אתה אלוף חנן
Printable View
אתה אלוף חנן
תודה תגיד את זה לתיימניה...........:confused:
מתחילים לתכנן...
כמה מיטות יהיו לך שם בסוף? אני רואה 2, עם אופציה ל3...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
חנן בהצלחה , עם תצליח לתכנן עד רמת הסכו"ם כנראה שיהיו לך פחות הפתעות בבניה , איזה חומרים בחרת לצורך הבניה ?
עידו
בדיוק כך :D
עידו מבחינת התכנון זו הכוונה , במסגרת התקציב שנתתי לנושא התכנון. השלדה תהיה מורכבת מפרופילים מרובעים 40 על 40 ומוטות עץ מרובעים באותו החתך.
מבחוץ יולבש דיקט 10 או 12 מ"מ ועליו פלטות אלומניום או פח מגולוון שיצבעו. מבפנים עדיין לא החלטתי , ישנן הרבה אפשרויות . בין הקיר הפנימי לחיצוני יוכנס קלקר דחוס בעובי 4 ס"מ.
האסלה מסתובבת?
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
למה לא פנל מבודד ?
יש כזה שהוא מאלומניום גם בפנים וגם בחוץ , בעובי 50 מ"מ ומעלה קל מאוד , ומאוד נוח לבנות איתו .
עם תרצה פרטים נוספים דבר איתי .
עידו
עידו, בבנייה עם פנל מבודד איפה הוא יחביא את השלד?
כן.
עידו לפנל מבודד יש מספר חסרונות, 1 כל מכה שהוא מקבל האלומניום שוקע ואי אפשר לתקן את זה ולאחר מספר שנים כל הקיר מתמלא בשקעים.
2. כדי להעביר חוטי חשמל בקירות צריך לחתוך את הפנל הפנימי ולחפור בקלקר, אני לא אוהב את זה. כמובן שקל מאד לעבוד עם זה ולכן כל יצרני הקרוואנים בארץ משתמשים בזה. אבל וואללה לא הורדתי את האפשרות הזו מהפרק. אשמח לשמוע ממך מה דעתך בנושא.
חנן חוזר ובגדול
כמה מחשבות:
1. ממליץ לעשות מחיצה על מסילות בין חדר השינה למטבח. כשמבשלים הריח מתפזר ונספג במצעים וזה לא כיף. בשר/שום/בצל וכד'.. לא משהו שרוצים שיהיה דומיננטי בחדר המיטות... אפשר לשכלל את המחיצה הזו ולבנות אותה מכמה חלקים שהחלק שצמוד לשיש מהווה מדפי אחסון מודולריים. בתמונה- מאחורי הדביל עם החיוך המטופש יש מחיצה על מסילות עם מדפים ודלת ומאחוריה חדר השינה.
לסביבת השיש-כיור-כיריים יש כל מיני מוצרים מדהימים שחוסכים המון מקום (מכסה לכיריים ולכיור שמגדיל את שטח העבודה על השיש, חלק מהכיור הוא כירה שמעליה יש משטח לייבוש כלים וכד'.)
2. אתה חייב לעשות חלון מעל המטבח/כיריים. שוב- בעיקר מסיבות של איוורור ופיזור ריחות בישול. לדעתי זה קריטי.
3. מקלחת- נראה לי שהשטח שהקצאת למקלחת מיותר ובזבזני. בקוואן שהשכרנו המקלחת והשירותים היו תא יחיד ומצומצם שהשטח שהיה מוקצה לעמידה בזמן מקלחת לא הרבה יותר גדול מהמצע של הרגליים בזמן שיושבים על האסלה. הכיור אני חושב שעדיף שיהיה מחוץ ליחידה הזו. זה גם יחסוך מקום (כשלא משתמשים בכיור הרצפה שצמודה לו מהווה שטח מנוצל) וגם יאפשר לשאר דיירי הקרוואן לצחצח שיניים כשמישהו בשירותים/מקלחת. בתמונה- כיור השירות הוא חלק מחדר השינה.
4. אני ממש ממליץ לך לבקר בחברות השכרת קרוואנים נגררים בארץ. אולי אפילו להשכיר אחד לכמה ימים. זה פותח את הראש להרבה מאוד כיווני מחשבה בעיקר בתחכום שיש בתכנון המקום ושטחי האחסון. אתה זוכר את הקרוואן שהשכרנו שבאת להציל אותנו באילת? שווה ללמוד מאחד כזה...
5. נראה לי שכדאי לך לחשוב על מיגון סופר-סופר דיוטי בחלקו האחורי של הנגרר כי נראה לי שהדבר הזה הולך לחטוף שחבל על הזמן בשטח.
ועוד דבר, תגביהה את המיטה כמה שיותר כדי לנצל את שטח האחסון מלמטה.
אגב, למה החלק הדמי עליון מדורג כ"כ? זה כזה קריטי? אתה מפסיד המון שטחי אחסון בחלק הזה.
קובץ מצורף 98435
תהפוך אחד כזה ל - 4X4 ,,,
ועכשיו רגע של רצינות ,,
ואתחיל מהפנים :
1. אין סיכוי שתוכל להשתמש באסלה בתצורה שהיא מוצבת בשרטוט.
2. שטח המקלחת גדול מאוד - ( אפילו יותר גדול ממה שנמצא ברכב שמצולם למעלה)
3. תחשוב על "הפרדה" של פינת האוכל ( שאני מניח שנפתחת למיטה) מהמיטה הגדולה - שינוי מיקום.
4. אל תוותר על קולט אדים / ארובה מעל כירת הבישול ,,,כל הריחות ישארו בפנים.
5. הצמדת כירת הבישול למיטה הגדולה == שפריצים של שמן על המיטה !! אישתך תהרוג אותך.
6. כמובן שלא צריך להזכיר את נושא חלוקת המשקל.
נראה לי ארוך מידי ,,,,הזנב יגרד בכל מעבר קטן.
נושא אורך היצול !! אל תשכח שלפעמים צריך זוויות סיבוב חדות יותר מאשר על כביש !!!
אני יודע שזה פחות נעים ,,אבל תחשוב על טבעת מסתובבת בקצה היצול ולא תפס תפוח ! גם לזוויות למעלה למטה וגם לשיפועי צד קטנים.
בהצלחה
חברים תודה על התגובות ועל הרעיונות. תאמינו לי אני חושב על הפרויקט הזה 24 שעות ביממה ( גם כשאני ישן...)
התכנון אינו סופי עוד יהיו שינויים רבים.
חנן.
[/QUOTE] =השמשוני יחיעם;
אני יודע שזה פחות נעים ,,אבל תחשוב על טבעת מסתובבת בקצה היצול ולא תפס תפוח ! גם לזוויות למעלה למטה וגם לשיפועי צד קטנים.
בהצלחה[/QUOTE]
+1 לזנב
הטבעת עדיין חוקית לשימוש ?
Sent from tiz el nabi
=השמשוני יחיעם;
בהצלחה[/QUOTE]
+1 לזנב
הטבעת עדיין חוקית לשימוש ?
Sent from tiz el nabi[/QUOTE]
לא נראה לי אבל גם אם כן זה מאד לא נעים בנסיעה.
האוסטרלים משתמשים בזה...http://www.extremelimitsoffroad.com...._4_300x300.jpg
איזה צד מתחבר למה ?
יש תקן אוסטראלי שתקף לארץ?
קובץ מצורף 98442
יש גם מחבר כזה ,,,(אל תתיחס לכל משולש הגרירה)
נ.ב. זה חלק שקניתי עכשיו על מנת לגרור ג"יפ מאחורי הקראוון הגדול
זה קופלר בניתי כזה , עובד מעולה בשטח עם נגרר .
עידו
מצטער על החפירה
אני עם עגלה בשטח כל היום ומחפש פתרון כזה חוקי.
יש חיה כזו ?
Sent from tiz el nabi
קופלר מיועד רק לשטח כאשר אתה עולה / יורד מכביש אתה מחליף אותו עם תפוח רגיל .
עידו
אפשר להתאים משהו כזה לשיחרור מהיר ליצול קיים ?
יש לי וו נשלף
המשך התכנון...
חנן, האם לא ניתן למצוא/לרכוש ברשת תכניות לקרוואן במידות דומות?
נראה לי שמשימת התכנון הפנימי העצמי תהיה מורכבת מאוד מאוד ובסוף תתן תוצאה עם חסרונות רבים ביחס לקרוואנים הקנויים.
לעניינינו, אני עדיין חושב שהשטח שהקצאת למקלחת-שירותים הוא ענק.
למה אתה לא רוצה להוציא את הכיור החוצה מהתא הזה?
למה לא לשים את המיטה לאורך ולידה את השירותים-מקלחת?
אם אתה מזיז את כל יחידת המטבח אחורה ואת יחידת השירותים-מקלחת בצמוד וליד המיטה (מהצד) אתה מרוויח הרבה מרחב להבנתי.
נסה לקחת רעיונות מכאן: http://web.adria.dk/wp-content/uploa...an-TD-2008.pdf
מניח שגם זה יכול להואיל...
http://www.adria-mobil.com/media/360...en=1&version=2
מי ישן בצד שצמוד לאסלה? :-)