יעוץ לפני קניית אחד מהשלושה
הולך לקנות את ה4x4 הראשון שלי.
שטח לא חדש לי, מגיע מהדרום ובעברי לועס סלעים על 2 גלגלים.
יש לי 60 אלף להשקיע, אחרי יישור קו.
הדילמה נמצאת לפניכם:
כל דכפין שולח אותי להתרפק ולהתפרק על פרדו 2002 (ב60 אלף אמצא חצי-פגר נוסטלגי עם 400k באודומטר)
אני מחפש בנרות פאת׳פיינדר (גוועאלד, זועקים לי המומחים) 2007, צעיר, שהתייחסו אליו יפה אבל כבר כולם באיזור ה300k - אחרי מנוע.
יש גם באותו השנתון קינגים מתבגרים, שכולם טוענים שהם חלביים ושהטיפולים והתיקונים יקרעו אותי.
אז מה עושים? קונים פרדו בן 16 במחיר מופקע? אז אולי בכלל לצנוח שנתיים לפאג׳רו q בר טסט חצי-שנתי בחצי מהמחיר, לדגם אותו ועוד להשאר עם עודף??
מה אתם הייתם עושים?
(נ.ב. הרכב ישמש אותי לא רק לטיול של פעם בחודש)
תגובה: יעוץ לפני קניית אחד מהשלושה
תעשה חוש ותגדיר קצת יותר טוב את הצרכים שלך.
בגדול וזו דעתי ומנסיוני האישי (ראה היסטוריית רכבים בחתימה) פאגרו Q שנת 2000, קינג שנת 2003 או פראדו שנת 2002 הם די אותו דבר.
אלא אם מצאת איזו מציאה יד ראשונה עם מאה אלף קילומטרים (ובאמת שאין כאלו) כולם יעלו בערך אותו דבר וכל רכב ומצבו הספציפי.
תגדיר יותר טוב את הצרכים שלך (רכב קצר, ארוך, בנזין דיזל, מה חשוב למשל צריחת דלק וכו').
בגדול כולם רכבים ישנים, כולם עייפים וכולם ידרשו תחזוקה עם אצבע תמידית על הדופק.
אז אני אחדד:
מחפש רכב ארוך, דיזל. צריכת הדלק הממוצעת ברכבים האלו גם ככה צריכת הדלק נעה על 1 ל 6 (עייף) או 8 (סביר) או 10 (ואוו) בנסיעה משולבת.
רוצה אותו גבוה אבל שלא אצטרך לריב עם טסטרים, שאר התוספות כרגע הם פריבילגיה מבחינתי.
ישמש אותי הלוך-חזור לעבודה ולטיולים בסופשים (משמע - רכב עומד בגלל תקלה שווה בעית התניידות).
אני לא מחפש שטח רך. מחפש כלי שיעבור ב90% מהשבילים המסומנים שיש בהם חלק של עבירות קשה. אבל אני לא מתכוון לגדל מפלצת עבירות.
ירדתי לאחרונה מאופנוע כביש, ככה שלשלם הון על ביטוחים וטיפולים אני כבר רגיל ואף מוסכניק לא יפתיע אותי עם מספרים. אין לי בעיה גם עם לטפל בעצמי, יש לי ידיים טובות.
ולגבי המחיר:
פרדו 2002-1, קינג 2006-7, פאת׳פיינדר 2007 עולים בערך 60k. פאג׳רו q לעומתם עולה 35k (אבל פחות מפנק את הנהג וסובביו)
לי יש פאת'פיינדר 2007, עוד לא 215k ק"מ עם מנוע מקורי ובלי בעיות (לא מוכר כרגע).
ראיתי כאלה אפילו יותר מושקעים ובמצב נהדר.
כנ"ל לגבי הקינגים.
מסקנה - צריך קצת סבלנות ובסוף תמצא רכב טוב.
אתה מודע למחלות של כל אחת מהמכוניות שהזכרת?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
לי יש פאת'פיינדר 2007, עוד לא 215k ק"מ עם מנוע מקורי ובלי בעיות (לא מוכר כרגע).
ראיתי כאלה אפילו יותר מושקעים ובמצב נהדר.
כנ"ל לגבי הקינגים.
מסקנה - צריך קצת סבלנות ובסוף תמצא רכב טוב.
זה רכב שאני מסתכל עליו המון, עוד לא הצלחתי למצוא בנאדם אחד שממליץ עליו בכנות (ולא יודע למה, עושה רושם שהוא נהדר. אולי זה סמפטום של אהבת. הטויוטה שחולשת על הארץ).
הוא מאובזר עד השמיים, אמין באופן יחסי . השמועה אומרת שהכי יקר לטפל בו מכל המתמודדים, אתה מרגיש את זה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה מודע למחלות של כל אחת מהמכוניות שהזכרת?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
מכיר די טוב, ממה שקראתי ומהמלצות.
אני מכיר שבפרדו יש בעיות באינג׳קטורים ושבוקסות בבולג׳ויינטים נוטים להגזר. לא ראיתי פרדו אחד עדיין עם טורבו תקין (כולם מזיעים שמן מכל הכיוונים)
אני מכיר שבפאת׳פיינדר יש מערכת מים מפלסטיק (״העכביש״) שמתפוררת, מדממת, והורגת בשקט את המנוע. המון כלים מחליפים מנוע איפשהו בין 200 ל300 אלף קמ.
מחלות של הקינגים אני לא מכיר, אבל באופן כללי מדווחים שמנועי מיצובישי אוהבים להתחמם יתר על המידה. אומרים שחלפים וטיפולים יקרים בהפרש ניכר מבטויוטה.
מעבר לזה, כל הממליצים והמבקרים מסכימים שהפרדו עביר בהרבה בשטח, אך התנהגות הכביש בניסאן ובפג׳רו טובה בהרבה ומפנקת יותר באבזור (בגלל מתלים קצרים ונוקשים יותר מבפרדו).
מצאתי כמה ״צדיקים״ שאמרו לי שאיפה שעובר פרדו, יעברו גם ניסאן ופג׳רו. אולי קצת יפרפרו, אבל אף אחד לא יעשה פרסה הבייתה.
טרופר...?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
יעוץ לפני קניית אחד מהשלושה
אתה פיקס.
נדמה לי שגם היה עניין של דש בורד בפראדו אבל זה קוסמטיקה.
בגדול אתה מודע...
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
טרופר...?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
למען האמת שעוד לא צללתי לתוך הטרופר. יש לו לוק קרבי ומרובע כמו שאני אוהב אבל אני לא יודע עליו כלום (מלבד שהיה כזה לדוד שלי ובאחד הטיולים שלנו התפרקה לו צירייה. והוא איש שטח אמיתי, לא נהג של ״בכוח נעבור״. לצערי באופן מאוד אירוני נאלצנו לגרור אותו כל הדרך החוצה עד הכביש עם ההיילקס)
אתה יכול להמליץ, כמה מילים על הטרופר?
שני חברים שלי מטיילים עם הרכבים שכתבת, אחד עם הטויוטה (קצת צעיר יותר- 2005) והשני עם קינג.
שניהם מוגבהים (חוקי) וממוגנים.
הטיולים שלנו בדיוק כמו שאמרת - שבילים מסומנים הכוללים גם מעברים יותר קשים, קטעים טכנים וכד'.
הטויוטה נראה גבוה יותר, אבל אינני יכול לומר שראיתי איזושהי עדיפות על הקינג.
הטויוטה מרגיש קצת יותר כמו טרקטור ומעט פחות מפנק.
קצת בעיות חשמל (שנובעות מהתקנות לא מקצועיות, לדעתי - אצל חפרים בוואדי ערה).
בהנחה שלא מחליפים רכב כל שנה ובהנחה שהטויוטה קרוב יותר ל2 טסטים בשנה, במקומך הייתי הולך על הקינג.
בנימה אישית - חשוב לך 7 מקומות? למה לא לבדוק תוצרת אמריקאית?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
בהנחה שלא מחליפים רכב כל שנה ובהנחה שהטויוטה קרוב יותר ל2 טסטים בשנה, במקומך הייתי הולך על הקינג.
בנימה אישית - חשוב לך 7 מקומות? למה לא לבדוק תוצרת אמריקאית?
תודה על התגובה!
האמת היא שלא חשוב לי ה7 מקומות כמו שחשוב לי ה4 דלתות + האופציה ל״מסע פילים״ או אפילו האפשרות לפתוח מזרון זוגי באוטו בשטח.
שזה עוד יתרון מובהק לפאג׳רו והניסאן - בהם השורה השלישית של המושבים מישרים קו ברצפה במקום להתגלגל הצידה כמו בפרדו.
ד״א, בקשר למוצא הרכב... מניסיון אני הולך על יפאני (באמתחתי סוזוקי סוויפט 2007 עם 245 אלף קמ, רכב מדהים ואמין! ובעברי סוזוקי די.אר 350 וקוואסאקי אי.אר6אן, אבא שלי 30 שנה עם דגמי סובארו שלא ראו מוסך מעולם) בגלל האמינות.
קיבלתי המלצה כללית לא ללכת על אמריקאיות, אבל שום דבר קונקרטי (אולי בגלל שהם שתייני בנזין? פחות אמינים? האמת, שאני לא יודע אם זה נכון בכלל)
4 קבצים מצורפים
אולי כדאי להסתכל גם על רקסטון.
רכב אמין, הרבה יותר חדש בתקציב שנקבת ולפי מה שאני מתרשם, עבירות לא רעה.
כמה מודעות מיד 2
קובץ מצורף 119565קובץ מצורף 119566קובץ מצורף 119567
קובץ מצורף 119568
מה עם היילקס ?
יש לך התנגדות לטנדר ?
תוכל לעלות בכמה שנים טובות מהפראדו השחוט.
צריכת דלק משופרת, נעילה אחורית מקורית, מקום בלי סוף להעמסה,
רכב חסון ועמיד מכנית.
מה דעתך ?
דניאל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל מאירי
מה עם היילקס ?
יש לך התנגדות לטנדר ?
דניאל
יש לי היכרות רבת שנים עם הרכב הזה ואין ספק שהוא מצוין! מפלצתי בשטח ואין מכשול שהוא לא יעבור, אבל אני עוד לא בטנדר...
הוא ספרטני לחלוטין, לא מרווח (והמושבים מאחורה סיוט), אין גישה לבגאז' מתוך הרכב וצריכת הדלק שלו דיי דומה לשאר שלעיל... חוצמזה שהוא טרקטור וכל הנעה שלו מעירה את כל השכונה :)
נראה לי שאני מתחיל להסגר על הקינג או הפאת׳פיינדר מאיזור 2007.
שניהם עונים על כל מה שאני רוצה. גם הרקסטון האמת אבל אם להיות כנה - אני לא מסוגל להסתכל עליו, הוא פשוט מכוער.
תודה לכל המגיבים!
אם יש פה עוד חבר׳ה שרוצים לשתף במחשבה שלהם או בעלי הרכבים שבדילמה שיש להם המלצות - יותר מאשמח לקבל חוו״ד!!
אני מחזיק רקסטון 2005 מאז שהוא יצא מהסוכנות.
סה"כ הרכב מאוד אמין, עמיד וחסון. אין מחלות או תקלות שחוזרות על עצמן, המכלולים איכותיים ומחזיקים מעמד מאות אלפי קילומטרים, אם כי לא זולים ונדיר למצוא תחליפיים (למעט חלקי מנוע שתואמים למרצדס) או משומשים.
אצלי אחרי 13 שנה וכמעט 400 אלף קילומטר, פנים הרכב שלם ותקין, כולל מושבים, לוח מחוונים וכדומה. מנוע, גיר, טרנספר, סרנים, משאבת הזרקה, אינג׳קטורים, טורבו ועוד - מקוריים ולא דרשו כל טיפול או החלפה, למעט חיישן כזה או אחר, משאבת מים (פעמיים) ומודולטורים פניאומטיים של הטורבו וה egr.
כמובן שהוחלפו עוד חלקים כמו משולשים, תפוחים, בולג׳וינטים וכדומה - אבל הם הוחלפו בקילומטרז׳ אסטרונומי, בהחלט בלאי סביר.
נדמה לי שאפילו הצלבים בדרייבשפטים מקוריים....
אחרי הגבהה קלה ומיגון הוא יעבור איפה שכל השאר עוברים. משיכת הבקרה יעילה ונותנת עבודה.
עם מושבים מקופלים תא המטען שטוח כמעט לחלוטין, מאפשר שינה ברכב.
צריכת דלק 1:10 משולבת.
מכוער? עיתון דבר ואין דבר... אומרים שמכוערות משתדלות יותר.
ב 60 אלף אפשר למצוא רכב צעיר שלא עבד קשה.
בהצלחה במה שתבחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yossisiv
זה רכב שאני מסתכל עליו המון, עוד לא הצלחתי למצוא בנאדם אחד שממליץ עליו בכנות (ולא יודע למה, עושה רושם שהוא נהדר. אולי זה סמפטום של אהבת. הטויוטה שחולשת על הארץ).
הוא מאובזר עד השמיים, אמין באופן יחסי . השמועה אומרת שהכי יקר לטפל בו מכל המתמודדים, אתה מרגיש את זה?
לא החלפתי הרבה רכבי שטח אז קשה לי להגיד.
מעבר לטיפולים השיגרתיים היה לי שיפוץ מסרק הגה, החלפת מחשב גיר, החלפת אלטרנטור, בושינגים במיתלים האחוריים והחלפת משולשים קדמיים עליונים (שכנראה לא היה צריך כי הבעיה האמיתית היתה חופש במסרק ההגה).
לא יודע להגיד אם זה קטסטרופה או סביר לרכב בן 11 שנוסע הרבה גם בכביש וגם עושה די הרבה טיולי שטח בעבירות מעל בינונית.
השנה שעברה היתה די קשה, השנה הזו, טפו טפו טפו, די שקטה מבחינת תחזוק.
מבחינת נסיעת כביש זה ממש סבבה, האבזור כמו שכתבת בשמיים.
מבחינת שטח ל"ק יותר טוב אבל הפאת'פיינדר יכול לעשות את כל מסלולי הטיול. עשיתי בלי דרמות וקשיים מיוחדים מסלולים כגון פרצים עליון, נחל דימונה, חמרן, עשוש, סרטבא, מוחרקה, מעלה עוזי, מעבר ערוגות, קומות, ציר נביאים והאימה ועוד הרבה. גם עשיתי בלי קשיים מיוחדים מסלולים שנחשבים קשים יותר כגון משלט 21 וציר המצלעות.
אפשר לשפר וגם להתקין נעילה אחורית וקידמית מה שיקפיץ את רמת העבירות. אני בנתיים מסתפק בבקרת המשיכה.
גם קינג ואולי גם רקסטון וסורנטו מהדור שהיה לו יכולת שטח יכולים להיות אופציות טובות. תראה למה אתה מתחבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yossisiv
מכיר די טוב, ממה שקראתי ומהמלצות.
אני מכיר שבפרדו יש בעיות באינג׳קטורים ושבוקסות בבולג׳ויינטים נוטים להגזר. לא ראיתי פרדו אחד עדיין עם טורבו תקין (כולם מזיעים שמן מכל הכיוונים)
אני מכיר שבפאת׳פיינדר יש מערכת מים מפלסטיק (״העכביש״) שמתפוררת, מדממת, והורגת בשקט את המנוע. המון כלים מחליפים מנוע איפשהו בין 200 ל300 אלף קמ.
מחלות של הקינגים אני לא מכיר, אבל באופן כללי מדווחים שמנועי מיצובישי אוהבים להתחמם יתר על המידה. אומרים שחלפים וטיפולים יקרים בהפרש ניכר מבטויוטה.
מעבר לזה, כל הממליצים והמבקרים מסכימים שהפרדו עביר בהרבה בשטח, אך התנהגות הכביש בניסאן ובפג׳רו טובה בהרבה ומפנקת יותר באבזור (בגלל מתלים קצרים ונוקשים יותר מבפרדו).
מצאתי כמה ״צדיקים״ שאמרו לי שאיפה שעובר פרדו, יעברו גם ניסאן ופג׳רו. אולי קצת יפרפרו, אבל אף אחד לא יעשה פרסה הבייתה.
תדאג להחליף את סעפת המים החמים ("העכביש") כל 120K עד 150K ק"מ באופן יזום (החלק עולה כ-70$ בהזמנה מחו"ל), כמו כן תחליף נוזל קירור איכותי כל 60K כפי שכתוב בספר ותחסוך לעצמך את הבעיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
... אומרים שמכוערות משתדלות יותר.
הטיעון הכי טוב ששמעתי עד עכשיו בשרשור הזה! שיחקת אותה :-)
תודה assafy על המידע השימושי.