מרחק בין מניפה לרדיאטור CJ
שלום,
יש לי בעיה בסיקס שבעמידה ממושכת חום המנוע מתחיל להעלות מעבר ל 93 מעלות. (פלאנג סופה עם מד מכאני לא המד המקורי שיושב בבלוק) בנסיעה אפילו איטית חום מנוע תקין.
משאבת מים חדשה
רדיאטור 2 שורות נחושת לאחר ניקוי אצל בעל מקצוע, לדבריו הרדיאטור במצב מעולה, פקק תקין.
תרמוסטט תקין 82 מעלות
כונס אויר מותקן
מים פרסטון חדשים.
צנרת תקינה וחדשה
אין בודי ליפט
מניפה מותקנת בצורה תקינה בוודאות (יונקת אויר)
היתה מורכבת מניפה 15 אינץ כאשר החלפתי למניפה 17 אינץ הבעיה נפתרה והרכב לא עבר את ה82-85 מעלות בשום מצב, הבעיה שהמרחק בין מניפת ה- 17 אינץ לדוד העליון של הראדיאטור הוא 10-15 ממ! לתחתון בערך 40 ממ
הרחקתי מעט את כל החזית אבל עדיין זה קרוב מידי ומפחיד... במיוחד עם הבעיה הידועה של מפדש מניפה רדיאטור.
בקצוות של המניפה 17 יש כיפופים של הכנפונים פנימה זה תקין? במניפה 15 הקצוות ישרות.
מה ניתן לעשות בכדי להרחיק את המניפנה 17 מהדודים?
יש מניפה ללא הכיפוף בקצוות?
המון תודה!
תגובה: מרחק בין מניפה לרדיאטור CJ
שים תמונה של המניפה המדוברת.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
בעיניי 15 ממ בין קצה המניפה לקצה הדוד העליון שלך נשמע לי סביר, עם תושבות מנוע וגיר פוליאוריטן אין סיבה שיפגשו.
ה15 צלעות שלך לא מקרר דווקא בגלל שהצלעות ישרות ולא קמורות בקצה, המאורר יונק פחות אויר.
פתרון סופי הוא לעבור למאוורר חשמלי אבל לא נשמע שזה הכיוון שלך.
מה קורה בכל הסיקסים בארץ עם מניפה 17? הקצוות ישרות? כמה מרחק צריך להיות מהדוד?10-15 ממ נראה לי צמוד מידי, בקושי אצבע עוברת שם...
במניפה הקטנה 15 אינץ קצוות הכנפונים ישרות יש כזה גם 17?
כל ה17 מקומרות כמו אצלך, אם זה ממש מדאיג אותך ועוד כמה ממ ירגיעו אתה יכול לנסות לפתוח מעט את הקימור בעדינות ולהרחיק מהדוד
- - - Updated - - -
אגב, במבט מעמיק נראה שהספייסר שלך בין המאורר למשאבה עבה יותר מספייסר רגיל. תבדוק אפשרות להוריד לו גובה, הנקודה הקריטית היא לבדוק כמה מרווח יש לך כרגע בין הפולי של הקראנק אל קצוות המאורר ומשם להחליט.
תודה!
הספיסר 20 ממ, בדקתי מול CJ של חבר זה אותו הספיסר, אצלו יש אותו הרדיאטר +מניפה 17 ורווח של 80 ממ.
אותה משאבת מים יש לכם או שאצלו זה מקורית ברזל ולא אלומניום חליפית כמו אצלך? אולי הפלטה של הפולי יושבת במרחק שונה במשאבות מים אצלכם אבל מהזוית של התמונה שצרפת אי אפשר להבין הרבה. בכל מקרה זכור לי ספייסר דק ולא עבה כמו אצלך, אני אפילו דיי בטוח שמה שיש אצלך מישהו ייצר אצל חרט וזה לא ספייסר מקורי שמגיע עם המאורר המכני.
אגב עם ובלי קשר אם תשים לב החיתוך בקצה הצלעות של המאורר הוא בדיוק לעבור את הדוד כמ שקורה אצלך.
צלם עוד תמונות של האיזור ותעלה לכאן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
כל ה17 מקומרות כמו אצלך, אם זה ממש מדאיג אותך ועוד כמה ממ ירגיעו אתה יכול לנסות לפתוח מעט את הקימור בעדינות ולהרחיק מהדוד
-
לעניות דעתי, זה הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות. רוב הסיכויים שזה יוציא את המניפה מאיזון. ואתה תתחיל להחליף משאבות מים בתדירות גבוהה.
My two cents
מרחק בין מניפה לרדיאטור CJ
רק לי נראה שיש רווח גדול מידי בין קצות הכנפיים ובין הכונס?
זה יכול להוריד משמעותית מיעילות משיכת האויר דרך הרדיאטור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talb_s
בבקשה
אחת משתיים: או שהמניפה לא מתאימה לרכב, או שהיא מורכבת הפוך!
בתמונה הזאת, סמן בחץ לאיזה כיוון היא מסתובבת.
מניפה גדולה יושבת קרוב. ככה זה. לקטנה המרחק הוא 5 -6 סמ. ולגדולה 2 סמ. ככה זה אצלי בסיקס וכובן שכל סיקס שונה.
מה שלא ברור לי הוא שאתה מתאר שלמטה המרווח הוא 4 סמ ולמעלה 1.
אם המסכה יושבת בניצב לקרקע המצב אמור להיות הפוך. המנוע יושב בזווית למעלה מה שיגרום למרחק גדול יותר דווקא בחלק העליון.
בקיצור.. לדעתי. או שתרחיק את החלק העליון של המסכה קדימה.
צריך לפתוח את ברגי החזית בכנפיים. ולשחק עם ההברגות של המוטות שמחברים בין החזית לקיר האש. או שתנמיך מעט את הטרנספר. מה שיקרב מעט את החלק התחתון וירחיק את העליון.
נ.ב
אצלי גם מניפה 17.
2 סמ' בין המניפה לרדיאטור למטה ולמעלה.
תושבות מנוע וגיר פוליארוטן.
כבר יותר משנה מהשיפוץ והכל תקין.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לא כל כך מבין את הפינג-פונג הזה :-)
1- הבן אדם אומר שהחלפה מ 15 ל 17 פותרת את הבעיה, וגם ב 15 במהירות הכי מינימלית אין בעיה. יש פה למישהו ספק שהכיוון נכון?
2- שימו לב, הוא מבקש עזרה עם המרחק בזמן שימוש בכנף 17. עם כנף 17, אין לו בעיית קירור, כלומר אין בעיית כיוון ואין לו בעיית מרווח בין הכנף לכונס.
3- בהמשך לההערה של דורון על גודל הכונס (המרווח בין הכנפים לכונס), אם הוא מחליף רק כנפים ולא כונס, ובהנחה שהתמונה היא של הכנפיים 17, אז בהחלט יכול להיות שהבעייה עם ה 15 נובעת מכונס לא מתאים.
שבת שלום
המניפה לא מתאימה לכיוון הסיבוב של המנוע הזה! צריך את האחות התאומה שלה. היא אמנם עובדת, אבל א. לא יעילה, ב. קרובה לרדיאטור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
המניפה לא מתאימה לכיוון הסיבוב של המנוע הזה! צריך את האחות התאומה שלה. היא אמנם עובדת, אבל א. לא יעילה, ב. קרובה לרדיאטור.
איזה ראיה חדה!
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
יש מצב שהיא יושבת הפוך?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
היא מורכבת הפוך, אבל אם היא תורכב כשהיא בכיוון הנכון - היא תדחוף אויר במקום למשוך. כי היא לא מתאימה לכיוון הסיבוב של המנוע.
מנוע סיקס סטנדרטי מסובב את המניפה עם כיוון השעון (מבט מחזית הרכב) והמניפה הזאת היא מניפה שנועדה למנועים שמסובבים נגד כיוון השעון.
נמרוד,
אני בכלל לא מתווכח אם זו מניפה נכונה או לא.
עובדתית, אין לו בעיית קרור.
יכול להיות שהגידול המניפה, מקוזז ע"י העובדה שהמניפה לא מתאימה.
דרך אגב, מי בכלל צריך מניפה לכיוון הפוך? כמה מנועים מסתובבים הפוך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
היא מורכבת הפוך, אבל אם היא תורכב כשהיא בכיוון הנכון - היא תדחוף אויר במקום למשוך. כי היא לא מתאימה לכיוון הסיבוב של המנוע.
מנוע סיקס סטנדרטי מסובב את המניפה עם כיוון השעון (מבט מחזית הרכב) והמניפה הזאת היא מניפה שנועדה למנועים שמסובבים נגד כיוון השעון.
צודק
היא כנראה הגיעה מסופה ממוגנת שהחליפו בה את הפן קלאץ' למכני כמו בהרבה מהן ושם המשאבה מסתובבת הפוך.
קודם כל המון תודה לכולם! חייבים לפתור את הבעיה עד המפגש!
את החזית כבר לקחתי עד הסוף כמובן...
נמרוד נראה לי עלית על משהו מעניין כל הכבוד.
המנוע כמו שכתבת מסתובב עם כיוון השעון (ימינה)כאשר עומדים מהחזית.
המניפה 17 לא הורכבה הפוך בוודאת והיא כמו שכתבתי יונקת אויר דרך הרדיאטור . יש מצב טוב שהבעיה במניפה! הכיפוף בקצוות המניפה פונה הרדיאטור .
על פניו נראה שבמידה והכיפוף היה לצד השני (כלפי המנוע) לא היה שום בעיה.
לדעתי 10 ממ מהדוד זה קרוב מידי ...
התמונה מתחילת השירשור צולמה מצד המנוע לכן בתמונה המניפה מסתובבת לצד שמאל.