אני רוצר להוסיף מיכל מים קבוע (המקלחת מכפילה את הצריכה היומית).
למי יש ויכול להמליץ על כיוון?
אני מבין שיש כאלו שבנו מיכל ליד הקורה מימין לדרייבשפט בין הגיר לסרן האחורי, יש פה מישהו שעשה דבר כזה? תמונה? שירטוט?
תודה
Printable View
אני רוצר להוסיף מיכל מים קבוע (המקלחת מכפילה את הצריכה היומית).
למי יש ויכול להמליץ על כיוון?
אני מבין שיש כאלו שבנו מיכל ליד הקורה מימין לדרייבשפט בין הגיר לסרן האחורי, יש פה מישהו שעשה דבר כזה? תמונה? שירטוט?
תודה
אין לי תובנות מעניינות, אבל אם תייצר משהו, אשמח להצטרף להזמנה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
כן, אלעד wondred ביצע, עובד מצויין, לא יודע מה בדיוק הנפח, חכה שיגיב מאמין שהוא ייתן לך את הפרטים.
עוקב
כנס לקינן קמפינג בהוד השרון - יש להם הרבה מיכלי מים לקראוון במידות וצורות שונות .
הכתובת - ר"ח ההכשרות 2 הוד השרון .
אילן
לא יודע מה קורה בטרופר. אבל אני משתעשע באותו רעיון לרנגלר.
הנה פרוייקט שנעשה ברנגלר http://theroadchoseme.com/diy-4x4-wa...-and-treatment
אולי יש שם דברים שישימים גם בטרופר.
גם לסדנת דה וינצ׳י יש מיכלי מים בגדלים שונים, או בקינן קמפינג, או בחנויות המוכרות ציוד ליאכטות ו/או קרוואנים.
קח בחשבון שמיכל פלסטיק הממוקם בגחון הרכב ידרוש מיגון כל שהוא.
אני קיבלתי גם הצעה למיכל מנירוסטה לפי מידה ( לא יידרש מיגון) מארנון שושני מרוק סוליד. לא זול אבל עבודה איכותית מובטחת.
שלמה,
אחת ההתלבטויות שלי היא בעיית הניקיון של המיכל.
ברור לי שהמיכל חייב! להיות חשוך, וכמה שיותר חלק \ קל לניקוי, השיקול הזה מוציא את רוב (שלא להגיד כל) מיכלי הפלסטיק מהמשוואה.
אני הולך על נירוסטה.
שתי תובנות נוספות-
1-אני מחפש משהו של 40-50 ליטר, וזה מחייב מחיצות פנימיות (נגד טילטולים), או פשוט כמה מיכלים נפרדים.
2- בגלל הרצון לנצל טוב את המקום, אני בספק שאני אוכל למצוא מיכל "סטנדרטי" שיתאים.
אני אשמך לדעת סדר גודל של המחירים שקיבלת.
אני מניח שאני צריך מיכל נטו, ואת כל ההרכבה אני אעשה לבד.
ולכן, הדבר שהכי מטריד אותי כרגע, זה הגודל והמיקום האופטימלי של מיכל לטרופר.
ד"א, גם מיכל נירוסטה (לא רק פלסטיק), אם הוא במקום נמוך, אני נוטה למגן.
אני אישית, לא עולה על דעתי לעשות שימוש בשום מיכל מים לצורך מי שתייה, לכן עניין הניקוי היסודי של המיכל מטריד אותי פחות. מי שתייה רק שישיות מים.
לדעתו של ארנון שושני מרוק סוליד, חד משמעית אין צורך למגן מיכל נירוסטה ולשם הדוגמה הוא סיפר לי על לקוח בעל ניסאן פטרול שהרכב ממש "התיישב" על המיכל ללא נזק למיכל.
ארנון ואני מכרים ותיקים והוא הציע לי מחיר מיוחד שנמוך מהמחיר שהוא בדך כלל גובה.
בגדול סדר גודל של עלות למיכל נירוסטה בנפח שאתה מדבר עליו כ- 3,000 ש"ח עד 4,000 ש"ח לפני מע"מ
אם מדובר במיכל חיצוני- מחוץ לתא הנוסעים כוונה, עניין הטילטולים לא ממש אמור להטריד שכן מבחינת השפעה על התנהגות הרכב מדובר בהשפעה מיזערית אם בכלל במיוחד שמדובר במיקום נמוך של המיכל. מבחינת רעש המים המשכשכים שוב כשזה מחוץ לרכב פחות מטריד ולא הייתי צשקיע מחשבה יתרה או ממון בעניין המחיצות.
אם מדובר במיכל פנימי אז בהחלט רעש שיכשוך המים מטריף אותי.
באחד משיטוטיי מתחת לממותה, הבחנתי ברווח שמתאים בול למיכל...
אמאמא, 3-4 אלפיות לכזה דבר, זו בדיוק הסיבה שבגלל יש לי מיכל צינור (קטן יחסית) על הגג.
אשמח להצטרף לקבוצת רכישה אם תתארגן אחת כזו.
עוד יותר אשמח שיהיה לי זמן למדל כזה דבר ולבנות אותו בעצמי מנירוסטה.
רק שאני לא בטוח שיש לי את הכלים המתאימים.
רועי
אני חושב בכל רם \ שואל -
מה העובי של הנירוסטה שרכב של למעלה משני טון יכול לשבת עליה? מילא בחול הלחץ מתפזר (לא עלינו שקיעה עד עומק כזה..) בהנחה, שאם תהיה פגיעה, היא תהיה די נקודתית, ולאור עלות הפרוייקט, פלטת אלומיניום יכולה לעזור פה.
יתרה מזאת, בכלל לא בטוח שלא עדיף שהמיכל יקרוס? מה עדיף שהמיכל יתרוממם לתוך הריצפה של הרכב? "לתלות" מיכל זו בעיה מסוג אחד, לבנות את הכל גם לדחיפה מלמטה, זו כבר בעיה אחרת.
גם אני לא מתכוון לשתות מהמיכל הזה, אבל אם מתחיל "לגדול" שם משהו, אז מוקדם או מאוחר, גם להתרחץ ולשטוף כלים לא יהיה נעים.
הרעיון של מחיצות אמור לעשות שני דברים, גם למנוע טילטולים ורעש, אבל גם אפשרות לרדת בעובי הדופן, כך שנראה לי, שבסופו של יום, זה לא יהיה יקר (משמעותית).
לא בדקתי אישית עניין עמידות מיכל נירוסטה רק מצטט מה שסופר לי. אם אני לא טועה דובר על נירוסטה 3 מ״מ. להערכתי הבלתי מקצועית/ טכנית די בכך כדי לעמוד בפגעי השטח המזדמנים אבל אולי לא בהגזמה כפי שצוטט לי.
כדי למנוע ״גידולים״ יש טבליות מתאימות (כלור?).
הבעיה הממשית בהקשר הזה מבחינתי בכל אופן היא העלות הגבוהה של מיכל נירוסטה בהתאמה אישית.
אופציה נוספת שיכולה להוזיל עלויות היא אולי למצוא מיכל דלק מפירוק ולעשות לו את ההתאמות הנדרשות כדי להפוך אותו למיכל מים שלא לשתייה.
כל מיכל קבוע יתחיל בסוף לפתח גידולים פנימיים לא סימפטיים.
צריך אפשרות לפתוח לניקוי. מבחינתי לזרוק פנימה טבליות טיהור מים או יוד או כל דבר אחר הופך את זה למים רחצה/שטיפה בלבד.
שישיות זה מצוין, גם של תחנת דלק. קצב תחלופה גבוה
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
לא מדויק בעליל..
בכל העולם וגם במאגרי מים שאתה שותה מהם, גם אם אתה לא מודע לזה, תהליך הכלרה ו/או יוד משמשים לחיטוי מיכלי מים לשתייה.
ממש לא.
בקבוקי מים ״קנקלים״ לא מיועדים לאחסנה בסביבה מזוהמת פתוחה כמו תחנת דלק, יש תהליך שנקרא פעפוע ומוכח שאדי הדלק נכנסים לבקבוקים שמוחזקים במשטחים בחוץ.
בנוסף,
הסביבה הכי גרועה לאחסנת מים במיכל שקוף היא באור השמש.
מיידית מתחיל תהליך התפתחות בקטריות.
מדויק, מדויק.
ידוע לי תהליך ההכלרה שמתבצע במיכלים גדולים, על כל המשתמע מכך.
אני לא מתכוון להכליר מים בטיול, היה לי מזה מספיק
המחקר שאתה מדבר עליו, מצא כי הפעפוע הוא יחסית זניח בהשוואה לחומרי שמשתחררים מתרכובת הPET אשר ממנה עשוי הבקבוק, כאשר חשיפה לאור שמש ישר מעלה את קצב השחרור, אבל מצביע על כך שזיהום בכימיקלים נגרם ככל הנראה באריזה של המים ולא משהו שחילחל מהסביבה. בכל מקרה, מדובר בכמויות מזעריות.
ברמה האישית: אני מכיר מספיק תחנות דלק כדי לדעת איפה מאחסנים מים בצורה נאותה ואיפה בצורה פחות נאותה. איפה הם מאוחסנים בחדר פנימי, איפה באיזור מוצל ואיפה בשמש.
אם אתה מרגיש בנוח לשתות כמויות גם אם מזעריות של PET ואדי דלקים סחתיין.
ציינת בעצמך, אור שמש גרוע לבקבוקים האלו ובהרבה מאד תחנות דלק משטחי בבקבוקי מים עומדים בחוץ.
הכלרה- תרצה או לא, מבוצעת למי השתייה בבית שלך כל הזמן.
ניקוי דומה מבצעים לשקיות שתייה של רכיבת אופניים והליכה רגלית, לא משהו חריג.
אני לא מכליר מים בטיול וגם לא בין הטיולים, ציינתי את זה כפתרון שמקובל ונפוץ בעולם הקרוואנים למי שרוצה הרגשה טובה ועוד יותר בטחון הנקיון המים.
אני סומך הרבה יותר על המיכל האטום לאור שברכב, שבנוי מחומרים מאושרים לתעשיית המזון, שאני ממלא מהברז בבית, אותו ברז שאני שותה ממנו כל יום.
זה עוד שדרוג ביחס לגריקנים שהשתמשנו בהם עד לא מזמן.
ראה מיכל שבניתי ייעודי לג'יפ שלי (לא לבד- אצל זולטאן המתמחה בייצור מיכלים)
יש מחיצות במיכל על מנת שהמים לא ירעישו בזמן נסיעה מטלטלת בשטח.
החומר ממנו מיוצר המיכל מאפשר שתיית המים ללא חשש
בהצלחה
יורם
קובץ מצורף 117590קובץ מצורף 117591קובץ מצורף 117592קובץ מצורף 117593
קובץ מצורף 117587קובץ מצורף 117588קובץ מצורף 117589
יורם,
איזה חומר? איזה עובי?