ברנרד, גם לפני המסמך הכול היה אסור. בוא נהיה ריאליים. מותר מה שהבוחן מאשר. אסור כל השאר.
Printable View
ברנרד, גם לפני המסמך הכול היה אסור. בוא נהיה ריאליים. מותר מה שהבוחן מאשר. אסור כל השאר.
אז מה איכפת לך אם יצא מסמך חדש?
וזה לא נכון מה שאתה אומר... לגמרי לא.
הבוחן יכול, אם הוא רוצה, לעשות צרות אבל היכולת שלך להאבק גדולה יותר... המון יותר.
הם צריכים להוכיח שמה שעשית "נכנס להגדרה של אסור" (ראה לדוגמא הויכוחים, מה נחשב שינויי מבנה) - עכשיו נסגרה הדלת הזו.
הם לא צריכים להוכיח שעשית משהו אסור - אתה צריך להוכיח שמה שעשית תואם למה שרשום ברשיון... ואתה יכול לעשות את זה רק בדרך שהם קבעו.. להראות מספרי מקטים ולהביא אישורי התקנה וכו'..
הבדל עצום!
ושמעתי גם משהו על עוד איזה קישקוש...
שהיבואנים/יצרנים/מתקינים, יוכלו לאשר הגבהות קיימות...
כן, ברור.
אני כבר רואה איך אספיר (או גאטוס או כל אחד אחר) חותמים על אישור ההגבהה שלי או לוקחים אחריות על הגבהה של איזה רנגלר שמורכבת מבולמי פוקס, קפיצים של לוולס וחלקי מתלה של רוביקון אקספרס...
גם אני לא יודע איך יאשרו את הקיטים הקיימים שמותקנים. אבל אני לא חושב שאספיר, גתוס ושו"ת הם דווקא אלו שיצטרכו לחתום. אם מתקין מורשה יכול להיות כל מוסך שיקבל אישור מתקין אז הוא יכול לחתום.
גיל, הפרשנות שלי קרובה למה שכתבת, וזה מתוך היכרות עם התקינה הגרמנית, עם המעבדות שאמורות לאשר, ועם כמה מהיבואנים. לכן אני רואה בו דברים חיוביים.
שורה תחתונה המחיר הנוסף לערכת קפיצים בולמים לא יהיה גדול משמעותית מהתשלום למעכר, ובנוסף היבואנים יוכלו להתחרות ביניהם על הסוכריה שייתנו ללקוחות בדמות הגדלת מידת הצמיגים תוך עקיפת יבואן הרכב ואוטו דיאטה.
יש עוד כמה נקודות חשובות אבל אני בכל זאת מעדיף להמתין ולראות שהמסמך מתפרסם לציבור.
אסף.
- - - Updated - - -
אגב.. אחד מהיבואנים שדיברתי איתו על אישורים מתכוון לכלול במחיר האישור בדיקה על הליפט ואם הכל תקין לרשום את ההגבהה.
הוא ואחרים מבינים שהתחרות היא לא רק על לקוחות חדשים אלא יותר מזה בתקופה הראשונה על כלים מוגבהים.
אסף.
נראה לי שדיברנו עם אותו יבואן ;)
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
שאלת תם - אם לוקחים את המתודה הגרמנית במקרה הזה - למה שלא יקחו כבר את שאישרו הגרמנים - קיטים שונים לדגמים השונים כפי שכבר מאושר בגרמניה
זה בדיוק מה שעושים.
בדיקת האב טיפוס בארץ היא ע"מ לראות שההתקנה נעשית בהתאם להוראות היצרן, ובאה בעצם לתת אישור למתקין . לא למוצר
איך יזהו את הקיט/ רכיבים?
יוביעו מקט על כל חלק?
אני עדיין לא מצליח להבין את הפרקטיקה
נחיה ונראה..
אסף.
עכשיו הכל ברור - המהלך צמח בכדי שהיבואנים דרך המוסכים המורשים ישתלטו על שוק ההגבהות/שיפורים. היחידים שיאושרו הן ע"י היבואן והן ע"י משרד התחבורה יהיו המוסכים המרכזיים של היבואנים. חכם פשוט ומכעיס.
אין קשר בין הנוהל לבין יבואני הרכב ולכן למוסכים המורשים - אז אפשר לכעוס, אבל לא על זה. כי יבואן הרכב לא היה צריך שום נוהל חדש כדי לאשר מה שבא לו, ומעשית יש יבואנים שהרכיבו גם קודם קפיצים ובולמים משופרים.
אסף.
ליד מחשב, אז "אחד-אחד" ובקיצור...
אז כל מתקין יצטרך לספק "אב טיפוס", להראות שהוא "מתקין טוב"?
או שיהיה "מתקין טוב" שהוא גם כזה "מתקין על", שיחלק אישורי התקנה למתקיני משנה, כטוב ליבו?
או שכולם יצטרכו לבוא מאילת ורמת הגולן לתל עדשים או למשמר השבעה או למסגר?
חשבתי שאסור שאלות קיטבג/מסגירות מידע לאוייב...
וואללה.. איזה רעיון נהדר, אסף.
ועל זה נאמר - בוקר טוב אליהו.
אז בעצם, זה אותו הדבר כמו קודם רק... שעכשיו רשום מה מותר... מה אסור, לא צריך לרשום.
אה, כן.
עכשיו גם רשום למי בדיוק מותר לעשות מה... אז נסגר הפרק הזה ש"יבואן לא היה צריך שום נוהל..." וגם הסתיים הפרק של "מעשית יש יבואנים שהרכיבו גם קודם..."וכו'.
למה. משום שקודם לא היה "חוק" מה מותר ומה אסור ועכשיו... יש.
אבל חוץ מזה, הכל נשאר אותו הדבר, נכון?
וואללה... סתם התרגשנו.
דרור! איפה החוטיני?
בוא נרוץ לפני שיבינו מה היה פה ואז נצטרך לראות את בועז רץ - זו תהיה ההקרבה שלנו, לטובת הכלל.
אתה בכלל זוכר על מה היה החוטיני?
אתה מוזמן לחפש... אם אני זוכר נכון גם בסעיף הזה עשיתי עיוות.
כל הניתוח שלך של מה שקורה , רחוק כנראה שנות אור ממה שלפי הנתונים הראשוניים מגיע ממשרד התחבורה.
כרגע אף אחד עוד לא העלה לאתר את המידע כי אף אחד לא רוצה לאכול את הכובע וגם בגלל שחלק מהנתונים עדין קצת נראים לנו לא מציאותיים....
מאחר ואתה יודע הכי פחות תתאמץ ושב בשקט והמתן להתבהרות.
הניתוחים האלו שלך אין בהם כרגע יותר מאשר במדור האסטרולוגי במקומון של קרית מלאכי.
לא ידעתי שבקריית מלאכי יש מדור כזה... אבל שיהיה.
והחוטיני - נדמה לי שהיה על זה שדרור (ואני, הנגרר אחריו) מעורר סתם מהומות ולא יהיה שום דבר מחמיר..,
ואני מגיב, מדבר וכותב על מה שאני יודע ומה שאני יודע פה, מגיע מ.. פה.
אז אם אתה יודע יותר, לא כדאי שתשתף? או שאתה עדיין מחכה שהאבק ישקע?
נדמה לי זה לא מספיק בבית משפט...
כתבתי מדוע אני ממתין.
מציע גם לך לקחת נשימה. הפעם היא קצרה...
אגב, לדעתי הבלתי משפטית בעליל, כל מסמך חייב שהגדרותיו יהיו מבוארות.
יש שם כל מיני מינוחים שאני לא משוכנע שהם מבוארים כהלכה.
נסה אולי להסביר לי לפי הנוהל מהו קיט ואיזה רכיבים יש בו.
ואחר כך כיצד מזהים בין מקור לחליפי או לחליפי מקיט...
אמנם אתה פרשן מדופלם אבל יש הרבה שטחים אפורים שאולי עוד יקבלו מענה בנוהל מתוקן ואולי לא ניתן באמת להסדיר הכול בנוהל
נדמה לי לא מספיק בבימ"ש?
תלוי איך אתה מציג/מוכר את ה"נדמה לי":rolleyes:..
כן. ברור למה אתה ממתין... לגודו אתה ממתין.
כרגיל... הנוהג/שיטה הזה/זו שלך, להגחיך את מי שמתווכח איתך - לכתוב משהו, לחכות שיענה ואז לערוך כך, שהתשובה שלו תהיה... תלושה..
מחוכם אבל... נתגבר.
לא. לא כל מסמך צריך הבהרות והגדרות. יש מקרים שלא צריך הגדרות.
במקרה של "קיט", לא נראה לי שתהיה הגדרה, משום שכל הגדרה לא תהיה מקיפה מספיק ורק תגביר ויכוחים, במקום לפרש. או שההגדרה תהיה כולננית כמו "מספר חלקי רכב, המרכיבים, ביחד, מערכת המותקנת בשלמות" - יש דברים שעדיף, לכל הצדדים, לא לפרש.
וכל נסיון לטעון, בבימ"ש (שהרי הכל מוכוון ל... האשים מישהו, אם לא הבנת) שמהחוק/כתוב לא ברור מהו קיט, יענה ב"נסיון החיים, מלמד שקיט הוא.." וכו'.
אבל זו לא הבעייה.
הבעייה שפה כן מגדירים מה מותר - לא צריך להגדיר מהו קיט - משתמשים בהגדרות היצרן, מהו קיט ומה הוא כולל, שהרשות אישרה להתקין. אסור להחסיר ואסור להוסיף...
פשוט.
וכמה שיותר פשוט מנוסח - כך יותר מסובך לאזרח... להתחמק/להתגונן..
אני חושב שהחוטיני היה בעניין מסמך יום הדין שלפיו עץ ריח, מאפרה מוגדלת ואפילו מיגון גחון ייאסרו במפורש. אני חושב שכבר הבנו שאין כזה מסמך ומעולם לא היה. עבור רואי השחורות וזורעי הפחד גם הוראת הנוהל הזו היא סיבה לומר ״אמרנו לכם״, אבל היי... מה שעושה לכם טוב... (או רע)
אסף.
אסף... אל תתחיל להיות קטנוני...
נדמה לי שהעץ והמאפרה וכו', של דרור, היו אלמנטים עיצוביים, להדגשת הנקודה...
משהו כמו, ויסלחו לי אם אנו מצטט לא במדוייק.. קשה לי עם התיאורים האלה..
משהו כמו "השערה המסריחה ליד החור של התחת..", שדרור כתב בשירשור אחר...
אז..
החוטיני היה לגבי תקנות "רעות" שייצאו, לעומת כאלה שאמרו שלא ייצא כלום והכל סתם רוח נגד מכוני הטסטים, שניתקו כל מיני מצלמות והרגיזו פקידים בלי טלוויזיה..
ואני רואה וגם מסביר, כמה זה גרוע... כמה נחכה, כמה צריך האבק לשקוע, עד שאתה או אחרים "שיודעים יותר אבל לא מספרים... עדיין", יסבירו מה טוב בזה, מלבד הרעיון של "מותר הגבהה", שמזכיר מאוד את "מותר מירוצים"?
- - - Updated - - -
אסף... אל תתחיל להיות קטנוני...
נדמה לי שהעץ והמאפרה וכו', של דרור, היו אלמנטים עיצוביים, להדגשת הנקודה...
משהו כמו, ויסלחו לי אם אנו מצטט לא במדוייק.. קשה לי עם התיאורים האלה..
משהו כמו "השערה המסריחה ליד החור של התחת..", שדרור כתב בשירשור אחר...
אז..
החוטיני היה לגבי תקנות "רעות" שייצאו, לעומת כאלה שאמרו שלא ייצא כלום והכל סתם רוח נגד מכוני הטסטים, שניתקו כל מיני מצלמות והרגיזו פקידים בלי טלוויזיה..
ואני רואה וגם מסביר, כמה זה גרוע... כמה נחכה, כמה צריך האבק לשקוע, עד שאתה או אחרים "שיודעים יותר אבל לא מספרים... עדיין", יסבירו מה טוב בזה, מלבד הרעיון של "מותר הגבהה", שמזכיר מאוד את "מותר מירוצים"?
תגיד ברני, אתה חושב שלא צריכה להיות רגולציה?
שיגידו הכל מותר סעו לשלום המפתחות בפנים?
נכון שהרגולציה מלווה בבירוקרטיה מעצבנת, אבל זה פתיר. הכל פתיר.
והפעם זה גם פתיר חוקית.
ולשאלתך, סוף החודש.. זה הזמן שיקח לאבק לשקוע.
עד אז תנמיך?
תתאמץ וחפש על מה היה החוטני.
לא צריך לנחש - הכול כתוב.
או בקיצור:"סרג'יו... רפורטה חרטטה לה שינגימל'ה...."
אין כוח לחפש... לא כזה חשוב. תגיד אתה ואני אאמין לך.
וכן.
צריכה להיות רגולציה, במיוחד בארץ וגם אמרתי את זה.
השאלה אם הרגולציה היא לצורך הסדרת ואיפשור הגבהות או לצורך אכיפת איסור ההגבהות.
או בקיצור - רגולציה שאומרת מה אסור (שזה טוב לנו - משום שהיתר מותר) לעומת רגולציה שקובעת מה מותר ולמעשה מצמצמת את האפשרויות...
עכשיו, שכל אחד יבדוק מה מבין שתי האפשרויות "קיבלנו".
אבל הויכוח הוא לא אם צריך רגולציה או לא.
הויכוח הוא האם המצב שלנו אחרי הרגולציה החדשה טוב יותר או גרוע יותר.
יש כאלה שקוראים בחוק כלשהו את המושג "מותר" ומיד אומרים "אהה!! מרשים לי לעשות משהו!!", כשלמעשה, מה שזה אומר ש.. אוסרים הרבה יותר מאשר מרשים.
ולכל אלה שאומרים שזו בסך הכל מילה כתובה ו... יש מאעכרים וכו'..
זה בערך כמו חוקי הנשק פה, בארה"ב (ונתעלם לרגע מהשאלה אם רגולציה בזה היא נכונה או לא) - לעבריינים הם לא ממש משנים, החוקים. הם ישיגו את שלהם בכל מקרה. אבל לאזרחים הפשוטים יהיה הרבה יותר קשה להשיג נשק.
ואם אזרח השיג נשק באופן שלא תואם את הרגולציה... יהיה הרבה יותר קל "להגיע" (קל יותר לפקח) אליו והרבה יותר קל להוכיח שהוא עבריין ובגלל שהדברים ברורים יותר, הענישה תהיה חמורה יותר...
בערך מה שקורה פה עם הרגולציה החדשה.
אז, נכון לעשותרגולציה או לא נכון - המצב שלנו, הפחות עשירים, גרוע יותר מאשר לפני 1/2 שנה... הרבה יותר גרוע.
כן.
ננמיך.
נו אז מה הבעיה? אם אתה אומר שלעבריינים החוקים לא משנים ואם אתה אומר שאזרח פשוט יהיה בסופו של דבר עבריין אז פתרת את הבעיה! כולם יהיו עבריינים ולא תהיה בעיה עם הרגולציה.
עכשיו ברצינות, אנחנו לא יודעים מה יקרה. מוקדם מידי לאף אחד להתחיל לפזז בחוטיני בחוצות מדרחוב רמלה.
אישית אני שוקל לשנמך את הרכב אבל לא רק בגלל הנושא הזה.
מה שאמרת, מיכה, מצחיק/עצוב בדיוק כמו שחבר אמר לי, בערך, שיש בעייה עם חוקים... הם יוצרים עבריינים. 😊😧.. קשה לבחור בפרצופון המתאים..
אף אחד מאיתנו לא רוצה להיות עבריין ולחיות בפחד מניידת משרד התחבורה בצד הדרך(אפילו שכבר שילמנו למאכער ויש חותמת ברשיון).
מי שלא איכפת לו להיות עבריין, לא ממש משנה לו מה החוק - רובינו לא כאלה.
ולכן, כשיש הזדמנות, אנחנו רוצים להשפיע על נוסח החוק.. שלא יוציא אותנו אל מחוץ לחוק, בגלל שהגבהנו את הרכב, עם קפיץ שמתאים לאופי שלנו ובולם טוב וזרועות של החברה הטובה ביותר... הכל מתוך רצון לתאים את הרכב לתחביב ולשמור על בטיחות וכו'...
עכשיו זה לא יהיהאפשר. נקודה.
Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
זה ששמת נקודה לא הופך את מה שכתבת לנכון.
אסף.
ואני בכלל לא מוצא תשובה לשאלה הבסיסית ביותר :
איך קובעים שהרכב גבוה ? מה או מי זה "התנך" לקביעה הבסיסית הזו ?
על איזה בסיס יכול מכון טסטים/שוטר/ניידת תנועה/משרד הרישוי/... לקבוע שהרכב גבוה ?
ואם שלח אותי להוכיח, איך אני יכול להוכיח ? מי מוסמך לאשר ומול מה הוא בודק ?
בסוף נצטרך לממן רכב ספציפי מקורי (מכל שנה ודגם), רק לצורך השוואה...
הזוי בעיני
מהנדס המחלקה הטכנית של יבואן הרכב יכול לאשר לך שקפיצי הרכב מקוריים / שהרכב בגובהו המקורי.
זה לא ראלי ולא פרקטי לשרות ההמון והמטרה. גג לבדיקה כמו שעשו לפני כמה חודשים למועדון המליון בבית דגן...
נניח שהגעתי לבדיקה עם גיפ מקורי וקיבלתי אישור.
לאחר מכן אני יכול לעשות מה שאני רוצה?
מעבר לכך, קפיצים חליפיים למקור בעלי נתונים מקבילים דורשים מעכשיו אישור מיוחד?
כנל למשל משולשים חליפיים במידות זהות למקור.
ברור שלא וברור שהיבואן לא יכול לאשר שהם מקוריים וגם ברור שהם לא אסורים לשימוש.
לא ניתן בשום אופן לסגור את הסוגיה הזו עם נוהל אבל ניתן להזיז את האחריות מהמגזר הציבורי לפרטי וזה מה שנעשה כאן למיטב הבנתי