-
תגובה להודעה: פרוייקט חדש של רכב מירוצי מדבר
אילו ידעת משהו בפיזיקה או בהנדסה וגיאומטריה של כלי רכב, לא היית מרשה לעצמך לכתוב את גיבוב השטויות שבהודעתך הקודמת.
אולי תנסה להפגין את ידיעותיך וכישוריך בכמה שרשורים אחרים של פורום הבונים והפרוייקטים, ותניח לשרשור המעונה הזה להנות מהעדרותך המבורכת :rolleyes:
-
ברוך, לא יודע למה ,אבל אני נוטה להסכים איתו, לא שאני מבין בכלל על מה הוא מדבר,אבל זה נשמע משכנע,בעיקר ההסבר על הפיזיקאי... :mrgreen:
-
תגובה להודעה: כנגד כל הסיכויים - פרוייקט חדש של רכב מירוצי מדבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
נ.ב.
בכדי שלא תקבלו את הרושם שמדובר במיפלצת גדולה, הנה תמונה שמכניסה את העסק לפרופורציה.
אמנם רפי הוא בחור גבוה, כ 190 ס"מ, אבל ניתן לראות שהוא גבוה מהרכב, מה שאומר שלפחות מבחינת הגובה לא מדובר במידות חריגות כלשהן, נהפוך הוא.
גם מבחינת הרוחב, מדובר ברכב הדומה להרבה רכבים שנעים על מסלולי המירוצים בארץ, ואפילו מבחינת האורך, אני בטוח שבסיס הגלגלים שלו קצר מזה של ניר זהבי.
ברוך, מנקדות המבט שלי רפי תמיד נראה לי "ענק" כך שעדיין יש לי רושם שמדובר "במפלצת" :p
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רני דקל
נשאלת השאלה למה לבנות את הבולמים פונים החוצה על פני פנימה, הרי יכולת להשיג את אותה גאומטריה ומינימום דפלקציה מהישר שבין החיבורים גם אם היית מחבר את החלקים פנימה יותר (כמו בציור ובכל רכב מקביל אחר).
האם יש יתרונות ביחס לשיטה הנהוגה (חוץ מזה שזה מקורי ואף אחד לא בונה ככה וכו')?
רני, לפי התמונה, הבולמים נמצאים בדיוק מאונכים לקו המחבר בין קצות הזרוע, ולכן זו זווית העבודה הטובה ביותר בשבילם ...
לגבי האנרציה, הבעיה בסיבוב היא לא להכניס את האלמנטים לקו מרכז הרכב, אלא למרכז הסיבוב של הרכב ...ובכלל, כמה שוקל בולם ש-10 ס"מ באמת עושים הבדל ...
ברוך מה שלי נראה מעניין זה דוקא שהבולמים מחוברים בזווית אחורה, שנראית יותר מזווית המשולש, אני מניח שזה כדי לא לפגוע במשולש העליון ...
-
טוב נו.....
מכיוון שבעל כורחי החרגולון הכניס אותי לשירשור זה כנקודת התייחסות :):), אז הרשו לי להתייחס.
כן לירן, אני "ענק" ואתה מאוד לא רוצה שאני אדרוס אותך :):), חבל שלא יהיה מי שינהג ברכב החדש והמושקע שלכם :):)
ואתה גל, מה קורה איש יקר וקטן ? אני יותר "ענק" ממה שאתה זוכר ולכן כן זו "מפלצת" :):)
ועכשיו ברצינות....
הרכב החדש נראה גדול, מרשים, "מפלצתי" וכן מתנהג בהתאם.
חווית בניה צרופה ומיוחדת וכן חווית נהיגה.
ורני ידידי היקר, מבלי להיכנס לסמנטיקה ולדיבורים מיותרים.
"הוא לא היחיד שיכול לשבור את חוקי הפיזיקה"
רפי
נ.ב.
הורכבה מערכת צופר אוויר חזקה מאוד, אז גל מעבר לקסדה ולאהנס תתחיל גם לנהוג עם אטמי אוזניים, ועדיין תשמע את הצפירה החזקה שתסמן לך לזוז הצידה :):):)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
הורכבה מערכת צופר אוויר חזקה מאוד, אז גל מעבר לקסדה ולאהנס תתחיל גם לנהוג עם אטמי אוזניים, ועדיין תשמע את הצפירה החזקה שתסמן לך לזוז הצידה :):):)
רפי, למה אתה וברוך כל הזמן מסבירים לי ומפחידים אותי שאתם באים אלי מאחור ???
האם זה בגלל שעדיין אני מוזנק כל פעם לפניכם,כי אני יותר מהיר ?
למה שתבואו מאחור ?
אם תהיו כל כך מהירים,לא תזדקקו בכלל לצופר,הדרך אמורה להיות פנויה...אני אומר זאת מניסיון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
האם זה בגלל שעדיין אני מוזנק כל פעם לפניכם,כי אני יותר מהיר ?
למה שתבואו מאחור ?
טעות גדולה ומרה בפיך גל.
אתה תמיד תוזנק לפנינו בגלל סדר הזנקת הקטגוריות...
אבל
מה דעתך על עקיפה נוספת בהפרש של סיבוב שלם :):):)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
אם תהיו כל כך מהירים,לא תזדקקו בכלל לצופר,הדרך אמורה להיות פנויה...אני אומר זאת מניסיון.
פנויה בגלל שאתה הפוך לפנים ?:):)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
ברוך מה שלי נראה מעניין זה דוקא שהבולמים מחוברים בזווית אחורה, שנראית יותר מזווית המשולש, אני מניח שזה כדי לא לפגוע במשולש העליון ...
נכון.
וגם מכיוון שלמרות שמדובר בבולם קצר יחסית, עדיין היה צריך להכניס אותו במידות העבודה שלו בתוך החלל המאד מצומצם שהקציתי לו על מנת לשמור שדה ראיה מושלם ופרונט נמוך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
טעות גדולה ומרה בפיך גל.
אבל
רפי, ראה הוזהרת - אם לא תשמור על הפה שלך ולא תדבר יפה לגל חברי וידידי כאח לי(ברצינות), יהיה לך עסק איתי.
DO'NT PUSH YOUR LUCK.
נ.ב.
יש כבר פלטה אלומיניום לגג ויהיה לך מה לעשות בזמן שנכשיר את הטרופי טראק לכשירות מחדש לקראת האימון איתה בסו"פש הקרוב.
יאללה תתקפל ותגיע לחולון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
רפי, ראה הוזהרת - אם לא תשמור על הפה שלך ולא תדבר יפה לגל חברי וידידי כאח לי(ברצינות), יהיה לך עסק איתי.
DO'NT PUSH YOUR LUCK.
.
יש פה סימנים שלך חברות מעוותת (בלשון מהעוטה):D
ארי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
טעות גדולה ומרה בפיך גל.
אבל
רפי, מה יהיה איתך,הרבה זמן לא באת לתחרויות ראלי רייד ?
1 : המהירים מזנקים ראשונים, בבאחה הקפות,טרופי טראק-עידו כהן, זינק ראשון ואני אחריו.
תהיה יותר מהיר,תזנק לפני. עובדה.
2: מעולם לא התהפכתי ונשארתי הפוך.(טפו,טפו ,טפו)כפי שהזכיר ברוך (ידידי),הרכב שלי בינתיים משול לנחום תקום. חוזר לגלגלים וממשיך בנסיעה.
3: זה שאתה לא ספורטאי ואפילו בן אדם רע,זו גם עובדה,שהרי אתה מתכוון לעקוף אותי, שאני הפוך ולא חושב אפילו לעצור,להציע עזרה,לתת רצועה, או סתם אפילו לעמוד לצידי,כדי שלא אשבר מורלית.
אתה לא מפתיע.
אבקשך לדייק בפרטים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
רני, לפי התמונה, הבולמים נמצאים בדיוק מאונכים לקו המחבר בין קצות הזרוע, ולכן זו זווית העבודה הטובה ביותר בשבילם ...
ברור לי. באותה מידה עם צורה שונה של זרוע תחתונה היה ניתן לייצר זוית עבודה כמעט זהה עם הבולמים פונים פנימה כנהוג בעולם. שאלתי למה בכל זאת לבנות ככה, לא קיבלתי תשובה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
לגבי האנרציה, הבעיה בסיבוב היא לא להכניס את האלמנטים לקו מרכז הרכב, אלא למרכז הסיבוב של הרכב ...ובכלל, כמה שוקל בולם ש-10 ס"מ באמת עושים הבדל ...
גם זה ברור (אם כבר מתקטננים אז המרחק מציר הסיבוב מתרחק גם הוא יחד עם התרחקותו מציר מרכז הרכב האורכי). בולם טיפה רחוק יותר לא עושה הבדל משמעותי. שאלתי (מתוך סקרנות גמורה) למה לא לעשות זאת בצורה הרגילה ולהימנע מההבדל (קטנצ'יק ככל שיהיה) לגמרי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רני דקל
ברור לי. באותה מידה עם צורה שונה של זרוע תחתונה היה ניתן לייצר זוית עבודה כמעט זהה עם הבולמים פונים פנימה כנהוג בעולם. שאלתי למה בכל זאת לבנות ככה, לא קיבלתי תשובה.
גם זה ברור (אם כבר מתקטננים אז המרחק מציר הסיבוב מתרחק גם הוא יחד עם התרחקותו מציר מרכז הרכב האורכי). בולם טיפה רחוק יותר לא עושה הבדל משמעותי. שאלתי (מתוך סקרנות גמורה) למה לא לעשות זאת בצורה הרגילה ולהימנע מההבדל (קטנצ'יק ככל שיהיה) לגמרי.
רני, עניתה לי, אז אני מרשה לעצמי לענות לך ...
אם במחיר קטנצ'יק, כדברך, אפשר לקבל זרועות מטלה מסיביות יותר (זרוע J היא פחות חזקה, או יותר כבדה).
מבנה הזרועות התחתונות לא משפיע על הזווית בין הבולם לציר שמחבר את קצות הזרוע, אבל כל שינוי שכן ישנה את הזוית הזו ישפיע על התנהגות המטלה, וכנראה שברוך חושב שהמבנה הנוכחי יתן תוצאות טובות ... השעון יגיד אם הוא צודק ...
אני חושב שהרכב מאוד מעניין, יפה הוא לא, אבל ברוך מעולם לא כיוון ליצור רכב יפה, אלא מהיר!
-
ברוך,
האם שקלת במהלך תכנון/בניית הרכב לשים את הנהג במרכז הקבינה?
נדב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
NadavRally
ברוך,
נדב
לא.
מבנה הרכב הזה הוא של תא אחד שבו נמצא הכל, כולל נהג ונוסע וכולל מערכת ההנעה(מנוע וגיר) היושבת כולה בין הנהג לנוסע.
לכן מיקום הנהג באמצע לא היה אופציה.
יש והיו תכנונים כאלה(עיין ערך אייבן סטיוארט האגדי בפרו טראק של טויוטה) ויש כאלה עם הנהג באמצע ומשני צידיו שני נוסעים(כמו למשל הבאגי של ארז אברמוב) ועוד כל מיני ואריאציות, אבל לא הייתי מעונין ללכת בכיוון הזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
NadavRally
ברוך,
נדב
נדב, ראיתי גם מספר תצורות של מיקום הנהג במרכז, עדיין לא הבנתי מה היתרון כאן ?
למה שאלת לגבי הנושא ? בגלל יתרון למיקומו במרכז ?
מה גם שבכל תחרויות הראלי רייד,מיקום הנווט הופך לבעיה ?
אין מקום מבחינת התקנונים לשני נווטים.זה רק כאן בארץ,שאין אכיפה, כי אין חוקים.
עידן הגז,ארז אברמוב,למשל.
דרור כהן ,היחידי שקיבל אישור רישמי ממארגני הדאקר לשלושה אנשי צוות ברכב,נהג ושני נווטים,הסיבה ברורה ומובנת.
איך ישבו הנהג והנווט במיקום מרכזי ? אחד אחרי השני ? נראה לי רע מאד.
-
גל,
יתכן שיש בעייה במיקום הניווט, אך היתרון הוא בנהיגה.
כאשר לא מתפשרים אז שמים את הנהג באמצע, פורמולה אחת למשל.
כמובן שאנחנו חיים בעולם של פשרות ויתכן שחסרונות במקרה של רכב רייד עם נהג באמצע גדולים על היתרונות.
נדב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
NadavRally
גל,
יתכן שיש בעייה במיקום הניווט, אך היתרון הוא בנהיגה.
כאשר לא מתפשרים אז שמים את הנהג באמצע, פורמולה אחת למשל.
כמובן שאנחנו חיים בעולם של פשרות ויתכן שחסרונות במקרה של רכב רייד עם נהג באמצע גדולים על היתרונות.
נדב
אתה יודע, לי זה דווקא נראה מוזר, אבל זה רק שאלה של הרגל כמובן.
בפורמולה אחד, רוחב הקבינה והתחושה הכללית שונה (לדעתי וזה מניסיון של נהיגה ברכב פורמולה 3 על מסלול המרוצים של אוקנהיימרינג בשטוטגרט), ברכבים שלנו,ראלי רייד,נראה לי יותר קל לשמור על השבילים,כאשר אתה כנהג,נמצא מעל אחד הקוליסים, זה לא מסלול חלק,זה שביל עם קוליס,בדרך כלל.
נראה לי לשמור על קווים בפניות,יותר קל כשיושבים בצד ולא באמצע.
אבל דיון מעניין.
בטוח שכאשר יש ניסיון,אין בעיה, לא נראה לי שלארז הייתה בעיה,אבל אני בטוח שאם אקח רכב עם כסא מרכזי לסיבוב, בטח אמצע את עצמי כמה פעמים חותך יותר מידי את הפניה...
אבל כנראה שזה באמת רק הרגל.
-
יצא לי פעם להתאמן עם נהג ראלי מנוסה באיזור שהייתה קצת צמחייה ירוקה.
אחרי כמה חזרות על המסלול, שלא היה מעגלי אלא "הלוך חזור" צד הנווט של הרכב היה ירוק כמו דגל של מכבי חיפה, צד הנהג היה נקי לגמרי :lol:.
מבחינת ראות, כשאתה לא יושב באמצע תמיד הראות בצד אחד תהיה טובה יותר.
נדב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
אתה יודע, לי זה דווקא נראה מוזר, אבל זה רק שאלה של הרגל כמובן.
בפורמולה אחד, רוחב הקבינה והתחושה הכללית שונה (לדעתי וזה מניסיון של נהיגה ברכב פורמולה 3 על מסלול המרוצים של אוקנהיימרינג בשטוטגרט), ברכבים שלנו,ראלי רייד,נראה לי יותר קל לשמור על השבילים,כאשר אתה כנהג,נמצא מעל אחד הקוליסים, זה לא מסלול חלק,זה שביל עם קוליס,בדרך כלל.
נראה לי לשמור על קווים בפניות,יותר קל כשיושבים בצד ולא באמצע.
אבל דיון מעניין.
בטוח שכאשר יש ניסיון,אין בעיה, לא נראה לי שלארז הייתה בעיה,אבל אני בטוח שאם אקח רכב עם כסא מרכזי לסיבוב, בטח אמצע את עצמי כמה פעמים חותך יותר מידי את הפניה...
אבל כנראה שזה באמת רק הרגל.
גל תחשוב על הדבר הבאה, לכל נהג ובעיקר נהג מרוצים שאצלו באה לידי ביטוי נהיגה אגרסיבית , יש צד שאליו הוא פונה טוב יותר, או ימין או שמאל זה בדרך כלל שמאל מכיוון שהנהג מרגיש הרבה יותר בטוח לפנות במהירות כאשר "הסכנה" פחות מורגשת, כמו להיות בשיפוע צד בחלק הגבוה יותר.
מה גם שבפניה שמאלה אתה יותר קרוב לאייפקס ובכך יוצא ששמאל הוא צד המועדף, למרות שיש מקרים שזה הפוך
ברגע שהנהג יושב במרכז הקבינה, כמובן אחרי אימון מספק, תחושת המימד משתפרת ואז אין הבדל בין פניה לשמאל או לימין
בעיקר תחושה משופרת ,ברמת העיקרון אם אין שיקול אחר תמיד עדיף להיות במרכז הרכב (ברכבי ראלי)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום
גל תחשוב על הדבר הבאה, לכל נהג ובעיקר נהג מרוצים שאצלו באה לידי ביטוי נהיגה אגרסיבית , יש צד שאליו הוא פונה טוב יותר, או ימין או שמאל זה בדרך כלל שמאל מכיוון שהנהג מרגיש הרבה יותר בטוח לפנות במהירות כאשר "הסכנה" פחות מורגשת, כמו להיות בשיפוע צד בחלק הגבוה יותר.
מה גם שבפניה שמאלה אתה יותר קרוב לאייפקס ובכך יוצא ששמאל הוא צד המועדף, למרות שיש מקרים שזה הפוך
ברגע שהנהג יושב במרכז הקבינה, כמובן אחרי אימון מספק, תחושת המימד משתפרת ואז אין הבדל בין פניה לשמאל או לימין
בעיקר תחושה משופרת ,ברמת העיקרון אם אין שיקול אחר תמיד עדיף להיות במרכז הרכב (ברכבי ראלי)
וואלה, נשמע הגיוני.
-
זה לא מאוד מסובך, כשאתה פונה שמאלה אתה יכול לראות את הגלגל הפנימי ואפילו משמאלו, כשאתה פונה ימינה אתה לא יכול לראות כמעט כלום.
אם אתה באמצע אז אתה רואה אותו הדבר את שני הצדדים, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר ברכב מבנייה עצמית עם ראות טובה קדימה .
-
1 קבצים מצורפים
ברוך "בתי המיסב" במשולשים העליונים הם ביצור עצמי או חלק מדף , אם אפשר פרט איזה מיסב שתול בפנים וכו' .
עידו
-
עידו, לא הבנתי את השאלה.
אם הכוונה לתפוחים השחורים, אז מדובר במעין מיסב כדורי, יותר נכון JOHNY JOINT, והוא מגיע כיחידה שלמה, הניתנת לפירוק ולהחלפת הכדור בפנים.
בעיקרון מדובר בבית + כדור עם ספייסרים(במקשה אחת) + סוג של מעטה קשיח שמקיף את הכדור + טבעת סוגרת עם סנאפ רינג.
קוטר הבורג הוא 18 מ"מ והחומר ממנו עשוי המיסב והבית הוא פלדת 8620 מחושלת.
עבדתי עם התפוחים האלה קודם והם נתנו תוצאות מצויינות, ללא רעשים וללא שחיקה.
נחיה ונראה איך יעבדו כאן.
-
-
שכחת לציין מי אירגן לך אותם וסידר לך מחיר טוב עליהם...
-
כן, נכון, וזה גם חלק חשוב מאד בתיאור הטכני ובספציפיקציות של המיסב :rolleyes:
עידו, ציין בפניך שמעבר לתכונות שמופיעות בלינק, אלה מיסבים שהגיעו בעזרתו של LIZARD התותח.
יש לכך חשיבות רבה, מכיוון שאם יגיעו בדרך אחרת כלשהי:
1. לא בטוח שיתאימו
2. כנראה שלא יהיו באותו חוזק
3. יתכן שבכלל לא יגיעו
:cool: :cool: :cool: :cool:
-
ברוך
דבר ראשון תודה על התשובה / לינק(ברצינות)
דבר שני תודה למיכה.;)
דבר שלישי עכשיו אני יודע מימי להזמין ;)
אבל מיכה תעשה מחיר לחברי גיפולוג ;)
עידו
נ.ב : מיכה יפה מאוד לעזור לחבר (ברצינות)
-
ברוך, הרכב מרשים עד מטיל אימה... רעיון מרכוז המסה מעניין, אבל הוא בא עם בסיס גלגלים גדול מאד, עדיין יש לזה מומנט אינרציה גדול יותר מאשר לרכב עם אותם רכיבים ומבנה אבל קצר יותר ב70-80 ס"מ.
גיאומטרת המתלה הקדמי מעניינת, האם בחרת להתמקד בתכנון בשאלת מרכז הגלגול? אם זה נכון אז הגיאומטריה של המתלה האחורי בכלל מרתקת, חסר לי מבט-על נקי כדי להבין מה אני רואה...
היו נסיעות מבחן? יש חוויות? יש תמונות, סרטונים?
-
קודם כל, ברוך השב משדה הקרב. כבר חשבנו שערקת או שנשפטת לתקופה בגין מעשים מגונים בנהגות האמרים צעירות ושעירות....:p
בגדול אתה צודק בכל מה שאמרת, לרבות ענין מירכוז המסה ומבנה המתלים. צר לי שעדיין לא ניתן לפרסם, מסיבות מובנות.
אין עדיין נסיעות בשטח, אבל בכביש יש ובינתיים התוצאות מרשימות מאד.
יש אפילו כמה סרטונים אבל אין לי דרך להעלות אותם וקשה להעבירם במייל מפאת אורכם.
אני מקווה לצרוב בקרוב ואז אוכל להעביר דיסק.
רק כשתראה את הרכב נוסע, תבין עד כמה הוא מטיל אימה ועד כמה הוא מתנהג בצורה מענינת ויציבה, נדמה שאפילו יותר מרכב 4X4, ואני לא צוחק.