-
תגובה: לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רמי גלבוע
ZIVO: בתיאוריה אתה צודק, המתלה עובד פחות טוב בהגבהה מירבית. אבל מה לעשות וגם ככה, עם גחון מוגבה ל-39 ס"מ, הגחון נמרח על הסלעים, עם בומבות קשות במרכז הגחון? יש שם איזה מנגנון אוטומטי שיכול להוסיף עוד כמה סנטימטרים, אבל אני לא יודע איך הוא עובד, ואם אמנם נכנס לפעולה. גם זה אוטומטי... זה לא דיפנדר TDI, ללא ספק.
יואב פולס: תודה על החיזוקים! אין ספק, במונחים של רכב כביש-שטח עם רמת עידון וביצועי כביש מעולים כאלה, הדיפנדר החדש הוא "הכי גיבור שיש"
נמרוד: אתה צודק לגמרי בעניין האימפקט של סרטון וידיאו, כמה מבאס אותי שאני בתפקיד משני (אחרי הדיפנדר והמכוון...)
OPL: הסרטון ממש לא נעשה בהזמנה, אני בטוח שאנשי לנד רובר היו מתים לקבור אותו, אבל אי אפשר. צולם, תועד, הועלה.
זה אגב שופך קצת אור על כל מיני עקיצות שאנחנו מקבלים כסף מהיבואן, דיעותינו משוחדות וכיו"ב; אף אחד לא ניסה למנוע את עליית הסרטון. אישית לא נכנסתי לתיאור מלא של האירוע, מכיוון שאני חושב שהוא מעיד רק על טעות מארגנים/נהגים/מכוונים, אבל לא גורע מסגולותיו של הדיפנדר.
בועז: איפה הפיל? אם אתה יודע משהו, אנא דבר
אסף: מסכים איתך במאה אחוז של"חוצה אפריקה" לא הייתי לוקח אוטו כזה, אלא עם רכב כתק"ל צמוד
רמי, עצוב לי לקרוא את מה שאתם הכתבים כותבים.
זה מרגיש לי שאיבדתם את האובייקטיביות והביקורתיות.
אני לא אפתח את כל מה שיש לי לומר ( וזה לא מסתכם רק בכתבים) כאן על גבי הפורום אבל אגיד רק במשפט קצר שיש פה בעיניי ניגוד ענינים שלא שקוף לכל הקוראים.
פעם בהזדמנות בשטח מסביב למדורה.
אני רק מתפלא על חלק מהחברים כאן שמשתתפים במקהלה המוזרה הזו תוך הערצה עיוורת של מותג ולא לגופם של דברים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
-
בועז ידידי,
אני ממש לא מבין על מה אתה מדבר, ובעיקר למה אתה רומז.
מעציב אותי שאתה עצוב. מעציב אותי שאתה מדבר על "אתם הכתבים", אני לא אתם, אני רמי גלבוע.
יכול להיות שאני לא מבין את האוטו עד הסוף, אני בטח לא הג'יפאי הטוב ביותר בפורום ג'יפולוג, ואני מאוד לא מסחרי.
אבל אני יכול לומר לך שאני כותב בדיוק מה שאני חושב על כל רכב, לטוב ולרע. כולל העובדה שזה לא מחליף לדיפנדר הישן, כולל שבקרת המשיכה לא תפקדה כראוי, כולל שזה רכב לעשירים.
אני לא רואה טעם לדווח במבחן דרכים על טעויות של היבואן (עצם ההגעה למשלט עם מכוניות כאלה), ועם הבובמה שהאוטו חטף מהמדרגה - יפה מאוד שזה נגמר בהמשך נסיעה ללא בעיות, עם שני חיפויי פלסטיק תלושים שתוקנו למחרת בבוקר, למצב של שלמות.
אתה מחפש דם? שאצלוב את היבואן? לא במחלקה שלי, בוודאי לא כאשר אני משוכנע שהדיפנדר החדש הוא משב רוח מרענן בשוק שהולך ונהיה יותר ויותר אורבני. אנשים מוציאים סכומים דומים על ג'יפונים של אודי, ב.מ.וו ןמרצדס, אז למה לא על רכב כזה, שבאמת יכול לקחת משפחה לטיול שטח רציני? אפילו שאני, כמו רבים כאן, לא הייתי לוקח רכב כזה, ולו בגלל המורכבות המוגזמת. תן לי ברזלים, זה מה שעובד בשטח לאורך שנים.
ולגבי רמיזותייך: אני נוהג מאז 1998 בדיסקברי 1 דיזל, החלפתי שלושה אקזמפלרים במהלך השנים. היה לי משך חמש שנים במקביל, גם דיפנדר 110 מודל 1995. משך כל אותן שנים לא קיבלתי מהיבואן שום טובה, שום טיפול חינם, שום פינוק. מעולם לא טיפלתי במוסך המרכזי אז באמת, אינני יודע למה אתה רומז. גם לא מעניין אותי במיוחד, אני כותב כרגע לחברי הפורום, שעלולים לחשוב שאולי אתה יודע משהו שהם לא יודעים.
יאללה, בואו נשמור דיון מקצועי
-
מי שמעריץ מותג - לדעתי - הוא דביל ממש.
מדובר בחברות מסחריות, שהמותג עבורן הוא רק כלי לקחת עוד כסף מהלקוחות. ואין כזה דבר 'ערכי מותג'. למותגים אין ערכים. רק שווי.
אני מסתכל אובייקטיבית על נתונים, על מספרים - ועל הביצועים בשטח. הבעיה היא שלא תמיד המידע או ההתקדמות האובייקטיבית זמינים לכולם - ואז נשאר לנחש מה זה שווה - לפי הסמל על הגריל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ולבועז - לפעמים מישהו כאן בפורום רומז שהוא יודע' על משהו מסריח. טוען לחוסר נקיון כפיים. אני מציע בכזה מקרה לומר דברים מפורשים או לא לומר כלום. ההכללה מזיקה להרבה אנשים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ולבועז - לפעמים מישהו כאן בפורום רומז שהוא יודע' על משהו מסריח. טוען לחוסר נקיון כפיים. אני מציע בכזה מקרה לומר דברים מפורשים או לא לומר כלום. ההכללה מזיקה להרבה אנשים.
אסף.
אסף מציע. אני דורש.
-
לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!
רמי,
לא אכנס כאן כאמור לניגוד הענינים אבל בכל זאת יש מקום להבהרה- לא מדובר בהנחות שאתה או מישהו מהכתבים מקבל.
לעצם העניין הייתם ממקמים את הדיפנדר החדש במשבצת הנכונה לו מול רכבי היוקרה האורבניים ומציינים שיש לו מעט יותר יכולות שטח מלהם זה היה מתחלק לי בגרון לגמרי בקלות.
עצם הנסיון להציג אותו כמחליף לדיפנדר החדש או כרכב שטח לועס סלעים , וזה מה שהארוע ניסה להציג - לקח אותכם למסלול עבירות קשוח והביא גם את הדיפנדרים הישנים לשם השוואה ואפילו עופר טען בסרטון שהמחליף של הדיפנדר הוא רק דיפנדר, ובסוף הכתבים שגם כתבו כאן נחלצים להגן על העמדה הסו.
זה כבר נתקע בגרון.
אולי הדיפנדר רכב מצויין - אבל לא בקטגוריה של הדיפנדר היוצא בכלל.
וזה הבדל גדול מאוד וגם קצת הטעיית הקוראים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
בועז, זה לא הטעיית קוראים. זה בסך הכל דעה שונה משלך.
-
ובטח לא ניגוד עניינים שגם בתגובתך זו רמזת אליו.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
וואי וואי איזו הרצה להנחתה..
שכחת רק לציין, או שלא ידעת שזה היה בעיקר תוצר של החרם הערבי שלא השאיר שום אופציה אחרת.
אמינות גבוהה?
בחייאת.
דורון,
ז"א שמערך המ"מ שולח את מיטב ילדנו לניווטים רכובים אי שם ברכבים לא אמינים?.....או שמערך המ"מ מסכן את מדינת ישראל בגלל רכבים לא אמינים?
בחייך...
עובדתית LR נמצאים כל הזמן בחזית בכל הקשור לרכבי שטח מפנקים ולראיה כמעט כל מי שרוכש LR בדר"כ לא נפרד מהמותג.
מציע לך ברצינות לבחון אופציה לשדרג מהטנדר העייף והמקרטע לדיסקו 4 ואז בטוח שתתחיל ליהנות מהחיים גם בשטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ובטח לא ניגוד עניינים שגם בתגובתך זו רמזת אליו.
אסף.
כתבתי שבנושא ניגוד העניינים לא אפרט בפורום אז ברור שעל מה שכן כתבתי אין ניגוד ענינים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
דוד, אחרי מה שכתבת אין לי ספק שאתה טרול - מהסוג הרע.
ממליץ שלא נפתח פה את הדיון על אמינות הרכבים של מערך המ"מ. אמירותיך חסרות אחריות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כתבתי שבנושא ניגוד העניינים לא אפרט בפורום אז ברור שעל מה שכן כתבתי אין ניגוד ענינים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם כתבת שלא תפרט- זה אומר שאתה יודע על ניגוד עניינים ולא רוצה לכתוב עליו. וכיוון שרמי גלבוע הוא זה שמשתתף בדיון, נראה כאילו הכוונה אליו
לכן או שכתוב למה אתה מתכוון או שתבהיר למה הכוונה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
דורון,
ז"א שמערך המ"מ שולח את מיטב ילדנו לניווטים רכובים אי שם ברכבים לא אמינים?.....או שמערך המ"מ מסכן את מדינת ישראל בגלל רכבים לא אמינים?
בחייך...
עובדתית LR נמצאים כל הזמן בחזית בכל הקשור לרכבי שטח מפנקים ולראיה כמעט כל מי שרוכש LR בדר"כ לא נפרד מהמותג.
מציע לך ברצינות לבחון אופציה לשדרג מהטנדר העייף והמקרטע לדיסקו 4 ואז בטוח שתתחיל ליהנות מהחיים גם בשטח.
ואני ממליץ לך באותה הרצינות לחפש שרשור אחר אם מטרתך היא לחרחר ולהסיט את הדיון מהדיפנדר החדש.
-
אני קורא את התגובות ותוהה לעצמי האם אנחנו כחובבי נהיגת שטח בכלל מצליחים להבין את האוטו הזה, או בכלל את עולם השטח של היום.
-
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
רמי,
הצעתי לך הסבר, אבל אתה לא מתייחס ( ואסף שלל) -
לדעתי, אם אני צריך לנחש מה קרה, הטעות היא בבחירה של ההגבה הגובהה ביותר - נשארתם ללא מהלך (אפקטיבי. הרבה שקיעה, אבל אפס התארכות), ולכן איבדתם אחיזה.
תחזור על הניסוי (או דומה) עם קצת פחות הגבהה.
מתלי האוויר של לנדרובר הם הטובים ביותר כי הם עדיין מתפקדים ובעלי מהלך כניסה ופתיחה אפקטיבי גם במצב הגבוה ביותר (כן, קבוע קפיץ יותר גדול והכל). זה כך מאז הדיסקו 2/3/4/5 וכמובן הריינג'ים לדורותיהם. ואני לא מתייחס לאמינות ועמידות אלא לאיך זה עובד כשזה תקין..... אני משווה למערכות של מרצדס ב-/GLS/ML/GLE ובגרנד צ'רוקי WK2 (גם הוא על פלטפורמת מרצדס, מתחת לסמל של Jeep), שבמצב הגבוה ביותר המתלה למעשה נעול. בזנ"ט. ובאמת אי אפשר לנסוע ככה יותר מכמה מטרים לצורך מעבר מכשול נקודתי. הסתימות נופלות מהשיניים.
-
בלנדרוברים, מצב כביש הוא באמצע - 50 אחוז מהמהלך לסגירה. מצב השטח הגבוה - 60 אחוז לסגירה. עדיין נשאר מהלך מכובד לפתיחה. זה בזכות המהלך הכולל הגדול יחסית.
פועל יוצא מכך - קבוע הקפיץ לא משתנה. כי לא יושבים על קצה הגובה.
אסף.
-
[QUOTE=ד ו ר ו ן;895032]ואני ממליץ לך באותה הרצינות לחפש שרשור אחר אם מטרתך היא לחרחר ולהסיט את הדיון .
דורון,
בדיון רציני כדאי להשאר מחוברים למציאות.
אתה כהרגלך טוען שהדיפנדר הישן לא אמין ואני טוען שהוא כן אמין ואפילו אמין מאוד אחרת כאמור לא היה משויך ליחידות המיוחדות בצה"ל.
בנוגע לדיפנדר החדש לדעתי הסירטון לא באמת מהווה אינדיקציה לשום דבר למעט לפשלה שיווקית פנטסטית.
.
-
[QUOTE=רמי גלבוע;894956]ZIVO: בתיאוריה אתה צודק, המתלה עובד פחות טוב בהגבהה מירבית. אבל מה לעשות וגם ככה, עם גחון מוגבה ל-39 ס"מ, הגחון נמרח על הסלעים, עם בומבות קשות במרכז הגחון? יש שם איזה מנגנון אוטומטי שיכול להוסיף עוד כמה סנטימטרים, אבל אני לא יודע איך הוא עובד, ואם אמנם נכנס לפעולה. גם זה אוטומטי... זה לא דיפנדר TDI, ללא ספק.
/QUOTE]
רמי,
קודם כל, הערכתי על הדיון שאתה מנהל פה.
לענין ( ואני מוסיף גם את אסף בגלל ההערה הנחרצת פה על SUV 7 מקומות וכו')-
בשנים האחרונות היו לי טרופר בנזין, GV 2006 ארוכה, ועכשיו טרופר דיזל ארוך.
כל הרכבים האלו, עלו את המעלה הזה בלי הרבה דרמות ( ה GV, אפילו בחורף עם בוץ).
אף אחד מהרכבים האלו לא עובר את ה 23-25 ס"מ גחון , וה GV, אפילו עם גלגל קטן יותר.
מי שעולה את המעלה הזה רגוע, לא צריך 39 ס''מ מרווח גחון, והאמת, בודדים מבין הרכבים של האנשים פה באתר בורכו במרווח גבוה מ 25-27 ס"מ.
הבעיה העיקרית, שאני רואה בנהיגה שלכם, זה חוסר האחיזה, וזה הכריח אותך לנסוע בתנופות , ואז צריך מיגונים וגובה ( כי הרכב , וזה רכב כבד, שוקע הרבה בקפיצות כאלו).
יש פה שירשורים אין סופיים על דאסטרים, אתם נהגתם בדיוק אותו הדבר ( מהלך מתלים אפסי, ונהיגה מבוססת תנופות) אבל עם משקל כפול.
דרך אגב, בפעם האחרונה שעליתי, עלה איתי דיסקו 2, שנינו עלינו באפס גז, וברצף.
יש לי דיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה ( אלוהים יודע אחרי 250K, כמה זה מוגבל) ואין לי שום נעילה נוספת.
שנינו עם צמיגי AT ועם הורדת לחץ מינימלית (28).
לא מתזזים על סלעים כאלו, זה רכב זה לא עז.
זה מעלה קלאסי לזחילה, ברגע שהגעתם לתנופות, הפסדתם.
בקיצור,אני מציע לחזור לפורפוציות לגבי המעלה הזה וגם לגבי הקביעות על העליונות של הרכב הזה לעומת רכבים אחרים.
כרגע, על סמך הסרטון הזה, משהו בסיסי לא עובד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני קורא את התגובות ותוהה לעצמי האם אנחנו כחובבי נהיגת שטח בכלל מצליחים להבין את האוטו הזה, או בכלל את עולם השטח של היום.
נראה לי שכולם חיכו ל״משיח״ הזה שאמור היה להיות הגשר בין העתיק והמודרני.
הרכב שההצהרות סביבו היו שזה הרכב שיאפשר מה שהישן נתן++ מודרניות ונוחות.
לדעתי אם היו מציגים אותו כדיסקו 6 לא היה דיון.
-
מסכים עם דורון.
הבעיה ב ״ה״ הידיעה פה הייתה חוסר תאום ציפיות ונסיון אווילי לקחת אותו לשטח קרבי ולשים אותו ראש בראש מול הישן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
כן, רק שאת תיאום הציפיות הגרוע עשו עבורנו לנדרובר בכבודם ובעצמם, כשבחרו להשיק אותו כדיפנדר.
אי אפשר להאשים אף אחד שמנסה להשוות ביניהם, חוץ מאת היצרן ואנשי השיווק שלו.
-
טוב, חברים, נראה לי שאנחנו מתכנסים לסוף הדיון...
אני מבקש להפריד לחלוטין את הדיון על ההרפתקה המיותרת במשלט, לבין טיבו של הדיפנדר החדש. ברוח זו ארשה לעצמי לצטט מפיסקת הסיכום שלי לכתבה על הדיפנדר - כדי להבהיר שאין באמת ויכוח גדול ביני לבין בועז, דרור או חברים אחרים בפורום.
אלו עיקרי הדברים מפסקת הסיכום:
"הדיפנדר החדש הוא רכב מדהים בעל יכולות כביש משובחות, משולבות ברמת עבירות קיצונית למדי. הוא לא מתאים למי שמחפש חלופה מסוקסת לדיפנדר הישן; המתכננים הבריטים ויתרו במודע על עכברי שטח נוסטלגיים עם להט בעיניים וגריז בציפורניים, טהרנים שוחרי טרקטורים. הבריטים גיבשו את יורש העצר עבור לקוחות מודרניים ועשירים, כאלה המחפשים את המילה האחרונה בתחום הטכנולוגי והאופנתי, ועבודת שטח פחות מעניינת אותם".
בהמשך כתבתי: ” במחירים אלה תקבלו רכב מענג ביותר לנסיעות כביש ארוכות, עם פוטנציאל אדיר לטיולי שטח שאינם מחפשים 'ראש בקיר'. חבילת היכולות של דיפנדר 2020 גבוהה פי כמה מזו של כל ג'יפ עירוני הנמכר במקומותינו; נוכל להשוות אותו ל-G -וואגון 'פרופשיונל' היקר להחריד ואינו מיובא לישראל. ג'יפ רוביקון יוכל לתת לדיפנדר בראש בעבירות אקסטרים אבל רמת העידון והשימושיות שלו, אינה מתקרבת לקרסולי הדיפנדר החדש."
-
נו, ״קיצונית״ היא מילה קצת קיצונית לטעמי בסיכום. כל השאר נשמע יותר סביר.
לגבי ההשוואה ל G החדש באמת אין לי מושג... מעולם לא ראיתי אותו בשטח ובוודאי שבטח לא נהגתי בו.
בתקציב אני משוכנע שהם מתחרים. בסמל סטטוס עדיין כנראה שהסמל של המרצדס ימגנט יותר נשים לנהג [emoji849]
שבוע טוב!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בתקציב אני משוכנע שהם מתחרים.
G עולה פי 2 לפחות מהדיפנדר היקר ביותר.
בסמל סטטוס עדיין כנראה שהסמל של המרצדס ימגנט יותר נשים לנהג
בהתחשב באוטו שהפך לסמל של טעם רע, לצעצוע-סטטוס ולבן לווייתם הקבוע של אוליגרכים, מאפיונרים, ערסים כבדים, סוחרי נשק, סוחרי סמים וסוחרי נשים ושאר עיסוקים בעלי קונוטציה חיובית - אז כן. סוג מסוים של נשים באמת נמשכות לעולם הזה ובעיקר לכסף הגדול שנשפך ממנו. ללא ספק.
[emoji849]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
...
-
פשש, דיון סוער שמסתיים בהסכמה (ולא בנעילת השרשור).. - הלו זה ג'יפולוג?
שאפו למעורבים ורמי בראשם.
-
אנשי לנדרובר גאונים, לא פחות.
אמנם פאדיחה קטנה במשלט 21, אבל 27 עמודים של דיון על הדיפנדר החדש,
אז כל עוד אתם יודעים להגות את שמו נכון - זה מצליח.
כי בנינו, למרבית הגולשים כאן סדרי העדיפויות בחיים הם כאלה שלא ירכשו דיפנדר חדש ב 500.0 אש"ח, ואותם בודדים שיש להם ורוצים ועדיין גולשים כאן, אין לי ספק שיתקשרו לחברת המזרח לתאם נסיעת מבחן.
כל היתר שיכולים להשכיב חצי מיליון על דיפנדר חדש לא קוראים את ג'יפולוג.
-
ככה הוא צריך להיות:
עם גומי אמיתי (כאן על 33).
אין לי ספק שבמצב כזה עם הפחתת אויר התוצאה הייתה שונה מאד גם אם המערכות נראות בוסר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...837bd5fc1a.jpg