ברור שקורה...תסתכל על זה מהצד החיובי...עכשיו תהיה לנו כתבה ראשונה על החלפת ציריה בדאצ'יה דאסטר..
בהצלחה.
טל.
Printable View
ברור שקורה...תסתכל על זה מהצד החיובי...עכשיו תהיה לנו כתבה ראשונה על החלפת ציריה בדאצ'יה דאסטר..
בהצלחה.
טל.
אני הייתי נזהר ממסקנות כל כך נחרצות. וגם שבר מהשתוללות זה עייפות חומר, פשוט התעיפות מהירה.
שמפעילים כח חריג (ולא משנה עם זה ציריה או גריריה או......) ונשבר, אז אפשר די בוודאות לייחס את זה לאותה הפעלת כח, אבל בכיוון ההפוך זה לא עובד.
יכול להיות "שהשתוללות" היתה בכלל בארוע אחר, שהחליש את הצריה כבר בעבר, ועכשיו מאמץ קטן ושגרתי, הוא הקש ששובר את גב הגמל?
כל פעם שאנחנו עושים שינו מהותי ברכב, אנחנו חייבים לשאול את עצמנו, על מה זה ישפיע ואיך.
כמעט כל הגבהה, של רכב עם מתלים נפרדים, תגרום לקיצור אורך החיים של הצלבים \ פעמונים, ובכל זאת, אנחנו עושים את זה.
אני מקווה שלפחות פה, אנחנו מסכימים שהוספת נעילה, מגדילה את הכוחות שעובדים על הציריות.
בכמה? האם הציריות זו לא הנקודה החלשה, ומשהו אחר יכשל קודם? האם מדובר רק בקיצור אורך החיים של הציריות וזה עדיין שווה?
בשביל לענות, צריך זמן, יש מספיק דאסטרים, ועכשיו יש כבר כמה עם נעילות (לפני חצי שנה כמה היו?), אז נמתין.
דרך אגב, תעשיה של ציריות מחוזוקות קיימת עבור הרבה רכבים שלגביהם אין בכלל את השאלה של " טוב או רע לשטח", אז אולי הגיע הזמן שגם לדאסטר יהיו :-)
ראשית, את הדיפ' המקורי בל"ר לא ניתן להציל כל עוד המערכת של ה TC עובדת(וזה נכון לכל רכב עם tc).
שנית, אני לפחות, לא מספר לעצמי סיפורים, ציריה שנשברת הגיע זמנה להישבר, טיילתי 3 שנים על המקוריות כשבהתחלה לא הייתי נעול למעט דיפ' מרכזי(זה שהגיע במקור :cool:) כולל כמעט כל המעלות המוכרים, ועוד כמעט חצי שנה עם נעילות כאשר הציריה נימאס לה ואמרה די במעלה זיק.
בכמות שגיא מטייל, והמסלולים שבהם הוא מאתגר את הרכב אין מה להיתפלא, הוא עושה כמעט הכל, וגם אני בין אלה שאמרו שפרצים יהיה קשה לדאסטר(למרות שעשו מצפון לדרום ;. ), מוריד את הכובע.
עכשיו נישאר רמון, וגיא- אין לך מה לדאוג כי אין לך ביצה להיתיישב על סלע... :p
ספציפית לציריות,
וספציפית ללנדרובר.
ציריות מקבלות פיתול ראשוני בנקודת השבר ולא תמיד נשברות דווקא בזמן העומס/מעלה.
ייתכן מאוד שאדם יסע עם ציריה מפותלת הרבה מאוד זמן בלי לדעת, ואז איזה יום סתמי אחד, באיזו עליה קטנטונת ולא מרשימה יגזור את הציריה.
כמובן שהמקרה הזה גם יזין סיפורים מסביב למדורה ע"י "מביני עניין" שנים אחר כך, אבל זה כשלעצמו לא דבר רע.
בזמנו עשיתי סקר מסוים על כמה עשרות דיפנדרים שעבדו קשה ובמהלכו פתחתי את הציריות האחוריות של כולם.
לפחות בחצי מהם היה פיתול בציריה (בנקודת הכשל) כנראה היה גורם לגזירה שלה במאמץ הרציני הראשון.
אני מכיר לא מעט בעלי רכבים מסוקסים שמסתובבים עם ציריות ספייר (לא לנדרוברים) מה זה אומר על הרכבים שלהם? שהם לא רכבי שטח?
חברים... זה לא לעניין. שמח שהערתי את כולם משנץ. מבקש שתפתחו שרשור משלכם "לנדרובר זה טוב או רע לשטח?" :-)
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אחרי 4 שנים ובכמות שגיא מטייל, שאלו יהיו הצרות. בכל רכבי השטח שהיו לי שילמתי הרבה יותר מ- 1500 ש"ח לארבע שנים על תקלות ושברים ...
בהרבה מקרים הצירייה נשברת/מתפצחת דווקא בהפחתה פתאומית של העומס.
צירייה שעברה פיתול ונשארה שלמה, עדיין מסוגלת להתמודד לא רע עם העברת המומנט בציר הפיתול.
הפיצוח, תרתי משמע, מתרחש כשצירייה כזו נמצאת תחת עומס הפיתול, ואז העומס יורד פתאומית, והצירייה ״מנסה״ בבת-אחת ליישר את הפיתול, ונשברת.
או ברוורס ...
חביבי, זה הזמן להיפטר...
האוטו מתחיל להתפרק [emoji23]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בדיוק.
זאת אמנם לא הגדרה קלאסית של עייפות החומר אבל הכוונה מובנת לכולם.
(יותר דומה לבורג שהתחלת לגזור כשחיזקת משהו יותר מדי, ופתיחה הבאה, או הסגירה שאחריה הוא יגזר לגמרי. כלומר, החלק כבר כשל, אבל עוד מחזיק על כרעי תרנגולת).
הנעה לכל הגלגלים זה לחלשים...
הגיע הזמן לדיון "דאסטר 4x3 טוב או רע לשטח"
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לא יודע בדאסטר.
בלנדרובר זה מאוד חד משמעי וקל לזיהוי.
קצה הציריה (איפה שמתחילות שיני ההזחה) בחלק הקרוב לדיפרנציאל הוא נקודת הכשל. יש שם פיתול שנובע ממקרה עומס חד פעמי. יכול לקרות גם בציריה בת יום.
מאותו רגע, הציריה מתנהגת כמו אותו בורג שהתחלת לפתל בסגירה במומנט גבוה מדי, והיא חלשה משמעותית.
היא יכולה לשבת לך בתוך הסרן במשך שנים לפני שהיא תקרוס, או שהיא תישבר עוד שעה בהצלבה הבאה.
ואני נסעתי שנים עם ציריה כזאת בדיפנדר הפרטי שלי בידיעה שהיא כזאת, כי האוטו נקנה ככה. אמנם פיתול מינורי במונחים של ציריות לנדרובר, אבל פיתול. הפתרון שלי היה ציריה ספייר מוכנה. מעולם לא שברתי אותה, ובאיזשהו שלב כבר שכחתי ממנה.
ישנן סוגי ציריות אפטרמרקט, או בדגמי סרנים שונים שמתנהגות שונה, ולא נגזרות בנקודה ספציפית ועם שבר ישר ונקי, ושם אני לא יכול להגיד לך מה התפקיד של המחזורים המוכרים, כי שם באמת לא רואים עדויות מקדימות. בד"כ אלו ציריות יותר חזקות שדורשות עומסים גבוהים יותר, ואז פשוט "מתפוצצות". מניח שהמתכת ברמת קשיות יותר גבוהה.
(לטל כמובן).
גיא, תוריד את הדיפרנציאל ,תפתח ותנקה שם טוב.
תבדוק את המסב ביציאה כי כנראה הוא "ראה" שבבים של ציריה-המשכת ליסוע והוא אולץ להסתובב בגלל הנעילה.
בהצלחה
אמור להיות כבר מפורק.
האוטו על הליפט.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ceebe0ccd5.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
הייתי בודק מצב הציריה השניה, אם אתה מביא חדש מחו"ל אולי שווה להביא זוג, את הישנה אם תקינה תחזיק כספייר.