תגובה: מתלבט לגבי רכישת מחשב
תחילה חשבתי לרכוש mini pc דוגמת ג'יגבייט או נאק אך נראה לי שאז יכולת השדרוג קטנה והמחשב לא ישרוד מעבר לשנתיים שלוש.
אופן השימוש במחשב לא ישתנה אך התוכנות השונות ידרשו יותר משאבים.
תודה על ההמלצה .
"הבעיה" היא שאני מחפש מחשב שיעשה עבודה יותר מסבירה נכון לתקופה הקרובה על מנת שבעתיד יהיה "רק" סביר.
השאיפה -מארז כמה שיותר קומפקטי.
אם כך, למה לא ללכת על מסך ALL IN ONE?
- המחשב בתוך המסך...
יש כאלו I7 במחירים סבירים
ממליץ בחום לדבר עם רמי, מומחה לגיפים ולמחשבים (אני קונה אצלו את כל המחשבים שלי)
Sent from my iPhone using Tapatalk
איזה שידרוגים אתה מתכנן?
אם אתה לא מחליף לפחות מעבד (שלא להוסיף לוח אם), איזה נפלאות אתה מתכנן?
נגמרו המשחקים האלו.
תקנה, ישר עם SSD וכרטיס גרפי שאתה צריך (להבנתי, מההסבר שלך, מינימום) וסע, שכח משידרוגים.
אם יש מקום לשידרוג, זה יהיה מסך, ולכן דווקא בגלל זה לא הייתי הולך על all in one.
לעומת זאת, הייתי שוקל NUC-
https://www.amazon.com/Intel-mini-NU...=PC%2BNUC&th=1
החלק היחידי שנותה להתקלקל, הספק, כיחידה חיצונית נפרדת.
לגבי כמות של USB, כנראה שתצטרך להוסיף רכזת חיצונית.
NUC בהחלט עומד על הפרק
בארץ באותו מחיר מוכרים את הדגם הבא
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl...68330&lang=heb
NUC SFF System 8GB, 240GB SSD - Intel® Celeron® Processor J3455 (2M Cache, up to 2.3 GHz) - M.2 Bay - 2x DDR3L-1600/1866 1.35V SODIMM, VGA (HDB15); HDMI 2.0, Intel® Wireless-AC 3168 Bluetooth 4.2, 2xUSB3.0,7.1 digital; L R mic (F); L R TOSLINK (R), 2xUSB 2.0, Gigabit LAN, Audio Jack, 115x111x32mm - 19v D
אף פעם לא יצא לי להזמין מאמזון, הNUC מאמזון נשלח לארץ אז אני מניח שאופן הרכישה במקרה הנדון די דומה להזמנה מאיביי או האתרים הסיניים.
אם הבתי נכון , הNUC מאמזון לא כולל זיכרון ודיסק קשיח שאותם אצטרך לרכוש בנפרד
מעבד חלש מאוד
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Toyota17
NUC בהחלט עומד על הפרק
בארץ באותו מחיר מוכרים את הדגם הבא
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl...68330&lang=heb
NUC SFF System 8GB, 240GB SSD - Intel[emoji768] Celeron[emoji768] Processor J3455 (2M Cache, up to 2.3 GHz) - M.2 Bay - 2x DDR3L-1600/1866 1.35V SODIMM, VGA (HDB15); HDMI 2.0, Intel[emoji768] Wireless-AC 3168 Bluetooth 4.2, 2xUSB3.0,7.1 digital; L R mic (F); L R TOSLINK (R), 2xUSB 2.0, Gigabit LAN, Audio Jack, 115x111x32mm - 19v Dאף פעם לא יצא לי להזמין מאמזון, הNUC מאמזון נשלח לארץ אז אני מניח שאופן הרכישה במקרה הנדון די דומה להזמנה מאיביי או האתרים הסיניים.
אם הבתי נכון , הNUC מאמזון לא כולל זיכרון ודיסק קשיח שאותם אצטרך לרכוש בנפרד
אל תקנה nuc. סובל מכל מני בעיות עקב האריזה הקטנה.
למשל, הפרעות שידור של אביזרים כמו עכבר ומקלדת אלחוטיים.
גם נראה לי שהביצועים שלו מאכזבים ביחס למפרט (יש לי i5 עם 16g שלא עובד בקצב שהייתי מצפה).
אם היה מדובר לסלון אז כמובן שהיתרונות של שקט וגודל יותר חשובים.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
יש גם לג'יגה בייט מחשב דומה שנקרא בריק brick
מפרטים מגוונים וזול יותר.
(יש לנו 2 כאלו בבית)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
אל תקנה nuc. סובל מכל מני בעיות עקב האריזה הקטנה.
למשל, הפרעות שידור של אביזרים כמו עכבר ומקלדת אלחוטיים.
גם נראה לי שהביצועים שלו מאכזבים ביחס למפרט (יש לי i5 עם 16g שלא עובד בקצב שהייתי מצפה).
אם היה מדובר לסלון אז כמובן שהיתרונות של שקט וגודל יותר חשובים.
אמיר,
אני חושש שאתה עושה הכללות לא מוצדקות.
שמנו כזה לאמא שלי לפני 3 שנים, בת 83 גרה לבד, משתמשת כבדה במחשב (שעות ביום!), תקלה במחשב שלה זה ארוע חמור מכל חוות שרתים :-)
שלוש שנים, חלק! אין בעיית חומרה אחת. החלפנו מסך ל 24" לפני שנתיים.
עובדת הרבה עם disk-on-key ומדפסת, ללא שום בעיה.
כונן DVD חיצוני (USB) מונח על היחידה בצד של המסך.
אני מכיר עוד שניים כאלו שעובדים למה שהם באמת נועדו, תקועים מאחורי המסך טלוויזה בסלון לצרכי מולטימדיה, גם הם ללא שום בעיה (אחד כבר ארבע שנים).
אני לא מכיר את ה BRIX של גיגהביט, אבל אני נוטה לסמוך עליהם (מאוד אוהב את הלוחות \ מחשבים שלהם).
מתעלק - צריך גם לקנות מחשב פשוט לילדות. מסך ואביזרים היקפיים יש, הגודל הקטן מתאים לי. האם המחשבים הקטנים האלו (NUC, BRIX, יש אחרים?) גם יותר זולים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אמיר,
שמנו כזה לאמא שלי לפני 3 שנים, בת 83 גרה לבד, משתמשת כבדה במחשב (שעות ביום!), תקלה במחשב שלה זה ארוע חמור מכל חוות שרתים :-)
אני לא מכיר את ה BRIX של גיגהביט, אבל אני נוטה לסמוך עליהם (מאוד אוהב את הלוחות \ מחשבים שלהם).
שמח לקרוא שהמחשב מציג עמידות כה גבוהה, במקרה שלנו המשתמשים העיקריים הם 3 ילדים עד גיל 10 והורים שהגיעו לעשור ה-6 .
הסיבה העיקרית להעדפה של מארז קטן מידות, לאו דווקא NUC אך זה הכיוון הכללי , היא הקלות לנקות מתחת לשולחן שם עד היום עמד מארז סטנדרטי והפריע מאוד למלאכת הניקיון.
בדרך כלל אני מעדיף להתרחק ממוצרים ממותגים כי הם עולים יותר ללא הצדקה, משום מה במקרה הנדון ישנה העדפה למוצר ממותג
כזה שעבר בדיקות עמידות עבודה תחת עומס.
במקרה שהמוצר מאוד טכנולוגי כמו למשל מחשב, אתה צודק ב100% וזו הסיבה שאני מחפש מוצר ממותג.
במקרים אחרים, אין סיבה לבחור במותגים (בגדים,אוכל,מוצרי חשמל קטנים וכו').
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אמיר,
אני מכיר עוד שניים כאלו שעובדים למה שהם באמת נועדו, תקועים מאחורי המסך טלוויזה בסלון לצרכי מולטימדיה, גם הם ללא שום בעיה (אחד כבר ארבע שנים).
זיו,
גם אצלי עובד כבר יותר משנתיים ולא עושה צרות.
אבל ההפרעות לאביזרים אלחוטיים זו בעיה ידועה שלא רק אני סובל ממנה (תחפש קצת ברשת). יכול להיות שבתור מחשב שולחני שהטווח לעכבר / מקלדת קטן לא תורגש הבעיה.
ודבר אחרון, השם הוא שי (אמיר זה שם משפחה). אנחנו גם נפגשנו כאשר לקחת את שלושת צמיגי ה bf אז בכלל אתה צריך לזכור את השם :-)
שי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
זיו,
גם אצלי עובד כבר יותר משנתיים ולא עושה צרות.
אבל ההפרעות לאביזרים אלחוטיים זו בעיה ידועה שלא רק אני סובל ממנה (תחפש קצת ברשת). יכול להיות שבתור מחשב שולחני שהטווח לעכבר / מקלדת קטן לא תורגש הבעיה.
ודבר אחרון, השם הוא שי (אמיר זה שם משפחה). אנחנו גם נפגשנו כאשר לקחת את שלושת צמיגי ה bf אז בכלל אתה צריך לזכור את השם :-)
שי
למה מהצמיגים ולא מהעבודה, עבדנו באותו מקום :-)
בועז,
מה עם איזה איזה גילו נאות?