טוב חברים,
אין לי ניסיון בחיסום ..
אני רוצה לחסם מוט הברגה עבה ואז להרקיב עליו
גלגל גדול
השאלה שלי אם לאחר החיסום זה יהיה יותר חזק שהמוט
לא יתפרק לי אגב זה אמור להחזיק מישקל של גג 20
קילו ויכול להיות שקצת פחות
אשמח לעזרה
נועם
Printable View
טוב חברים,
אין לי ניסיון בחיסום ..
אני רוצה לחסם מוט הברגה עבה ואז להרקיב עליו
גלגל גדול
השאלה שלי אם לאחר החיסום זה יהיה יותר חזק שהמוט
לא יתפרק לי אגב זה אמור להחזיק מישקל של גג 20
קילו ויכול להיות שקצת פחות
אשמח לעזרה
נועם
חסרים נתונים כמו קוטר ואיזה הברגה.
אני לא בטוח שההברגה תהיה שמישה אחרי החיסום
Sent from my iPhone using Tapatalk
נועם,
אין אפשרות לחסם מוט הברגה מחנות חומרי בניין.
תאר מה אתה הולך לבנות, יעזרו לך.
תקנה בורג מתאים. אי אפשר לחסם וגם אם היה אפשר, היה עולה לך פי עשר ויותר מאשר בורג מתאים.
לעגלה לא משתמשים בבורג אלא בציר
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לעגלה מקובל להשתמש במוט טרנסמיציה בתור ציר.
אסף.
כל האופציות על השולחן ברגע המתאים אני יעשה
מה שצריך תודה על העזרה
חבר'ה, מי שאינו מבין עדיף של יכתוב ייעוץ לא נכון.
מוטות הברגה תיקניים לפי תקן DIN/ISO ניתן לרכוש כאשר הם אחרי טיפול תרמי כלומר חיסום והרפייה מקבוצות חוזק 8.8 וגם 10.
אם מדובר על צירים אז ניתן לרכוש גם ציר מחוסם ואפילו מושחז במידות מתאימות או קרובות למידה הרצוייה במקרה הגרוע ביותר חורטים למידה הרצוייה בעזרת סכין יהלום או ווידיה.
אני אשמח להפניה למקום שמחזיק מוטות הברגה מחוסמים.
כי אם אשאל את השאלה הזאת בחנות אספקה טכנית הקרובה, יצחקו לי בפנים.
צור קשר עם חברת 'סקופ' ושאל אותם מי מחזיק במלאי את הסחורה שלהם.
בקישור המצורף ניתן לראות את המידות הקיימות אצלם במלאי מקבוצת חוזק 8.8. כול מוטות ההברגה מקבוצת חוזק 8.8 ומעלה הם מחוסמים.
https://www.scope.co.il/catalogue/gr...y-Threaded-Rod
http://www.shivrug.co.il/?CategoryID=245
1.מרוח הדברים שאמר פות"ש היית צריך להבין שהוא לא יודע מה צריך כדי לבנות עגלה, ומוט הברגה מחוסם בטוח שלא.
2.בכל שנותיי בתעשיה לא הכרתי מוטות הברגה מחוסמים אלא כאלו העשויים מפלדה, מושחרים, הנושאים בעומסים הרבה יותר גבוהים
ממוט הברגה בחנות לח"ב, ובעיקר עמידים לשחיקה.
3.כשמציגים טבלה של דרגות "חוזק" זה לא אומר לי כלום אם המוט מחוסם הייתי רוצה לדעת לאיזה דרגת קושי ׁׁ(רוקוול, ברינל, ויקרס....... משהו)
4.כעיקרון, מוטות וברגים מחוסמים מוקשים רק בשכבה החיצונית שלהם (עשירית , שתיים לכל היותר) איך אתה ממליץ לחרוט מוט כזה
להסיר את השכבה הקשה ואז להשתמש בו כבמחוסם?
5.מצא לי סכין יהלום לחריטה, ארוץ לקנות עכשיו.
גיבריש. נמחק.
מכניקה,
דברנו על מוטות הברגה ולא על ברגים ועדיין...
הברגים אינם מחוסמים אלא מוקשים מעצם השימוש בפלדות איכותיות ומעצם תהליך ייצורם(כבישה בקור)
חיסום לפלדות פחמן מתבצע בטמפ' של בערך 1100 מעלות לקבלת מבנה אוסטניט, ומקוררות במהירות במים או שמן
למבנה מרטנזיט. בדוק בסעיף 4 בתחתית הטבלה וראה שהטמפ' לא מגיעה אפילו למחצית הערך.
קשיות Rc 44 , הערך הגבוה ביותר שראיתי, אינה נחשבת חיסום. חיסום מתחיל בערך מדרגת קושי Rc 50 והשאיפה היא לחסם רק מעטפת, וטכנולוגיית חימום באינדוקציה תומכת בזה. מקדח H.S.S קודח בורג כזה ללא שום בעיה.
רק כלי חיתוך הניתנים להשחזה כמו סכינים ומקדחי H.S.S מחוסמים לכל העומק בצורה אחדה ככל שניתן ולכן הם גם שבירים מאוד,
וזו הסיבה שאין שום הגיון בלחסם קשיחים ובטח שלא לכל העומק.
מקשיח הייתי מצפה שיהיה קשה במעטפת כדי שלא יישחק בקלות, ומאידך יהיה גמיש מספיק כדי שלא יישבר.
בדוק שוב את כל ההנחות שלך ותראה שאחת מהן בטעות יסודה.
זוהר.
הפוסט שפתחתי כבר לא רלוונטי כבר .. כי כבר קניתי מוט 16 מ''מ ועשיתי חורים מישני צדדים וגם שני שייבות וגם את החלק הזה דמוי סיכה וגם חברתי את הגלגלים יצא 10 ..וחבל שיש פה לא מאט חברים שהנאה שלהם זה ללעוג לחבר פרום בכל אופן אני כבר המעתי פעילות באתר בגלל אותם החברים שהיעד שלהם זה ללעוג ...
מוטות הברגה , צירים מוקשים או כל מיני מתכות לא סטנדרטיות ניתן למצוא אצל סגלוביץ' בר''ח הרצל ת''א ( מול מ''ס 100 ) .
סקופ בעצמם מוכרים ליחידים דרכו .
אילן
זה לא בדיוק התחום שלי אבל:
1. למיטב הבנתי ההתיחסות לתכונות מכאניות (ותהליך הייצור) של מוטות הברגה וברגים זהה.
2. בטבלה של סקופ כתוב במפורש שהמוצרים מחוסמים ומורפים (quenched and tempered).
3. חיסום של פלדות פחמן יכול להתבצע כבר מטמפרטורה של 725 מעלות צלזיוס. סעיף 4 מתייחס לטמפרטורת ההרפיה (tempering) ו 425 זו בהחלט טמפרטורת הרפיה מכובדת.
4. חיסום הוא תהליך לא תוצאה. ניתן לחסם פלדה ועדיין להישאר עם קושי יחסית נמוך, לדוגמה- אביזרי צנרת מחוסמים ומורפים מגיעים לקושי של כ-22 RC. להבנתי זה נעשה כדי להעלות חוזק ועדיין לשמור על קושי נמוך יחסית.
אם יש שאלות אוכל לפרט יותר..
דוד