-
חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
היום ומחר אני עובד על הרכב, ומבחינתי סוף השבוע מתחיל בעוד שעה.
ראיתי היום את השעונים שהוצעו כאן בשרשור (המסגר 11 ת''א). אין מה לומר - הם ממש מהממים, וכמובן גם המחיר. מעל 3000 ש''ח ל-6 שעונים כולל הפאנל. לזה יש עוד להוסיף את עבודת ההרכבה המקצועית של שניים או שלושה מהם. זה אמנם לא בעדיפות ,אך ללא השעונים האלה אני מרגיש כמו עז עיוורת שלא לדבר על הלוק שלהם.
ניראה בסוף היום מה הצלחתי לסיים ממאה הדברים שעדיין יש לעשות בו.
-
חיים
השם המקצועי של היריעות אליהן התכוונתי הוא "יריעות פוליפרופילן" - ראה אתר של יצרן לדוגמה:
http://www.nayer.co.il/HTMLs/article...1=862&BSCP=822
שימו לב שם לשקים ול"בלות " - שיכולים להיות שימושיים בהתאם לתגובה הקודמת שלי.
שלמה
-
שלמה ,היריעות האלה טובות ממספר סיבות ,אך הן לא אטומות לחלוטין כמו שימשונית.יש לי כאן מספר בלות ואעשה עליהן ניסוי אטימה.
היום העברתי בהצלחה את מיכל השמן של משאבת ההגה ואת הקויל. כמו כן חתכתי את האף של פילטר האוויר ופיניתי את החוטים שעברו בתוך התא המיועד למצבר חדש.מחר אעשה את קוי החשמל החדשים לצורך החלפה בין המצברים.
הגעתי לשלב העבודות הקטנות שהן רבות וחלקן מעצבנות,כמו הדבקת כיסויים שנתלשו ממקומם,פתרון זמני לסך-שמש עד שנמצא חלק חדש וכו'.
למחר מתוכנן להתחיל לבנות את הסככה בריתוך של שני בסיסים לעמודים הראשיים המקובעים על הרכב. אלה עמודים טלסקופיים שאורכם פחות ממטר במצב מקופל. ניראה איך נתקדם מחר ויתכן שאסיים את הבניה - אם ילך טוב.
אני חוזר לעינין הג'ק.
הרעיון של ה''ג'ק הערבי'' קוסם לי היות והוא ממש חכם עקב ניצול כח הרכב לצורך הרמה. בכל הפעמים שהשתמשתי בו- במיוחד בצבא זה עבד יפה למרות הסיכון לרכב עקב חוסר מיומנות של הנהג. אם הנהג מיומן ויש לו כלי ממוסד אין סיבה שהג'ק הזה לא יעבוד או שיגרום נזק. ברור שמדובר רק ברכבי 4/4.
הרעיון שלי מבוסס על הכנה מוקדמת של טבעת מסיבית במרכז שני הסרנים. הטבעת תדע לקבל מוט מסיבי באורך של 40 ס''מ בערך עם שלוש רגלי עגינה ששתים מהן מונחות על הקרקע לפני תחילת הנסיעה והשלישית נוגעת בקרקע לאחר סיום הנסיעה.עם הכנסת המוט לטבעת - המוט ננעל אוטומטית. כשהמוט ניצב אנכי לאחר התנועה הקלה קדימה,הטבעת מונעת ממנו להמשיך לאחור. גובה ההרמה אינו עולה ברוטו על 20 ס''מ ולאחר שקיעה טבעית הוא אמור להרים 10 ס''מ בלבד. מלבד בדיונות הפתרון הזה מתאים לכל מקום. יתכן שאורך המוט הראשוני יהיה ניתן לקביעה באמצעות הברגה באם נרצה להבטיח הרמה גם בקרקעות טובעניות. שלושת הרגליים יהיו בנויות בקצותיהן מפלדה חדה כמו באת חפירה לצורך כניסה לקרקע ובהמשך יהיו לרגליים בסיסים רחבים לצורך פיזור הלחץ.
משום מה אני רואה את כפתרון ממש מתבקש במיוחד עקב פשטותו.
אני אתחיל לעבד אותו לפרטים ואעלה בהמשך שירטוט לצורך חוות דעתכם.
-
חיים,
רעיון "הג'ק הערבי" נשמע בהחלט נחמד.
לדעתי יש לו חסרון, הוא לא יוכל לשמש ככלי לחילוץ.
אם הרכב "יושב" על מכשול, אין דרך לזוז קדימה או אחורה, במקום שג'ק אחר אולי היה יכול להרים קצת את הרכב ולאפשר החדרת אבן גדולה מתחת לגלגל או משהו בסגנון.
מעבר לזה, אני מאוד נהנה מהשרשור, אחד מהמוצלחים כאן.
תמשיך לעדכן ותמונות זה לא מילה גסה :-D
-
חיים עזוב אותך ג'ק ערבי הוא מיועד לע.....
קח ג'ק בורגי כמו שאתה מחפש ותפסיק לחפש לעצמך " עבודות קטנות ומעצבנות שבעיקר גוזלות זמן"...
חוץ מזה,ישר כוח!
-
1 קבצים מצורפים
חיים למה היי ליפט לא בא בחשבון?
-
במחשבה שניה - המוט של הג'ק יהיה טלסקופי וניתן להגבהה גם לצורך שינוי האורך וגם לצורך שימוש כבסיס לשולחן שטח שיושב על שלושת הרגליים.אמנם המערכת לא תהיה קלה - להערכתי 8 עד 10 ק''ג ,אך בתמורה השולחן יהיה יציב והמערכת תהיה דו-שימושית.
-
אני צריך להתחיל בקרוב לצפות את כל הג'יפ מבחוץ ביריעת פלסטיק נצמדת כדוגמת מדבקות.זו יריעה עבה יחסית עם דבק מאחור מצופה בנייר.הגוון צריך להיות שחור מט או דומה- אך חשוב מט.
אני מעונין לרכוש כ-20 מ''ר שיספיק לעטוף את כל הרכב.
מישהו יודע היכן רוכשים את זה וכמה הענין עולה?
-
חיים, אילו שעונים אתה רוצה להרכיב ואיך הגעת ל3000 ש"ח ? החנות במסגר היא לא היחידה בארץ , היא פשוט מוכרת מאד.
האם שקלת יבוא מחו"ל של השעונים ? שלחתי לך לינק לאתר מעולה עם מגוון אדיר של שעונים ממספר רב של חברות , האם אתה חושש מהזמנה מחו"ל?
-
אני זקוק ל-6 שעונים שנמצאים בתוך שני בתים של 3 שעונים בכל אחד.הבתים עולים 150 ש''ח ליחידה, וכל שעון עולה 550 ש''ח ליחידה.השעון שעל האגזוז לבדיקת גזי הפליטה עולה 950 ש''ח.
ואלה השעונים .
1.שעון לחץ שמן במנוע.
2.שעון חום ראש ימין.
3.שעון חום ראש שמאל.
4.שעון חום שמן מנוע.
5.שעון ואקום לתערובת אויר/דלק.
6.שעון גזים נפלטים.
עדין חסר לי שעון זמן אנלוגי שעובד עצמאית ללא קשר למצבר הרכב - המושבת בחניה.
סך המחירים מגיע ל-4,000 ש''ח ולאחר הנחה ל-3,300 ש''ח.(כולל מ.ע.מ)
אלה השעונים היקרים ביותר בחנות והם ניראים נהדר גם בעיצוב ויותר חשוב - גם בברירות של הקריאות.
לא בדקתי רכישה בחו''ל עדיין. אני גם לא יודע איך עושים זאת, מה עוד שאני לא בעל כרטיסי אשראי למינהם,ואני משלם רק במזומן או בצ'ק.
היות ומתברר שזו הוצאה גדולה מבחינתי - שווה ל-25% ממחיר הרכב, אצטרך לחפש פתרונות יצירתיים ,מה עוד שהזמן לא מהווה גורם דחוף עקב עונת החורף שאינה בעיתית מבחינת חום המערכות.
יצא לי להרהר הלילה בנושא הג'ק,וניראה שהוא גם פתיר וגם קל יותר משחשבתי.
יתכן ואפשר לצאת לדרך עם הפתרון כמעט מיד.
לפי חישובי - צינור ריבועי 50/50/2.9 מספיק לקבלת העומס באם אורכו הינו 400 מ''מ בלבד.(שטח חתך כ-600 מ''מ לפי 20 ק''ג למ''מר ללא בעית תמירות באורך 400 מ''מ).
לצינור יהיה פין בקוטר 15 מ''מ בחלקו העליון באורך 30 מ''מ ו''נעל'' מפלדה בחלקו התחתון לצורך נעיצה בקרקע קשה.גודל הנעל יהיה 100/200 מ''מ לפי 5 ק''ג עומס על הקרקע לסמ''ר. הפין יוכנס לחור שיהיה בתוך טבעת פלדה קבועה במרכז הסרנים, ושגודלה יבטיח שהפין לא יגיע לסרן עצמו.היא תהיה עשויה משני חצאים המחוברים בברגים שגם יהדקו את הטבעת לסרן, כך שמלמעלה הטבעת תיגע בסרן ומלמטה היא תהיה מרוחקת 30 מ''מ.
ללוחית החיבור התחתונה של הטבעת תתוסף לשונית שיורדת אנכית ממרכז הסרן ומהווה את המעצור של העמוד מלהמשיך לנוע אחורה.עליה יהיה חיבור לקפיץ (או לגומיית ''שמרלינג'') שחלקו השני נמצא על העמוד ותפקידו למנוע מהעמוד לצאת מחור הטבעת וכן להצמיד אותו לקרקע לצורך חיפוש האחיזה,בנוסף למשקלו העצמי.
הברגים שעל הטבעת יוכלו להרחיק אותה מהסרן בכדי לאפשר את מעברי צינורות הברקס או חוטי חשמל שנעים לאורכו.
הידוק הטבעת לסרן יבוצע באופן חד-פעמי במוסך או בבית והוא חייב להיות מעולה במיוחד בכדי למנוע את הסתובבותה בעת דחיפת הרכב קדימה כאשר היא מקבלת את מלוא העומס.סיבובה שלא כמתוכנן יגרום לנזק לצינורות השמן של הברקסים ,ופנצ'ר פשוט הופך לבעיה גדולה. בכדי למנוע את הסיבוב איני שולל השטחה עם משחזת של הסרן בבורג אחד, שגם תחתיתו תהיה שטוחה כמו כל הברגים האחרים.
עם פתרון כזה יורדת משקל המערכת הניידת - לא הקבועה ברכב - לפחות מ-4 ק''ג - וזה גם מוזיל אותה באופן משמעותי.
באדמות רכות או בדיונה יש צורך לרדת לעומס של 0.3 ק''ג לסמ''ר בכדי לאפשר לרגל לא לשקוע בדיונה. זה אומר שיש צורך בשטח של 4000 סמ''ר בכדי לקבל עומס של 1200 ק''ג. כלומר - לוח בירצ' כפול (דיקט 20 מ''מ מיוחד) בקוטר 700 מ''מ שעליו לוח דומה בקוטר 500 מ''מ. אבל הבעיה הזו קיימת גם בכל ג'ק אחר.
על כביש,ובכדי למנוע את החלקת הרגל עליו, יש לנעוץ לפני הרכב פין פלדה ממוט ברזל פשוט בקוטר 12 מ''מ באמצעות פטיש של 1 ק''ג ולהתקדם לאט עם הרכב עד למפגש עימו - בערך מטר אחד. ה''סכין'' שעל הרגל תמרכז את הפין עקב צורתה המשולשת מעט בחזית. רצוי לחסם את הסכין בשפת החדירה שלה.
אני יכול להתחיל בשרטוטים כי הכל כבר בנוי לי בדימיון,אבל יש גם את הטיול של שבת ואת שיפצורי הרכב שאני ממתין לבצעם והג'ק יצטרך להמתין לתורו.
בגדול - אני מאוד משתכנע שזה פתרון ממש טוב לנהגים מיומנים.
-
שכחתי לציין בכייף שהיאפים ימשיכו להזיע עם ג'קים למינהם - עקב חוסר בסרנים חיים.בשבילם נמציא משהו מאלומיניום תעופתי במחיר של 6,500 ש''ח ללא מ.ע.מ. (זה ימכר הרבה יותר טוב מג'ק ערבי ב-600 שקל כולל מ.ע.מ)
-
חיים, אם כל אחד מאיתנו היה מנסה להמציא את הגלגל בעצמו במקום לעמוד על כתפי טכנולוגיה קיימת ולהגיע גבוה יותר, היינו משתנעים היום עדיין על חמור ועגלה, במקום על מעבורות חלל. יש הייליפט. תלמד לתפעל אותו והוא יתן לך תמורה טובה יותר מכל הג'קים שלך ביחד, ופתרון למגוון גדול בהרבה של מצבים ובעיות.
-
אני שונא היי-ליפט. נקודה.
עכשו חזרתי מיום שידרוגים של הדבר הזה. עייף מאוד אבל יגע.
אז מה היה לנו היום.
בניתי שני בסיסים לעמודים טלסקופיים עבור הסככה. המרחק בינהם 4.25 מטר שזה אורך האוטו והרוחב יהיה 4.00 מטר .כך שהגג יהיה בשטח 17 מ''ר.שטח מכובד לסלון ומטבח.
העברתי את העמודים הטלסקופיים שהיו בוואז, לדיסקו ומיקמתי אותם במחסן חלקי החילוף.
השלמתי את כפתורי ההפעלה לקומפרסור ולמשאבת המים.
ייצרתי שני משטחים מאלומיניום מרוג לרגלי הנהג והנוסע במקום שטיחי הגומי.
תיקנתי את מנעולי הדלתות שחלקם עבדו וחלקם זייפו, כך שכולם מתקתקים.
החלונות והמסגרות שלהם לא נצמדו למסגרות והיו עם ברגים רופפים בתוך חללי הדלתות. כולן פורקו ,הותאמו למקמם וננעלו מחדש עם ברגים מחוזקים.
הוספתי גומיות לתחתיות הדלתות ולמכסה המנוע ,עד לגמר המלאי שהיה לי.
עכשו הרכב בחניה ממתין לטיול ארוך יותר בדרום בתקוה שלא להיתקע.
-
חזרתי מטיול של 14 שעות ו-400 ק''מ בערך ולא תאמינו - שלא נתקעתי.
הייתי קרוב לתקיעה בגלל בורג בקוטר 3 מ''מ ובאורך 10 מ''מ ,אך גיליתי את הענין ברגע האחרון ויצאתי מזה.על הדיסטרבוטור מורכבת הפטריה המקבלת את הואקום מהמנוע ומשנה את תיזמון ההצתה בהתאם.היא מורכבת על שני ברגים זעירים כנ''ל שאחד מהם לא היה כפי הנראה מורכב מלכתחילה.השני לעומת זאת היה ממש פתוח, אולי על שתי הכריכות האחרונות.ברור שבמצב רעוע כזה המנוע ממש זייף וצילצל כל הדרך המאומצת בין צאלים לאשלים שבחלקו היה בתוך נחל הבשור. האוטו אפילו התחמם מעט עקב חוסר הכח ונאלצתי להאט מאוד בכדי לקרר את המנוע הרגיש הזה.בנוסף לכל הצרות ,הברגים מורכבים במקום קשה לגישה ,הם ברגי אלן זעירים עם ראש עגול וחלקלק.ללא מפתחות אלן ,רק פלייר אמריקאי קטן חילץ אותי מהצרה בשטח וידע לסגור את הבורג הבודד שמינית סיבוב בכל תפיסה.אך הוא נסגר, והרכב חזר לחיים. אני אחליף את שני הברגים האלה השבוע למשהו נורמלי.
זה בדיוק מה שמרגיז אותי באנגלים הדפוקים האלה.הכל מתוכנן אצלם לטיפול ממוחשב במוסך עם שוטפת רצפות צמודה, ולא לאיש שטח עם מינימום כלי עבודה.כנראה שחובה לתכנן את הגרוטאה הזו מחדש - וזה מה שיהיה.
במבחן התוצאה - לא נתקעתי ,וזה הוסיף לי הרבה בטחון ברכב. מה עוד שכל בעיה מלמדת אותי משהו חדש שנצבר ליידע חשוב בעתיד.
רק מהמסע של היום הוספתי 25 שיפורים ,מטלות וחוסרים שיש להשלים ברכב בעתיד.
היום בישלתי ורחצתי כלים במטבח שדה הנייד בפעם הראשונה. חיברתי אליו את ברז המים עם המשאבה והנוחיות היתה פנטסטית. לבשל ולשטוף ירקות ביחד בעמדה אחת ,כשלידך חותכים בצל לטיגון בעמדה שניה.לאחר מכן שטיפת הכלים היתה תענוג מהיר של ממש עקב המשטחים מימין ומשמאל והמים הזורמים חופשי הן לרחיצה והן לשטיפה.
יש עוד שניים שלושה שיפורים לא משמעותיים ,אבל הציוד הזה הוא בהמעטה תענוג אמיתי ,שמעט מאוד פעמים יוצא לי לומר זאת על משהו שעשיתי. היום, לאחר שמחירו עבר את 2,000 השקל אין לו שום סיכוי להימכר כאן והוא יופנה לייצור ושיווק בחו''ל.
פעם נוספת יוצא לי לחוש כמו עז עיוורת ללא שעונים לכל האינדיקציות החשובות וללא מצבר רזרבי שרק לפני יומיים פיניתי לו מקום.חובה להוסיף את הציוד הזה ממש בהקדם.
צריכת הדלק של הגרגרן הזה מזוויעה בכל קנה מידה,וזאת לאחר נהיגה עדינה ביותר ללא התפרעויות ובממוצע של שטח/כביש , 5.5 ק''מ/ליטר בהערכה ממש קרובה.
שבת כזו מסתיימת ב-500 שקל לדלק בלבד ועם כל ההוצאות שמסביב היא מגרדת את האלפיה בקלות.תמיד נשארת לי הסוגיה אם לא כדאי יותר לטפס שבת שלמה על נערת ליווי עסיסית במקום האלומיניום הזה.
אתמול עבדתי עליו 12 שעות והיום נהגתי עליו 14 שעות, כך שאני מרוויח בכבוד את זחילתי למצעים בחדר הסמוך. לילה טוב.
-
חיים, מילה אחת: "ת מ ו נ ו ת".
כרגע אנחנו יכולים רק לדמיין...
-
רכס - יש באינטרנט שעונים למכירה במחירים הרבה יותר זולים מאלה שציינת ,
סדר גודל של 20-40 דולר לשעון.
אצלי בדיפנדר התקנתי 3 שעונים כאלה.
אם אתה צריך עזרה לרכישה באינטרנט - אוכל לעזור.
לגבי התמונות - אתה מוזמן לשלוח לי למייל ואני אעלה את התמונות לכאן כרגיל...
אמיר.
-
אמיר , תודה. אני מנסה לשלוח את התמונות שצברתי ,אבל מאז שאורנג' ''שידרגו'' את הטלפון שלי שום דבר לא עובד. לגבי השעונים אשמח אם תעזור לי לייבא אותם במחיר שפוי. הרשימה שבשרשור הם אלה שנחוצים לי. איך ניתן לבחור את הדגם הרצוי לי מבין האפשרויות יבוא? אל תשכח שאני צריך גם את הפאנל ל-6 שעונים. אני יכול לשלם לך במזומן מראש ואתה תוכל לייבא אותם??
-
חיים פשוט כואב הלב לשמוע אותך מקטר ככה על הרכב.
הדיפנדר הוא כול מה שהדיסקו לא. הוא ספרטני מיועד לאנשי שטח עם מנוע דיזל מטומטם גמור (ה TDI300 ) מזכיר נ"נ (כמו שאתה אוהב).
חבל פשוט חבל שהוא לא עולה כול כך מעט כמו הדיסקו בנזין...
לא נורא עוד מאמץ קטן ויהיה לך דיסקופנדר (-:
-
אני מציע את השם ''דיספונדר''.........
-
אני מניח שאתה רוצה גם את החיישנים - לא רק את השעונים ...
באיזה קוטר השעונים צריכים להיות ?
אתה יכול לראות כמה דוגמאות :
http://search.stores.ebay.com/Trader...138357QQsofpZ0
אמיר.
-
הסדרה היחידה שמענינת היא 8208 ,שלושת השעונים הלבנים.הם אמנם שעונים אמריקאים עם קריאות בפרנהייט ובאינצ'ים אבל זה פחות בעייתי כי על כל שעון יהיה סימון ''נורמל''.
השאלה אם ניתן לרכוש את השעונים לפי הסט שבצילום או שניתן להזמין אותם גם כבודדים היות ואני זקוק למספר שעוני טמפ' אך לא זקוק לשעונים נוספים של לחץ שמן או וולטאז'.
המחירים ממש מפתיעים לטובה לעומת המשכנתא שהוצעה כאן בארץ.
-
אם אתה כבר קונה שעונים אז תקנה משהו טוב.
כנס לסמיט ותחפש לך בדיוק את מה שאתה רוצה.
אחרי שיהיו לך הדגמים והמספרים הקטלוגים אז תחפש באיביי או במקומות אחרים, למרות שהמחירים של סמיט די סבירים לדעתי. קניתי מהם המון דברים, כולל סט שעונים מקיף לסיקס. אני מאוד מרוצה.
האתר שלהם קצת מסובך אז קח לך כמה זמן להבין מי נגד מי שם. יש להם מאות אלפי מוצרים והמנוע חיפוש שלהם מסורבל אבל רק כך אפשר בסופו של דבר למצוא משהו.
אם תצטרך עזרה אשמח לעזור.
-
אני קניתי שעון דיגיטלי שלבקר עצמו אתה יכול לחבר מס' יוניטים במקביל (חום, לחץ וכו..) ובנוסף לחבר לו זמזם ולתכנת בבקר מה הגובה הערך שבו תרצה לקבל אזהרה.
עלות: 250 ש"ח לבקר(שעון) ועוד 250 ליוניט חום שחיברתי לראש מנוע, והוא נותן לי טמפ' מדוייקת על עשירית המעלה.
החיסרון היחיד הוא שאי אפשר לראות את כל הנתונים בו זמנית. אני משתמש בו כשעון חום ראש מנוע בלבד.
עידן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי idanw
אני קניתי שעון דיגיטלי שלבקר עצמו אתה יכול לחבר מס' יוניטים במקביל (חום, לחץ וכו..) ובנוסף לחבר לו זמזם ולתכנת בבקר מה הגובה הערך שבו תרצה לקבל אזהרה.
עלות: 250 ש"ח לבקר(שעון) ועוד 250 ליוניט חום שחיברתי לראש מנוע, והוא נותן לי טמפ' מדוייקת על עשירית המעלה.
החיסרון היחיד הוא שאי אפשר לראות את כל הנתונים בו זמנית. אני משתמש בו כשעון חום ראש מנוע בלבד.
עידן
עידן שלום,
את הבקר ויוניט החום,ניתן להשיג בקלות ב330 ש"ח,קצת חיפוש פה בפורום היה חוסך לך לא מעט כסף.
דרור הראל
-
האתר של סמיט מכיל ים של שעונים במחירים מאוד סבירים. הבעיה היא שהנתונים מופיעים גם כאן בפרנהייט ,אינצ'ים וגייג'ים.
עוד לא סיימתי לראות את כל המוצרים- היות ועיינתי רק ב-50 דפים ראשונים,אבל אני יודע מה אחפש בהמשך.
השעונים יהיו בעלי רקע לבן,אותיות שחורות ומחוגים אדומים - הכי קלסי שיש. הקוטר שלהם 52 מ''מ והם יושבים בשתי קבוצות של שלושה שעונים.
אם למישהו יש אתר ארופי דומה הוא יתן את התשובה היותר מדויקת.
-
אוקי, אם אתה יודע עכשיומה אתה רוצה וגם יש לך שמות של חברות, אפשר לחפש באיביי UK או באתרים אירופאיים.
חשוב מאוד החברה שמייצרת את השעונים, אתה קונה אותם פעם אחת וחבל להתבאס משעון לא טוב. לדוגמא, קניתי שעון מד סל"ד "מקורי" של הג'יפ וקניתי גם שעונים של חברה אחרת איכותית למדי. השעון מד סל"ד כבר חלוד בפאנל מתכת שמקיף את השעון ואילו השעונים מהחברה האיכותית יותר, ששכחתי מה השם שלה לצערי, במצב כמעט כמו חדש (בכל זאת סיקס פתוח ;) )
המחיר שאני הייתי מוכן לשלם היה עד 30 דולר לשעון. שזה די הרבה.
-
יש לי את רשימת השעונים המלאה כולל מקט''ים. הכל מהאתר של סמיט .שני הפאנלים ועוד שישה שעונים עולים כולם ביחד 301 $ ללא משלוח. בדיוק החבילה שרציתי, חוץ מהקריאות האמריקאיות במקום הארופיות. אני יכול לחיות עם זה. איך ממשיכים מכאן?????
-
אני אנסה לברר לך איך נשלח את זה לארץ. יש כל מיני אפשרויות, אולי תהיה חייב בירה למישהו ;-)
-
כשאתה בונה כלי, למרות כל הנסיון בעשרים השנים האחרונות עם 5 או 6 כלים שונים - אתה בכל זאת מועמד לשגיאות.
את מערכת פיצול המים משני המיכלים ביצעתי משילוב של מחברים מנחושת/פליז ופלסטיק.מסתבר שהמחברים מפלסטיק הם גם יקרים וגם מטפטפים בלי הכרה.כל הנסיונות למנוע נזילות עולים בתוהו,והן נמשכות.היום, אחרי שעתיים של עבודות פירוק והרכבה מחדש עם סרטי איטום חוזרים ונישנים ,אני מחליף את כולם במוצרי פליז.אל תיגעו במחברי פלסטיק גם אם תקבלו אותם בחינם.
היום הוספתי קו מים חדש המגיע לתא המנוע ,היות והיה לי קו פנוי ללא שימוש ,וניראה לי מגניב שיהיה ברז בתוך תא המנוע.בעבר זה שימש אותי לימים חמים במיוחד, ביונימוג כשהרדיאטור שלו רתח , וכך ציננתי אותו.
השולחן המתפרק שבניתי עם רגליים גבוהות מדי- לאחר השימוש בשבת ,קוצץ היום ב-20 ס''מ וכך גם יציבותו גדלה באופן משמעותי.
הרכבתי ווסת מתכוונן על הגזיה בפינת הקפה במקום הווסת הקבוע 0.3 ק''ג/סמ''ר. היום ניסיתי להפעיל אותו במצב של רוח ערה,ולאחר הרמת הלחץ קיבלתי ברנר עוצמתי שצחק לרוח עם להבה של כירה אלפינית כפול חמש. היופי בענין הוא הכיוונון באמצעות בורג פרפר שמאפשר עוצמות להבה מדהימות.
לטובת הציליה הוספתי למחסן 15 גומיות שמרלינג וכן שתי יתדות פלדה ופטיש שני ק''ג לטובת עיגון הסככה. מצאתי במלאי רשת צל שיש להתאים אותה לשימוש הרכב הזה , וצמצם את מידותיה ל-4.25/4.25 מ'. זו מידת הגג של הסככה.
כלקח משבת ,הוספתי מערכת של מפתחות אלן וקופסת ברגים שיש להשלים את המלאי שבה.חסרים לי מעט כלים יחודיים שאשלים בהמשך.
רשימת העבודות מצטמצמת ל- 80 אך בוודאי תיגדל בהמשך.
-
חיימקה,
אם לא תסתדר ותרצה שאני אזמין עבורך מסמיט אין בעיה
תעביר לי את רשימת המספרים הקטלוגים אני אזמין עבורך ,שזה יגיע תחזיר לי,
דמי תיווך זה קפה העוגות עלי,
אני רגיל להזמין משם עוד מימי שיפוץ המנוע שלי על ידי מר לראדו