זה כבר לא רק עניין הנשק שנגנב ... זו ההפקרות וחוסר המשמעת ... הכל חפיף, הכל רופס, העבריינים גילו כבר לפני שנים את החולשה של החברה הישראלית ואת השתקפותה בצה״ל וכבר אין להם שום בושה ופחד.
https://m.youtube.com/watch?v=je-1WmKCDLw
Printable View
זה כבר לא רק עניין הנשק שנגנב ... זו ההפקרות וחוסר המשמעת ... הכל חפיף, הכל רופס, העבריינים גילו כבר לפני שנים את החולשה של החברה הישראלית ואת השתקפותה בצה״ל וכבר אין להם שום בושה ופחד.
https://m.youtube.com/watch?v=je-1WmKCDLw
ניר, אתה כותב את הדברים כאילו מופתע... בתוך עמנו אנו חיים, שנים שאין אבטחה ראויה על בסיסי צה"ל ולא רק. אין זה גורף לכל הבסיסים אבל הדוגמאות בכתבה הן קצה הקרחון.
אמל"ח הוא לא הדבר היחיד בר גניבה בקלות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
שני דברים בנושא:
1. לאחרונה הורשעו בדואים בגניבת תחמושת בבסיס בדרום והמדינה תבעה אותם על במליונים על הנזק. בסוף המדינה התקפלה לאחר שהוכח שהמדינה התרשלה בשמירה...
2. אני לא מתפלא על הנשק. היה ממש לא מזמן רמטכל שגנבו ממנו את כרטיס האשראי שלו מהארנק בלישכה... אז אם הוא לא מצליח לשמור על אחד ארנק כיצד ישמור על המון נשק?
ואם מישהו חושב שאני מגזים שיקרא את הדברים ההזויים האלו:
http://mobile.kikar.co.il/article/243797
http://mobile.mako.co.il/news-milita...2bd3321004.htm
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
בסיפור שהביא בועז - הצבא כרגיל מתרשל בשמירה, אבל איך זה בדיוק מצדיק את הגניבה ? הם חדרו במודע לשטח סגור וגנבו ביודעין, זה לא שהתחמושת ננטשה בשטח פתוח. הגיעו להסדר טיעון על מליון ש״ח עלובים במקום להמשיך למשפט ולתת לשופט להחליט, כי התובע חושש להפסיד ולהכתים את הרקורד שלו - אז הוא סוגר עסקת טיעון כמו תמיד.
לא, אני לא מתפלא על המצב, כי גם לפני 25 שנה כשהייתי בסדיר ההפקרות הייתה כזו בהרבה יחידות ובעיקר המובחרות שבהן. רק שהגנבים לא העיזו לפעול בגלוי ולחטוף מהידיים של החיילים. הגיע הזמן שמפקדי היחידות ישלמו מחיר על ההפקרות הזאת וחוסר המשמעת, לא רק על הטרדה של חיילות. הגיע גם הזמן להחזיר את האשכים לצה״ל ולהתייחס לגנבים כמו למחבלים לכל דבר ועניין.
העיתונות הפציפיסטית דורשת צבא סטרילי.
כזה שאין בו מצ׳ואים.
כזה שלא מעליב וישן 8 שעות בלילה.
כזה שמתבייש להרוג כי על כל הרוג יהיה סימפוזיון וועדות חקירה ועיכוב בדרגה.
המנהיגות האמיתית היא התקשורת והאווירה שהם מיצרים היא בעיתית
בד"כ אני שש ושמח לקפוץ על התקשורת כעל מחרחרי ריב אבל הפעם האשם לדעתי הוא בנו כעם שהתרכך לטובת הנוחות האישית המפנקת.
בימים בהם לכל הורה יש את הזכות להתקשר לצעוק על המפקד כי הילד חזר קצת עייף, אי אפשר לצפות לצבא אמיתי.
כל מפקד מרמת מ"פ ומעלה עסוק בכיסתו"ח עצמי ומלווה בעו"ד.
לא מכיר באופן אישי אבל אני די בטוח שיש קבוצות ווטסאפ בשם "הורים של מחלקה 3" או משהו בסגנון, עם כמה אמהות שכנראה הן יותר לוחמניות מהבנים הקרביים שלהן....
עצוב.
עריכה: זה בלי קשר לכתבה.
דרור, הילדים שלנו מתגייסים עכשיו לצבא הזה ולנו תהיה אשמה כבדה אם ח״ח יפגעו, כי אנחנו מקבלים בשוויון נפש את המצב הזה ומקווים שהמחבלים שיכנסו בקלות למוצב/ מחנה יפגעו במישהו אחר ...
טוב, נשארו עוד יומיים למבצע להשבה וולונטרית של נשק לא חוקי מהמגזר ללא אחריות פלילית, בינתיים נאספו שלושה ברזלים חלודים, אולי עד מחר ישיבו את כל ה 500,000 האחרים שהמשטרה מעריכה שהם מחזיקים.
אני גם די בטוח שיש עוד קבוצת ווצאפ שנקרא ״ הורים סגל מחלקה 3״
אז אפשר לשסע קבוצה אחת בשנייה, גם למ״פ יש אמא לוחמנית
גם כן השטות הזו של כלי הנשק במגזר.
מעריכים שיש ולא עושים שום צעד נחרץ אפילו להתחיל לאסוף אותם...
למשל לתעד כל מחזיק רובה בחתונה. אחד מאלו שיורים לכל עבר בפנטזיות.
להזמין אותו למחרת לתחנה ולהיכנס באם אמא שלו כמו שהיו עושים לכל אחד מאיתנו.
נמאס כבר מהאפליה הזו שאצלם אין אכיפה לא של חוקים לא של מיסים ובעצם לא חלה עליהם שום חובה כמעט וכל ההתבהמות שלהם מתקבלת בהבנה ובהלקאה עצמית שלנו על האפליה שהם סובלים ממנה
ההגיון שלי אולי השתבש . אני כבר לא מבין למה הכול הפוך.
בועז, יתכן שאתה פרנואיד, אבל זה לא מוכיח שלא רודפים אחריך ...
זה לא ההגיון שלך שהשתבש, להם מותר הכל ולא מתעסקים איתם. חברי הכנסת מטעמם דו פרצופיים וברגע שהרשויות מנסות לפעול במישור הפלילי הם ישר קופצים וטוענים לגזענות. בעזה לא נוגעים מחשש למשבר הומניטרי ... הם מצפצפים על כל האמנות והחוקים הבינ״ל, מחזיקים שבויים וחללים, אנחנו ממשיכים לספק להם צרכים ולבדר את האסירים שלהם, השיבר פתוח. הנה אבו-מאזן חתך להם את אספקת החשמל והם נכנעו לדרישות שלו ... לא משבר הומניטרי ולא בטיח.
אם את רוצה מדיניות ימנית תדאג שראש הממשלה יהיה מהשמאל
ליהי בשנת שירות והולכת לצבא הסמרטוטים בעוד שנה. היא לא תשרת רחוק ולא בקרבי בגלל בעיה רפואית.
עידו התחיל י''א ויתגייס לצבא הקרקס עוד שנתיים. הילד בריא כמו שור ומוכשר.
שאני אגיד שאני לא מודאג?... זה יהיה שקר. אני מודאג מאוד.
ככל שזה תלוי בי יתהפך העולם והוא לא ישרת ביחידה קרבית.
תמיד האמנתי שבחור בן 18 יכול לשמור על עצמו ברמה האישית. לגלות בגרות ואחריות ולהשגיח על הנשק שלו ועל עצמו מספיק טוב. אם אני הצלחתי אז לאף אחד לא צריכה להיות בעיה.
אבל מה שקורה בצה''ל היום והשתלטות מפלגת התקשורת על השיח הציבורי זה סימפטומים של מדינה רקובה שמתפוררת מבפנים.
נקודת האל-חזור מבחינתי זה חייל שהרג מחבל וממש לא אכפת לי אם עשה את הדבר הנכון או לא - ונשפט בזירה התקשורתית עוד לפני שמישהו ידע מה קרה שם בכלל. ראיתי שם קודקודים שהתחמקו מהאחריות והשליכו אותה זה על זה, שהפקירו את הזירה לניהולם של אזרחים, שהפקירו חייל שלהם. החייל הזה יכול להיות הבן שלי או הבן שלך, הבן של כל אחד כאן. תוך שניה הוא הופך מלוחם מצטיין לשעיר לעזאזל של מערכת שלמה שכל אחד מכוכביה לא רואה כלום בעיניים חוץ מהתחת הפרטי שלו ומהקריירה שלו - צבאית או פוליטית. מתחילים לנבור לו בדפי הפייסבוק, בדעות הפוליטיות שלו ושל אבא ואמא שלו. בקבוצת הכדורגל שהוא אוהד - ולפי זה מחליטים שהוא רצח את המחבל, סליחה, את לוחם החופש חסר הישע - לא פחות מזה - ועוד מתוך אידיאולוגיה(!...) אלוהים אדירים. אותנו לימדו לוודא הריגה במחבלים ועשינו את זה בלי לחשוב פעמיים - היום מי שמוודא הריגה במחבל מוקע כרוצח.
זה לא צה''ל שהכרתי.
גם בזמננו היו בלגנים וחריקות ודברים לא תקינים שלא ייעשו אבל לפחות היתה בושה. היום פשוט כבר אין בושה.
הזמנים השתנו. הצבא הזה השתנה.
היום זה צבא שמאפשר לכנופיות הטרור של ''פעילי זכויות-אדם'' לשתול לו מצלמות ולהסתובב לו בין הרגליים
היום זה צבא שמרחם על מחבלים ומרחם גם על גנבים
היום זה צבא שבמקום לטפל בחייל ששגה באמצעים שעומדים לרשותו במסגרת היחידה, מפקיר אותו לתקשורת
היום זה צבא עם שרשרת פיקוד - מהמ''מ ועד לשר הביטחון - שמתנערת מכל אחריות.
היום זה צבא עם קצינים בכירים שמקבלים שוחד.
ביום חמישי הסתיים תרגיל הגיס הגדול. הכי גדול ב-19 השנים האחרונות. התקשורת והפוליטיקאים יצאו מגדרם. ''צה''ל יכריע את חיזבאללה תוך ימים ספורים'' התרברב שר הביטחון, האפסנאי במיל'. האמנם?... יכריע?... אולי יחריא. במכנסיים.
כמו בכל התרגילים בשנים האחרונות - בתרגילים האלה אנחנו ג'יפאים אזרחיים שעובדים בשטח עם המסגרות הלוחמות, רואים הרבה דברים שגורמים לנו לתהות לאן נעלמו ערכים ונורמות שאנחנו כלוחמים לשעבר ביחידות שדה עם נסיון קרבי וכו' גדלנו עליהם כי מבחינתנו לא היה יכול להיות משהו אחר. ערכים כמו שמירה בכלל ושמירה על ציוד בפרט, כמו מפקדים שנמצאים עם החיילים בחום ובקור, באבק ובגשם, עם אוכל או בלעדיו ולא חשוב מה התנאים.
בתרגיל הזה לפחות פעם אחת הגעתי בלילה לנקודה של חניון לילה שכולם בו ישנו שנת ישרים ואף אחד לא שמר ויכולתי לקחת מה שבא לי - מנשק אישי ועד נגמש שלם.
בתרגיל הזה לא מעט קצינים חתכו לישון בלילות באכסניה ממוזגת עם מקלחות ומצעים נקיים בזמן שהחיילים היו זרוקים בשטח בג'יפה. אני שואל אתכם - ככה זה בתרגיל שמדמה מלחמה?.....
ראינו וחווינו כלי רק''מ לא מתוחזקים שנתקעים ומושבתים 200 מטר אחרי יציאה משטחי כינוס
בכל התרגילים אנחנו רואים כמויות אדירות של אוכל שנזרקות לזבל - בצה''ל קרטון מנות קרב הולך לפח כי מישהו פתח אותו והוציא ממנו קופסת טונה.
ועוד ועוד. זה רק הקצה של קצה קרחון ההפקרות והכסת''ח והניתוק בין בועלי הפלזמות בפאג'רואים וברנגלרים הממוזגים לבין הלוחמים שמתבשלים ב-70 מעלות בתוך נגמשים סגורים בגלל ''הוראות בטיחות'' חדשות שאוסרות לפתוח מדפים פן ייכנס קצת אויר פנימה.....
הכל קשור אחד לשני ואלה הסימפטומים. ואז מתפלאים שהכל מופקר ושבסוף מפקירים גם חייל לדמם למוות בקבר יוסף בשכם כי לא רוצים לגרום לתקרית מדינית.... מתפלאים שבמגזר הערבי מסתובבים יותר מחצי מיליון כלי נשק לא חוקיים והמדינה לא עושה עם זה כלום. שבדואי נכנס חופשי לבסיס תחמושת עם טנדר ומעמיס פגזים ועושה אצבע משולשת וכל מה שחסר זה רק שייצא דוך דרך הש''ג. שבדואים חותכים את הגדר של בה''ד 1 ויוצאים מהסדנה עם 2 סופות שעד היום לא נמצאו ולא הוחזרו, שבחסות עבודות שיפוצים מרוקנים נשקיה.... שבדואים על טרקטורונים מסתובבים חופשי בין כלים שמתאמנים בשטח ומורידים מהם צלם ונשקים ותחמושת ואף אחד לא מעיז לעשות כלום בלי יועץ משפטי צמוד פן ישפטו אותו....
ואז, כשמישהו כבר נתפס ונשפט - המדינה מתקפלת. פן מפלגת התקשורת תזעק ''גזענות'' ושופט רחמן ומעופף יתפלפל ויזכה את הנאשמים או יפטור אותם באיזה עונש סמלי.
שלא לדבר על חצי מבני הנוער שבכלל לא מתגייסים ואין שום סנקציה כנגדם, על רופאים שמוכרים בכסף אישורים ופטורים ופרופילים רפואיים ולא עושים איתם כלום. ועוד ועוד.
ההפקרות חוגגת. נמאס. באמת. ואי אפשר להאשים את עצמנו - כי אנחנו הלכנו לצבא ולא לגלי צה''ל ולא לדובר צה''ל או ל''במחנה'' ולא ל-8200. אנחנו הלכנו ליחידות קרביות ורצנו על ג'בלאות וטבענו בגריז מסריח של מזקו''מים. שמרנו בלילות, מילאנו את המשימות. חלקנו נשאו באחריות לעשרות ומאות לוחמים. איבדנו חברים, עשינו מילואים עד גיל 40 לפחות. באנו לכל התעסוקות ולא השתמטנו למרות שזה לא תמיד היה נוח ונעים וזה תמיד פגע במשפחות ובלימודים ובעבודה ובעסקים. אצלנו היתה התייצבות של 100% בלי יוצא מהכלל לכל מילואים.
לפני שבוע הסמגד שנסע איתי בתרגיל מספר לי על התייצבות של 50% במקרה הטוב ואיך אין לו שום כלים לטפל בנפקדים ובעריקים מלבד לגרוע אותם מהיחידה ולקבל במקומם חיילים אחרים. ומה קורה עם הבלגניסטים?... אז הם מועברים ליחידה אחרת. מטאטאים את הבעיה לפתחו של מישהו אחר. אחרי כמה נפקדויות הם הולכים לכלא?... מה פתאום. זה עולה יותר מדי כסף להחזיק את המשתמטים בכלא 6 או כלא 4. אז משחררים את הבלגניסט מהמילואים לתמיד וזהו. עושי הצרות המקצועיים יודעים טוב טוב איך זה מתנהל ומתגרים במערכת בלי בושה ובלי נקיפות מצפון כי הם יודעים שלא בזין של אף אחד להתעמת עם התופעה הזו ולגדוע אותה ובסוף יקבלו את הפרס שלהם. וזה לא מקרה יחיד.
יותר מזה - לא יכול להיות שמי שלא משרת ולא עושה שירות מילואים ולא שירות לאומי ולא מילואים ייהנה ממלוא הזכויות כאזרח בדיוק כמוני וכמוך, יהיה זכאי לזכות הצבעה ולדמי אבטלה ולביטוח לאומי ולקצבאות למיניהן על חשבוני וחשבונך. לא יכול להיות שחייל מילואים קונה מרופא פרופיל 21 ומקבל פטור משירות מילואים אבל כמשוגע עם קבלות (ומה זה סעיף נפשי אם לא קבלה רשמית שמאשרת שאתה פסיכי?...) הוא ממשיך לעבוד בחברה ממשלתית עם משכורת מפוצצת ועדיין מחזיק רשיון נהיגה ואפילו מקבל דרך מקום העבודה הנחשק שלו רשיון לנשק למרות שהוא מתגורר בת''א ולא באיו''ש או ליד קו התפר?.... לא יכול להיות שאמנים שהשתמטו משירות צבאי מוזמנים להופיע באירועים רשמיים. זה פשוט לא יכול להיות. אבל זו המציאות וזה קורה להכעיס. כי הכל קשור. ולכן במדינה שבה קונים פטורים רפואיים, אז גם פורחת תעשיה של מאכערים בכל דבר אחר - מסגירת מרפסת ועד לרישום ברשיון הרכב של כל מה שרוצים.
וזה לא באחריותי או באחריותך ניר. זה באחריות של מנהיגים. ולצערנו למדינה הזו אין מנהיגים. יש שמפניות וסיגרים ומיטות מעופפות ומנהלי בתי זונות ופושעים פליליים שיושבים בממשלה ובכנסת. זה הפרצוף של המדינה הזו.
ככל שזה תלוי בי, ככל שחתימתי ואישורי יידרשו - למסגרת קרבית בצבא דמיקולו כזה אני לא שולח ילדים. שיקפצו לי.
הדיון הזה גבולי מבחינת המקובל פה באתר:
www.jeepolog.com/forums/content.php/2033
אם הוא ינעל או ימחק, שאף אחד לא יבוא בטענות.
נכון.
אבל זה זועק.
כולנו כאן אוהבים את צה''ל. מאוד.
נתנו לו הרבה מאוד באהבה ובלי חשבון.
לכן זה כואב לנו אישית מה שקורה לו.
אני רק אציין שמה שאתה (ובועז לצורך העניין) רושם זה דעה סוביקטיבית המבוססת על התרשמות אישית שלך, ואני (ולא רק אני) לא רוצים להכנס לויכוח איתכם - לא מעל דפי הפורום הזה.
נמרוד, הנושא חשוב מעין כמוהו.
אתה (ואחרים) לא רוצה להתווכח,
דרור (ורבים אחרים) לא רוצה לשלוח את הילד.
ומי ישאר בצבא?
חובשי כיפות סרוגות מחוץ לקונצנזוס שהתקשורת תקרע להם את הצורה שיגנו על השאר כי אצלם עוד מחנכים להקריב למען המדינה?
אפשר להמשיך לקבור את הראש בחול ולא לדבר על הנושא.
יום אחד, לא רחוק כנראה הוא יתפוצץ לנו בפנים.
בועז, נמרוד לא מעוניין שזה יהפוך לדיון פוליטי, גם אין סיבה שזה יהפוך - הנושא הוא חברתי ובדיוק כמו שציינת זה לא משנה איזו מפלגה או ראש ממשלה יושב בראש.
דורון, אני מדבר על בסיסים פרוצים, בונקרים מופקרים, חיילים ביחידה סודית ומובחרת שלא שומרים על ציוד סודי בשטח כי הם עייפים מדי ומפקד היחידה מגבה אותם. בדואים שגונבים מכולות מלאות ציוד צבאי סודי לשו״ס כי לא הוצבה עליהן שמירה נאותה. השנה הייתה 1993, ההבדל היחיד מאז ועד היום הוא שהם היו נמנעים אז מעימות חזיתי ונסיונות לגנוב מול עיני החיילים כי הם פשוט היו נורים במקום למוות.
הלכת רחוק דרור, חבל, דווקא בדרך כלל אני מזדהה עם כתביך ולא רק המוטוריים.
הגדול שלי התגייס לחיל הים, לא נפרט לאן (כן, מרים להנחתה בבדיחות,על חיל הים צוללות וכו'...) ממה שאני חווה דרכו אני מתרשם מאוד לטובה, מאוד.
מעבר לתרומה למדינה שזה סופר חשוב, ואם לא יהיו הבנים שלנו אז מי ידאג שישאר הצהל שאנו אוהבים ומעריכים.
שירות משמעותי תורם לבן / בת המשרתים ויפתח ויבגר אותם וזה גם שיקול אישי לא פחות מהשיקול לתרום, אם כבר הם עושים צבא אז עדיף שירות משמעותי ולא לצאת לידי חובה.
ואת מקרה עזריה לקחת רחוק, מבחינתי הוא עשה טעות שיכלה להסגר במהרה, אבל העוכר דין שלו + משפחתו עשו טעויות ענקיות וסבכו אותו שבעתיים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk