-
תגובה: טרקטורון חשמלי זה צעצוע או כלי רציני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אולי דיי להיות יפיי נפש??
כלי של תינוקות שלא מגיע מעל 5 קמש עם שלט להורה...
הטרקטורונים האלה מסכני חיים לילדים נקודה!
אני בעד שהיםכו אותם לחוקיים
אתה יודע מה שילד בן 13 יוכל לעשות רישיון עד 48 וולט..
אני עצמי כמעט הורדתי שני ילדים כאלה עם הרכב, שלא באשמתי
והילד שלי כמעט נדרס במושב כמה פעמים ע"י הילדים המטורפים האלה.
Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
-
כמה וולט יש בקלנועית ממוצעת?
אני רוצה לראות את התובע שידע להסביר מההבדל בחוק בין קלנועית לטרקטורון חשמלי.
-
טרקטורון חשמלי זה צעצוע או כלי רציני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכיוון שהכבישים בקיבוץ נחשבים ע"פ החוק ככבישים,
תבדוק שוב מה ההגדרה הפרטנית אצלכם בחלקים השונים של הקיבוץ.
אני מכיר מקרה שדוח משטרתי על חציית קו לבן נפסל בבית משפט כי הקו צויר ע״י מישהו בקיבוץ על דרך (כביש סלול) שאינה באחריות מעצ או רשות עירונית.
יש משמעות שונה לשטח תפעולי/מפעלי ולפחות חלק מהקיבוץ אם לא כולו, מוגדר ככזה.
שווה להתעדכן מה הסטאטוס ומה המגבלות.
-
אין הבדל בין כביש לעפר.
ההגדרה מתיחסת ל״דרך״.
ודרך זה מה שפתוח לציבור.
היה פעם ״שטח תפעולי״ לרכבים מסויימים אבל למיטב ידיעתי גם זה הוחלף במתאר פשוט יותר לפני שנה.
נראה שבשל הבעיתיות ואוזלת היד של הרשות המחוקקת, המשטרה משתמשת באופן מאולתר בכלים המוגבלים שנותרו בידיה על מנת להרתיע.
לא ממש סגור ומוצלח אבל כנראה יותר טוב מכלום
-
שווה לגזור את החלק האחרון ולצרף לדיון שנפתח במיוחד לנושא.
-
שלום,
נראה כלי מגניב ביותר!
רציתי לדעת אם אתה חושב שזה סוג של כלי שמתאים לזוג מבוגרים?
-
לאחר הארכת הכסא, מתאים מאוד.
עם זאת, ומאחר ודגם ה1800 יותר מרווח מלכתחילה, הוא עדיף בהיבט הזה, וכמעט מכל היבט אחר. הוא מגיע מראש עם כסא מרווח הרבה יותר, אז במחיר של הארכת הכסא בדגם ה1500, אתה מגיע כבר כמעט לעלות של הדגם הבכיר.
-
אם תקרא את השירשור תבין שזה בדיוק השימוש..
Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
-
תודה רבה , מהשרשור זה באמת השתמע, אגב הkidow1800 זו האופציה הכי טובה לדעתכם ? נניח עד 15 אשח (יד שניה גם סבבה, לדעתכם כדאי יד 2 או שלא כדאי לקחת את הסיכון )
-
לגבי יד 2 או חדש, זו החלטה אישית.
אני נגד משומש באופן כללי, אבל ספציפית לכלים מהאופי הזה, זה נראה לי עוד יותר לא מוצלח. מישהו כבר דאג להרוס את הכלי לפניך.
לגבי הKidow ,הם הרגיזו ואכזבו כמו שתואר כאן בשרשור אז קשה לי להמליץ על הכלי, למרות שלא הוא אשם בהתנהלות של היבואן. מאידך אני לא מכיר בכלל כלים אחרים. יתכן שהיבואנים שלהם עוד יותר גרועים.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הכתובת היתה על הקיר, אבל אני בספק מאוד גדול אם יקרה/ישתנה משהו בעקבות זה.
למה? כי במדינת ישראל אנחנו חיים - והילד ערבי, נו.
תנחומיי למשפחתו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הכתובת היתה על הקיר, אבל אני בספק מאוד גדול אם יקרה/ישתנה משהו בעקבות זה.
למה? כי במדינת ישראל אנחנו חיים - והילד ערבי, נו.
תנחומיי למשפחתו.
נכון ועצוב מאד שילד נהרג , אבל ילדים מתים גם במעבר חציה , גם בתאונות אוטובוס , גם בטיול שנתי, גם בדרך לחופשות משפחתיות באילת, גם בדרך לביה"ס עם ההורים ברכב , גם שההורים שוכחים אותם ברכב ב40 מעלות ו...... להמשיך?
אז נפסיק לחיות נסגור את כולם בבית ונשמור עליהם שלא ימותו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
נ
אז נפסיק לחיות נסגור את כולם בבית ונשמור עליהם שלא ימותו.
לא, אבל מכאן ועד לקבלה של ילדים בני 10 שנוהגים על כביש ציבורי, רב המרחק.
אותו הדבר עם אופניים חשמליים. ליד הבית שלי, לפעמים יש לי תחושה שהם בקורס קמיקזה.
אני לא אישרתי לילדים שלי אופניים חשמליים.
חלק גדול מאלה שאני רואה, רוכבים עם שתי הרגליים בצד אחד, על קסדה אין מה לדבר, ולרוב עסוקים בסלולרי.
איך הם שורדים? - מנפלאות הבורא
בברכה,
יוני5
-
אם היה יהודי צהוב-בלורית ותכול-עיניים משכונה תל-אביבית צפונית, רצוי בן של איזה סלב, במאי, שחקן, או שופט, או כוכב ריאליטי כלשהו, כבר היה מתעורר הרעש. כמו שהיה עם הבן של אבי נשר.
אבל כמו שכתבתי - הילד ערבי מכפר קאסם, אז למחרת כבר שכחו שזה קרה.
הרי מבחינת המדינה הזו, מה שטוב אצלם, זה שהם הורגים את עצמם בעצמם. ביעילות מרשימה.
אני רק מקווה שכל מי שעברה בראשו מחשבת העיוועים לקנות לילדים שלו דבר כזה, יחשוב פעמיים.
-
דווקא היתה כתבה עכשיו בנושא אצל קושמארו אם כי לא ארוכה.
-
דיברו המון על המהירות, וממש מעט על העובדה שרוכבים על זה ילדים בגיל חד-ספרתי.
כרגיל בישראל, התעסקו רק בהגדרה החוקית - אי אפשר לאכוף כי זה צעצוע. האם זה באמת צעצוע או לא צעצוע?.....
אחד המוכרים של זה הסביר שאם זה נוסע רק 8 קמ"ש אז זה צעצוע ואז מותר לילד לרכב על זה.
מוכרים את זה כצעצוע - אז איך זה מגיע ל-40 ול-50 קמ"ש?.....
מישהו כאן מוכן לעמוד באמצע שביל בפארק ושדבר כזה ייכנס בו ב-8 קמ"ש?..... 8 קמ"ש מספיקים כדי לפצוע אתכם יופי-יופי. ב-40 קמ"ש זה יהרוג אתכם. או את הילד שלכם. ומה שמפחיד אותי זה שכל ילד בן 5-6 יכול לעלות על זה ולנסוע במקומות ציבוריים.
כרגיל, צווחני "אור ירוק" והתקשורת מייבבים שצריך להתייחס לזה כטרקטורון לכל דבר.
ואז מה? יהיה לזה ביטוח ורישוי. יהיה לזה מסמך מנייר - זה מה שיהפוך את זה לפחות מסוכן?.... או שזה רק כדי שיהיו כתובות שיוכלו לשלם ולפצות במקרה תאונה?...
אני באמת לא מצפה לשום דבר מהרשויות. אבל איפה ההורים?.... לעזאזל, הם אלה שקונים לילדים את הדבר הזה!... איפה קצת, רק קצת אחריות?
להיות אב, טכנית - שהבולבול יעמוד וייתן את השפריץ ברגע הנכון בנקודה הנכונה, זה כל אחד יכול.
אבל להיות אבא ולנהוג באחריות - זה כנראה קצת קשה וקצת גדול על חלק לא קטן מהעם הזה.
-
מצחיק אותי קצת הביקורת הנוקבת שלך... לא חושב שהיא לא לגיטימית אגב... זו דעתך ואני מסכים עם רובה אגב... מבלי לקטלג ולהשמיץ את המוכרים...את השוטרים ואת את אור ירוק...ואת ההורים...
...אישית מאמין גם בבחינה עצמית... את עצמך אתה מבקר מדי פעם?
לתת לילד שלך או של מישהו אחר לשים צמיגים יבשים סדוקים וגמורים בני 10 על גיפ שנוסע בכביש הציבורי זה אחראי ?!
איפה האחריות כאבא? במקרה זה עלול להיות ילד עם בלורית בהיר עור ואבא טייס... והנפגע עלול בכלל להיות הילדה הקטנה של השכנים מהקיבוץ ליד... או אז מה יקרה הרשויות ירדפו את מי? או שהם אמורים היו להשקיע בחינוך ומיסוד וגביית עמלות ואגרות שקר ... כי נראה שמדריכי נהיגה...מהוללים... ומכונאי מדרכה...... ולוחמי צדק ושחיתויות... שכחו בעצמם בטיחות ואחריות מהי.. רק להרצות ולהטיף החוצה הם יודעים... לך יש גם קצת אחריות?!
לתת מתנות זה כנראה פשוט כמו להשפריץ ביקורות והשמצות לכל הכיוונים...
אם תרצה או לא, גם אני וגם אתה חלק מהעם... והמציאות שאתה מבקר יום יום... גם אני וגם אתה אחראים לה במידה רבה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
תגיד לי, מה אתה רוצה?
כשהעולל שלך יגדל קצת, אתה תקנה לו כלי כזה?...... אל תענה לי. אני יודע שלא.
אבל יש כאלה שכן. והכלי הזה פופולרי בדיוק בקרב אותם מגזרים ואוכלוסיות וטיפוסים ש.... נעזוב. אתה יודע טוב מאוד למה ולמי אני מתכוון.
ומי שלא מסוגל לראות את הבעיה, ובכן..... קטונתי.
וזה ממש לא היה אכפת לי שהם נופלים מהכלי ונפגעים, מה שנקרא תאונה עצמית - אני רק חושש לחפים מפשע שאיתרע מזלם להיפגע מכלי כזה.
ועכשיו לזה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
...אישית מאמין גם בבחינה עצמית... את עצמך אתה מבקר מדי פעם?
לתת לילד שלך או של מישהו אחר לשים צמיגים יבשים סדוקים וגמורים בני 10 על גיפ שנוסע בכביש הציבורי זה אחראי ?!
איפה האחריות כאבא?
אתה מוזמן לבדוק את תאריכי הייצור של צמיגי הג'יפ שלי, זה שהבן שלי נוהג בו - ואחרי זה אני מצפה ממך להתנצל כאן כמו גבר.
-
דרור אתה כל הזמן אומר שמתערבים לנו בחיים עם בירוקרטיה, הגבלות.. חוקים ותקנות...עמלות ומיסים...מיותרים.
שכולם בתוכנית זדונית לחלוב אותנו עד תום.
אז גם פה אתה רוצה את זה עם טרקטורוני צעצוע...? אתה טוען שאי אפשר לסמוך על שיקול דעתם של ההורים.. והמדינה צריכה להתערב .. אתה כל הזמן בוכה שגוזלים מאיתנו את חופש הבחירה והתנועה...
ביקרת את ההורים....ואתה כהורה מסרת צמיגים בני עשור לרך צעיר ותפרן להתגלגל איתם? על מה יש לי להתנצל? זה בסדר?!
זה בטיחותי? מצד אדם המטיף ומבקר ומשמיץ כל היום? אדם שבמקצועו מדריך נהיגה?! טוען לכשירותו לטיפולי מדרכה עצמיים ... ואז עושכףה דבר כזה לא אחראי מנגד? לא מבין איך זה מתכנס.... מרים גבה על שיקול הדעת וקלות הדעת או אולי חוסר ההבנה הבסיסי בחשיבות הקשר של הרכב עם הכביש או השטח. .. אז פה החוק אגב לקח מאיתנו את חופש הבחירה ושיקול הדעת וקבע שהצמיגים הללו פסולים.
ואם כמובן יש עוד דרור ברלי שמסר bf 31" שטח מלא גמורים בני עשר ...לצעיר לג'יפ הראשון שלו אז סבבה... קבל את התנצלותי, הכנה והאמיתית.
אבל אם זה נכון המקרה... בוא נפסיק את ההתנצחות הזו ותעשה מעשה אחראי בכיוון הנכון. ואין שום כוונה להתנצלות או שתחזור מהטפותיך לכל עבר..., אני מכיר אותך ואתה יודע יותר טוב מזה.
נ.ב מאוד רוצה לקנות לנהג הצעיר שלי טרקטורון חשמלי צעצוע שנוסע 10קמש בעוד שנה כשימלאו לו 3, ולא אני לא רואה בכך בעיה.
-
במדינות קצת יותר נאורות ילדים בגיל 3 כבר מתחרים על מוטוקרוס, ולכן צריך לדבר על ההקשר, המיקום, הבקרה ההורית ולא על הכלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
דרור אתה כל הזמן אומר שמתערבים לנו בחיים עם בירוקרטיה, הגבלות.. חוקים ותקנות...עמלות ומיסים...מיותרים.
שכולם בתוכנית זדונית לחלוב אותנו עד תום.
אז גם פה אתה רוצה את זה עם טרקטורוני צעצוע...? אתה טוען שאי אפשר לסמוך על שיקול דעתם של ההורים.. והמדינה צריכה להתערב .. אתה כל הזמן בוכה שגוזלים מאיתנו את חופש הבחירה והתנועה...
ביקרת את ההורים....ואתה כהורה מסרת צמיגים בני עשור לרך צעיר ותפרן להתגלגל איתם? על מה יש לי להתנצל? זה בסדר?!
זה בטיחותי? מצד אדם המטיף ומבקר ומשמיץ כל היום? אדם שבמקצועו מדריך נהיגה?! טוען לכשירותו לטיפולי מדרכה עצמיים ... ואז עושכףה דבר כזה לא אחראי מנגד? לא מבין איך זה מתכנס.... מרים גבה על שיקול הדעת וקלות הדעת או אולי חוסר ההבנה הבסיסי בחשיבות הקשר של הרכב עם הכביש או השטח. .. אז פה החוק אגב לקח מאיתנו את חופש הבחירה ושיקול הדעת וקבע שהצמיגים הללו פסולים.
ואם כמובן יש עוד דרור ברלי שמסר bf 31" שטח מלא גמורים בני עשר ...לצעיר לג'יפ הראשון שלו אז סבבה... קבל את התנצלותי, הכנה והאמיתית.
אבל אם זה נכון המקרה... בוא נפסיק את ההתנצחות הזו ותעשה מעשה אחראי בכיוון הנכון. ואין שום כוונה להתנצלות או שתחזור מהטפותיך לכל עבר..., אני מכיר אותך ואתה יודע יותר טוב מזה.
נ.ב מאוד רוצה לקנות לנהג הצעיר שלי טרקטורון חשמלי צעצוע שנוסע 10קמש בעוד שנה כשימלאו לו 3, ולא אני לא רואה בכך בעיה.
כרגיל, האמת חבויה בפרטים הקטנים.
אתה מתכוון לצמיגי BF שמסרתי תמורת שישיית בירות, לפני פחות משנה למישהו מכאן?
אתה בדקת את תאריך הייצור שלהם לפני שאתה יוצא בהכרזות שהם בני עשר שנים?............................
למיטב זכרוני (אני אולי לא רואה הכי טוב אבל לזכור אני זוכר טוב מאוד) - אני רכשתי אותם חדשים ב-2016. חבל שבלוח המודעות בג'יפולוג אי אפשר לחפש שנה אחורה ולדוג משם את המודעה, כי אני זוכר טוב שפירטתי שם את מצב הצמיגים כולל תאריך ייצור.
הצמיגים האלה נסעו אצלי כמעט 4 שנים ובערך 50,000 ק"מ. על פי החוק הקדוש, זה שאתה כל כך נזעק להגן עליו כל הזמן, מותר לפנצ'רייה למכור לך צמיגים בני עד 6 שנים. לך כבעל הרכב, מותר לנסוע על צמיג שגילו עד 10 שנים. כך לשון החוק ואני לא נכנס לויכוח על זה, אם זה טוב או רע. זה החוק.
מצבם אז היה רחוק מלהיות "פסול". יכולתי להמשיך לנסוע עליהם עוד שנה לפחות. רבים מאוד נוסעים על צמיגים במצב הרבה פחות טוב ואני לא נכנס לזה - אבל החלפתי אותם כי נפלה לי הזדמנות לרכוש צמיגים טובים יותר שבמקרה גם נדירים וקשים להשגה בישראל - טויו MT.
וזה שלקח אותם יכול להעיד כאן, שהזהרתי אותו שהם משומשים וישנים והוא לקח אותם במצבם הנתון בידיעה ברורה של מצבם שהניח את דעתו. הוא ילד גדול, במקרה גם בעל ידע ויכולות טכניים הרבה מעבר לכולנו כאן, ויודע מה המשמעות של צמיג לא חדש, כולל גם במידה שבשום מקרה לא יכולה להיות חוקית לרכב שלו (את זה נשים בצד. גם את הסיכון הזה הוא לקח בידיעה ברורה. נדמה לי שגם אתה נסעת תקופה לא קצרה על צמיגים שגדולים משמעותית ממה שאי פעם יוכל להיות מותר לרכב שלך)
מצידי שישתמש בהם כדי להצית אותם בהפגנה.
איך אתה משווה לאחריות של הורה ששם את הילד שלו בן 5-10 על טרקטורון "צעצוע" חשמלי שמגיע ל-50 קמ"ש?.... בחיי שירדת מהפסים. רוצה לשים את הבן שלך על כלי כזה כשיהיה בן 3?.... שמע, זה הילד שלך. אתה תישא בתוצאות.
במחשבה שנייה, גם אין צורך שתתנצל. לא מכבודי לרדת לרמה הזו.
-
הוא פנה אלי עם תופעות מוזרות ואז בדק, שנת ייצור 2012.
ובבקשה מסתבר שאתה לא זוכר טוב...
וכנראה הוא לא מבין מספיק כי הוא גם נוסע איתם ב15psi.
אתה היית צריך לזרוק אותם לפח... בתור מדריך נהיגה לא להעביר אותם הלאה, לדעתי כמובן.... כי מסתבר שהחוק לטענתך מאפשר לנסוע עליהם עד גיל 10. (לדעתי אתה טועה ומטעה... אבל פסדר...)
איפה השיקול דעת והאחריות שאתה מצפה מכולם להפגין? היא לא תקפה עליך?
לא מבין את ההבדל על הנסיעה בטרקטורון צעצוע שהחוק בו לא ברור עוד... ומגיע ל50קמש.... לרכב מנועי עם רישוי שהחוק לגביו מאוד ברור... שאגב מגיע ל100קמש... הטרקטורון יקח רוכב אופניים אחד... והגיפ עלול לקחת איתו 4...
וכן, האחריות היא על ההורים... אין ספק בכך... עובדה שהם גם משלמים את המחיר ויושבים בסוכת אבלים עכשיו, או שלדעתך זה גם לא עונש מספק? ויש לסרס את האב כדי למנוע מקרים כאלו בעתיד?
-
משעמם....?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
-
אני מציע שתבדוק שוב מה שנת הייצור של כל הצמיגים.
אני רוכש רק צמיגים חדשים, ולא הייתי רוכש ב-2016 צמיגים חדשים מ-2012.
ב-2012 עדיין נסעתי על צמיגי מקסיס שהגיעו חדשים עם הג'יפ בסוף 2009.
בינואר 2013 הוחלפו לטויו
ב-2015 בעקבות קריעות דופן ומחסור של טויו בשוק, הוחלפו לאכילס שהיו נפילה רצינית
רק בספטמבר 2016 באו ה-BF האלה. נרכשו חדשים אצל פורטל בבת-ים.
בינואר 2021 באו שוב טויו. הם הטובים מכולם, כאמור נדירים וכשמוצאים סט טרי - קונים אותו מיד.
הצמיגים נמסרו ולא נמכרו, עם אזהרה ברורה שהם אמנם עדיין תקינים לאותו רגע אבל ישנים - ועדיף שישמשו לספיירים ולא לנסיעה, ומכיוון שלא מדובר בילד בן 10 אלא ב"ילד" שמפרק ומרכיב את הרכב שלו ומייצר לו חלקים ברמות תכנון וביצוע שאנחנו כנראה לא נגיע אליהן לעולם - ויודע מה הוא עושה, ומכיוון שבוקר טוב גם לך - צמיגי שטח מלא עובדים בשטח כעניין שבשגרה ב-15PSI וגם בהרבה פחות מזה (והם עובדים הכי טוב בלחצים נמוכים) אז אני לא מבין מה אתה רוצה. באיזה לחץ אויר הוא נוסע איתם על כביש?.... לא יודע. קטונתי, באמת. אני מאוד מחזיק ממנו ומהיכולות שלו (ובקרוב אזמין ממנו עבודת ברזלים ואשלם לו כמו שצריך) אבל אני לא אבא שלו ולא בודק לו את הרכב ואת לחץ האויר בגלגלים בכל בוקר. הוא ילד גדול, זו אחריותו.
תופעות של צמיגים ישנים? כן. בפירוש יכולות להיות כאלה. כי אלה צמיגים ישנים ומשומשים. גם הראיתי לו את תאריכי הייצור ופירטתי את מצבם וגם הזהרתי - זה זמני ולא תהנה מהם יותר מדי זמן. זה גם לא חוקי מבחינת מידות וכו' וטכנית גם מאוד לא נכון לרכב הספציפי. והכי גרוע - אם חס וחלילה תהיה מעורב בתאונה, בגלל שזה לא חוקי אתה בצרות גדולות.
למרות כל האזהרות, הוא לקח אותם בידיעה ברורה של כל מה שצריך לדעת.
כמה זמן המשיך לנסוע עליהם עד שנזקקו להחלפה? לא ענייני, באמת. אני מקווה שהחליף אותם במשהו חדש יותר.
-
טוב צודק, מתנצל באמת... באמת!
ואם היה קורה אסון זו אחריותו בלבד.
רק כדאי שהמדינה מעכשיו תנטר צמיג צמיג שעולה על הכביש ,יגבו מיסוי ועמלה נוספים...וכל צמיג שעבר את ה5 שנים ידווח למשרד התחבורה שמגיע עם ימ"ר הביתה באישון לילה ומחרים את הצמיגים.
לאור זאת לא חושב שיש מה להשאיר את שיקול הדעת אצלנו האזרחים.
-
כרגיל, אתה מסתבך.
החוק דווקא קבע פרמטרים מאוד ברורים לגיל ולבלאי של צמיגים.
לא עם הכל אנחנו מסכימים - כי לא הכל נכון טכנית, זה אחלה נושא גדול לדיונים - אבל הדברים מאוד ברורים.
החוק לא ירד לפרטים כמו רמת התייבשות וכו', ולכן קבע גיל מקסימלי של צמיג חדש שמוצע למכירה בפנצ'ריה (6 שנים), וגיל מקסימלי לצמיג מותקן על רכב (10 שנים). בנוסף, החוק קבע פרמטר לבדיקת צמיגי בטסט (עומק חריצים, נדמה לי ש-2 מ"מ, כמובן שזה הזוי) אבל גם השאיר לבוחנים בטסט ובכביש את שיקול הדעת מאיזה סיבה לפסול צמיג לשימוש. זה ברוב המקרים ויזואלי - סדקים שמלמדים שהצמיג יבש, או קרעים למיניהם שמעידים על פגיעה פיזית במבנה הצמיג, ולא נדיר שצמיג לא חדש שלפני שנה לא נראה יבש, ייראה סדוק ויבש ומיובש אחרי עשרה חודשים. ואז ברור שצריך להחליף, אין ויכוח.
הצמיגים המדוברים היו במצב סביר לחלוטין בזמן שנמסרו. הם עברו טסט ללא שום הערה פחות משישה חודשים לפני שנמסרו - ואני לא צריך לספר לך שג'יפים נבדקים בטסט בחומרה גדולה פי כמה מכל רכב אחר והבוחנים רק מחפשים על מה להכשיל.
מסרתי את הצמיגים והזהרתי שוב ושוב שאינם חדשים ושיזדקקו להחלפה די מהר. מה קרה לצמיגים האלה כמעט שנה אחרי שעברו טסט, חצי שנה לאחר שנמסרו? מה גם שאני לא יודע כמה קילומטרים נסעו אצל בעליהם החדש ובאיזה תנאים, לחצי אוויר וכו'?... זו אחריותי?..... ומה זה קשור לעיסוקי כמדריך נהיגת שטח?
מוטב שתרד לעומקם של דברים לפני שאתה יוצא בהאשמות מופרכות לחלוטין.
לעניין הטרקטורונים.
כנראה עוד לא ברור לך וגם ללא מעט הורים לילדים, ש"שיקול-דעת" אמור להיות ההבדל בין מבוגרים לילדים.
ויש הבדל גדול בין מבוגר, או בן 18 או אפילו בן 16 שרוכבים על טרקטורון, לבין ילד רך בשנים. וההבדל הוא לא רק פיזי.
ילד בקושי יכול להשתלט על כלי כזה שמגיע ל-50 קמ"ש, בהרבה מקרים אפילו לא מגיע לרגליות. אבל גרוע מזה, הוא עוד לא מבין עד כמה זה מסוכן ומה יכולות להיות ההשלכות של זה. הפקרות לשמה? כן.
ומכיוון שאף אחד כאן לא עבריין בהגדרה הרשמית פשוט כי יש כאן פרצה בחוק שלא יודע איך לאכול את הכלים האלה ואיך להגדיר אותם - ולכן האחריות על ההורים - ומי שקונה לילד שלו דבר כזה בידיעה שמעכשיו הוא ייסע עם זה על מדרכות וכבישים, יסכן אחרים ואת עצמו - הוא חסר אחריות ומופקר. טרקטורון כזה מוגדר "צעצוע"..... טוב שרובה איירסופט לא מוגדר כ"צעצוע".... כי אז הילדים האלה היו גם יורים חופשי זה בזה ובעוברי אורח.
אני מקווה בשבילך שכשהילד שלך יקבל ממך כלי כזה, שלא יפגע במישהו שיתבע לך את התחת - ופגיעות גוף זה כסף גדול באמת.
-
אתה מסכים איתי שגם כשאין חוק יש שיקול דעת ואחריות אישית? כמו שאתה טוען לטרקטורון המסוכן כביכול... כנל לגבי הצמיגים, זה שזה עומד בהגדרות חוק... לא אומר שספציפית זה היה מעשה אחראי מצדך לעשות, אבל קל יותר לצעוק על אחרים מלבדוק את עצמך...
ואתה לא צריך לענות, אתה לא בבית משפט... והאזהרה שזרקת לעברי רלוונטית גם אליך.
כי שוב אם היה קורה אסון עקב צמיג שהתפוצץ בכביש.. ופגיעות בגוף... חס וחלילה... חברות הביטוח .. הנפגע... כולם היו בודקים את מקור הצמיגים ... ואם הוא מגיע מאדם המדריך לנהיגה בטוחה... כנראה שחברות הביטוח ... בוא רק נאמר שכמוני כמוך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
במדינות קצת יותר נאורות ילדים בגיל 3 כבר מתחרים על מוטוקרוס, ולכן צריך לדבר על ההקשר, המיקום, הבקרה ההורית ולא על הכלי.
בדיוק, אני לא רואה בעיה לתת לילד בן 6 לנהוג על כלי שנוסע 50 קמ"ש בהנחה שהוא מיומן מספיק ויכול לשלוט בכלי כזה אבל לא בשטח אלא במקום שהוא לא יכול לפגוע באף אחד (וכמובן לבוש עם ציוד מגן).
וכן, זה אחריות שלי בתור אבא שלו, אם היו "פארקים" שבהם גם ילדים היו יכולים לנהוג במסלולי אנדורו או דומים זה היה מצוין, אם אין אז בשטח.
-
שוב אתה יוצא בהכרזות שלא קשורות.
לפני פחות משנה התפוצץ לי צמיג אחורי בפרייבט על כביש 6 במהירות שמוטב לא להזכיר כאן, אבל כזו שנמצאת עמוק ובטוח בקוד המהירות של הצמיג.
צמיג תקין, לא יבש, בן שנה וקצת, מ-2019. היה מנופח בלחץ אוויר לפי הוראות יצרן הרכב. ובכל זאת התפרק. ואם היתה נגרמת תאונה?....
מי אחראי?.... זו שרכשתי ממנה את הרכב?.... איך היא העיזה למכור לי רכב שמותקן עליו צמיג סיני?.... איך אני, מדריך הנהיגה הדגול, העזתי לנסוע 140 קמ"ש על צמיג סיני?..... ידידי, אנחנו מספיק בוגרים ובעלי שיקול דעת כדי לקבל רשיון נהיגה, להיות בעלי רכב, לנהוג ברכב בכביש ציבורי על פי חוקים וכללים שחלים על כולם, ומצב הרכב ואבזריו הנילווים באותו רגע הם באחריותנו. אם היה קורה משהו - אני הייתי אחראי. ולכן הרכב מבוטח.
צמיגים למסירה, לא חדשים, שהיו במצב סביר לחלוטין כשנמסרו - ונמסרו באזהרה ברורה לא רק שזה לא חדש ושלא יהיו ציפיות להתנהגות של צמיג חדש - אלא שזה גם לא חוקי להתקין אותו על רכב שברשיונו מופיעה מידה אחרת לחלוטין, קטנה בהרבה.
מאז הרכב הזה נסע לא יודע כמה ואיפה, עבר לפחות טסט אחד, עד שהצמיגים החלו להיכנע, באופן טבעי כי הם ישנים. איזה עוד אחריות אתה רוצה להטיל עלי?.....
אולי עדיף שבפעם הבאה שמישהו כאן מעוניין למסור פריט משומש כלשהו, מוטב לו שישליך אותו לזבל ומקסימום ייתן את הנ.צ. של המזבלה למי שמעוניין, כדי שיגיע לאסוף את זה משם - על מנת להסיר אחריות ובכך למנוע מטרחנים הזויים לעשות מזה סיפור גדול ומגעיל.
אתה פשוט הזוי. תסלח לי.
וסיפור הטרקטורונים האלה?.... המשתמש המיועד שלהם אינו בגיל אחריות פלילית, לא מחויב ברשיון נהיגה, לכלי אין רישוי והוא לא מבוטח כי הוא "צעצוע". ככזה מותר לו (או יותר נכון - לא אסור לו) לנסוע על מדרכות, בגינות ציבוריות, על כביש, איפה שירצה.
אבל הפגיעות שעלולות להיגרם הן אמיתיות לגמרי. לא משחק ילדים. עובדה.
אז מי אחראי?.....