הבעיה שזה וירוס ממזר שעדיין לא בדיוק יודעים את תכונותיו ומתרבים הדיווחים על מחלימים שנדבקו וחלו מחדש - יען כי "חיסון העדר" לא בטוח שיהיה עם הוירוס הזה...
Printable View
https://www.ynet.co.il/articles/0,73..._medium=social
בתי החולים מתחילים לסגור את מחלקות הקורונה. כבר אין מספיק חולים.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
איך בונים על חיסון עדר אם יהיו נגיד 20 אלף מחלימים מאומתים? כי חושבים שיש/יהיו פי כמה וכמה מחלימים לא מאומתים? כמה זה כבר 20/100 אלף לחיסון עדרי?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
רעיון ״חיסון העדר״ הביא לאסון בבריטניה שעדיין מנסה להתאושש מההחלטה האומללה הזו (מעל 20,000מתים וממשיך).
שוודיה כנ״ל.
אף אחד במצב הנוכחי עם הידע שנצבר לא מדבר על זה כאופציה, זה פשוט לא עובד במקרה הזה.
זה וירוס שלא הכירו כמותו שעדיין ממשיך לחדש לרפואה לגבי העברה, סימפטומים ונזקים.
אתה שוכח/מתעלם שהם היו בבידוד מלא בחדרים.
זה יותר בידוד ממה שיש לך בבית.
אף אחד לא מדבר על חיסון טבעי.
יכול להיות נשא הלי סימפטומים, או כאלו חלשים, והבא בתור שידבק ממנו ימות.
בגלל זה הרעיון של ״חסינים״ שיכולים להסתובב לא תופס כאן.
מה גם שיש כבר גלים שניים במדינות הראשונות בשרשרת ההדבקה.
חיסון העדר "בבום" אכן גרם לקריסה במערכות הבריאות.
עכשיו מנסים את חיסון העדר במנות קטנות תחת שליטה.
שוב פעם, זה רק קונספירציה.
...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d67005c2b1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e969df702b.jpg
ומזגן מרכזי משותף :-(
וצוות שלא כל כך ידע \ הבין מה לעשות לגבי שרותים משותפים כמו אוכל וכביסה.
מספיק טבח אחד, חולה, שעושה אפצ'י על הסלטים...
יש מאמר יפה, שאני חושב שכבר שמתי פה, של איציק בן ישראל, שמראה % הדבקה בכל העולם.
רואים בברור, שלא משנה איפה -
1- רוב האוכלוסיה לא נדבקת.
2- אחרי 6-8 שבועות, מתחילה ירידה בהדבקה.
3- ריחוק חברתי זה עדיין האמצעי הטוב ביותר לשיטוח העקומה (אבל עדיין, ציר הזמן נראה פחות או יותר בכל המדינות).
הניתוח שלו קיבל ביקורת שלילית משמעותית בהתעלמות מגורמים ביולוגיים-אפידמיולוגיים.
לא מפתיע בהתחשב בזה שאין לו רקע בנושא.
ולא מפתיע שהניתוח (זה לא מאמר.. זה טור דיעה), דעך והתפוגג.
וירוסים ויצורים חיים זה לא מכונות.
ואם כל המומחים בעולם אומרים שהוירוס הזה מתנהג שונה ממה שהם מכירים, אולי כדאי קצת ענווה ולהקשיב למומחים שמודים שיש משהו חדש שהם לא נתקלו בו.
הדו"ח הספציפי הזה התפוגג, כי אף אחד לא דחף את הדו"ח הספציפי הזה, אבל תובנות כאלו (כמו אחוז הדבקה מכסימלי ומחזור ההידבקות) הן התובנות שמובילות את ההתנהגות בעולם (אחרת למה התחילו לשחרר אותנו? למה ביבי לא מדבר יותר על מאות אלפי מתים?).
כל היופי בכלים של ביג דאטה ולימידת מכונה (וגם מה שמכעיס הרבה "מומחים"), שאתה לא צריך להבין נושא מסויים (ולכן אתה גם לא שבוי בקונספציה).
אתה נותן למכונה לרוץ על מידע, ואתה מקבל תובנות.
מי שמגיע מתחום מסויים (אפידמיולוגייה למשל), מחפש צורות התנהגות שהוא מכיר מווירוסים \ מגפות אחרות, ושהוא לא מוצא הוא קורא לזה ווירוס חדש, חמקמק, מתחוחכם...
מי שלא מתיימר להבין בווירוסים, ומשתמש בכלים האלו, משוחרר מדעות קדומות, ויכול לחלוק ממצאים, עובדות ומספרים.
זה שיש מומחים שלא מבינים, או נעלבים שמישהו אחר נכנס להם בתחום, זה בעיה שלהם.
לגופו של עניין, זה דוח של מספרים, האם אתה יכול להצביע על מספר או ממצע שגוי?
דרך אגב, בניו יורק, שחטפה הכי חזק בארה"ב המופקרת של טרמפ, מה אחוז ההדבקה (ושם כבר עשו בדיקות חתך המוניות, לא כמו בארץ)?
אתה יכול להשוות היום מה התוצאה בין אסטרטגיות התגובה אחרי שיש מספרים מצטברים. ו-DB של מעל 3 מליון נדבקים מאובחנים ומעל רבע מליון מתים.
בעייתי מאד להתייחס לאחוז הדבקה כי הוירוס הנבזי היה יכול להופיע ללא סימנים אצל אחד , שלא יכלל במספרים אבל ידביק את חברו שימות.
תסתכל איזו זוועה יש בבריטניה בימים האחרונים.
איפה לס וחבריו עכשיו?
השתתקו.. בצדק.
סתם מעניין , אם כבר מדברים על ביג דאטה ועוד כל מיני מילים מפוצצות שהוירוס לא מכיר.
https://rotter.net/forum/scoops1/624847.shtml
בגרף ללא סקאלה על ציר X ?
מאת המגזין הרפואי הידוע רוטר ?
מאת המגזין למדעי המחשב הידוע רוטר?
פח
Sent from my iPhone using Tapatalk
דורון,
לא דיברתי על לס, דיברתי על יצחק בן ישראל.
נורא קל סתם לזרוק משפטים, ולפסול מחקרים, אני מציע שנדבר במספרים.
בגדול, בן ישראל טען שתי טענות-
1- בכל המדינות, לא משנה באיזה תהליכים הם נקטו, הייתה התחלה, הייתה פריצה אקספוננציאלית, ואחרי 8 שבועות מתחילה דעיכה בבכיף התחלואה. זה מתקיים בכל המדינות, ללא שום קשר לצעדיים הננקטים. אכן, בזמן ההתפרצות, יש הבדל בהככיף התחלואה, כפועל יוצא של צעדי הבידוד (אבל, ההתנהגות לאורת ציר הזמן נשמרת).
2- בניגוד לאמירות של מאות אלפי מתים (בישראל. אקא ראש הממשלה שלנו), לא משנה מה השלטון עושה, היקף התחלואה (בתקופה המדוברת, לא יודע מה יהיה עוד שנה..) לא עובר 25% מהאוכלוסיה (ולכן גם כל הנבואות על אלפי מתים בישראל, פשוט לא מתאים למציאות).
אז עכשיו תחזור לשאלה שלי על ניו יורק - התשובה היא 20-25% מהאוכלוסיה.
ותחזור להערה שלך על אנגליה, אבל תזכור שזה מאוכלוסיה של 67 מיליון... כמה חולים יש להם??? פחות מ 1700 אלף שזה פחות מאחוז מהאוכלוסיה!
עכשיו, בבקשה, בלי התלהמות ובלי סיסמאות, איפה הוא טעה בעובדות?
ושנבין שהוא לא טעה בעובדות, נהיה פתוחים לחלק השני של האמירה שלו - הסגר הנוכחי, מיותר, מטופש, ורק מזיק לכלכלה ולאנשים.
ממליץ לבחון את המסמך ואת תמונת הגרפים הכללית והישובית.
כמובן שניתן לפרש זאת למספר כיוונים, בהתאם לתזה שרוצים לקדם...קובץ מצורף 128862
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
זיו, אם יורשה לי, שכחת לצרף קישור למאמר שאתה מצטט. לא כולם קראו אותו (אני לא).
טוב, אז לא רוטר (לפחות תקרא את הקישור, לא את מה שהקישור מוליך אליו)
https://www.nytimes.com/interactive/...ng-deaths.html
לא שכחתי, אני פשוט לא רוצה להכביד על השרתים של ג'יפולוג :-)
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post886107
זיו,
האיש מצטט רק את הנתונים שנוחים לו, ונותן ניתוח תלוש ממשתנים רפואיים וגיאוגרפיים.
אז הוא מצטט מספרים נכונים לאותו הרגע, אבל בלי הקשר, וההקשר קריטי.
והוא נותן ניתוח שמתעלם ממשתנים חשובים שיכול להיות שהוא לא מודע לחשיבותם, או שלא מתאימים למסר שהוא רוצה להעביר.
לא סתם הטור דיעה הזה התפוגג.
אני באמת מבולבל, מותר לטייל השבת או שעדיין אסור?
מצד אחד זה לא נכלל בהקלות, מאידך לא פתחו את שמורות הטבע?
הבהרות יתקבלו בשמחה,
בברכה,
יוני5
אסור.
זה לא ספורט.
אתה רוצה לזרוק ז'? לא חסרים תירוצים ל-"מה אתה עושה כאן?". אבל רשמית- אסור.
כמו שאמרתי. תירוצים לשוטר/לעצמנו תמיד אפשר לתת.
גם רכיבת שטח על אופנוע אסורה (למעט במסגרת אימון לפי הגדרת הספורט המוטורי- סוג של חדקרן), וזה ספורט פר אקסלנס. לאופניים נתנו התייחסות מפורשת.
כל אחד והבחירה החופשית שלו אם להיות חלק מהמאמץ הקולקטיבי או לא.
שאלה חשובה- ואני בכוונה לא פותח שרשור חדש:
הנה- יש מתווה לרשות הטבע והגנים לחזל"ש ואתם מוזמנים לקרוא את תוכנו: בדיקות חום בכניסה לשמורות, מגבלות שהיה, וכו
https://www.ynet.co.il/vacation/flig...LDOKU#autoplay
אני שמרתי על מילוי קפדני של כל ההוראות, מתוך מניעים חברתיים, ערכיים ובריאותיים: לא טיילתי, לא קימבנתי, לא ניצלתי את היותי "עובד חיוני"- פשוט ישבתי בבית. אך כעת יש כבר טיול בהתהוות. יש תאריך לקראת תום החודש. אני רואה באתרים של מארגני הטיולים בתשלום לכל סוגיהם שכבר בשבוע הבא משפחות מוזמנות לשלם ממיטב כספן כדי להיכנס לג'יפ ולטייל בכל המקומות האהובים, תוך הקפדה על כללי ריחוק.
אני רוצה להבין- האם הכללים האלה שהולכים ומתהווים ויוכרזו בקרוב ימנעו ממני לטייל? מישהו כאן רוצה לומר לי שבכניסות לשמורות הטבע שמשתרעות בין כביש הערבה לכביש מצפה רמון יציבו מאות פקחים שיוודאו שאני וחברי נרשמנו מראש להיכנס? האם הדין לגבי, שנוסע לבד בג'יפ ושומר מרחק משניים שלושה ג'יפים אחרים באמצע המדבר- הוא כדין משפחה שהולכת לטבול בסחנה?
לדעתי ההנחיות האלו הן עבור השמורות בתשלום...
בלי קשר לקורונה ... יש כמה שמורות שהרשות הפכה לאתר תיירות המוניים. ישמח אותי אם כמו בכמה מקומות בעולם- הם יהיו בתשלום ועם מגבלת מבקרים....
התבטאתי בעבר בהרחבה בנושא עד שהבנתי שאין עם מי לדבר.... אולי הקונה תדאג לטבע.
ולגבי השמורות המדבריות- אני לא רואה איך מבצעים את זה.
אסף.
א. חכה להוראות הרשמיות ולא להוראות ynet.. הם מצטיינים בעיקר בפופוליסטיקה.
אם תבוטל מגבלת ה-500מ מהבית אז אתה מכוסה במרחב הפתוח.
אבל שוב, חכה להנחיות הרשמיות.
אני בתחושה שכל הפרחת ה״הנחיות העתידיות״ האלו הן בדיקת דופק תגובה ציבורית לפני המהלך עצמו.
ב. תטייל בשמורה לפי כללי ההפרדה בלי לעשות מסיבת רייב במדבר, ואת הקיטבג תשאיר בבית.
ג. תטייל מחוץ לשמורה.