מדיליי של 5 דק' במשלוח ...
ועד פילטור אקטיבי של כל מה שיוצא מהפלט ... אפשרות לבחור פילטר יותר צפוף כשרמת דם באלכוהול ממש נמוכה.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Printable View
מדיליי של 5 דק' במשלוח ...
ועד פילטור אקטיבי של כל מה שיוצא מהפלט ... אפשרות לבחור פילטר יותר צפוף כשרמת דם באלכוהול ממש נמוכה.
לא,אתה לא הניאנדרטל היחיד.
לצערי, בכל רכב הדגמה שלא מגיע עם מערכות בטיחות אקטיביות אורגינל מהיצרן, מדביקים בצד שמאל את העיגול של מובילאיי שמצפצף ומפריע. הדבר הנוראי הזה גורם לנהג רגוע ונינוח להפוך לפקעת עצבים עם ורידים בולטים תוך כמה דקות של נסיעה.
ולא, אל תגידו לי לנהוג כמו בנאדם. כי אני כבר נוהג מזמן כמו בנאדם.
וגם אל תגידו לי שאפשר לכוון את המערכת כדי שתיתן מרווח נשימה גדול יותר, כי אני לא רוצה מרווחי נשימה ממי שהחלום שלו זה למנוע מכולנו לנהוג. בכלל. לצמיתות.
אז עד שזה יקרה, וכולי תקווה שזה יתעכב כמה שיותר (ולו גם מסיבות איזוטריות כמו שאלות הלכתיות, אתיות וכו') במכוניות שאינן שלי - ואלה המכוניות בהן אני נוהג רוב הזמן, הדבר הראשון שאני עושה לאחר ההתנעה זה לכבות את המובילאיי המעצבן.
ואם זה היה הרכב שלי, דבר ראשון הייתי מוציא קאטר מארגז הכלים ומחסל את המטרד לאלתר, מיד ובדיעבד.
לטובת איכות חיים ושקט מבורך באוטו.
ותזכרו כולכם - למרות כל התקלסויות וההתפעלויות של כל מיני חנפנים שמקווים שיזרקו להם איזה פירור מהחמישה-עשר מיליארד (תשכחו מזה) - חשיבותה הבטיחותית של הצפצפה הטורדנית של מובילאיי לא מתקרב אפילו לחשיבותן של מערכות בטיחות מצילות חיים אמיתיות כמו בקרת יציבות (ESP) או מערכת נגד נעילת בלמים (ABS). לא על זה אינטל שילמה סכום כה מופרך, אלא על המעורבות של מובילאיי בתוכניות הגרנדיוזיות לגזול מאיתנו את אחת ההנאות החוקיות האחרונות שעוד נותרו לכמה אנשים שפויים על פני הכדור הזה - לנהוג.
זה מזכיר קצת את ההוא שהודח מקורס טיס ומיד התנדב לנ"מ, בהסבר המשכנע "אם אני לא אהיה טייס, אף אחד לא יהיה".... אז כך זה גם כאן. אנחנו עם של נהגים איומים ונוראים?... הורגים זה את זה בכבישים ללא הפסקה?... שום דבר לא עוזר, לא איומים ולא הפחדות ולא אכיפה ולא קנסות?.... אז יאללה, הפתרון שלנו הוא שאף אחד לא ינהג. בכלל. בכל מקום. ולא בגלל שלמישהו כל כך אכפת מבטיחות - אלא כי הדבר הראשון שעומד שם מול העיניים הוא אקזיט מפואר.
אז מובילאיי בכותרות לא בגלל שזו המצאה כל כך מגניבה, אלא בגלל האקזיט המדהים והסכום הבלתי נתפס. זה רק הכסף שמשגע את כולם, בעיקר את הפוליטיקאים, שריח המיליארדים בנחיריהם מחרפן אותם יותר מריח של דם באפם של כרישים.
ראיתם מה זה? אפילו רוה"מ מצא את הזמן, בין כל הפרשיות והמשפטים שלו, להיפגש עם גיבורי האקזיט החדשים ולהתחנף אליהם - שהרי כמעט מחצית מהאקזיט עומד לזרום לקופת המדינה ולהיות מפוזר לכל רוח בין ישיבות, כוללים, מקלטים גרעיניים בהרי ירושלים, מטוסי איירפורס-1, מיטות מעופפות, טונות של גלידה פיסטוק וחבילות של בגדים מלוכלכים בדרכם לכביסה מבושמת בפאריז... (ברור, מין הסתם, שכל אלה כמובן רק שמועות. שמועות מרושעות ובלתי מבוססות בעליל. ברור...)
אז תתכוננו להתקנת מובילאיי בכל רכב חדש, וקצת אחר כך לדעתי, גם ביד שניה ושלישית... זה יהיהחובה, ברור שחובה! בדיוק כמו עם הווסטים הצהובים. שהרי מה שווה כל האקזיט והטררם אם זה לא יהיה חובה ומישהו יגזור מזה עוד קופון?....:confused: האכיפה תתבצע בטסטים שם יידרשו אישורי התקנה ממתקינים מורשים של מובילאיי ואחר כך יתחילו גם בדיקות פתע לתקינות המערכת בכבישים ע"י ניידות הבטיחות המפורסמות, כי העניין ההוא עם הקאטר ידוע וברור גם לרשויות. מה חשבתם?.....
עד ש....?
עד שתגיע המכונית האוטונומית שאני מוכרח להודות שיש בה דבר אחד מופלא - כשהמכוניות ינהגו את עצמן ללא התערבותנו, לא יהיה יותר את מי להאשים בכל תחלואי העולם וגם לא ממי לגבות קנסות...
אז בינתים, עוד מס, עוד קנס.
עוד קופון לפקידון.
הון-שלטון-הון-שלטון-הון-שלטון.
שבת שלום.
אני נוהג עם מובילאיי כבר איזה 3-4 שנים.
אחלה מערכת שעושה יופי של עבודה.
מי שהמערכת מטרידה אותו כנראה לא מאותת על מעברי נתיב ולא שומר מרחק =בהמה על הכביש.
יצא לי לנסוע עם חברים לעבודה ולהשתגע מהציפצופים של המערכת והאשמה היתה רק בגלל הנהגים.
נהגתי על רכב עם מערכת מקורית כזאת בספרד .. זה חירפן אותי .. ואני נוהג טוב מאד. רגוע ובלי להתפרע .. כל קו שעבר אי שם איפה שהוא גרם לזה לצפצף .. (לפני שתגידו מערכת זבל .. זה היה b.m.w )
שנית, לגבי דרור ..
יש לי מצלמת 'ביטוי' על החלון הקדמי .. שאחת התכונות שלה מיני רבות זה לסמן לי כשאני סוטה מנתיב הנסיעה .. (ניתן להשתקה .. וגם כיביתי את המסך כדי להיות יסודי) .. בכל מקרה .. צלצלתי לסוכנת הביטוח לשאול אותה אם אני יכול לקבל הנחה כי יש לי מערכת באוטו שמתריעה על סטייה מנתיב ..
אז היא שאלה אם יש לי אישור התקנה .. אמרתי שלא. כי אני התקנתי ..
אז לא .. זה לא תופס.
הוכחה ניצחת ומוחלטת שלא המערכת חשובה ולא הסטיה מהנתיב .. אם כי הכסף שמישהו קיבל ....
אין לי בעיה ללכת לכל מי שצריך שיבדוק שזה עובד ויחתום
בדיוק כמו בדיקה אם יש קודנית או כל שקר אחר.
כשיש קודנית לא מחייבים להתקין אחרת ....
ניר צודק לגבי שדות התעופה,
לגבי טייסי אל על, למרות הסטיגמה האולי מוצדקת על הסחטנות, אני מעדיף שינחיתו ידנית מאשר אותו טייס יפני או סינגפורי.. לא זוכר בדיוק שריסק מטוס בנחיתה בסן פרנסיסקו כי מערכת ההנחיה לא עבדה באותו יום והוא נאלץ להנחית ידנית...
מי טו סנטס
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
צפצופים טורדניים יוצרים מתח מיותר בנהיגה. לדעתי.
מובילאיי זה מעצבן. לדעתי.
ונהג עצבני הוא נהג מסוכן. לדעתי.
אבל מה אני מבין, לעומת הפרופסור ממובילאיי ששונא לנהוג ולכן רוצה לאסור גם עלי ועליך לנהוג. ולרוע מזלנו עשה מכה באקזיט הכי מופרע אי פעם?....
לדעתי בהמה הוא מי שמנסה לכפות את דעתו על אחרים. ובהמי-בהמה הוא מי שינסה לכפות עלינו את המובילאיי או כל מיטרד צפצפני אחר. שלא לדבר על הכפייה שעוד תגיע - כשיכפו עלינו את המכונית האוטונומית. אבל זה עוד חזון לששון.
ושלא תטעה - אין לי דבר בעד או נגד מובילאיי.
מי שרוצה, שיתקין ושיבושם לו.
מי שמאמין שזה ישמור עליו מתאונות - אשריו. מי שמאמין לא מפחד. זה כבר טוב.
אבל אני נגד שיכריחו אותי לקדוח בדשבורד ולהתקין את זה.
אני נגד שיכריחו אותי להתקין כל דבר. אפילו עץ ריח, אם הוא בכפייה, אני לא מוכן לקבל.
אני נגד שיכריחו אותי. אל תכריחו. מי שמכריח הוא-הוא הבהמה.
זה לא כי אני אנטי-טכנולוגיה, אלא כי אני חרד לחופש שלי.
וואוו!
האמת, הצהרה מרשימה ומעוררת יראת כבוד... יידע אישי... אין כמוהו.
אני עוד זוכר שיצחק שמעוני("התחלתי ולכן אסיים!" ומי שצעיר מידי לזכור/להכיר... שישאל) היה תמיד מסייג את כל מציעי התשובות, על סמך "יידע אישי"... אני תמיד מעדיף שבעל היידע האישי, יבהיר מאחפה הגיע אותו יידע אישי...
אבל...
טוב שסיימת.. משום שאין לי מושג מה הידע האישי שלך, בנושא הספציפי הזה ומאחפה הוא שאוב, אותו יידע אישי.
על פני "יידע אישי" עלום שאין לי מושג איך... הושג, אני מעדיף את חברי, שהוא טייס כבר מגיל עשרים, אם אני לא טועה(כולל הבאת אי אילו עולים מאתיופיה, במבצעים שונים... ואלה הדברים שניתן להזכיר) וחברים שהם קברניטים באלעל(גם כן, מאותו קורס זניח) וכל מיני מפקדי טייסות ובסיסים(בפנסיה עכשיו... תקציבית) שבאמתחתם כמה אלפי שעות בבואינגים למיניהם...
אתה יודע... כל מיני מקורות עלומים, שחלקם גרים כרגע ביפן...
אני נוטה לסמוך על מילתם ועל נסיונם על פני נסיונך האישי(באלפי הנחתות, ברחבי העולם, אני מניח...)
ותודה שאתה מאשר לי/לנו להמשיך.
אני מכיר בפורום לפחות 3 טייסי אלעל . מעניין שאף אחד מהם לא הגיב .
למיטב ידיעתי אגב, גם כשאומרים נחיתה אוטומטית זה לא ממש אוטומטי אלא מוביל את המטוס למסלול בזווית והגובה הנכון ומשחרר פיקוד כמייל מהמסלול ששם יוצא האוויר מהטייס האוטומטי והבשר ודם ממשיך לנגיעה וההסעה.
אבל זה מידע אישי אז תמשיכו
דרור, מתי אפשר לבוא לקחת את הרדיו והחגורות והמושב של הנוסע שהתקינו לך בכפיה באוטו?
נכון שכרגע המובילאיי היא בחלק מהמכוניות התקנה מקומית אבל בחלק אחר היא כבר OEM.
יש מכוניות שהוזכרו פה בשרשור שהמובילאיי הוא חלק אינטגרלי עטוף בממשק גרפי ותכונות ספציפיות של היצרן אבל הטכנולוגיה מתחת זה מובילאיי וחלק אחר המתחרות.
דרור ככתב רכב עליך להפריד בין תחבורה לנהיגה.
בתחבורה המטרה היא שינוע אנשים מנקודה לנקודה.
זה שאתה אוהב לנהוג לא מעניין אף אחד.
האינטרס הציבורי הכללי הוא לשנע אותם מנקודה לנקודה במינימום מחיר, מקסימום מהירות ונוחיות ומקסימום בטיחות.
רוצה להנות לך לפארק.
לצורך העניין פארק נהיגה.
אתה מפריע לשנע אנשים מהר ובטוח.
אי אפשר לרדת מהרכבת הטכנולוגית הדוהרת הזו.
אפילו שהקצב מסחרר.
תחשוב על תקופת המעבר בין המאה ה 19 ל 20.
אנשים נולדו בתקופה של סוסים ומרכבות, מכתבים וטלגרמות ואוניות ובימי חייהם זכו לראות מכוניות מהירות, מטוסים, טלפונים ופלאפונים, אדם על הירח, פנצילין ועוד...
בתקופה שלנו המהפכה עדייין לא גדולה.
אפילו את הסרטן והאיידס לא ריפאו.
צודק. התשובה הזו ממש מכובסת.
גם לתושבי מזרח ירושלים ונצרת יש תעודה כחולה ולא הייתי מרגיש טוב כשהם בקוקפיט
אבל היי, אם היתה לילד בר מצווה זה סימן שהוא ״משלנו״, לא?
האוטו ליסינג עם מוביל איי. יש מישהו מהעבודה שאני נוסע איתו ומשתגע מאיך שזה לא מפסיק לצפצף, אז חשבתי שככה יהיה גם אצלי.
אבל לא. נסיעות שלמות המערכת לא מוציאה צליל. אני מקפיד לאותת לא מתעסק עם הנייד ומקפיד על שמירת מרחק, אולי בגלל זה.
וזה בלי להעיד על שום דבר אחר מאופי הנהיגה שלי המשתנה בהתאם לצורך. ובלי לומר אם כן או לא אני נהג טוב.
שורה תחתונה פעם אחת זה הזהיר אותי בזמן בציפצוף קולני מטמבל שנכנס לי למסלול בהפתעה ובלם בלימת פתע בכביש מהיר כשהייתי בדיוק עם המבט במראה הימנית לקראת השתלבות.
אני עדיין, בכל יום, נהנה יותר לנהוג בכל אחת מהמכוניות ה״טיפשות״ שיש לי על פני האוטוליסינג. אבל בנסיעה היומיומית, וזו עובדה, אצלי המוביל איי לא מפריע לא מטריד ולא מצפצף. זה שם וזה עושה כנראה את העבודה כשבאמת צריך אותו.
היה חשוב יותר לטעמי אם היו משקיעים חלק מהמיסים מהאקזיט המרשים בדיבורית בלוטוס חובה בכל רכב יחד עם שבש שלא מאפשר העברת נתונים או אסאמאסים בזמן נהיגה. זה יעלה גרושים ובאמת, באמת יציל חיים.
אסף.
הכותרות מחר:
"עסקת המיליארדים קורסת. מנכ"ל אינטל לפרופסור שעשוע: תחזיר ת'כסף, נוכל - ברנרד לא רואה זינוק!"
ברנרד תקרא שוב מה שכתבתי.
אתה יותר מדי עף על עצמך במטרה לעצבן את חנן עם המילה שטויות.
תפריד בין נהיגה לתחבורה.
נהיגה אולי מעניין אבל הוא צריך להקבל התיחסות כמו לתחביב או לספורט.
אבל עבור רובנו הצרוך היומיומי הוא
תחבורה.
תחבורה מראה התפתחות ויעילות סופסוף אחרי שנים של קבעון
המובילאיי יהפוך לעוד גאג'ט שנהפוך לתלויים בו, בדומה לאינטרנט והסמארטפון, כזה שלא הבנו איך הסתדרנו בלעדיו עד כה, ולא תהיה דרך חזרה. טוב או רע? ימים יגידו. אישית, אני שונא את העובדה שאצטרך להיות קשוב למערכת אלקטרונית שתצעק עליי כל פעם שאני חותך את השול בסיבוב. מובילאיי יהפוך לקונצנזוס החברתי, ומי שיהיה בלעדיו יחשב לעוף מוזר (היום זה "אין לך סמארטפון?? איך אתה חיי?!", מחר זה "אין לך מובילאיי?? אתה שפוי??").
בינינו, תשתית אוטונומית לחלוטין עוד רחוקה בגלל הרגולציה שתתקע לטכנולוגיה מקל בגלגלים, אבל המכונית הסמי אוטונומית כבר נוסעת בכביש, ומובילאיי זה כמעט חובה בכל רכב חדש שנמכר, ואנחנו נאלץ להתרגל לרעיון שעוד פן טכנולוגי משתלט לנו על החיים.
העניין זה לא ההנאות שלי אלא החופש.
החופש שלך ושלי.
עד לא מזמן דיברתי כמוך. אבל עבר לי לשמחתי. תפיסת העולם שלי קצת השתנתה.
אני בעד לתת חופש מקסימלי לבני אדם. לא אנרכיה חס וחלילה, אבל גם לא להכריח ולכתוב חוק מיוחד לכל דבר. אתה תעשה מה שבא לך כל עוד אינך פוגע במישהו אחר, אתה גם תישא באחריות אם חלילה פגעת. זה הכל. אני יודע שזה כנגד הדעה הרווחת של מתלהבי הטכנולוגיה שגורסת לתכנת את בני האדם להתנהגות מועילה ותו לא. כמו רובוטים.
הכל כאן זה כסף. את מפתחי הטכנולוגיות האלה לא מעניין לשנע אנשים בביטחה אלא האקזיט. והאקזיט שאחריו.
אלה פאקינג סכומים דמיוניים ומלהיבים, בהחלט מטרה ראויה שמדליקה את המוטיבציה של כל מיני גאוני טכנולוגיה. אלה המטרות שאליהן התעשיה הזו נושאת את עיניה בתכל'ס ומישהו כאן אמר את זה בלי בושה ואפילו לא בין השורות, שקצר פירות נאים משני אקזיטים מוצלחים של החברות בהן עבד ועל כן זה גם מסביר את האופטימיות שלו ביחס לפיתוחים הטכנולוגיים החדשים.
וכמובן איך אפשר לשכוח את הפוליטיקאים שאחראים על ה"להכריח" - אותם מעניינים המיליארדים שיגזרו מתוך האקזיטים.
לא שיש הרבה מה לעשות כנגד זה, אבל לפחות להכיר בעובדות לא יזיק - החברה האנושית העתידית תהיה טוטליטרית עד העצם, בגלל ובאמצעות הטכנולוגיה.
אנחנו מקטרים היום שעושים לנו את המוות בהגבהת ג'יפ?... זה מגוחך. כי בעוד 10 שנים יעמידו לדין ויכניסו לקלבוש את אלה שכיבו את המובילאיי. זה שלטון טוטליטרי, בנאדם.
כבר היום אנחנו משתילים לכלבים שבב. שבב פשוט שעוזר להשיב אותם לבעליהם במקרה שהלכו לאיבוד. מישהו הזכיר שישתילו גם לנו שבב כדי להעביר לנו נתונים במהירות וביעילות?.... אז בואו ונהיה מדויקים - זה לא כדי להעביר לך נתונים ולייעל את חייך, אלא כדי לייעל את השליטה בך ולנטר כל תנועה שלך. אז נכון שכבר היום יכולים לנטר אותך באמצעות הסלולרי שלך, אבל מי שמוותר על סלולרי יכול להיות, בתיאוריה אדם חופשי שקשה לעקוב אחריו.
אבל בעתיד הקרוב את השבב ישתילו לך כבר דקה-שתיים אחרי שהגחת מהכושלאמש'ך בחדר הלידה, ואז יוכלו לדעת איפה אתה ומה אתה עושה בכל פינה על פני הכדור הזה עד יום מותך, גם ללא טלפון בכיס. זה יפתח לפני השלטון תאב הבצע והשררה המון אפשרויות חדשות ומלהיבות - על כל קללה שתסנן תקבל מיד קנס. על כל נוד שתפריח בשטח ציבורי בניגוד לאיזו תקנה לבריאות הציבור ונקיון האוויר, תהיה עלול לעמוד לדין. כל מחשבה אנטי-ממסדית תכניס אותך לאבו-כביר עד תום הליכים.
הסיפור של הטכנולוגיות האלה זה כוח, זה שליטה. וזה גם יביא עלינו את המשטר הטוטליטרי.
לא אולי, לא כאילו, אלא את הדבר האמיתי בעצמו. לא "אם" אלא רק "מתי" - האם מחר, או בעוד שנתיים, או בעוד 20 שנה או בעוד 50 שנה. זו השאלה היחידה. ואז אשכרה לא ירחק היום שבו המקביל של סקיינט או איך שלא יקראו למערכת דומה שאיזה גאון בסגנון פרופסור-מובילאיי פיתח כדי "לשנות את העולם", יחליט שבני אדם הם מטרד ושהם מפריעים לו.
אהה... חרות?!
נושא מעניין לכבוד ערב פסח.
טוב, הוא לא קשור בהכרח למובילאיי.
תרשה לי לעדכן אותך שאם אתה חי בציביליזציה אז לא תהיה ולא הייתה לך חרות.
זה הכול פיקציה של מודעות אבל אף פעם לא עשית מה שרצית אלא מה שהמנגנון כיוון אותך לבצע.
תמיד ידעו עליך יותר ממה שחשבת שיודעים.
כל ההבדל הוא כמה יפה סיבנו אותך...
החרות של כולנו תמשיך להתפוגג כי אנחנו חלק מהמנגנון העצום הזה וכפופים לאינטרסים כלכליים עצומים.
בקיצור, נזכרת מאוחר מדי לעבור למונגוליה
לרובכם (גם לך דרור) יש וואטסאפ. זה כבר סקיינט... אבל לא רק שהתרגלתם אפילו יש לזה הצדקות כי ״זה מועיל״ ונוח...
אני ממש לא חש בנוח מזה ולכן חלקכם מתקשים לשלוח לי סרטונים מצחיקים ותמונות ומתלוננים על זה. אז מה כבר ההבדל בין זה לשאר הטכנולוגיות העתידיות...?
בכל מקרה ואם לחזור לנושא הדיון, גם אני סבור שרכב אוטונומי לא נראה בשנים הקרובות כדבר שבשגרה. אבל המחסום הפסיכולוגי ייפרץ יום אחד ואז...
אסף.
קשור מאוד.
כי פיתוחים כמו מובילאיי, גם אם הגיעו מכוונה טובה, יחסלו את מעט החירות שעוד נשארה לך.
החירות לעבור נתיבים בלי לאותת ובלי שההודעה שאתה מקליט בוואטסאפ תופרע ע"י צפצופים? או החירות להידבק לרכב שלפניך בלי שהתינוק במושב האחורי יתעורר מהרעש?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
בווטסאפ אני עדיין יכול לבחור.
לבחור קבוצות, לבחור את מה ומה להשתיק. האם לענות ולמי לענות. את מי למחוק.
אין לי שום כוונה להפציץ אותך בסרטונים מטופשים, אבל כן, קשה להשיג אותך ו-SMS רגיל מרגיש מה-זה מיושן.
מצד שני אל תספר לי כמה המובילאיי שלך שקט כדי שנבין מזה שאתה נהג ממושמע ושומר חוק - כי כשאני יושב לצידך, אתה נוהג במהירויות שמוטב לא לדבר עליהן. כקונטרה אני יכול להוסיף שכשמגיע אלי רכב עם מובילאיי, גם הוא שקט להפליא.
כי אני מכבה אותו.
וכולם יכולים להבין מזה מה שירצו.
ומה היה לפני 20 שנה?
למה אז לא אותתו?
כי לא היה מובילאיי שייזנזן?
או כי לא היה חינוך ולא היתה תרבות?
אז היום זה מתחיל בצפצוף בגלל איתות.
מחר זה ייגמר בצפצוף כי הפלצת במקום שאסור - ואחרי חצי דקה גם יעצרו אותך בגלל זה.
ואם בטיחות היתה כל כך חשובה למישהו - אז לפני הכל, היו מוציאים מהמכוניות את שני הרוצחים הכי גדולים - טלפונים סלולריים ומסכי מולטימדיה.
אבל כאמור - הכל בתעשיה הזו זה רק כסף. כמו שבועז אמר - כוחות כלכליים. חברות סלולר זה כוח כלכלי. חברות כמו מובילאיי זה כוח כלכלי.
וכל ההתלהבות מסיפור המובילאיי היא רק בגלל הסכום המדהים של האקזיט, לא בגלל הצפצוף או הזימזום או הזינזון או הויכוח על התועלת שיש או אין בזה.
לפני 20 שנה למדתי לכתוב, אז קצת קשה לי להעיד, אבל אתה לא צריך אותי כדי לעמוד על ההבדלים בין המציאות אז לזו של היום.
אי אפשר להוציא "את שני הרוצחים הכי גדולים" מהמכונית (או מהחיים שלנו, זה כבר חלק אינטגרלי מהם), ולכן מנסים למצוא פתרונות שיסייעו לנו, בתוך המציאות הקיימת, עם הסלולרי והצפיפות ומבנה הכבישים וביצועי המכוניות - לנהוג בטוח יותר.
גם אני נוהג בשני רכבים עם המערכת מותקנת בהם, בהתחלה היא צפצפה ועצבנה, היום אני נהג ממושמע יותר, והיא שקטה. לא מבין מה היא מפריעה.
ממש לא התכוונתי לזלזל. המשמעות של סלולרי ברכב ברורה לי, המרכאות באו להראות שמדובר בציטוט (שלך).
סלח לי, זה ברוח טובה, אבל מאוד מנותק לומר "עניין מאוד פשוט אגב, מכשיר שיבוש פשוט...". כל ילד בן 14 ילמד לפרוץ את זה בדרך אל המשחק התורן בדרך לביה"ס, וככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך היכולות לחסום אותה מפני הציבור קטנות.
ברור שאני מבצע ים של עבירות אחרות. מכל הסוגים והמינים. לא אמרתי שלא. אמרתי שמאז המערכת אני מקפיד יותר על איתות (גם כש"אין אף אחד, ואת מי זה מעניין") ושמירת מרחק, ושמח לדעת שהיא שם למקרה בו תשומת ליבי תוסח - ואולי אזדקק לה.
לא, מעולם לא כיביתי אותה.