עזרה במציאת מפות ORUX ישראל סוריה
בוקר טוב
חיפוש עד 2010 בפורום לא העלה את התוצאות
גילוי נאות - אני לא איש מחשבים אבל מצליח להתמודד.
הורדתי בעבר באתר שאני לא זוכר את שמו מפות חינמיות של אורקס לירדן הנקראות ישראל סוריה.
איזו עזרה אני מבקש:
1. איך נקרא האתר הזה ( הוא לא מקושר לאתר הרשמי בדקתי ואני זוכר שזה אתר אחר )
2. המפה שאני הצלחתי להוריד בעבר לא הכילה את הטופוגרפיה של ירדן אלא רק כבישיםו אזורים כללים
אני יודע בוודאות שיש מפה טופגרפית - איך נקראת המפה המפורטת
או לחילופין האם יש שכבה מסוימת שלא הבנתי איך להוריד אותה
3. הדבר האחרון
אני זוכר שהתהליך לקח המון זמן כמעט חצי שעה אבל לא זוכר איך מבצעים את השתילה של המפה בטלפון.
תודה
תגובה: עזרה במציאת מפות ORUX ישראל סוריה
זה לא המפות הרוסיות
אותן אני מכיר ויש לי אותן מודפסות כבר הרבה שנים
אני בודאות יודע שזה נקרא ישראל סוריה זה קיים וזה טופגרפי מצוין.
רק מה לעשות לא זוכר איפה זה ולמה מה שירד לי ללא הטופגרפיה.
- - - Updated - - -
http://www.openandromaps.org/en/down...ia-middle-east
כנראה שזה זה
אתה כנראה מתכוון למפות הווקטוריות החינמיות (מבוססות OSM). תוכל להוריד כאן - http://www.openandromaps.org/en/down...iddle-east#top ולמיטב זכרוני תזדקק גם להגדרת סטייל כדי לשלוט על הצגתן במכשיר.
נסה לגלוש מהדפדפן במכשיר לכאן - http://www.openandromaps.org/en/lege...ain-hike-theme ובחר בכפתור ההורדה עבור אורוקס-מפס (מתוך המכשיר עצמו) של הסטייל הרצוי , תתחיל מ- Elevate-4 (סטייל מתאים לטיולי אופניים והליכה ברגל עם סימוני שבילים).
בנוסף - חשוב לדעת שאתה יכול לייצר לך מפת offline (לא מקוונת) לאורוקס מכל אתר המחזיר מפות מקוונות שנראות לך, למשל ישירות מתוך גוגל-מפס או OSM וכו'.
אני אנסה גם למצוא אתר שיותר קל להוריד ממנו מפה מוכנה כבר של ישראל-סוריה.
ביצעתי את הכתוב למיטב הבנתי
ירדההמפה
אבל עדין ללא קווי גובה
להצגה של מפות ווקטוריות באורוקסמפס יש שני מרכיבים: נתוני המפה (הווקטוריים) וסגנון המפה (theme). הסגנון חל על כל המפות הווקטוריות וקובע אילו נתונים ווקטוריים להציג ואיך להציג אותם.
המפות של OpenAndroMaps.org מכילות את קווי הגובה, אבל כנראה שסגנון המפה שבתוקף לא מראה אותם. אני מצטרף להצעה של ארז להוריד ולבחור בסגנון Elevate.
אנסה לנסח מחדש ולפרט את מה שארז הסביר לגבי התקנת הסגנון:
- במכשיר האנדרואיד שלך, פתח את מפות אסיה בכתובת http://www.openandromaps.org/en/downloads/asia-middle-east
- לחץ על כפתור Install Rendertheme בראש הדף - לפני רשימת המפות
- לחץ על כפתור Oruxmaps תחת הפסקאות של Elevate 4
- אחרי שאורוקסמפס מסיים להתקין את הסגנון, פתח את האפליקציה
- הצג (בחר) את המפה הווקטורית
- בחר את סגנון Elevate על ידי:
Maps -> Map tweaks -> Mapsforge theme -> Elevate
או
Maps -> Map tweaks -> Mapsforge theme -> Elevate SVG - התאם את סגנון Elevate לצרכיך והעדפותיך על ידי: Maps -> Map tweaks -> Tweak mapsforge theme
תוכל לבחור בין תת-סגנונות לטיול, ערים, אופניים ואופני הרים. תוכל גם להחליט אם להציג או להסתיר פרטים כמו הדגשה של מסלולים, מסעדות וברים ועוד.
אני מניח ששמת לב שיש שתי מפות "ישראל וסוריה": אחת עם העדפה לאנגלית ושניה עם העדפה לעברית וערבית.
בהצלחה!
קשה עברית שפה
האורקס שלי בעברית
ואני לא מצליח להמשיך אחרי שלב ההורדה
ניסתי מספר פעמים ללא הצלחה
האם צריך לשדרג את האורקס ? איך עושים זאת ?
אז נחזור לנקודה האחרונה לפני ההתברברות.
הצלחת להוריד.
ירד קובץ ZIP? צריך לפתוח את ה-ZIP ולהעתיק את הקובץ שבו (קובץ map למיטב זכרוני) לתיקיית oruxmaps\mapfiles
בהזדמנות זו כדאי לבדוק שיש לך תיקייה oruxmaps\mapstyles והיא מכילה את אחד הstyles שהזכיר steed (למשל Elevate STG או Elevate).
דווח אם עד כאן הכל תקין ונמשיך מנקודה זו.
תודה על הסבלנות
במר יאושי ניסתי מספר דברים ללא הצלחה.
כרגע באם למקד את הבעיה ולחזור לנקודה הארחונה בה עבד התהליך
הקישור נפתח
לחיצה על הורדת Elevate 4 פותחת לי ישר את האורקס ולא מורידה את קובץ הזיפ.( ניסתי להוריד את הזיפ למחשב והצלחתי אבל אל הצלחתי לשדך את הקובץ לתוכנה )
כאשר ניסית את 2 הזיפ ירד אבל לא עשה כלום
גם בדיקה בתיקיה ( לקח לי שעה למצוא אותה ועד עכשיו אני יודע לשחזר איך להגיע לשם )
mapstyles מצאתי רק קובץ שנקרא ELE-RES-SVG ואין לי מושג מה לעשות איתו.
לאט לאט, יש קצת בלבול.
המפה יורדת כקובץ zip אותו יש לפתוח, לא ה- Elevate.
אז נתחיל מהורדת המפה - פתח במחשב את הקישור http://www.openandromaps.org/en/down...ia-middle-east ומצא את מפות סוריה וישראל, יש שם קישור להורדת ה-zip (הנה הקישור הישיר, פשוט לחץ על אחד הקישורים כאן - מפות באנגלית - http://www.openandromaps.org/maps/asia/israel_syria.zip או מפות בעברית וערבית - http://www.openandromaps.org/maps/as...el_syria_N.zip ) זה יגרום להורדת קובץ zip גדול למחשב. פתח את ה-zip וחלץ ממנו קובץ מפה גדול. את הקובץ שחילצת העבר לתיקיית המפות של אורוקס (oruxmaps\mapfiles).
לאחר שתהליך זה הסתיים, נדאג לכך שאחד הסגנונות המתאימים להצגת מפת טיולים יהיה מותקן במכשיר שלך, אני מצטט את סטיד:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
steed
- במכשיר האנדרואיד שלך, פתח את מפות אסיה בכתובת http://www.openandromaps.org/en/downloads/asia-middle-east
- לחץ על כפתור Install Rendertheme בראש הדף - לפני רשימת המפות
- לחץ על כפתור Oruxmaps תחת הפסקאות של Elevate 4
- אחרי שאורוקסמפס מסיים להתקין את הסגנון, פתח את האפליקציה
- הצג (בחר) את המפה הווקטורית
- בחר את סגנון Elevate על ידי:
Maps -> Map tweaks -> Mapsforge theme -> Elevate
או
Maps -> Map tweaks -> Mapsforge theme -> Elevate SVG - התאם את סגנון Elevate לצרכיך והעדפותיך על ידי: Maps -> Map tweaks -> Tweak mapsforge theme
תוכל לבחור בין תת-סגנונות לטיול, ערים, אופניים ואופני הרים. תוכל גם להחליט אם להציג או להסתיר פרטים כמו הדגשה של מסלולים, מסעדות וברים ועוד.
בהצלחה!
מדגיש - החלק המצוטט של סטיד - מבצעים ממכשיר האנדרואיד. לאחר שאתה בוחר את הסגנון ולוחץ על Oruxmaps יפתח היישום אורוקס ותראה הודעה על סיום הורדת הסטייל.
באורוקס מתפריט המפה (למעלה יש ציור של מפה מקופלת (6 ריבועים...) - אפשר לבחור כעת Mapsforge theme ומשם את אחד מסגנונות ה- Elevate תוכל לנסות מספר סגנונות כדי למצוא את החביב עליך.
מקווה שכעת זה יותר ברור, דווח אם יש בעיה ונמשיך משם.
ארז גור
האם הדממה מאז התגובה האחרונה שלי פירושה שהצלחת במשימה או שהתייאשת?
אם לא הצלחת - עדכן היכן נעצרת ונמשיך משם. בסופו של דבר, אני מאמין שגם אנשים אחרים יעזרו בהסבר, אם לא כעת אז בעתיד...
ארז שנה טובה ותודה על הליווי הסבלני.
אכן קצת התיאשתי אבל בראש השנה החלטתי לעשות עדכון תוכנה.
אחרי העדכון הופיעו פיצרים שלא היו. כנראה שזו היתה הבעיה.
לחצתי על משהו ( אני לא מסוגל לשחזר אבל זה נסמך על הכתוב מעלה ) ואז פתאום הופיעו קווי הגובה.
עכשיו יש תופעה חדשה שעולה רק ריבוע קטן ולא כל המפה כפי שהופיע בעבר.
הריבוע מתקדם עם " מש יכת" המסך
זו תופעה שכבר היתה לי בעבר שהיתה כאשר כאילו לא כל הנתונים היו בטלפון ( זה מילים לא של מחשבים...)
נמתין בסבלנות ונקווה שיסתדר.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
צור
עכשיו יש תופעה חדשה שעולה רק ריבוע קטן ולא כל המפה כפי שהופיע בעבר.
הריבוע מתקדם עם " מש יכת" המסך
זו תופעה שכבר היתה לי בעבר שהיתה כאשר כאילו לא כל הנתונים היו בטלפון ( זה מילים לא של מחשבים...)
נמתין בסבלנות ונקווה שיסתדר.
האם יכול להיות שאתה מבצע "זום" בעזרת מקשי הווליום (זום דיגיטלי ולא שינוי רמת הזום הגורמת להצגת מידע נוסף על המפה?
אם רמת הזום מוצגת בתחתית המסך, נסה לוודא שמוצג שם ערך שאינו קטן מ-100. ראה צילום מסך עם סימון לתצוגת אחוזי הגדלת התצוגה ולרמת הזום.
קובץ מצורף 111014
נסה ללחוץ מספר פעמים על volume up של הסלולר, זה אמור להגדיל את הזום הדיגיטלי... לעומת שימוש ב"צביטה" המשנה את רמת הזום של המפה.
כמובן שניתן לשנות הגדרות אלו בתוכנה או להשתמש במקשי ההגדלה וההקטנה (בתפריט המופיע בצד ימין של המפה כברירת מחדל.
אני משתמש בתוכנה בעיקר לטיסה לכן כל הבר התחתון מובנה נתוני גובה כיוון זוית עליה וכו
הזום עובד מצוין גם בצביטה וגם בוליום.
הבעיה שכל המפה הנפתחת היא לא כל העולם או כל האזור הטעון כפי שהיה קודם אלא רק כמות נתונים מוגבלת
האם המצב דומה למה שמצולם בתמונה שהעלתי?
אולי תוכל להעלות צילום מסך שיעזור להבין?
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 111017
אתה מאתגר אותי טכנולגית
אבל נראה שהצלחתי
אכן - הצלחת, אבל דווקא רציתי לראות את תצוגת רמת הזום ואחוז הזום הדיגיטלי, כנראה שזה לא מוצג אצלך כברירת מחדל כפי שציינת.
אני גם רואה שהמפה היא מפת israelHiking, למרות שזה כנראה לא משנה (בהנחה שהבעיה שתארת מתרחשת גם עם המפה של ישראל-סוריה).
האם תוכל במצב זה ללחוץ על volume up ולומר אם זה משנה את התצוגה, כלומר אם המפה מכסה שטח גדול יותר מהמסך?
לי זה נראה שאתה עובד אונליין ולא עם המפה ששמורה במכשיר.
קודם כדאי לוודא שלא מתחלפת לך המפה בגלל הזום:
בפס האדום למעלה תבחר מפות> הגדרות מפה (האחרון בתפריט)> הגדרות הגדלה> תוודא שלא מסומנת האפשרות 'הגדלה אוטומטית'.
עכשיו, אם הצלחת להתקין את המפה אז צריך להעלות אותה:
מפות> החלף מפה (הראשון בתפריט)> לשונית 'OFFLINE'> תעשה רענון (שני החצים בתוך העיגול למעלה)
תראה אם מופיעה לבחירה המפה Israel_Syria.
בכל מקרה אל תוותר ותמשיך לעדכן.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
צור
בוקר טוב
חיפוש עד 2010 בפורום לא העלה את התוצאות
גילוי נאות - אני לא איש מחשבים אבל מצליח להתמודד.
הורדתי בעבר באתר שאני לא זוכר את שמו מפות חינמיות של אורקס לירדן הנקראות ישראל סוריה.
איזו עזרה אני מבקש:
1. איך נקרא האתר הזה ( הוא לא מקושר לאתר הרשמי בדקתי ואני זוכר שזה אתר אחר )
2. המפה שאני הצלחתי להוריד בעבר לא הכילה את הטופוגרפיה של ירדן אלא רק כבישיםו אזורים כללים
אני יודע בוודאות שיש מפה טופגרפית - איך נקראת המפה המפורטת
או לחילופין האם יש שכבה מסוימת שלא הבנתי איך להוריד אותה
3. הדבר האחרון
אני זוכר שהתהליך לקח המון זמן כמעט חצי שעה אבל לא זוכר איך מבצעים את השתילה של המפה בטלפון.
תודה
היה בעבר בשרת של אוניברסיטת ברקלי מיפוי טופוגרפי ירדני באיכות גבוהה, שבוצע עם השירות מיפוי הירדני.
מצרף את האינדקס גיליונות, ודוגמא דחוסה של אחד מהם.
קובץ מצורף 111060
קובץ מצורף 111061
דורון, יש לך קישור לזה?
הוראות פרקטיות איך להשתמש בזה כדי שיהיה זמין בנייד?