למיטב הבנתי כדאי להתחיל מהגדרת החלונות ולאחר מכן לבנות סביבם את הבודי. אלא אם אתה מתכוון לעשות שימוש בחלון שטוח ביצור עצמי.
Printable View
למיטב הבנתי כדאי להתחיל מהגדרת החלונות ולאחר מכן לבנות סביבם את הבודי. אלא אם אתה מתכוון לעשות שימוש בחלון שטוח ביצור עצמי.
החלטנו !!! toffe truck :shock: :shock: :shock:ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
חנן, בודאי התכוונת לכתוב toffee truck.
אני לא פוסל על הסף מכיוון שיש כאן משחק מילים נהדר אבל הוא יובן רק ע"י מי שיודע מה זה באחה,
טרופי טראקס וכו', וזה לא הרבה. הוורוד הכוסי הזה קצת מטריד אותי........:wink:
בהחלט נחמד מאד - יש עוד קצת זמן להחליט, עד לנסיעת המבחן הראשונה.
יש לי שאלה, ובבקשה מבלי לעורר אלי הזעם של הפורום.
עד כמה שאני זוכר העיצוב של הטרופי טראק אמור להיות מבוסס על עיצוב של טנדר סדרתי כלשהו.
מבוסס ולא תואם.
מבלי להיות קטנוני, העיצוב של ארז פשוט מעורר השראה אבל האם הוא עומד בתקנון?
מיכה, על איזה כוכב אתה חי?
התקנון של האמריקאים הוא שם - באמריקה. כאן אין שום הגבלה על עיצוב המרכב.
גם לי יש רעיון לעיצוב - חכו עוד רגע...
יכולת פשוט לומר שפה אין דרישה כזו מה"טרופי טראק".
מיכה,
טרופי טראק מורכב משני אלמנטים עיקריים - המכלולי- מיכאני -מבני, והצורני.
שני אלמנטים אלה קיימים בארה"ב, כאשר הראשון הוא תולדה של מה שעובד ומנצח והוא שייך לקטגוריה הפתוחה, בה כמעט הכל מותר.
השני, הצורני, הוא חלק ממדיניות המימון והשגת הספונסרים והוא כבר חלק מן התקנון הקובע כיצד טרופי טראק צריך להיראות ביחס למנוע המורכב בו.
כאן בארץ, ולמעשה בכל מקום מחוץ לאמריקה, אתה יכול לאמץ רק את הצד המבני מכלולי, ולהתעלם מהצד הצורני.
אני אמנם קורא לרכב טרופי טראק ואני מנסה ל"אמץ" את הצד המכלולי, אבל אני מודע היטב לכך שהרמה הנדרשת לייצור טרופי טראק אמיתי, הן מן הבחינה הכספית, הן מבחינת החלקים והמכלולים והן מבחינת רמת הביצוע, איננה במסגרת יכולתי הצנועה.
אין זה מונע ממני לשאוף לבנות רכב ברמה טובה ולנסות ולשלב ברכב הזה כמה שיותר אלמנטים של טרופי טראק בתקווה שהם יעבדו טוב מספיק, לפחות אל מול מה שיש כאן בארץ.
ברוך יכולתך המוכחת גבוהה מאוד :-)
חשבתי שה"טרופי טראק" בארץ יהיה באותו סגנון של זה בארה"ב. האמת לא בהכרח בפן הטכני שהוא אידוודואלי לכל מתחרה אלא בפן הייצוגי-חזותי שבו בסופו של דבר, כל הטרופי טראק נראות כמעט אותו דבר.
נ.ב נחש מה הגיע אלי היום :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
הרכב מאילת עם הרוקוולים :!: ? :!:ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
שיהיה במז"ט.
טוב.
בהתחלה לא דיברת על עבודת פיברגלס כל כך מורכבת...
אז ככה אני רואה את הרכב שלך ברוך.
קצת פחות רדיקאלי, קצת יותר פשוט לביצוע.
או בקיצור - פחות טופי, יותר טראק.
הפנסים הקדמיים - סקודה פאביה.
שמשה קדמית שטוחה.
דלתות כנפי שחף.
וואללה איזה בחורים מוכשרים יש כאן בפורום, לא להאמין!
יפה מאד ואכן יותר "גברי" טראקי.
וזה מאחור.
אני חושב שגם מאחור וגם מקדימה צריך לבוא איזה פגוש רציני. בכל זאת טרופי טראק :twisted:
ודרור, תעיף את הסמרטוטים שנמצאים מאחורי הגלגלים האחוריים. בחייך, אנחנו לא אירופאים חננות שפוחדים שאיזה גרגר אבק יפגע להם ברכב :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
לדעתי החזית טעונה שיפור הגריל הקדמי קצת אנמי לטעמי האישי.
פגוש? אצלנו בכל זאת לא באחה... לא מקובל כאן לנגוח...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור ברלי
אולי הגיע הזמן שיתחילו :-D:-D:-D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
כן, כן...
ואז בבדיקות הטכניות של ראלי חרמון-אילת בכפר-בלום, הבוחנים יפסלו את הרכב בגלל שאין לו מגני בוץ, ואז במקום לנוח ולצבור כוחות לפני הראלי, נוכל לראות את ברוך ידידנו נוסע בפורד השחור שלו עם סכין יפנית ביד, מחפש משאית חונה באיזה תחנת דלק כדי לחתוך לה את מגיני הבוץ...
מיכה, הדברים האלה מכוערים, אבל להבנתי נדרשים בתקנון?... אלה רק אתם שרציתם כאן תקני FIA של חננות אירופאיים עשירים - אז תשלמו!
מלפנים יהיה רדיאטור. רדיאטור גדול. קשה לי לחשוב על משהו אחר שכולל אותו. תראה, לצייר ולשחק בפוטושופ זה נורא קל, אבל אני חשוב על המציאות. העיצוב שלי הוא קודם כל פרקטי, והכוונה היא לאפשר ייצור פשוט וזול בלי סיבוכים.
טוב אז אם חייבים מגיני בוץ אז חייבים. תאמין לי שהתקנון האחרון שרציתי שיהיה פה זה FIA. אני אוהב חופש.
שכחתי את הרדיאטור אבל אולי פסים אנכיים ולא מאוזנים יראו טוב יותר? או שה"מכסה מנוע" (בגרשיים כי אין שם מנוע...) יתחיל מהגובה של הפנסים.
פשוט החזית נראית קצת מרובעת לטעמי האישי.
צריך לבדוק באמת מה יהיה רוחב הרדיאטור, אם יהיה אפשרי לסדר חיפוי אלכסוני בצדדים ולא קו ישר, זה יהיה הרבה הרבה יותר נחמד לדעתי. אבל זה באמת שתלוי בברוך.
אגב, מהצד החזית נראית הרבה יותר טוב אז אולי זה רק עניין של פרספקטיבה.
בכל מקרה, גם העיצוב שלך וגם של ארז, פשוט עילוי.
אהבתי את העיצוב של דרור...:wink:
הוא נראה יותר קרבי ולדעתי יותר מתאים לאופי של הרכב!
יהיה מחדל לכסות את הדבר הזה במשהו.
מקסימום שבמקסימום איזשהי חזית צנועה לצורך פנסים.
את הרכב הזה לדעתי האישית צריך לשמור "נייקד", צביעת שלדה בצבע מיוחד, ואולי פה ושם איזה כנפונית.
מעבר לזה.. תענוג.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=8325
יפה מאוד ככה, אבל בלי האף חזיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי six 4 life
זה נכון, גם אני אוהב "יופי מכני" של מנועים ושילדות.
אבל יש שתי בעיות:
1. ניסית פעם לנהוג בראלי ברכב פתוח?.....
הנווט מתקשה לעבוד כמו שצריך, אבק ואבנים ובוץ ומים ניתזים פנימה על המכשירים, לעתים אפילו צריך משקפי אבק... זה לא תענוג גדול, וזה מוריד את המהירות הממוצעת.
תאמין לי, ניסיתי. לא קל בכלל. כל עוד אתה על מסלול מסומן היטב כמו באמריקה - מילא. אצלם גם התקנונים מחייבים אותך לנסוע ללא שמשה קדמית (!...) אבל בראלים אצלנו הניווט הוא אלמנט בעל משקל. צריך לפנק את הנווט בתנאי העבודה הכי טובים שאפשר. לא הייתי מגזים אם הייתי אומר שברכב ברמה כזו צריך גם מזגן...
2. לדעתי ברוך הולך על גדול עם הרכב הזה. כלומר - פודיום. הסבירות שהרכב הזה יביא הישגים אינה מהנמוכות... עם ההישגים מגיעים הספונסרים, וספונסרים צריכים "לוח מודעות" שיעמוד לרשותם, כלומר בודי שאפשר לצבוע, לצפות במדבקות וכו'. הבודי הזה צריך להיות יפה, אסטטי, מצטלם טוב.
זהו.
שטויות, אגדה. גם שם וגם פה - סע עם או בלי חלון, שיקול שלך.ציטוט:
אז למה הם כולם נוסעים בלי שמשה? זה מבחירה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
וזה כולל את כל הכלים הכמעט סדרתיים, האמרים, חיפושיות, ג'יפספיד וכו' וכו', שאחר כך רואים את הנהגים שלהם עם שכבת מייק-אפ עשויה חול ואבק בעובי אינץ' על הפרצוף?... תיכף תגיד לי שכמו בחתימה שלי, הם כולם בטוחים שחול זה טעים?... :roll:
שאלה טובה לדיון אחר. (אני יכול לחפש לך שרשור מרתק בנושא מRDC אם כל מיני דעות לכאן ולכאן של האמריקאים עצמם... בכל מקרה, זה בוודאות לא עניין של תקנונים, אלא בחירה, ורואים גם יוצאי דופן מדי פעם)
לנסוע ללא שימשה וללא חלונות צד בשטח, בראלי, במהירויות כאלה, זו חוויה מפוקפקת ביותר. קשה לי להאמין שהם עושים את זה מבחירה... בכל מקרה, עם קיר אש שעומד מאחורי הנהג והנווט כמו מיפרש-עצירה עצום מימדים, זה יהיה די מטופש לנסוע ללא שמשה קדמית ושמשות צד...
הנה ככה זה נראה בלי חלון קדמי...:-D :-D
חשבתם כמה מים צריך לקחת לווישרים בבאחה 1000 ?:roll:
אז זהו, שכאשר אין שימשה גם אין קיר ממש מאחור.ציטוט:
מה שיש בד"כ הוא הרדיאטור מיים הגדול שהאויר שעף דרך האין שימשה עובר דרכו.
אני החלטתי אתמול לשים את הרדיאטור מאחור, וכבר העמדתי אותו שם(תמונות מחר אי"ה), ואני חייב
לודא שהאויר שעובר מעל הגג ומהצדדים יעבור דרכו ושלא תיווצר לי שם טורבולנציה כלשהי שתגרום ליניקה
או לפחות תסתור את זרימת האויר מקדימה.
אני מעריך שעם כונס אויר נכון לא תהיה בעיה, אבל אם לא הייתי עם שימשה והייתי נותן לאויר לעבור דרך התא, לא היתה שום בעיית קירור.
אגב, הצבת הרדיאטור מאחור גוררת איתה הסרת גלגל הספייר ממקומו כפי שהוא מופיע בתמונות למעלה. עכשיו יהיו שני ספיירים תלויים מאחור, ממש אחרי הסרן האחורי כמקובל בבאחה, מה שישפר גם את חלוקת המשקל ויזיז עוד קצת משקל לאחור עם מנוף לא קטן מאחרי הסרן.
בסופו של דבר, אתה יכול לראות שצורות כלי הרכב שם הן פונקציונאליות טהורות עם נגיעות של סגנון - הפונקציות הדרושות מכתיבות את המבנה והצורה ופתאום אתה יכול לראות איך הרכב וצורתו מתכנסים לכיוון הצורות שאתה רואה כל הזמן במירוצי המדבר שם. מענין.
היום סיימתי את מנשא גלגלי הספייר מאחור. בהתחלה רציתי להכין 3 מקומות אבל זה נראה קצת בומבסטי, אז ויתרתי. גם ככה יש לשני הגלגלים האלה(100ק"ג ביחד!) מנוף גדול והמון תוספת לחץ על המתלה האחורי, כמו שצריך ברכב 4x2.
בתכל'ס, אפשר לומר שבמיקום הספיירים נכנעתי, ובמקום להשאיר את הרכב קצר כמו שאני אוהב וכפי שרציתי, יצא סטייל אמריקאי לגמרי.
התמונות מחורבנות מכיוון שכנראה לא אלמד לעולם איך לצלם בתוך הסדנא וגם אין מרחק מספיק
בגלל הקירות....., אבל אני מקווה שניתן יהיה לראות מהן משהו.
כשאוציא אותו שוב לפיפי בחוץ :mrgreen: , אצלם תמונות ברמה אחרת.
עוד כמה
לדעתי זה יצא יפה מאוד.
יותר יפה ויותר מרשים ממה שהיה ממקודם.