תגובה: דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
ניצחת [emoji3526]
בקטעים טכניים, דאסטר מעכב רכבי שטח רציניים יותר
(לא חושב שמישהו התכוון מתישהו לומר אחרת)
וגם לא חושב שאי אפשר להגיד את זה על כל רכב אחר...
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
מצד שני בטיול שלנו, ללא שום קטע טכני, ההיילקס עיכב את הדאסטר שהצטרף אלינו.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אבל יש השפעה קצת מוגזמת לרעש שכל טיולי ה"עבירות" האלו מייצרים מסביב וצריך פרופורציות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
איזה רעש? היכן הוא מתבטא? ושוב, היכן אתה רואה סטיה מפרופורציות? (אח"כ אשאל גם מהן הפרופורציות...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
והנה, גיא חזר עם נזק. כנראה לא משמעותי, ויכול גם לקרות לכל רכב שטח גיבור מטעות נהג, אבל הנקודה שגיא תיאר כקשה יותר ממשורה היתה באמת שקופה לרכבי שטח אולדסקול. ולא מדובר ברכבי עבירות קיצוניים (להוציא את ההיילקס).
בשנתיים-שלוש שגיא מחזיק את הדאסטר, הוא מטייל הרבה יותר ממני וחזר עם המון פחות נזקים ממני, למרות שאני עם ג׳יפ "גיבור".
במעט נסיעות משותפות שהיו לנו, הוא גם לא היווה עיכוב משמעותי בקצב מבחינתי, ואני בד"כ בקצב מהיר יחסית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
ניצחת [emoji3526]
בתור בעל דאסטר אני לא יכול להכחיש את התובנה הזאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
איפה אתה רואה פה מדרגה?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
[emoji41]..
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
[emoji3526]
אוהה.. זה בדיוק העניין.
הקצב הכללי יקבע ע״י הרכב בעל המגבלות, וזה אומר שהקצב הכללי יהיה איטי יותר כי תחכה רק קצת בכל מעבר, וזה מצטבר.
כשמדובר על דאסטר מוגבה ונעול כמו של גיא, הסוגייה תהייה בעיקר עמידות לאורך זמן, ונכונות בעל הרכב לסבול חבטות מזדמנות כדי להאיץ קצת באותן נקודות כדי לא לעכב יותר מידי.
ההפרש בקצב טיול, בדגש על טיול, יהיה נסבל כשאתה כן רוצה שחבר עם דאסטר כזה יטייל איתך.
אחרי טיול בתוואי קל/שקוף לרכב שטח רגיל עם דאסטר סטנדרטי, ואחכ לראות את הרכב של גיא בשבת במשורה (גם אם לא בנתיב הראשי..), אני בפירוש רואה הבדל גדול בין הכלי המשופר מאד של גיא לבין דאסטר סטנדרטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אוהה.. זה בדיוק העניין.
הקצב הכללי יקבע ע״י הרכב בעל המגבלות, וזה אומר שהקצב הכללי יהיה איטי יותר כי תחכה רק קצת בכל מעבר, וזה מצטבר.
כשמדובר על דאסטר מוגבה ונעול כמו של גיא, הסוגייה תהייה בעיקר עמידות לאורך זמן, ונכונות בעל הרכב לסבול חבטות מזדמנות כדי להאיץ קצת באותן נקודות כדי לא לעכב יותר מידי.
ההפרש בקצב טיול, בדגש על טיול, יהיה נסבל כשאתה כן רוצה שחבר עם דאסטר כזה יטייל איתך.
אחרי טיול בתוואי קל/שקוף לרכב שטח רגיל עם דאסטר סטנדרטי, ואחכ לראות את הרכב של גיא בשבת במשורה (גם אם לא בנתיב הראשי..), אני בפירוש רואה הבדל גדול בין הכלי המשופר מאד של גיא לבין דאסטר סטנדרטי.
מצד שני אתה תעכב אותו על הכביש. והרבה.
בנוסף כל טיול עם שיירה של רכבים ואתה יכול לשכוח מקצב. כל קצב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
גם פה אין וויכוח - ברור שיש הבדל בין דאסטר רגיל (וממוגן) לבין ממוגן, מוגבה ונעול וזה אם משמים בצד את איכות הנהג.
במעלה משורה דאסטר לא מוגבה היה נחבט בוודאות, שלא לדבר על המדרגה שעברנו לאחר מכן.
על כל פנים, לא בטוח שאגזים אם אומר שרוב הדאסטרים 4X4 דיזל ממוגנים. בנוסף יש להערכתי עשרות רבות, אם לא מאות מתוכם שהוגבהו ויש כיום כמה עשרות דאסטרים נעולים אוטומטית מאחור. המספרים גדלים כל הזמן.
כך שהרכב של גיא כבר לא כ"כ יוצא דופן (אבל מיוחד בדרכו - עם חתימת פליטה שונה - שלא אתפלא אם גיא תכנן אותה כי נמאס לו מהרעש של המנוע).
רק כדי להבהיר - כל 6 הדאסטרים במשורה היו ממוגנים ומוגבהים ואם אני זוכר נכון, 5 או 4 מהם היו עם נעילה אחורית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אוהה.. זה בדיוק העניין.
מסכים עם בעיית העמידות (שתקפה להרבה רכבי שטח. הם נוסעים בשטח)
מה הכוונה "משופר מאוד"? כל גרנד ויטארה שרוצה שטח חייב להגביהה ולמגן. הנעילה בעלות זניחה ובניגוד לגימני לא מגבילה בנסיעת כביש.
לא ראיתי כאן צמיגים מפלצתיים ושלל "שיפורים מפלצתיים" אחרים.
השיפורים האלו הם הסטנדרט של רוב מי שרוצה לטייל עם הדאסטר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
מצד שני אתה תעכב אותו על הכביש. והרבה.
באמת כתבת את זה באתר שמהותו נסיעה בשטח?
בטיול כביש אני לא נוסע עם רכב שטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
בנוסף כל טיול עם שיירה של רכבים ואתה יכול לשכוח מקצב. כל קצב.
תקרא מה יונתן כתב לגבי הנסיעה שלנו יחד בשבת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sernapo
מסכים עם בעיית העמידות (שתקפה להרבה רכבי שטח. הם נוסעים בשטח)
מה הכוונה "משופר מאוד"? כל גרנד ויטארה שרוצה שטח חייב להגביהה ולמגן. הנעילה בעלות זניחה ובניגוד לגימני לא מגבילה בנסיעת כביש.
לא ראיתי כאן צמיגים מפלצתיים ושלל "שיפורים מפלצתיים" אחרים.
השיפורים האלו הם הסטנדרט של רוב מי שרוצה לטייל עם הדאסטר...
לקחת רכב באוריינטציה תכנונית מובהקת לשטח קל, ולהתקין בו נעילה, והגבהה, זה מאד משופר.
גרנד ויטארה מהדור הקודם, (לא הדראק החדש), זה רכב שנבנה עדיין כרכב שטח,
מבנה גחון, מכלול מתלה, Low..
וכן,
ה-Low הוא בפירוש קו מפריד.
כמו שהוא ככה הוא יודע לנסוע בשטח טוב יותר מדאסטר סטנדרטי, ואם שניהם מוגבהים ונעולים הוא גם יהיה יעיל יותר בשטח.
לא באתי להשוות בין הרכבים.
רק אמרתי כדוגמה שאם זה טבעי שבעל ויטארה יתקין הגבהה ומיגון.
שדאסטר מכין עצמו לשטח בקטנה, לא אמור להיות ביג דיל.. ולא חריג כלכך..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לקחת רכב באוריינטציה תכנונית מובהקת לשטח קל, ולהתקין בו נעילה, והגבהה, זה מאד משופר.
גרנד ויטארה מהדור הקודם, (לא הדראק החדש), זה רכב שנבנה עדיין כרכב שטח,
מבנה גחון, מכלול מתלה, Low..
וכן,
ה-Low הוא בפירוש קו מפריד.
כמו שהוא ככה הוא יודע לנסוע בשטח טוב יותר מדאסטר סטנדרטי, ואם שניהם מוגבהים ונעולים הוא גם יהיה יעיל יותר בשטח.
שוב נוצר פה וויכוח שהוא לא באמת וויכוח
אף אחד לא טוען שהדאסטר שקול לרכב עם הילוך כח (במקומות בהם צריך אחד כזה), או שהוא לא ג'יפון.
אני חושב שכולנו נסכים שמבין הג'יפונים הוא אחד המוצלחים (אם לא מעבר לכך) ושניתן לעשות איתו טיולי שטח מאתגרים יחסית (אבל לא מסלולי עבירות).
לדעתי מה ש-sernapo ניסה להבהיר, זה שדאסטר כמו של גיא כבר די נפוץ ולכן כבר קשה להתייחס אליו כמשופר בצורה יוצאת דופן (למרות שאני מסכים שנעילה אחורית עדיין נדירה יחסית בקרב הדאסטרים, בניגוד למיגון, צמיגי AT והגבהות שיש כבר בשפע)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
באמת כתבת את זה באתר שמהותו נסיעה בשטח?
בטיול כביש אני לא נוסע עם רכב שטח.
תקרא מה יונתן כתב לגבי הנסיעה שלנו יחד בשבת.
כן באמת. נסיעה של שעות על הכביש עם אילוץ בדמות עגלה שמדדה על 90 כל הדרך, יכולה לתסכל הרבה יותר מעיכוב בשטח.
לא יודע איך להסביר לך את הקשר של הנסיעה לשטח וחזרה ממנו על הכביש, לטיולי שטח, אם זה לא ברור לך מאליו.
בשיירה התכוונתי לסדר גודל של עשרה רכבים ויותר.
המון תמימות נחתה עליך ביום סגריר...
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
כן באמת. נסיעה של שעות על הכביש עם אילוץ בדמות עגלה שמדדה על 90 כל הדרך, יכולה לתסכל הרבה יותר מעיכוב בשטח.
לא יודע איך להסביר לך את הקשר של הנסיעה לשטח וחזרה ממנו על הכביש, לטיולי שטח, אם זה לא ברור לך מאליו.
המון תמימות נחתה עליך ביום סגריר...
טל.
אקח את זה עוד צעד - רכבים קשוחים של פעם, כמו סמוראי והיילקס 2 סרנים חיים ואפילו הגימני, מתישים יותר את הנהג/ת בנסיעה ארוכה, גם אם נאמר וכולם נוסעים באותה מהירות. האם יש לכך השפעה כשמגיעים לשטח? אולי...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כנראה שגם יש הבדל משמעותי במיומנות הנהג ...
יש לי שאלה לאלו הטוענים כנגד הדאסטר, שהוא החוליה המעכבת בטיולי שטח:
האם כנגד יונימוג (סטנדרטי - לא תחרותי) תטענו גם שהוא מעכב את רכבי השטח הרציניים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sernapo
לא באתי להשוות בין הרכבים.
רק אמרתי כדוגמה שאם זה טבעי שבעל ויטארה יתקין הגבהה ומיגון.
שדאסטר מכין עצמו לשטח בקטנה, לא אמור להיות ביג דיל.. ולא חריג כלכך..
אתה משווה ולא משווה?
בלבלת אותי..
לדעתי,
תוספת נעילה והגבהה למפרט הטכני המקורי הספציפי של דאסטר זה שיפור משמעותי הרבה יותר מאשר הגבהה לויטארה.
שם בצד מיגון, זה אבזור שטח בסיסי גנרי (מכיר גם מיגון מנוע וגיר בפרייבטים של ציי רכב כנגד התעלמות מפסי האטה וירידה לשטח..)
דאסטר .. טוב או רע לשטח ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
פשש.. לא הגזמת בכלל.
רק בשביל איפוס תותחנים, לאיזה רכב אתה מתייחס כמדדה ב-90 כל הדרך?
מי מאלץ אותך לנסוע לאט, לא יורד לסוף דעתך.
האוטו שלך לא סוחב?
זה שרשור אחר..
ומה הקשר של זה ליכולות שטח של דאסטר?
לגבי השיירות,
היו ימים של שיירות של7-8 רכבים בטיול.
לא היו עיכובים, כי העבירות והניידות של כולם הייתה די זהה.