם לי לחזור לנתונים של נדב.
אני אשאיר לנדב את תאור הניסוי וניתוח המסקנות שלו, אבל אני אנסה לסכם כמה תובנות שלי (מה שהוביל בסופו של דבר לקניית מקרר "סיני" חדש, 40 ליטר, ב 2400 ש"ח).
החלק העיקרי של הניסוי של נדב, לקח 27 שעות, וכלל 6 מקררים שונים, בנפחים של 35 עד 45 ליטר. חלק מהמקררים מותגים, וחלק סינים עלומים. הניסוי נעשה בימים חמים מאוד! 25-41 מעלות.
1- הניסוי התחיל בהכנסה של 6 בקבוקי 1.5 ליטר, והמתנה של 12 שעות (גם עם המקרר מגיע לטמפ' היעד שלו יחסית מהר, 3-4 שעות, למים בתוך הבקבוקים לוקח הרבה יותר זמן. וכל עוד הבקבוקים חמים, המקרר לוקח יותר A/H ).
2- אחרי 12 שעות, הוא הוציא 2 בקבוקים, והכניס 2 אחרים ("חמים" חדשים).
3- אחרי שעתיים וחצי נוספות, הוא הוציא את כל הבקבוקים החוצה.
4- שעתיים מאוחר יותר, החזיר את כל הבקבוקים פנימה.
5- המשיך לעקוב אחרי ההתנהגות למשך 5.5 שעות נוספות.
בקיצור, הניסוי כיסה קירור ראשוני של תכולה, צריכה בזמן שהכל מתייצב (אבל לא פותחים ולא משתמשים בתכולה), החלפת תכולה (הוצאת בקבוקי מים והכנסה של בקבוקים חדשים), הוצאה של תכולה והשארה שלה בחוץ (כמו ארוחה למשל), והחזרה של מה שנשאר.
1- בסופו של יום, כל המקררים שמבוססים מדחס, היעילות החשמלית (כמה חשמל הם יצרכו לפרופיל שימוש מעורב) מאוד דומה. בסופו של ניסוי של 27 שעות, הצריכה הממוצעת של כל המקררים הייתה מאוד דומה - A/H 2.4-2.7. במקטעים עצמם - קירור ראשוני, מצב קבוע עם תכולה קרה, החלפת תכולה... יש הבדלים יותר גדולים, וכל מקרר מצטיין יותר בתחום אחד, אבל זה תמיד יהיה על חשבון תחום אחר. בקיצור הטכנולוגיה זהה, פשוט כל יצרן עושה אופטימיזציה לפרופיל שימוש מעט שונה.
למשל, הסנומסטר 35 ליטר היה הכי יעיל במצב של מקרר סגור ותכולה קרה, אבל גם צרך הכי הרבה במשך הניסוי כולו .
2- מה שמאוד בולט בנתונים, זה ההבדל בצריכת האנרגיה לצורך קירור של תכולה חדשה, לעומת האנרגיה שנצרכת ע"מ להתגבר על הפסדי הבידוד. הכנסת תכולה חדשה מעלה את צריכת האנרגיה (A/H) למעלה מפי שתיים עד שלוש לעומת הצריכה במצב יציב (של תכולה קרה שלא נוגעים בה). לדעתי, הפער הזה משקף את ההבדל בין ניסוי "סינטטי", לבין שימוש אמיתי וחופשי במקרר בזמן טיול. ניתן להקטין אותו ע"י פיתוח תורות לחימה ושימוש זהיר במקרר.
3- יכולת בידוד- יש הבדלים די גדולים, למעלה מ 60%, בצריכת הזרם של מקרר שהתכולה קרה, ועומד שעות מבלי שנוגעים בו (למשל לילה, אחרי שהוציאו את ארוחת הערב, ולא מחזירים כלום, ולא פותחים להוצאות נוספות).
זה לא תלוי יצרן או גודל, זה משתנה ממקרר למקרר.
למשל - הסנומסטר 40L, היה כמעט הכי "בזבזני" במצב סגור, לעומת הסנומסטר 35L שהיה הכי חסכן במצב הזה.
4- כאמור, לא מצאתי מתאם בין מותג או סיני עלום לביצועים. ומאחר ורובם (שלא לומר כולם, עם אותו מדחס - BDF35) , לדעתי השיקול היחידי הוא ההתרשמות מהמבנה והחוסן המכני. סידור פנימי טוב (למשל איך מסתדרים בקבוקי 1.5 ליטר סטנדרטים) חשוב (לדעתי) מהמותג של היצרן.
בגדול, המקררים האלו הם "סוסי עבודה" ובד"כ שהם מתקלקלים, כבר לא תהיה אחריות (לא משנה מי היצרן).
5- מי שרגיש לצריכת אנרגיה בלילה (מצבר צרכנים וכו'), יכול לחסוך הרבה חשמל ע"י משטר שימוש קפדני (כמו עם צידנית) ובחירה של מקרר עם אובדן קור נמוך ( הסנומסטר 35L היה הכי טוב, אחריו ה ARB ואחריו ה Colku ).
6 - מי שיש לו מערכת חשמל צרכנים חזקה, ורוצה להתייחס למקרר כמו למקרר בבית (פותחים מתי שרוצים, שמוציאים בקבוק מיד מכניסים אחר במקומו. בסוף ארוחה מחזירים אוכל למקרר...) ממש לא משנה איזה מקרר הוא יבחר, הצריכת חשמל תהיה כמעט זהה.
7- יותר ויותר מקררים בשוק מגיעים עם יכולת למהירות משתנה (אינוורטר). בחלקם זו החלטה של המשתמש ובחלקם עם יכולת חחכמה יותר של שינוי אוטמטי. זה מאפשר גמישות אבל זה לא make or brake. זה שיקול, והייתי מכניס את זה לרשימה, אבל סידור פנים יעיל יותר, חשוב פי כמה.
8- בנוסף ובשולי הניסוי האנרגטי, נדב בדק עוד נקודה חשובה ומעניינת, הסידור הפנימי, וכמה באמת ניתן להכניס לכל מקרר. ניתן לראות שבשני מקררים שונים, עם אותו נפח מוצהר, יש הבדל מאוד גדול! בסידור הפנימי. חלוקה לשני תאים (יכול להיות שאחד יהיה פריזר?), מקטינה מאוד את כמות התכולה שניתן להכניס. לדעתי, שני תאים (בנימוק שאחד מיועד להיות פריזר), זה קישקוש שגורם לאובדן נפח וגמישות.
תאוריה לעומת עובדות -
האם ניתן לבנות מקרר שגם יהיה הכי יעיל מבחינת בידוד (צריכת אנרגיה של מקרר סגור ותכולה קרה), וגם יעיל בקירור של תכולה חדשה וגם יעיל לסידור פנים?
תאורטית אני לא רואה סיבה שלא, אבל עובדתית, מתוך המבחר שנדב בחן (ולדעתי מייצג טוב מאוד את מה שיש לנו), אין מנצח אולטמטיבי, וכל מקרר שהצטיין בתחום אחד, היה נחות בתחום אחר. לדעתי, זו לא בעיה טכנית, זו העדפה מסחרית של היצרנים.
Last but not least
שאפו גדול לנדב על ניסוי כל כך מושקע ומורכב.
כל מי שחי בסרט לגבי צריכת החשמל האמיתית של מקרר, כדאי לו לעיין בגיליון של נדב.
המלצתי להורים שלי שמחפשים מקרר לאוטו. על הסנואו מאסטר 35. שיש לי. מעידן.
הם מתעקשים. מצאו את זה.
https://www.al-galgalim.co.il/catalog.php?id=7449
האם יש לחכמי הפורום להגיד משהו על המוצר או המוכר ?
תודה.
אין לי מה לומר על המוכר או על המוצר, אבל במיפרט מופיעים מספר פרטים טכניים מטומטמים וסותרים, שדי ברור לי שלא מייצגים את המוצר, ואולי נובעים מתרגום קלוקל של איש מכירות שלא מבין מה הוא קורא.
...בוא נראה מי מצליח להבין או להסביר הספק של 45 וואט עם צריכת חשמל ממוצעת של 0.2 קוט"ש בשעה...
אינני מכיר את המקרר הזה אולם תיראה את המידות ותבין שהוא בנוי לאורך ולנומך - מה שאומר שהסידור הפנימי שלו מאוד מאוד בעייתי .
לא תוכל להעמיד שם בקבוקי ליטר וחצי , אלא בשכיבה וגם אז יכנסו שלושה או ארבעה וזהו - נגמר המקום .
כיום אני עם אינדל B - המידות הרבה יותר "מרובעות" ונכונות , מכיל 9 בקבוקי ליטר וחצי בעמידה ועדיין יש מקום לסלטים .
בעבר עם באייר 45 ליטר - סיני מצויין בעל "לוע" - 13 בקבוקי ליטר וחצי + מקום נוסף .
כמו שאמרתי - המבנה שלו מאוד מאוד בעייתי - ארוך ונמוך .
אילן
האפשרות לעבודה עם 220V מאד שימושית בעיני ואני לא רואה אותה במקרר שציינת.
כבר מספר פעמים חיברתי את המקרר לחשמל ביתי (קירור מוקדם של המקרר ברכב העומד בשמש, שימוש במקרר כתחליף למקרר/פריזר בביית ובעבודה וכו'). נכון שאפשר למצואפתרון עם ספק כח מתאים וכו' , אבל מאד נח שזה מובנה "ישר מהקופסט".
גם אני חושב שהאופציה של 220v היא חשובה.
יש טיולים שאני מעדיף להעמיס הכל ערב לפני וזה כולל את המקרר.
מחבר אותו כמה שעות קודם ונשאר כל הלילה ונשאר מחובר לחשמל עד שיוצאים בבוקר.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
גיא, עדיף ירושה במזומן.
שיקנו הכי זול שימצאו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תודה לכם על התמיכה
המקרר הוא מוצר מדבקה גנרי עם מדחס lg. דומה בצורה מחשידה למקרר alpicool, שקפצו לי כמה פרסומות שלו בזמן האחרון. ויש לו כמה סקירות ברשת.
לא זוכר בכמה כסף קפצה לי הפרסומת אבל לדעתי זול משמעותית.
ו... ניתן לקנות אותו בעלי אקספרס ב800 ומשהו ש"ח + 150-200 ש"ח משלוח.
בכל מקרה, למי שחשש, ניתן לקנות מתאם ל220 וניתן גם בקצת יותר זול (ב20 שח...).
http://capitana.co.il/AC-POWER-ALPINE
בעיקר שווה לשלם קצת יותר כדי שיהיה אבא טוב בארץ ...
ברור שכן.
אין לי מושג מה הבדלי המחירים, ומה זה כמה שקלים. רק נתתי כיוון לגבי המוצא של המקרר.
ובכלל, מה אתה לוקח עצות על מקררים מיושב ראש שדולת הצידניות? ;)
35 ליטר אצל עידן עולה 2699
העלום עולה 2399
לא נכנס לכיס של אף אחד אבל 300 שח הפרש אני הייתי קונה מעידן
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
כדאי לקחת בחשבון שה 300 שח נוספים לעלויות נוספות..
מצבר LiFePO4 50 AH, עריסה למצבר,מטען DC2DC איכותי, מסילה למקרר עם מנגנון הנמכה, כיסוי הגנה למקרר, חיווט....
או כמו רוב האנשים בעולם שקונים מקרר לרכב-
כלום.
במקרה הטוב שקע יותר יציב.
אני מניח שפספסת את הציניות, אייל, אבל כן, צריך להיזהר שהמשחקים המשעשעים במצברים לא יזלגו ויהפכו לדרישות מינימום מכל ג'יפאי.
לא יקרה ... אולי רק חוט עבה עם שקע בתא מטען. מקסימום.
מעבר לזה ... לדעתי הם גם ישתמשו בו פעמיים.
וכן. זה בסוף יהיה מעידן.
חברים,
רכשתי אתמול את הסנומסטר 35 אצל עידן כמובן.
1900 שח לאחר הנחת חבר אתר של 5 אחוז. מחיר מעולה לטעמי.
נראה מוצר שבנוי חזק ולעבודה.
חובר בבית לבדיקה ומאד שקט.
ברכב עובד על המצית כרגע (יש שקע כח מקורי בגראנד הישן 98).
שוקל אפשרויות לבניית חיבור קבוע:
האתגר: לעיתים ארצה אותו לידי (מעוגן לכסא הנוסע) כשנוסע לטייל רק עם הילדים.
לעיתים בתא המטען.
ובדקתי גם אפשרות מעניינת להרים את הספסל הכפול מאחור ולדחוף שם את המקרר כשמטייל ללא ילדים.
בקיצור רעיונות שיאפשרו חיבורים בכל המקומות הללו?
חג שמח
אומר
Sent from my IN2013 using Tapatalk