-
תגובה: כתבה על המאבק על שיפורי רכב
בדיוק כמו שמהנדס חותם על טמבון לכננת...
-
אתה משווה טמבון למערכת היגוי מתלים ובלמים?
מענין אותי לשמוע את דעתו המלומדת של אינג׳ קציר
-
כן.
כי זה משפיע על משקל הרכב, תפקוד ההיגוי שלו, השליטה עליו, הפרונט שלו על מכלוליו, זה משפיע על ספיגת מכות וקריסה נחוצה וכן על נזק לצד ג'.
אני כמובן מתייחס גם להתקנת הכננת בתוכו ולא רק לטמבון עצמו.
וכו וכו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מענין אותי לשמוע את דעתו המלומדת של אינג׳ קציר
כן, כמו שחותמים על תפוחים שקורסים, ברקסים שלא שווים שקל, מוטות הגה וכו', יעני תואם מקורי, והכל פאר התעשיה הסינית שלא שווה יריקה!
אבל זה בסדר וזה עבר אישורים אז מותר לימכור לנו את זה ולהרכיב ברכב, עד לתאונה הבאה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עצם השאלה שלך בעייתית בעליל.
ברגע שאתה חושף פקיד ממשלתי בולשביקי לשאלה כזו, אתה בעצם מעלה לו ספקות להחלטתו, ואז בלי לחשוב פעמיים הוא פשוט לא מתיר כלום.
ברגע שזה יהיה מובן מאליו לכולם שהגבהה של 2-3 אינטצ' וגלגל 31 (לדוגמא כן? ) הוא שינוי/שדרוג מקובל בעולם, לא גורם לתאונות וכו', והנ"ל יהיה מעוגן בחוק (דבילי) לא תהיה למהנדס בעיה לאשר את השינוי כשהחוק מתיר לו כך.
תרוץ יותר? כן
תשלם יותר ? כן
אל תשאל אותי על קומבינות, כי אני אחזיר אותך אל הפקיד עם השאלה שתסבך אותו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כשאנשי ה40 אינצ הסטרצ׳ והדיינטראק הבינו את זה הם די פוצצו את הכנס.
לאנשי ההידברות והאחדות, ו "peace and love to all" , ההערה נמחקה על ידי המערכת. :mad:
-
אני חזרתי עכשיו, ברגע זה, מפגישה קשה עם אנשי מקצוע בתחום תקינה ובדיקות רכב.
הבומבה בדרך. כבר ב-1.1.16. עוד חודש וחצי. אז תוקעים ראש בחול וקוראים לי "היסטרי".
אתמול צחקנו על עץ ריח. אם אני אגיד לכם עכשיו שאפילו דיבורית לא מקורית תהיה אסורה, תאמינו לי?... לא.
אמרתי שלא תעברו טסט והייתי עדין - כי מה-1.1 כבר לא יאפשרו לכם בכלל להכינס עם רכב שטח למכון רישוי. מי מדבר על לעבור.... מכוני הרישוי בהיסטריה, מפחדים שיסגרו להם את הבאסטה.
כשהמוסכניק שלכם יגיד לכם שהוא כבר לא יכול לקחת את הג'יפ שלכם לטסט כחוק, מה תעשו? תלכו למאכער שיחתום לכם על ניירות תמורת שוחד?
אבל זה בסדר. זה אני הפולני, מפיץ השמועות והיסטרי. אל תאמינו לי ושכל אחד יתמודד עם זה לבד.
זה מה שאתם רוצים?.... תפאדלו. מישהו במשרד התחבורה החליט לחסל את התחביב הזה ואת הענף כולו - עם הוראות נוהל שמנוגדות לחוק באופן בוטה (כן, מה שרפי אמר נכון מילה במילה. נכון לרגע זה בדיוק - זה החוק. כלשונו ותיאורטית - אם אתם סוחבים גגון עם אופניים על הגג של הלנדקרוזר שלכם, עברתם 3 מטר ואתם עבריינים. בפירוש) ואתם עסוקים במלחמות יהודים ובהוצאת אנרגיה מיותרת על ויכוחים עקרים מי מתנשא, ומי אשם, האם אלה הבבונים, או הרנגלרים, או אולי חיים כהן או הספורט המוטורי....
המאבק הזה בנפשנו. כן, אני פולני - קדימה, תצחקו דקה ורבע. ועזרתכם דרושה. לא כדי להכשיר את הרוביפלצות של מועדון המיליון אלא על מנת שלא יחסלו לכם, לכולכם, את התחביב - ובעוד שנה כל רכבי השטח של כוווווולם כאן, מכל התוצרות והדגמים, יהיו אנדרטאות שאסורות בשימוש (להיפטר מהם/למכור אותם ממילא לא תוכלו) וכולכם תסעו בקורולה או פוקוס או מזדה 3 וה"שטח" היחיד שתעשו יהיה על אופניים, או ברגל, או עם מכוניות על שלט.
אז אנ ימבהיר כאן בצורה הכי ברורה - לא דורשים מאף אחד כאן אחדות "איתם" (כל אותם עבריינים עם כלי רכב שחורגים בגסות מהחוק) ושלא תטעו - המאבק לא בא להכשיר שרצים ועבריינים. זו מלחמה על זכותכם לנסוע ברכב שטח.
-
למרות שיש שם תגובות שגורמות לבחילה, שימו לב כמה תגובות יש שם נגד "הג'יפאים שמלכלכים את הטבע/חוף נוסעים על המדרכות" ושנמאס מהם והם בבונים שצריך לדפוק חזק, ןעכשיו תגידו לי שמי שיצר את התדמית הזו אלו בעלי הגיפים שמשפרים בסולידיות ונוהגים בכיף שלהם ולא הבבונים (כן, בבונים) שמשפרים בחוסר טעם ומתפרעים.
-
אחלה, צעקת. מה הלאה ?
זה סוג של "מגש הכסף"... "גלגל הזהב" אם תרצה שנקרא לזה. עכשיו צריך פתרונות.
-
לעבור לטקסס ושתז***ן המדינה הזו
-
אני גרתי בטקסס שנתיים. יופי של מקום זמני. אבל לא מקום לחיות בו.
ועוד הייתי באוסטין, דובדבן של טקסס.
בקיצור לא ברלין ולא שום מקום אחר.
רק בחור הצפוף שלנו
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
לא טמבל. (זה לא אישי, אל תיעלב) לא לעבור לטקסס. גם בטקסס יש כמה חוקים שאולי לא תאהב. ואז תעבור לאלסקה? או לאינדונזיה?....
אתה חי כאן, כאן זה הבי תשלך ומישהו רע קם עליך לכלותך. אם אתה מוכן להיכנע בלי מאבק - סלאמתק. בהצלחה בטקסס.
אבל למי שלא מוכן לקבל כל גזירה משמיים וכשמשתינים עליו להגיד שיורד גשם, יש מה לעשות. המאבק יוצא לדרך. עזרת כולנו דרושה.
במקום להתקוטט, צריכים להתאחד ולהטות כתף. נכון לרגע זה, החוק לצידנו - וכל מה שצריך זה להיאבק בדרך חוקית.
זו לא מלחמתם של הבבונים. זו המלחמה שלכם. של כל מי שהתחביב הזה חשוב לו ולא רוצה להיות עבריין.
אל תצפו שרק אידיאליסט אחד או שניים יילחמו בשבילכם בטחנות הרוח, כי אלה אנשים שיכולים לפתור את הבעיה באופן פרטני עבור עצמם נטו באותה יעילות - אבל הם משקיעים ממרצם, מזמנם ומכספם על מנת לעזור לכולכם. כן, יש כאן גם אינטרס כלכלי, אין מה להסתיר - כי כשהתחביב הזה יימחק, ייפלו איתו כל העסקים בענף הזה ומסביבו - החל ממוסכים, דרך סדנאות שיפורים, הדרכות נהיגה, הדרכות טיולים ועד בתי עסק לציוד טיולים. הכל ייגמר ועוד פקידון ממשלתי יוכל לחכך ידיים מזוהמות בהנאה ולסמן V על עוד חורבן שחולל בדרך להפיכת המדינה הזו לדיקטטורה טוטליטרית. זה מה שאתם רוצים? אני משוכנע שלא.
אני לא צועק. אני רציני. וכל מי שמזלזל וחושב שזה יעבור לנו מעל לראש, טועה.
בעוד כמה חודשים גם הוא יצעק וחזק הרבה יותר ממני, אבל אז יתכן שכבר יהיה מאוחר מדי.
פרטים נוספים יגיעו בהמשך. תתייחסו ברצינות.
-
דרור, אני מסכים עם התפיסה שלך - מאבק משפטי יכול להועיל. עם זאת, יש לקחת בחשבון שבימ"ש לא ישמח "לקפל את המדינה..." ראינו זאת בדיונים על הממל"ז.
יאללה, חדל קשקשת, ניתן למקצוענים לחזור עם מידע נוסף.
-
אמיר, קלעת בול. דוגמת הממל"ז מצויינת.
יודע למה?
כי שוטר לא יכול לעצור אותך בכביש ולומר לך "שלדעתו נסעת מהר" ולתת לך דו"ח. בשביל זה יש לו ממל"ז שאושר ע"י בית משפט כאמצעי אכיפה. האם הממל"ז מדייק או לא? ויכוח אחר.
אז למה, בהיעדר הוראות יצרן, בוחן יכול להחליט במבט, על סמך צבע הבולמים שלך או האף שלך שלא מוצא חן בעיניו, שהרכב שלך "מוגבה"? וזאת ללא שום ידע פרטני לגבי האוטו שלך או כלי מקצועי או כל גושפנקה חוקית שיאששו את טענתו? עובדה. הוא יכול.
זה כל הסיפור. זה לא חוקי. ולזה צריך לשים סוף.
נ.ב.
לאלה שמובילים את המאבק, יש רזומה מרשים ביותר של הצלחות בבית המשפט מול משרד התחבורה. זה אפשרי. אז אל תהיה תבוסתן.
וגם אם זה ייכשל, לפחות נדע שניסינו. כי אם לא ננסה, יהיה רע בכל מקרה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא טמבל. (זה לא אישי, אל תיעלב) לא לעבור לטקסס. גם בטקסס יש כמה חוקים שאולי לא תאהב. ואז תעבור לאלסקה? או לאינדונזיה?....
אתה חי כאן, כאן זה הבי תשלך ומישהו רע קם עליך לכלותך. אם אתה מוכן להיכנע בלי מאבק - סלאמתק. בהצלחה בטקסס.
אבל למי שלא מוכן לקבל כל גזירה משמיים וכשמשתינים עליו להגיד שיורד גשם, יש מה לעשות. המאבק יוצא לדרך. עזרת כולנו דרושה.
במקום להתקוטט, צריכים להתאחד ולהטות כתף. נכון לרגע זה, החוק לצידנו - וכל מה שצריך זה להיאבק בדרך חוקית.
זו לא מלחמתם של הבבונים. זו המלחמה שלכם. של כל מי שהתחביב הזה חשוב לו ולא רוצה להיות עבריין.
אל תצפו שרק אידיאליסט אחד או שניים יילחמו בשבילכם בטחנות הרוח, כי אלה אנשים שיכולים לפתור את הבעיה באופן פרטני עבור עצמם נטו באותה יעילות - אבל הם משקיעים ממרצם, מזמנם ומכספם על מנת לעזור לכולכם. כן, יש כאן גם אינטרס כלכלי, אין מה להסתיר - כי כשהתחביב הזה יימחק, ייפלו איתו כל העסקים בענף הזה ומסביבו - החל ממוסכים, דרך סדנאות שיפורים, הדרכות נהיגה, הדרכות טיולים ועד בתי עסק לציוד טיולים. הכל ייגמר ועוד פקידון ממשלתי יוכל לחכך ידיים מזוהמות בהנאה ולסמן V על עוד חורבן שחולל בדרך להפיכת המדינה הזו לדיקטטורה טוטליטרית. זה מה שאתם רוצים? אני משוכנע שלא.
אני לא צועק. אני רציני. וכל מי שמזלזל וחושב שזה יעבור לנו מעל לראש, טועה.
בעוד כמה חודשים גם הוא יצעק וחזק הרבה יותר ממני, אבל אז יתכן שכבר יהיה מאוחר מדי.
פרטים נוספים יגיעו בהמשך. תתייחסו ברצינות.
הסיבה היחידה שבגללה אני לא ארד מהארץ לצמיתות זה שאני (משתדל) ללמוד מההיסטוריה, וההיסטוריה מלמדת שכדאי שליהודים תהיה מדינה (אני לא יודע עד כמה היא באמת תגן עליהם משואה שניה אבל זה כבר נושא לדיון אחר).
איך אתה מצפה לנצח במלחמה הזאת שכל המדינה הזו מלאה ביפי נפש קומוניסטים שבטוחים שהשלטון צריך להגן עליהם מאיזה רכב עם צמיגים גדולים?
הכסת''ח המטורף שהולך במדינה הזו שהמקור שלו בתפיסות קומוניסטיות, עובר כל גבול, איך אתה מצפה שאי פעם יהיה כאן חוקי לסוע על רכב משופר שכל הגורמים המעורבים בעניין (בוחרים, נבחרים, פקידים) בטוחים שרכב שטח זו הדרך הבטוחה להפוך אותנו למדינה של ערסים, ואתה (אנחנו) היחידים שסך הכל רוצים להנות מהתחביב שלנו, ובמקרה הזה לא מדובר על כדורגל?
-
תגובה: פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
וואוו..
אם זה נכון, ציטוט המכתב שמופיע בכתבה , אלפי כלי רכב שהורדו מהכביש, זה לא מעט.
זה כבר הרבה יותר ממה שבועז אמר שמכיר - אז כנראה שבאמת ה"אם לא ראיתי בעיניים, זה לא קיים" הוא לא קנה מידה למשהו.
וזה גם קצת יותר משמועה חסרת בסיס...
ותום.
הכתבה לא נראית לי אידיוטית - מה אידיוטי בה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אמיר, קלעת בול. דוגמת הממל"ז מצויינת.
יודע למה?
כי שוטר לא יכול לעצור אותך בכביש ולומר לך "שלדעתו נסעת מהר" ולתת לך דו"ח. בשביל זה יש לו ממל"ז שאושר ע"י בית משפט כאמצעי אכיפה. האם הממל"ז מדייק או לא? ויכוח אחר.
אז למה, בהיעדר הוראות יצרן, בוחן יכול להחליט במבט, על סמך צבע הבולמים שלך או האף שלך שלא מוצא חן בעיניו, שהרכב שלך "מוגבה"? וזאת ללא שום ידע פרטני לגבי האוטו שלך או כלי מקצועי או כל גושפנקה חוקית שיאששו את טענתו? עובדה. הוא יכול.
זה כל הסיפור. זה לא חוקי. ולזה צריך לשים סוף.
נ.ב.
לאלה שמובילים את המאבק, יש רזומה מרשים ביותר של הצלחות בבית המשפט מול משרד התחבורה. זה אפשרי. אז אל תהיה תבוסתן.
וגם אם זה ייכשל, לפחות נדע שניסינו. כי אם לא ננסה, יהיה רע בכל מקרה.
מסכים לגבי האי-תבוסתנות, אך עם זאת צריך ללמוד מההיסטוריה המשפטית - בימ"ש לא יקבל החלטה שעלולה להציג את המשטרה (למשל) או משרד התחבורה באופן שלילי ובצורה גורפת שתשפיע על כל כך הרבה אזרחים. לכן, למשל, העליון הפיל את הפסיקה על הממל"ז, תוך שהוא משאיר פתח צר מאד ללוחם הבא שירצה לנסות את מזלו.
ולראיה, המצלמות החדשות שמנסים לקבע חקיקה נגד עירעור על הצילומים שלהן. על מנת לסגור את הפרצות...
כאמור, אני בעד המאבק, כל עוד הוא נעשה בתבונה...
-
על פי הכתבה התאונה היא הגורם (למרות שקרתה הרבה אחרי ההחמרה) , עיתנאות חוקרת לא היתה בכתבה הזו... נראה כמו גיבוב של כמה התלהמויות ופוסטים בפייסבוק בלי בדיקה מה ומי עומד מאחוריהן
sent from my WJ
-
ברנרד - חיים ציטט את אורן גל שציטט כתבה של בני ברק מלפני מספר חודשים שלמיטב זכרוני נדונה כאן - זה המקור, תתיחס אליו:
http://www.thecar.co.il/archives/218448
,
-
הפתרון נמצא במגרש הפוליטי, התפקדות מאורגנת למרכז הליכוד. כל השאר טחינת אויר ושחרור קיטור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
על פי הכתבה התאונה היא הגורם (למרות שקרתה הרבה אחרי ההחמרה) , עיתנאות חוקרת לא היתה בכתבה הזו... נראה כמו גיבוב של כמה התלהמויות ופוסטים בפייסבוק בלי בדיקה מה ומי עומד מאחוריהן
sent from my WJ
נדמה לי שכתוב שהתאונה "הזכירה" להשתמש בהוראה הזו, שהורדה למטה מזמן... נו?
אז מה אידיוטי ומה לא בסדר בזה? נשמע לי הגיוני.
וחוץ מזה - הכתבה לא התיימרה להיות "חוקרת" ואין פה איזה אתגר עיתונאי - לא יודע למה אתה מצפה..
בסך הכל כתבה אוהדת שמנסה להציג צד נוסף (אובייקטיבי ונוטה לכיוון שלנו) למשהו שמתחיל להתגלגל בשולי החדשות החשובות..
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נו..
אז?
מה יש להתייחס אחרת?
שזה לפני מספר חודשים? OK. מה יש פה שמצריך בחינה מחודשת של הדברים?
אז זה לא בגלל תאונה אחת ספציפית ולא בגלל איזו גחמה נגד JK אחד מפלצתי ולא משהו שפקיד ש"לא קיבל בלילה" יזם ויירגע אחרי שבועיים.
חיכו מספר שבועות/חודשים שהנושא ירגע ו... זה לא קרה, מסתבר.
כנראה שלפעמים "להשאר מתחת לרדאר" לא מספיק טוב..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
הפתרון נמצא במגרש הפוליטי, התפקדות מאורגנת למרכז הליכוד. כל השאר טחינת אויר ושחרור קיטור.
בטח....
הרי כולנו נהנים מתעריפי ביטוח חובה נמוכים לדו"ג...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אלפי כלי רכב הם לאו דווקא רכבי שטח...
אין לך גם נתון להשוואה מול שנים קודמות.
על איזה סעיפים בוצעו ההורדות?
האם היה גידול או קיטון בכמות וממה הוא נובע( אכיפה מוגברת?)
הרי אם היו כאלו כמויות רכבי שטח מורדים מהכביד כבר היינו שומעים על משהו חריג ממזמן.
בקיצור, אל תאכלו את כל הבולשיט הזה בקלות
-
אני רק שאלה - מה עם חברינו חובבי המהירות?
מה לגבי שיפורים אצלם - הם לא על הכוונת?
-
הם כבר בשלב הבא אחרי להיות על הכוונת.
שם כבר לוחצים על ההדק.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
אני רק שאלה - מה עם חברינו חובבי המהירות?
מה לגבי שיפורים אצלם - הם לא על הכוונת?
ולחשוב שיש כאלה שהם גם פה וגם שם .....
-
מה הבעיה בכתבה? סה"כ היא נראית חיובית, לא מתלהמת או כוחנית ומציגה את הצד הג'יפאי טוב (לדעתי).
-
בעקבות שאלתך מצאתי את הכתבה הזו מאמצע 2014.
אולי יש מקום להציג חזית אחידה של כל חובבי הרכב באשר הם....
http://mobile.mako.co.il/cars-cars-n...f3f0641006.htm
-
עוד הרהורים.
פניה לערכאות צריכה להיות מגובה במחקר שיראה שהשיפורים לא מהווים סכנה. אני מכיר חוקרת שעבדה הרבה בנושאי תחבורה ותאונות דרכים ואפשר לעניין אותה בזה. הסוגיה הכי לשובה היא להגדיר נכון את שאלת המחקר. דעות בבקשה.
אסף.
-
המחקר לדעתי צריך להיות למי אנחנו יותר דומים, לאמריקאים, לבריטים או אולי לאוסטרלים ?
כל נסיון "מחקר בטיחותי" כל שהוא מועד מראש לכישלון.
זה לא עניין של בטיחות אלא יותר כמו של חופש הפרט.