-
תגובה להודעה: פרויקט בתהליך: רכב מרוץ T1 של קבוצת סרטינה/אוטו
קרבון - יקר לעיבוד (שולחן ואקום גדול) ואם הגליון 3ממדי אז גם השבלונה לא זולה והעסק מאוד רעיל אבל איכותי חזק ומאוד קל = יקר +
אלומניום - איכותי , רמת גימור גבוהה+ ,קל , יקר כגלם באופן יחסי , מרעיש מאוד כגלין 2ממדי (תהודה גבוהה )
כגליון 3ממדי יכול לעבוד טוב אבל לדעתי בעוביים המדוברים (עידו ) ירעש מאוד=תדר לא רצוי ברכב
בנוסף הייתי מתיחס להפרשי המטען החשמלי בין שילדת הרכב לחיפוי דבר שיביא ללא מעט קורוזיה לאורך הזמן.
פח מתכת 0.6 - זול ,שקט , כבד ,אמין לאורך זמן
במקומות שהחיפוי יכול להשאר קבוע ( באופן יחסי ) הייתי שוקל פח
במקומות שדורשים זמינות ונגישות מהירה הייתי שואף לקל שבחומרים.
לא ציינתי פיברגלס או סיבי זכוכית ופוליאסטר כמאגד משום שדרושים אותם
מרכיבי יצור כמו בסיבי פחם בכדי להגיע לרמת גימור גבוהה.
יש לי סיבי קרבון לתרום לפרויקט שלכם :-) מספיק לפחות למכסה 1
תודה וביי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
יש לנו עוד הרבה ריתוכים על השילדה,אם הינו צובעים לא הינו יכולים לרתך.
לבסוף אחרי שנרכיב הכל, נפרק את הרכב לחלקים נבצע ניקוי מלא, נצבע ונרכיב מחדש...
קצת באיחור, אבל קיים פריימר מונע חלודה שניתן לרתך דרכו.
מה שכן, זה שאני יודע שזה קיים לא אומר שהייתי משתמש בו, ניקוי חול הוא בהחלט פתרון מצויין.
הבעיה היחידה היא בריתוך של צינורות שיש עליהם חלודה כבר כי צריך לנקות את איזור הריתוך היטב וכאן אתה מתעסק עם משהו שכבר מתחמצן...
השלדה נראית נהדר, למרות שאני לא בטוח מה הרעיון מאחרי הפלטות הענקיות שהוספתם בצדדים, זה נראה כמו הרבה משקל.
מוטי
-
8 קבצים מצורפים
ממשיכים לעבוד...
להלן התוצאות של הזמן האחרון..
המנוע ונגיר יושבים לבד
הסעפת נקראת BLOCK HUGER צמודה למנוע
דודים של FLOWMASTER מצופים בפח מרוג לשם הגנה מאבנים לטווח ארוך.
דרך אגב, תודה לאלון מהפורם על השאלת הגאנטים והצמיגים.
אנחנו נשתמש בצמיגים 35" כאשר כרגע מורכבים 37"
מערכת ההגה כמעט וגמורה, חסר לנו מוט הגה אחד ע"מ לסיים
הצינורות האדומים שבתמונות הם צינורות המיים שנשתמש, סיליקון מותאם לחום גבוהה
באחת התמונות אפשר לראות את המתלה הקידמי פתוח כמעט עד הסוף.
יש למישהו יחסי הגברה 5.36 לדנה 60 ?
-
6 קבצים מצורפים
עוד תמונות
אפשר לראות את המתלה בסגירה רצינית, ועדיין הרכב 25 ס"מ מהריצפה.
ודרך אגב , התכוונתי ל "יחסי העברה" למעלה.
-
אך איזה בונבון...כייף לראות אותו עומד על "הרגליים"
מה היה השיקול לשים את קיר האש מחוץ לתא הנהג ולא בתוכו ?
-
צינור הפליטה נוגע בסבך הצינורות או שהתמונה מטעה?
סקסי ביותר כל היצור הזה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
אך איזה בונבון...כייף לראות אותו עומד על "הרגליים"
מה היה השיקול לשים את קיר האש מחוץ לתא הנהג ולא בתוכו ?
היי,
קיר האש מאחור ? הוא נמצא בדיוק במרכז הצינורות, לא מאחור ולא מקדימה.
לירן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
צינור הפליטה נוגע בסבך הצינורות או שהתמונה מטעה?
סקסי ביותר כל היצור הזה
הצינור לא נוגע בכלל. יש מרחק סביר של כמה ס"מ בודדים. הצינור מקובע במספר מקומות ללא אופציה לזוז.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
היי,
קיר האש מאחור ? הוא נמצא בדיוק במרכז הצינורות, לא מאחור ולא מקדימה.
לירן.
הבנתי ? בניתם את קיר האש ממספר יחידות במקום פח אחד גדול ? ואם כן אז למה ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
הבנתי ? בניתם את קיר האש ממספר יחידות במקום פח אחד גדול ? ואם כן אז למה ?
יותר יפה, פחות משקל (לא מי יודע מה), מאפשר גישה לצינורות משתי הצדדים לחיבורים שונים.
-
היי לירן/נמרוד
סחטיין על הפרוייקט. נראה יפה מאוד ואפילו מתקדם לכם. יודעים כבר מתי מתחילים לסוע ?
מספר שאלות
1. מדוע צינור פליטה כזה ארוך ולא להוציאו ליד הגלגל הקדמי ? ואם זה בגלל הגזים לכיוון הנוסעים, לא בטוח כי הייתם מרגישים משהו.
2. למה צמיג "35 ולא "37 ?
3. במידה ולא יהיה כיסוי פיבר חיצוני, איך אתם מתכוונים להגן על צינור הפליטה ?
חנן
פח דק מספיק לקיר אש וגם יותר קל מפלטה שלמה של אלומניום.
בהונדה בניתי קיר אש אחורי פריק ברובו והאמן לי. הוא לא מתפרק בכלל (אין צורך).
חיתוך הפח והכנסתו בין הצינורות, לדעתי האישית הכי יפה והכי פרקטי, נותן אפשרות של שימוש בצינורות משני הצדדים לצורך עיגון דברים וגם מחזק את מבנה השילדה.
הם "העתיקו" דבר אחד לפחות מאיתנו כדי שיהיה להם משהו טוב ברכב :):):):)
סתם נמרוד, אני צוחק לחלוטין.
שמח לראות את ההתקדמות ומחכים לכם כבר בקטגוריה במרוצים.
רפי
-
רפי, הרכב תוכנן בהקפדה על פי תקנון T1 של הFIA. למעשה, לירן ואייל יכולים לשים רסטריקטור ולעבור בדיקת FIA. מכאן התשובה הבסיסית לחלק מהשאלות שלך. צינור הפליטה חייב להיות מעבר לקו אמצע הרכב ומעבר לתא הנוסעים. ומכאן גם שהרכב תוכנן מראש עבור צמיג 35, שהוא בקוטר הגדול ביותר המותר לרכב T1 2X4. תוכנן - מהלך מתלים, זויות מתלה קדמי, קלירנס לגלגלים (על 35 אני חותם, 37 - צריך לבדוק), ועוד.
באופן כללי, הרכב כמו שנרשם בכותרת הוא T1 - לא טרופי טראק. הוא קטן יותר בכל מימד מהמקובל בקטגוריות הטרופי-טראק בארה"ב - בסיס גלגלים 118 אינץ' , רוחב 2.10 מ', גלגלים בהתאם. בוא לא נשכח שגם כוח המנוע הוא לא של טרופי-טראק, גם אחרי שהמנוע (סמול בלוק ZZ4 משומש) ישופץ וישופר קלות, ההספק האמיתי שייצא ממנו יהיה לא הרבה יותר מ300-350 כ"ס. כולי תקווה שהרכב גם יעמוד ביעד משקל המינימום של הFIA - כ1700 ק"ג (בהנחה שכנתחרה בחו"ל נבחר ברסטריקטור הגדול יותר). השלדה והמתלים מתוכננים לכך... אחר כך באות הפשרות עם המציאות, כמו הסרן האחורי הכבד מדי, כמו נאבות/בלמי האביר החזקים אך כבדים, ואני מקווה שעצרתי את לירן אחרי ריתוך קיר האש ודפנות הצד מפלדה (איכסה...).
בניגוד לדעתכם, אני חושב שאין לרתך שום פרט ושום פנל מיותר על השלדה, כולל קיר האש. הכל צריך להיות מאלומיניום, הכל פריק. אלומיניום (ומצידי בעתיד כל חומר קל יותר) בשביל החסכון במשקל. ופריק, כי כל ריתוך יוצר ריכוז מאמצים מקומי, כלשהו, סביבו. צריך לשאוף למינימום ריתוכים. למה זה חשוב? כי את ההשקעה הראשונית האדירה של בניית שלדת הצינורות - חודשי ושנות העבודה שהושקעו בהנדסה ובביצוע המקצועי על ידי ואדים וכל המערכות במפעל בינות-טופז - לירן ואייל לא יוכלו לשחזר שוב. לכן יש כאן שלדה שנועדה לעבוד 10 שנים, לפחות. אבל ברגע שמרתכים אליה את הפח הראשון המיותר... כבר תצטבר לחות בחריצים שבין הפח לצינורות. תבנה שם חלודה שלעולם לא נוכל להגיע אליה.
מה אם לירן יגלה שבניגוד למחשבות שלו כרגע, הוא יעדיף בעתיד לסוע בסגנון האמריקאי, ללא שמשה, עם מעבר אויר ישיר מהקבינה לרדיאטור האחורי? וכן הלאה, עוד ועוד אפשרויות שריתוך הפחים המיותרים תוקע אותנו. כשנרצה עוד 5 שנים לבצע רמונט כולל לרכב כולל מכלולים חדשים ושונים, ויהיה צורך לעקור את קיר האש - זה יעשה עם דיסק, באלימות, תוך השארת ריכוזי מאמצים לאורך הצינורות לנצח (בשביל מה קנינו צינורות בלי תפר אם עכשיו אנחנו יוצרים במו ידינו את התפר עליהם?).
אני מבין את היתרון שבריתוך הפחים לשלדה - זה קל, זה מהיר, וזה נותן תוצאה וסיפוק מיידיים, ברמה של פועל בניין - הנה הרמנו קיר בישראל! אבל בסדר, זה באמת לא מה שקריטי, והזמן כרגע הוא כן קריטי - הוא נגמר - הרכב צריך להתחרות. יש יריבים לתת להם בראש!
ואגב, יש עוד טרופי-טראק אחת לפחות בבנייה כרגע, אצל בונה הרכבים המצליח ביותר בארץ, שידוע בזמני ביצוע מהירים ביותר. והוא מתכוון לתת בראש לכולנו בחוצה ישראל השנה :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
3. במידה ולא יהיה כיסוי פיבר חיצוני, איך אתם מתכוונים להגן על צינור הפליטה ?
אנחנו לא צרכים להגן על הצינור, הוא מספיק חזק, אנחנו צרכים להגן עלינו מחום הצינור....
יש כל כוונה לחיפויי פיבר, כנראה לא בשלב הראשון... נמצא פיתרון זמני או קבוע בקרוב. אולי חיפוי מאלומיניום מעוצב בשילוב פיבר וכו... עלו מספר רעיונות מעניינים כאן בפורום.
בנושא ריתוכי הפחים, קיר האש לדעתי חייב להיות מרותך, להגן עלינו בצורה מקסימלית, מאש, חומצה וכו... בקיר הנ"ל לא יכולה להצתבר לחות. מעבר לכך אני מעדיף תמיד לנהוג בקבינה סגורה. איכות חיים בקבינה מייצרת נהיגה מהירה יותר.... אפשר לשאול את רובי גורדון שיכול להעיד על כך.
בנוגע לפחים בצדדים, היה לנו דיון מעמיק על הנושא. והוחלט להשאיר את המצב הקיים. אנחנו לא מבצעים שום דבר בבניה לא מחשבה מעמיקה שלוקחת בחשבון את כל הנושאים. לאחר ההרכבה הראשונית שמענו את ההתמרמרות של נמרוד, ולכן העלנו את הנושא למחשבה מחודשת, לא זילזלנו , אבל ההחלטה נפלה. למעט הצדדים כל החלקים בחלקו הקידמי של הרכב יהיו מאלומניום ופריקים לשם גישה למנוע וחלקיו.
כמו שנמרוד אמר, זממנו נגמר, והגיע הזמן לסיים את הפרוייקט. הזמן המוגדר הוא מירוץ חוצה ישראל אשר חל ביוני. ולכן מבחינתנו הרכב חייב לעבוד כבר בסוף אפריל תחילת מאי.
בנוגע למתחרה המוצהר... אומנם לא נהגתי למעלה משנה וגם הרכב יהיה חדש לנו, וללא ספק הוא הנהג המהיר בישראל, לא בנינו רכב רק למען הפרוייקט באתר.... ולכן לא יהיה פשוט לנצח אותנו.
אני רק מקווה שמחלות הילדות של הרכב יתחילו לאחר 600 ק"מ ולא פחות ;).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כולי תקווה שהרכב גם יעמוד ביעד משקל המינימום של הFIA - כ1700 ק"ג (בהנחה שכנתחרה בחו"ל נבחר ברסטריקטור הגדול יותר). השלדה והמתלים מתוכננים לכך... אחר כך באות הפשרות עם המציאות, כמו הסרן האחורי הכבד מדי, כמו נאבות/בלמי האביר החזקים אך כבדים, ואני מקווה שעצרתי את לירן אחרי ריתוך קיר האש ודפנות הצד מפלדה (איכסה...).
אם כוונתך שהרכב לא יעמוד במשקל המינימום כי הוא יהיה כבד מדי, זו באמת בעיה, ואחת שקשה לתקן אחרי שמסיימים לבנות.
אם כוונתך היא שהרכב יהיה קל מדי, זו צריכה להיות השאיפה שלך!
אחרי שמסיימים מביאים את הרכב למשקל הדרוש כשמוסיפים את המשקל איפה שאתה רוצה כדי לאזן את הרכב ולהוריד את מרכז הכובד.
ככה לדוגמא הרבה מכוניות מירוץ מהסוג שלי שמתחרות בקטגוריות כבדות יותר מעבים את הרצפה עם פלטת פלדה באיזורים הרצויים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בניגוד לדעתכם, אני חושב שאין לרתך שום פרט ושום פנל מיותר על השלדה, כולל קיר האש. הכל צריך להיות מאלומיניום, הכל פריק. אלומיניום (ומצידי בעתיד כל חומר קל יותר) בשביל החסכון במשקל. ופריק, כי כל ריתוך יוצר ריכוז מאמצים מקומי, כלשהו, סביבו. צריך לשאוף למינימום ריתוכים. למה זה חשוב? כי את ההשקעה הראשונית האדירה של בניית שלדת הצינורות - חודשי ושנות העבודה שהושקעו בהנדסה ובביצוע המקצועי על ידי ואדים וכל המערכות במפעל בינות-טופז - לירן ואייל לא יוכלו לשחזר שוב. לכן יש כאן שלדה שנועדה לעבוד 10 שנים, לפחות. אבל ברגע שמרתכים אליה את הפח הראשון המיותר... כבר תצטבר לחות בחריצים שבין הפח לצינורות. תבנה שם חלודה שלעולם לא נוכל להגיע אליה.
בקיר אש יש יתרון לפלדה על פני אלומיניום, במקרה של שריפה אלומיניום נמס ומתכלה מהר יחסית לפלדה, למרות שאני מניח שאתה מחוייבים במערכת אש מלאה בכל מקרה.
לגבי לחות בחריצים (שיש מקרים שבהם זה דבר טוב מאוד ;)), אחרי שמסיימים את כל הריתוכים - ויש הרבה כאלו גם אחרי שמסיימים לבנות את השלדה, כל מיני לשוניות להתקנה של פיסות רכב כאלו או אחרות, אתם הולכים לנקות את הכל בחול.
אח"כ מגיע פריימר וצבע ומיד אח"כ אתה רוצה לעבור עם טיובות של דבק כמו שכל יצרן רכב משתמש בו, אוטם את החריצים כמו כל רכב UNIBODY נורמלי.
אם תמצא כזה דבק שניתן גם לצבוע אותו בלי שייתקלף, מה טוב!
אגב, מבחינת חוזק נטו עדיף להתקין פלטה אחת שלמה על צד אחד של מבנה צינורות מאשר להתאים חתיכות קטנות בין הצינורות.
מוטי
-
-
מצבכם מצויין אם כך.
זה התסריט האידיאלי, אתה יכול למקם את המשקל הכי נמוך ולהזיז אותו לאן שבא לך כדי לאזן את הרכב הכי קרוב למושלם.
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
ומיד אח"כ אתה רוצה לעבור עם טיובות של דבק כמו שכל יצרן רכב משתמש בו, אוטם את החריצים כמו כל רכב UNIBODY נורמלי.
יש הרבה חומרים בתחום הזה. בארץ משתמשים בד"כ בsikaflex שהוא לא בדיוק למטרה הזו, אבל עושה את העבודה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש הרבה חומרים בתחום הזה. בארץ משתמשים בד"כ בsikaflex שהוא לא בדיוק למטרה הזו, אבל עושה את העבודה.
אסף.
החומר שמשתמשים בו פחחים נקרא בוסטיק וקיים בחנויות צבעי רכב. אפשר לצבוע עליו את צבע הרכב כרגיל ואם הוא מוגן ע"י הצבע החומר נשאר גמיש שנים רבות.
ארז
-
לשם הבהרה, מעשית כרגע הרכב הזה בשלב שאליו מגיע כל פרויקט שצריך לגמור אותו, להשתמש בו, ולנצח. "האויב של הטוב הוא הטוב ביותר" כמו שאומרים.
אבל אפשר להמשיך את הדיון העקרוני לגבי צינורות/פחים. בוודאי שאפשר לבנות כלי רכב מפחים - זה אפילו נכון יותר מאשר צינורות, וכמעט כל כלי הרכב בעולם בנויים מפח באינספור צורות ופרופילים (הכל חוץ מפחים שטוחים כמובן...) ממכוניות ועד מטוסים. מסבך צינורות אינו צורת מבנה יעילה אבסולוטית. הוא כן צורת המבנה היעילה ביותר בייצור ידני, פרטני, של כלים בודדים. (תמיד יש יוצאי דופן - אופנועי דוקאטי למשל ואחרים שמחכים אותם עיצובית - אבל אילו בדיוק מעידים על הכלל).
אם כבר בונים מסבך, שהוא מבנה שלם, שהפחים המבניים בו כבר מובנים בתוכו (ויש כאלו בשלדה שלנו, בחלק הקדמי ובכל אזורי חיבור המתלים). כל השאר, כבר אינו מבנה, אינו נושא עומס, ולכן כל חיפוי וכל פח צריך להיות מינימלי במשקלו, ופריק. רכב מרוץ שטח, נבנה מחדש שוב ושוב במהלך השנים, ככה זה בארה"ב ועל אחת כמה וכמה בארץ, ולכן חומרי פחחים למיניהם ונסיונות לגמר אותו לכלל "מרכב אחוד" לדעתי הם השקעה לא במקומה.
-
לא רק שאני מבין אותך ומסכים איתך, צריך גם לזכור שאין שום סיכוי שהכל יעבוד מושלם כמתוכנן ברכב שנבנה מאפס - אפילו ליצרניות רכב ענקיות יש ריקולים, בטח ובטח שלחובבים (שים לב שאמרתי חובבים ולא חובבנים).
תמיד יהיה עוד משהו לעשות ובטוח שאחרי התחרויות הראשונות תגלו עוד.
אצלי באוטו לדוגמא, אני כבר יודע על משהו אחד לפחות שאני ארצה לשנות בעתיד אבל אני לא הולך לעשות כלום בנידון עד שהרכב לא יעלה על מסלול כמה פעמים כדי לבחון את הסט-אפ הנוכחי.
מוטי
-
לגבי המשקל - היה לנו כל הזמן משקל יעד, והוא 1700 ק"ג כי זה משקל המינימום. אני מבחינתי בשלדה ובמתלים תכננתי חסכוני עד כמה שיכולתי - כמובן שלמדתי מעצם התהליך והבנייה איפה ניתן לחסוך עוד בפעם הבאה. איפה שאנחנו משלמים במשקל זה במכלולים, בהם, מה לעשות, אנחנו משתמשים במידה רבה במה שיש. נאבות+דיסקים+קליפרים של דנה 60 פולסייז מאביר שוקלים לפחות פי 2 ממה שמכלולים מותאמים היו יכולים לשקול. סרן הדנה 60/70 האחורי שלנו שוקל משמעותית ממה שסרן בנוי למירוצים היה יכול לשקול. וישנן עוד דוגמאות. אבל בסך הכל אני חושב שיש סיכוי טוב שנגיע למשקל היעד, אני מקווה שמלמטה אבל לא חותם על זה, וכל מ"מ מיותר של פח פלדה משנה כאן...
אחד הלקחים העקרוניים שלמדתי מוטי, הוא שלא הלכתי עם התכנון הממוחשב עד הסוף. את הפרויקט הבא אני הולך למדל עד רמת הבורג, הפיפס, וריפוד המושב. בלי התאמות בשטח. זה אומר לאסוף מכלולים, למדל אותם בצורה מושלמת, גם אם הם יעמדו אחר כך שנתיים בצד, עד שהתכנון 99% גמור על המחשב. בכל מקום שבו ניחשתי, מיהרתי לצאת לייצור לפני שהמכלולים הגיעו לידיים, זה הביא אחר כך לשינויים, תקלות ואלתורים בשטח שבסופו של דבר נפתרים אבל עולים בכסף ומשקל. למשל הנאבה הקדמית, מיהרנו לבנות אותה, בערך שנה היא עמדה מוכנה בצד... ורק אז שינינו בכלל את הספינדל שמתחבר אליה ונאלצנו לחתוך ולרתך ולאלתר ממנה משהו אחר. הזרוע העליונה הקדמית או הזרוע האחורית לעומת זאת יצאו פיקס במכה ראשונה, וכנ"ל השלדה עצמה שנבנתה ב95% על פי התוכנית ובפרק זמן נטו קצר ביותר.
-
אשרי העובדים עם SW.
התנאים אצלי לא מאפשרים, וגם יש לי הרגשה שחיידק המסלול שלי יותר חזק מחיידק השטח שלך, שום דבר לא היה מרחיק אותי מהמסלול לעוד שנתיים ;).
מוטי
-
מה שלומך לירן ?
אני שמח לראות שהתקדם בפרויקט מאוד מאוד יפה כל הכבוד לכם על העבודה הקשה והמעניינת !
אני מקווה שאחרי החגים הג'יפ יוצא לקרית שמונה בלי גרר אל תישכחו לשים וינקרים ימינה ושמאלה.אני מברך אותתכם ואת משפחותיכם בחג שמח דרישת שלום לאייל ונמרוד אני מקווה לראות אותכם בקרוב ואל תשכחו אותי (הסיבוב הראשון על הבאגי הוא שלי עם הבן שלי רון ).:razz:
-
ואדים? ברוך הבא לפורום!
סיבוב ראשון אני ואתה לוקחים ביחד... ולא מחזירים :D
-
8 קבצים מצורפים
לאחר זמן מה, לא שכחתי מצלמה.... :-)
אנחנו ממש רואים את הסוף, כל הסגירות מסביב לרכב גמורות כולל ריצפה, הכל פריק.
אייל וחברים טובים מייצרים כרגע את כל הפנלים ברכב. סיימנו את השידריות הפנימיות.
התקנו את ידית ההילוכים, אשר מתאימה לקיט של הגיר (קיט אשר הופך את הגיר לידני לגמרי וללא פעולה של מחשב.)
התקנו גם את ידית הבלם האחורית. הידית הוזמנה לנעילת כל גלגל בנפרד, אבל עבדכם שכח לגבי הספול האחורי :rolleyes:. אנחנו נחבר רק משאבה אחת.
התחלנו לעבוד על מיכל הדלק ובימים הקרובים גם גל התמבונים והמוט מייצב האחורי.
בתקווה רבה שבעוד שבועות בודדים אנחנו מפרקים את הרכב לקראת השלמת הריתוכים וצביעה.
השלב האחרון יהיה החשמל. - אנחנו זקוקים לעזרה בנושא זה. יש לנו מעקפים שצריכם לבצע ע"מ לנתרל את החיבור של הצמה של הגיר למחשב הרכב. נשמח לכל עזרה בנושא.
-
4 קבצים מצורפים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
...לקיט של הגיר (קיט אשר הופך את הגיר לידני לגמרי וללא פעולה של מחשב.)
קח בחשבון שזה מאוד מעמיס על הגיר. בטוח יש לכם רדיאטור שמן במיוחד לגיר אבל תהיו זהירים עם זה.
ברכב עבירות זו לא בעיה כל כך גדולה כי בתכל'ס הגיר עובד קשה יחסית קצת זמן אבל ברכב שכל הזמן "נותן בראש" למנוע ולגיר, אני חושב שאתם צריכים ללשים לב במיוחד.
אם יש לכם בעיה כלשהי וצריכים קיט נוסף, יש לי קיט לTH400.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
קח בחשבון שזה מאוד מעמיס על הגיר. בטוח יש לכם רדיאטור שמן במיוחד לגיר אבל תהיו זהירים עם זה.
ברכב עבירות זו לא בעיה כל כך גדולה כי בתכל'ס הגיר עובד קשה יחסית קצת זמן אבל ברכב שכל הזמן "נותן בראש" למנוע ולגיר, אני חושב שאתם צריכים ללשים לב במיוחד.
אם יש לכם בעיה כלשהי וצריכים קיט נוסף, יש לי קיט לTH400.
לפי כל מה שקראנו על הקיט, הוא מוריד עומסים ומחזק את הגיר...
בכל מצב הגיר הוא 4L80E, ואנחנו נוסעים עם 2 ראדיאטורים לשמן הגיר עם ספאלים, כאשר יש זרימת אוויר ובעתיד גם כונסים ישירות אילהם.
-
הצעת ייעול, תחליפו את המיכסים של מיכלי נוזל הבלמים על המשאבות למיכסים עם פקק מתברג יש ל CNC כאלו והם לא יקרים.
http://secure.chassisshop.com/partdetail/1458/
וואי וואי איזה כייף לראות את הסוף. כל הכבוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לירן סברוב
לפי כל מה שקראנו על הקיט, הוא מוריד עומסים ומחזק את הגיר...
בכל מצב הגיר הוא 4L80E, ואנחנו נוסעים עם 2 ראדיאטורים לשמן הגיר עם ספאלים, כאשר יש זרימת אוויר ובעתיד גם כונסים ישירות אילהם.
לא מכיר את הגיר הזה למרות שיש לי כזה שירד מוונדורה.
אפשר להשתמש בו ללא מחשב?