אתגר למהנדסי ג'יפולוג - Proportional ball valves
אז ככה.
אני מעוניין בהצעת מחיר עבור תכנון מקצועי של שסתום (לא אכפת לי איזה סוג, רק שיהיה שסתום) שהעבודה שלו (פתוח סגור) מקבילה למצב הידית (לצורך העניין טווח העבודה של הידית הוא 90 מעלות בדומה לברז כדורי רגיל).
כלומר, נניח והידית ב50% מהטווח עבודה שלה, הפתח של השסתום יהיה 50%.
לחץ העבודה עד 150 PSI. מיועד לקומפרסורים (למכשיר שיחובר לקומפרסור)
ברז מכני לחלוטין, עם ידית באורך כלשהו (החלטת המהנדס/ת). הידית של הברז תחובר למנגנון דריכה בבסיס המכשיר.
הייצור צריך להעשות בצורה הגיונית שכל מפעל חריטה יכול לבצע. ללא יציקות או דברים כאלה. עיבוד שבבי בלבד.
אני מעוניין לדעת כמה יעלה לתכנן כזה ברז. אני לא חושב שזה כל כך מסובך. יש טולרנסים מסויימים (אם 50% בידית יהיה רק 49% בברז זה לא נורא).
יהיו כמה מידות כניסה ויציאה לברז אבל לא אכפת לי שהגודל החיצוני שלו יהיה זהה. אם ניתן להשתמש בניפלים כדי להקטין את הכניסות (כלומר לייצר ברז עם כניסה למשל 1" ) והוא יעבוד כמו שצריך, מבחינתי זה בסדר.
הצעות מחיר בבקשה בפרטי.
תודה
מיכה
תגובה: אתגר למהנדסי ג'יפולוג - Proportional ball valves
מה אתה מבלבל את המוח. כנס לחנות מתמחה (טכנו צינור, מ.פ. וכו) תסביר מה אתה צריך ותקנה במקום.
אם אין לך מה לתרום אז אל תתערב. יש לך מושג כמה שסתום כזה עולה?
הרבה פחות ממה שתשלם למהנדס שיודע לתכנן שסתומים רק כדי לקבל הצעת מחיר לתכן ראשוני לשסתום כזה. אבל בהצלחה. אל תשכח לעדכן.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אתגר למהנדסי ג'יפולוג - Proportional ball valves
מיכה, כאלו יכולים לפתור לך את הסוגיה?
http://www.scope.co.il/catalogue/gro...e---Type-SHBVU
זה הראשון שיצא בגוגל
או זה
http://www.mlsbar.com/W-FBV1-2
השני בגוגל.
יש מלאן בסגנון הזה
כזה יש לי. הוא לא מתאים. בברזים כאלו הקצב הוצאת אוויר לא משתנה בצורה לינארית במהלך הפתיחה. כלומר נניח פתחת קצת, יוצא קצת אוויר אבל תפתח עוד קצת יצא מלא אוויר. יש ברזים מיוחדים שעושים את מה שאני רוצה אבל הם דבר ראשון חשמליים משום מה ודבר שני עולים הון. אני צריך רכיב מכני פשוט. הסוד זה בתכנון השסתום והמקום בו הוא מסתובב בצורה כזו שהפתיחה/סגירה יהיו הדרגתיים. לינארים אם אני מבין נכון את המושג.
או אסתילון אוטומציה או ירוחם בקרה (או משהו כזה)
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
כזה יש לי. הוא לא מתאים. בברזים כאלו הקצב הוצאת אוויר לא משתנה בצורה לינארית במהלך הפתיחה. כלומר נניח פתחת קצת, יוצא קצת אוויר אבל תפתח עוד קצת יצא מלא אוויר. יש ברזים מיוחדים שעושים את מה שאני רוצה אבל הם דבר ראשון חשמליים משום מה ודבר שני עולים הון. אני צריך רכיב מכני פשוט. הסוד זה בתכנון השסתום והמקום בו הוא מסתובב בצורה כזו שהפתיחה/סגירה יהיו הדרגתיים. לינארים אם אני מבין נכון את המושג.
אני לא מהנדס ג׳יפולוג, אבל אם אני מצליח להבין את הבעיה ,אני יכול לנחש שהשתמשת בברז כדורי בקוטר גדול מידי לספיקה הנצרכת .
אם היית בוחר בברז בעל קוטר הכי נמוך שאפשר,שכאשר הוא פתוח לגמרי הספיקה המקסימלית תספק אותך, היית יכול לקבל לינאריות מסויימת. בזול.
על רגל אחת...
הברז שאני צריך הוא 3/8. אי אפשר קוטר נמוך מזה הקו זה קו האגזוז של מערכת אוויר.
אבל אתה צודק בעיקרון. רק שבמקרה הזה זה לא נותן דבר
אני לא מבין בדיוק אם אתה צריך שליטה בלחץ או בספיקה אבל שני האביזרים הסטנדרטיים לספיקהה או לחץ הם ברז מחט או ווסת לחץ.
אם אתה מתעקש לתכנן משהו ייחודי יש לי מישהו שזה מה שהוא עושה.
אבל עשה טובה ובדוק קודם את הרכיבים הסטנדרטיים.
אסף.
יש עוד נתונים לכתב החידה ?
זה לא כתב חידה בכלל. אני בונה פטיש אוויר לנפחות. השסתום הזה שולט על קצב הדפיקות של הפטיש. ווסת אוויר שולט על העוצמה.
כל מכה חשובה ומכה שלא בזמן הנכון או בעוצמה הנכונה יכולה לגרום להרס החלק. בפטישים מסחריים השליטה היא על העוצמה, המכות לדקה קבועות. אבל של כל המערכת בנויה אחרת לגמרי. במקרה שלי השליטה היא על מהירות המכות. זה נעשה על ידי שליטה בפתח יציאת אוויר של המערכת.
בתוכניות המקוריות משתמשים בברז כדורי רגיל. בתוכניות המשופרות משתמשים בשסתום 3/2 שממירים לסוג של מה שאני מחפש. אבל זה לא מושלם. האידיאלי זה שסתום עם פתיחה לינארית אבל זה יקר בטירוף. ברמה של מאות דולרים במקרה הטוב. חשבתי שאולי אפשר לתכנן משהו אחר זול יותר.
עכשיו אני חושב אולי אפשר למצוא פתרון על ידי מערכת של מנופים כלשהי שתחובר לברז כדורי פשוט. אין לי מושג אם בכלל אפשרי. חסר לי ידע מקצועי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
ירוחם בקרה (או משהו כזה)
מניח שהתכוונת לאוטומציה ירוחם. קשה לשכוח שם כזה סקסי. ;)
הייתי מוסיף לרשימה את קונלוג ואילן את גביש, היושבים זה ליד זה בפ"ת.
אכן אוטומציה ירוחם, תודה
קונלוג פחות עוסקים בתחום הזה לפי מה שאני יודע.
אסתילון ואין את גביש זו אותה חברה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אפשר כמה ברזים בקוטר קטן במקביל?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
זה מה שאני רוצה לבנות.
http://zoellerforge.com/hammer.html
שימו לב בתמונה, על הצד של השלדה יש קופסא שחורה עם ידית.
סוג של POOR MAN Proportional ball valves.
הסיבה לשימוש בזה היא שהפתיחה והסגירה בכזה שסתום יותר ליניארים מברז כדורי רגיל.
רציתי פתרון אלגנטי וטוב יותר.
אסף, ברז מחט, כמה סיבובים צריך כדי לפתוח ולסגור? בדרך כלל יותר מ360 מעלות, אני צריך משהו במקסימום 90 מעלות, בדומה לברז כדורי.
אני לא ממציא פה את הגלגל, אחרים טובים ומוכשרים ממני, כולל זה שהמציא את כל הפטיש הזה, ישבו וחשבו מה לעשות. זה הכי טוב שיצא להם במסגרת התקציב. קוויתי שיש אפשרות לשפר.
היי,
הסיבה שרוב השסתומים הליניאריים או בשמם הנפוץ יותר פרופורציונאליים מפוקדי אוויר או חשמל היא כי הם כלי משלים לבקרה אלקטרונית בחוג פתוח.
במערכה שלך, אתה מפעיל את הדוושה בעצמך, וחוג הבקרה נסגר על ידך, בדיוק כמו בנהיגה ברכב, לחיצה על דוושת "הגז " מעלה את מהירות הרכב או מורידה.
לדעתי, כל שסתום פדל יתאים לך, ותוך זמן קצר תלמד כמה ללחוץ ומהי ההשפעה של לחיצה כזו או אחרת.
אני חושב גם כן, שאולי צריך שסתום במידה קטנה מעט ממה שיש בשאר הקו על מנת לקבל טווח שליטה טוב יותר.
ואולי אחרי קצת זמן, תגלה שצריך שסתום קטן יותר או גדול יותר.
בהצלחה.
אני חושב שגם שסתום הפעלה לא לינארי אפשר להפעיל באופן שמתקן את האי לינאריות שבו, עם קצת מכניקה מסביב.
לא חשבתי על זה לעומק, אבל דוושה שמסובבת גלגל ברדיוס משתנה יכולה להפעיל באופן שונה את מנגנון השסתום.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מוטי בדיוק חשבתי על זה. רק שאני לא יודע בדיוק איך לתכנן כזו גיאומטריה.
אני אנסה עם מה שיש לי. לצערי, אם אתה זוכר דברנו על זה שחסר משהו בתוכנית, התוכניות שעל פיהן עבדתי לא ברורות מספיק ולכן רכשתי את השסתום 3/2 הלא נכון. אני צריך כזה עם הפעלה מכנית ולא אוויר. הPART NUMBER שקבלתי היה לא נכון או שיש כמה סוגים.
הוא משתמש בשסתום הזה בתור מתג הפעלה לינארי כי המבנה שלו בפנים יותר לינארי מאשר ברז כדורי. אבל זה קצת מטופש. לפחות זה לא יקר מאוד כמו ברז לינארי.