תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
הי.
מנסיוני איטיות או מהירות זה פקטור שהרבה תלוי בנהג.
איטיות ועודף זהירות במעברים לפעמים נגרם מחוסר הכרת הרכב וזוייות המרכב. מה שגורם לאובר עבודות מעצ והכוונה.
(ברור שעדיף יותר מדי על פחות מדי, אבל בשלב מסויים יודעים איפה אפשר ואיפה צריך להזהר)
המקומות היחידים שמצאתי את עצמי מתאפק יותר עם דאסטר זה שכשחוצים ערוץ ירידה גדולה ואחריה עליה. זוית הגישה (גם אחרי הגבהה) גורמת שכל תנודה מיותרת באוטו תגרום לשפשוף הפגוש הקדמי בקרקע.
הדבר השני זה באמת ירידות תלולות עם הצלבות. מצאתי את עצמי שבחור שיש לו רכב עם זויות "קצת אחרות משל דאסטר" מכוון אותי:
"פשוט תעזוב את הברקס על ראשון ותן לאוטו לרדת" זה פחות עובד בדאסטר אצלי... האוטו מתטלטל וחוטף מכות. אני יורד לאט לאט (ליטוף קבוע בברקס)
במקומות אחרים שהייתי. לא הרגשתי שהשיירה האטה בשבילי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sernapo
הי.
מנסיוני איטיות או מהירות זה פקטור שהרבה תלוי בנהג.
איטיות ועודף זהירות במעברים לפעמים נגרם מחוסר הכרת הרכב וזוייות המרכב. מה שגורם לאובר עבודות מעצ והכוונה.
...
לא במקרה המתואר.
גם זה קרה ....
צוברים חוויות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4fdaeb6b79.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
אכן.
לפי דעתי , השינויים הם קוסמטיים.
יואב מציין את הנגד ואת הבעד בצורה דיי אובייקטיבית והוגנת.
לדעתי בידוד הרעשים המשופר משמעותי ומעבר לקוסמטיקה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
לדעתי בידוד הרעשים המשופר משמעותי ומעבר לקוסמטיקה
לא יצא לי לחוות את זה ...
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
אז דאסטר טוב או רע לשטח ?
אחת הטענות המרכזיות נגד דאצ׳יה דאסטר כרכב שמתאים לטיול ׳אמיתי׳ בעומק המדבר ... חוצה לרוחב או לאורך או לעומק ... היא ש׳מה תעשה אם פתאום באמצע המסלול .. מליון ק׳מ מכל כביש. פתאום תיתקל במכשול רציני. ׳?
אז יצאנו לבדוק את זה.
בתור מקרה מבחן. לקחנו את מעלה משורה ליד מפגש ג׳יפולוג המדברי.
התאספנו שישה דאסטרים. חלקם עם נעילה רוחבית אחורית.
חלקם הגיעו בלילה למפגש וחלקם הצטרפו בבוקר.
התאספנו בתחתית המעלה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cfafa3e914.jpg
ו....
נקצר.
עלינו. בקלות יחסית. זה עניין של כמה אבנים. מסלול והופה.
כולם. גם הלא נעולים שפירפרו קצת. ונתנו למערכת המחשב לעשות את שלה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b77e9a922c.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2829726077.jpg
והנה אנחנו למעלה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...08ed3f37ed.jpg
דווקא בהמשך המסלול. נתקלנו על הדרך במקרה במכשול יותר קשה. דרש קצת להתפרע ואפילו עם האבנים .. היו נזקים.
מגן החום של האגזוז שלי התעקם קצת וקרקש לי על העצבים כל הדרך הביתה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2c9b4e1453.jpg
ולבסוף ... הסירטון שכולם רוצים לראות.
https://youtu.be/C7z4L83xHp4
אז נראה שבסופו של דבר.
הדאסטר הוכר על ידי כמה מאושיות השטח הישראלי כ ... off-road worthy
מזל טוב לנו.
;)
אז על מה נריב עכשיו?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
פרצים.
בשביל לסגור את כל הפינות נעשה מצפון לדרום וחזרה.
וכל אלו שהיה להם גראנד צרוקי פעם
מוזמנים.
אוהו... זה הולך להיות מעניין.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא;825510
דווקא בהמשך המסלול. נתקלנו על הדרך במקרה במכשול יותר קשה. דרש קצת להתפרע ואפילו עם האבנים .. היו נזקים.
מגן החום של האגזוז שלי התעקם קצת וקרקש לי על העצבים כל הדרך הביתה.
[IMG
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181225/157e8b6193bf0b6a7b889a2c9b4e1453.jpg[/IMG]
גיא,
איפה זה?
זה נראה כמו "מעלה המצוק" (המדרגה לקראת סוף המסלול הירוק שעולה להר בוקר מצפון דרומה)
איפה אתה רואה פה מדרגה?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
גיא,
איפה זה?
זה נראה כמו "מעלה המצוק" (המדרגה לקראת סוף המסלול הירוק שעולה להר בוקר מצפון דרומה)
אין לי מושג איפה זה על המפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
גיא,
איפה זה?
צודק, זיהוי מדוייק - מסומן בעמוד ענן כ'מעבר המצוק' על הדרך הירוקה
מנהלים אפשר לנקד ולשכפל ל'חידת מקום' [emoji846]
אולי במסגרת היצירתיות בשמות הנק' בעמודענן, נשנה לו ת'שם למדרגת האגזוז?
אני גם חשבתי ככה לגבי המיקום.
גיא, אני חייב לציין שלאור מה שכתבת זה עדיין, ואולי למרות הטיפוס המאוד מרשים במשורה, מחזיר אותנו קצת לפרופורציות.
המעבר הזה באמת שקוף לרכב שטח אמיתי. אנחנו גם עברנו אותו בשבת. דורון היה מקדימה ללא קשר, אחריו גיא בדיסקו 2 הסטנדרטי ואני בסמוראי. כולנו לבד ברכב.
דורון עלה והמשיך, ובכלל לא עצר לבדוק מדוע עצרנו מתחת למעלה (ללא קשר אליו). גיא עלה כשאני עוד בכלל עסוק במשהו אחר מתחתיו, ואז אני עליתי. כל אחד לבד, ללא קשר עין עם הרכב שלפניו שכבר התקדם. ללא שום אישו או בעיה.
שקוף.
זה שהדאסטרים התקשו שם (ועוד יותר מבמשורה [emoji848] ) , מחזיר אותנו לפרופורציות. זה לא שלא תעברו, ולא שזו בעיה אמיתית, ובוודאי שלא מונע מדאסטר להיות רכב טיולים מוצלח, אבל הוא כנראה כן יעקב רכב שטח אמיתי בטיול שבו יש יותר ממעבר אחד או שניים טיפה יותר טכניים.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
זה שהדאסטרים התקשו שם (ועוד יותר מבמשורה [emoji848] ) , מחזיר אותנו לפרופורציות. זה לא שלא תעברו, ולא שזו בעיה אמיתית, ובוודאי שלא מונע מדאסטר להיות רכב טיולים מוצלח, אבל הוא כנראה כן יעקב רכב שטח אמיתי בטיול שבו יש יותר ממעבר אחד או שניים טיפה יותר טכניים
ניצחת [emoji3526]
בקטעים טכניים, דאסטר מעכב רכבי שטח רציניים יותר
(לא חושב שמישהו התכוון מתישהו לומר אחרת)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
גיא, אני חייב לציין שלאור מה שכתבת זה עדיין, ואולי למרות הטיפוס המאוד מרשים במשורה, מחזיר אותנו קצת לפרופורציות.
המעבר הזה באמת שקוף לרכב שטח אמיתי. אנחנו גם עברנו אותו בשבת. דורון היה מקדימה ללא קשר, אחריו גיא בדיסקו 2 הסטנדרטי ואני בסמוראי. כולנו לבד ברכב.
דורון עלה והמשיך, ובכלל לא עצר לבדוק מדוע עצרנו מתחת למעלה (ללא קשר אליו). גיא עלה כשאני עוד בכלל עסוק במשהו אחר מתחתיו, ואז אני עליתי. כל אחד לבד, ללא קשר עין עם הרכב שלפניו שכבר התקדם. ללא שום אישו או בעיה.
שקוף.
זה שהדאסטרים התקשו שם (ועוד יותר מבמשורה [emoji848] ) , מחזיר אותנו לפרופורציות. זה לא שלא תעברו, ולא שזו בעיה אמיתית, ובוודאי שלא מונע מדאסטר להיות רכב טיולים מוצלח, אבל הוא כנראה כן יעקב רכב שטח אמיתי בטיול שבו יש יותר ממעבר אחד או שניים טיפה יותר טכניים.
אכן. יש לדאסטר גבול.
אולי זה הגבול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
שקוף.
יונתן הכל נכון, אבל למה אתה מסיק שמישהו סטה מהפרופורציות?
אני לא רואה שיש שם מישהו מהדאסטרים שחושב מהרכב שלו יותר ממה שהוא, אני בטוח שלכולם ברור היטב שהדאסטר לא עומד מול היילקס, דיסקו או סמוראי ושלאף אחד מהם אין את היומרה הזו.
למה חשוב להדגיש את זה?
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
לא תחרות. אז אין מנצחים. וגם לא מפסידים.
אני ממה שראיתי בשבת מאוד בעד הרכב הזה. הוא יותר מהפתיע אותי. ולגמרי מבין את אלו שבוחרים בו.
אבל יש השפעה קצת מוגזמת לרעש שכל טיולי ה"עבירות" האלו מייצרים מסביב וצריך פרופורציות.
והנה, גיא חזר עם נזק. כנראה לא משמעותי, ויכול גם לקרות לכל רכב שטח גיבור מטעות נהג, אבל הנקודה שגיא תיאר כקשה יותר ממשורה היתה באמת שקופה לרכבי שטח אולדסקול. ולא מדובר ברכבי עבירות קיצוניים (להוציא את ההיילקס).