גימני ממוגן מוגבהה-שיפור הבא: פגוש/כננת או נעילה אחורית
אני עם הגימני שלי כבר שלוש שנים, דגם 2008 עם הפגוש המזעזע (מבחינת זווית גישה)
שיפרתי לא מעט דברים לאורך השנים, נקודות עגינה מחוזקות וקשר קבוע ומיגון והגבהה 2״ וקולר גיר ופנסים לנסיעת לילה ועוד.
לרוב נוסע בעבירות בינונית/בינונית+ ולפעמים במעלות תלולים מצליב ומתקשה (בדרך כלל אומר להזיע המון בעבודות מעצ).
התפנה קצת תקציב וההתלבטות היא בין השיפורים הבאים (כרגע לא מתאפשר לתקצב גם וגם).
1.נעילה אחורית: הרכב הוא יום יומי ולעיתים משמש אנשים אחרים (אשתי וכו).
נוסע כ30 קמ ביום 4 ימים בשבוע. נעילה אחורית אוטומטית לא קורצת לי. אם בגלל בלאי מוגבר, אם בגלל הפן הבטיחותי והשינוי בתפעול הרכב, ואם בגלל העובדה שאני לא יכול לסבול רעש (תיקתוקים) שבאים עם הנעילה.
Arb לא באה בחשבון תקציבית ולכן האופציה שנשארת היא נשלטת סינית של hf (די העתק של arb).
היא משווקת כבר תקופה (יש שנוסעים עליה בשטח קשה מאוד כבר שנה +). היא כמובן לא חפה מתקלות אבל עד כה זה הסתכם רק בדליפות, קל וזול לתקן (ויש שנה אחריות) ובכל מקרה אלה תקלות לא משביתות ולכן במקרה הגרוע אפשר לחיות עם זה.
מקבלים שיפור אדיר בעבירות, 0 השפעה על בלאי ונהיגה ביום יום, ובמקרה הרע אין נעילה אם משום מה יש תקלה.
העלות היום כ5500 כולל התקנה ואחריות לשנה על הכל.
2.פגוש אלומיניום עם כננת כולל רישום ברישיון: אומרים שמי שמוסיף נעילה פשוט נתקע במקומות קשים יותר, כננת היא נשק יום הדין מהבחינה הזו, בסוף של דבר במיוחד כשיש רכבים נוספים במיוחד תמיד יש אפשרות לצאת מסיטואציה בעייתית. בנוסף אם זה לא מדבר אז גם ניתן פחות לחשוש לטייל לבד.
ביחס לחילונים ברבאריים עם משיכה של רצועה ראיתי לא פעם כמה אלגנטי חילוץ כננת בחולות למשל, הבדל גדול ללא ספק.
הפגוש המדובר אסתטי ומאלומיניום (לא מעמיס משקל מוגזם קדימה).
גם שיפור הזווית גישה הוא אדיר, הפגוש שלי כבר פגש קצת סלעים (בינתיים שורד עם מעט תיקוני צבע). למי שמכיר את שנת הדגם הפגוש הקדמי פשוט מזעזע מבחינת זווית גישה וממש מקלקל את העבירות. אני מכיר את האפשרות לחתוך את הפגוש אבל זה מכאיב לי בעין מאד, נראה רע בעיני ואני לא מעוניין.
כמובן שמבחינה אסתטית מאוד אוהב את התוצאה עם פגוש אלומיניום וגם זו סוגייה (פוזה/אסתטיקה).
היום ניתן להתקין כזה כולל רישום ברישיון ב3000-3500 שקל, מה שמפנה קצת תקציב נוסף למיגון סף שחסר קצת (כל השאר ממוגן היטב) או סתם לפנק את אשתי.
חשוב לציין שאני לא בונה רכב עבירות אלה רכב טיולים שמבצע את כל המסלולים הפופולריים בלי חשש מהשבתה של הרכב ביום א׳, ולחילופין לא נאלץ לערום אבנים בכל שבילי המדבר. חשוב לי שהרכב יראה טוב, ומקפיד לא להפוך אותו לרכב חבוט עם פגושים שרוטים סדוקים וכו. היום ללא נעילה עם הרבה מומנטום וזווית גישה בעייתית אומנם למדתי להיות נהג טוב יותר אך התעייפתי מעט מהריכוז הנדרש.
אם זה משנה הרכב כאמור בן 10, וצפויים שינויים בתא המשפחתי אך מאמין שהרכב ישאר בחזקתי עוד לפחות שנתיים (ואף 3).
אשמח לשמוע דעות ממי שמכיר את הרכב, השקיע בשיפורים ומכיר גם את זה וגם את זה. אומנם מדובר ב2 תוספות שונות אבל מסיבות תקציביות נאלץ כרגע לבחור בינם.
תגובה: גימני ממוגן מוגבהה-שיפור הבא: פגוש/כננת או נעילה אחורית
נעילה
כי כננת ( למרות שמשפרת הרבה את ההרגשה ) .. זה לעזור לאחרים.
האמת, שאני הייתי חושב על למכור.
עכשיו לפני שכולם קופצים עלי, לא זה לא בגלל שזה גימני ,הגימני אחלה רכב שבעולם, אלא בגלל שאתה אומר שבשנתיים הקרובות יש מצב יצטרף למשפחה ילד או 2
רוצה להישאר על המתכון של רכב קצר, לעבור לארוך? יש מלא אפשרויות לפי אופי הטיולים שלך.
אולי משתלם לך למכור את הרכב ולהוסיף את מה שחסכת לרכב גדול יותר ככה תוכל לחסוך לשפר אותו עם הזמן( לפני שהוא נולד ונגמר התקציב)
אבל אם אתה מתעקש להישאר עם הגימני, אני הייתי משקיע בנעילה, לא בטוח שהקפיץ הקדמי שלך מותאם לכננת ( HD או לא HD) וזה עלול לגרור הוצאות נוספות..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
האמת, שאני הייתי חושב על למכור.
עכשיו לפני שכולם קופצים עלי, לא זה לא בגלל שזה גימני ,הגימני אחלה רכב שבעולם, אלא בגלל שאתה אומר שבשנתיים הקרובות יש מצב יצטרף למשפחה ילד או 2
רוצה להישאר על המתכון של רכב קצר, לעבור לארוך? יש מלא אפשרויות לפי אופי הטיולים שלך.
אולי משתלם לך למכור את הרכב ולהוסיף את מה שחסכת לרכב גדול יותר ככה תוכל לחסוך לשפר אותו עם הזמן( לפני שהוא נולד ונגמר התקציב)
אבל אם אתה מתעקש להישאר עם הגימני, אני הייתי משקיע בנעילה, לא בטוח שהקפיץ הקדמי שלך מותאם לכננת ( HD או לא HD) וזה עלול לגרור הוצאות נוספות..
דווקא יש תקציב נפרד להחלפת רכב. כרגע אין לנו ילדים, ככה שלשלם עלויות אחזקה של רכב גדול שנתיים מיותרות נראה לי חסר היגיון. בשנתיים האלה הכסף שנחסך על אחזקה מצטבר לתקציב רכישה מכובד יותר, מה גם שעוד שנים אזכה לרכב טרי יותר מאם אקנה עכשיו.
זה נושא כואב כי בתקציב הגיוני לי (80-90) קשה לי להאמין שאמצא משהו עביר ואמין כמו גימני משנתון לפחות טיפה מתקדם משלי. אבל זה דיון נפרד לגמרי.
הקפיצים הותקנו מתוך מחשבה מראש (מותקן hd קדימה). ככה שזו לא סיבה לכאן או לכאן.
אם יש שיפור בודד שההשפעה שלו דראסטית על היכולות בשטח - זו נעילה אחורית.
לדעתי בעדיפות על כל דבר אחר.
ואין סיבה לא להרכיב אוטומטית. מתרגלים לתיקתוקים ובאמת זה לא מורגש.
אסף.
ללא ספק נעילה. אוטומטית או נשלטת זה בעיקר שאלה של תקציב, קח בחשבון שתפסיד את רוב ההשקעה במכירה.
אני פחות אוהב את האוטומטיות אבל אם הגיר אוטומטי והנעילה מותקנת ומכוונת כהלכה זה פחות נורא.
הסיבה: אם אתה מגיע להשתמש בכננת, זה עוצר את הזרימה של הטיול, עוד יותר מאשר עבודות מע"צ. עם נעילה אתה פשוט עובר הרבה יותר בקלות בלי לעצור את הטיול ...
נעילה אוטומטית, ללא ספק. 1000₪ הכי נכונים שהשקעתי ברכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ללא ספק נעילה. אוטומטית או נשלטת זה בעיקר שאלה של תקציב, קח בחשבון שתפסיד את רוב ההשקעה במכירה.
אני פחות אוהב את האוטומטיות אבל אם הגיר אוטומטי והנעילה מותקנת ומכוונת כהלכה זה פחות נורא.
הסיבה: אם אתה מגיע להשתמש בכננת, זה עוצר את הזרימה של הטיול, עוד יותר מאשר עבודות מע"צ. עם נעילה אתה פשוט עובר הרבה יותר בקלות בלי לעצור את הטיול ...
ברור לי שמ5000 שקל של נשלטת אם אני אראה 2000 במכירה זה כבר טוב. אבל גם הגיוני, הבא אחרי יקבל נעילה משומשת בלי אחריות.
אני עוד צריך לעשות סיבוב על אוטומטית. הרכב שלי לא ידני ובכל זאת.
עדיין 90% אספלט ואישתי שאני לא רוצה להכשיר בסגנון נהיגה מיוחד, ובנוסף רעשים משגעים אותי. מנשלטת אהנה יותר.
נסעתי מעט על ג'ימני עם לוקרייט.
רציתי להדגים לבעלים כמה הוא צריך להזהר בחורף, אז שיחקתי קצת בהגה על שלולית קטנה, התוצאה הפתיעה אותי לרעה.
לאחד שנסע שנים על הנעה/הנעה אחורית ושיחק בזנב הרבה, זה היה נשלט, אני לא בטוח שאישתי הייתה מגיבה אותו דבר.
זה לא אומר שלא להתקין, אבל בהחלט לקחת בחשבון שאם יש נהגים לא מיומנים, הם צריכים להיות מודעים לעיניין.
ואני כמובן מצטרף להמלצה על נעילה ולא כננת.
לוקריייט. תעשה סיבוב, תופתע לטובה. חוץ מהקליקים אין שינוי בניהוג או בסגנון נהיגה. צודק אומי שאמר שנדרש יותר תשומת לב בכביש רטוב.
חכמים ומנוסים ממני כאן באתר אמרו לפני:
נעילה תגרום לך לא להיתקע במקומות שתזדקק לכננת כדי לצאת מהם...
זה נכון גם לצמיגים טובים.
והטיעון לצד השני - השימושים לכננת גדולים מהשימושים של נעילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yscheiner
חכמים ומנוסים ממני כאן באתר אמרו לפני:
נעילה תגרום לך לא להיתקע במקומות שתזדקק לכננת כדי לצאת מהם...
זה נכון גם לצמיגים טובים.
והטיעון לצד השני - השימושים לכננת גדולים מהשימושים של נעילה.
מכיר את הטיעונים לכאן ולכאן. זו הייתה ההתחלה של הדיון.
אם לסכם מה שכתבו כאן, נעילה היא כלי “יום יומי״ לשיפור העבירות, כן אפשר להשתמש בכננת אבל זה מוציא את הכיף ממסלולים. מצבים שאין ברירה אלה להשתמש בכננת ונעילה לא תעזור הם יותר נדירים (מה שבהחלט נכון בטיולים שלי, במיוחד שאני לא חובב בוץ).
בגדול די השתכנעתי, מה גם שיש פה די תמימות דעים שנעילה קודם.
עדיין לא סגור בין נעילה אוטומטית לנשלטת. למרות שיהיה לי קשה מאוד עם אוטומטית(גם אם לא ישפיע על שום דבר אחר מהיכרות עם עצמי התיקתוקים ישגעו אותי בכביש).
נראה שענית לעצמך, תיהנה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
מכיר את הטיעונים לכאן ולכאן. זו הייתה ההתחלה של הדיון.
אם לסכם מה שכתבו כאן, נעילה היא כלי “יום יומי״ לשיפור העבירות, כן אפשר להשתמש בכננת אבל זה מוציא את הכיף ממסלולים. מצבים שאין ברירה אלה להשתמש בכננת ונעילה לא תעזור הם יותר נדירים (מה שבהחלט נכון בטיולים שלי, במיוחד שאני לא חובב בוץ).
בגדול די השתכנעתי, מה גם שיש פה די תמימות דעים שנעילה קודם.
עדיין לא סגור בין נעילה אוטומטית לנשלטת. למרות שיהיה לי קשה מאוד עם אוטומטית(גם אם לא ישפיע על שום דבר אחר מהיכרות עם עצמי התיקתוקים ישגעו אותי בכביש).
לא בדיוק אותו אוטו .. אבל אני גם חששתי מהתיקתוק של אוטומטית .. בעיקר כי אני על רכב כביש ..
בסופו של דבר בפעם היחידה ששמעתי את זה .. היתה בחניה תת קרקעית כשהייתי שם לבד בלילה .. בסיבוב .. לשניה אחת ...
זה לא מציק.
( גם לא זכור לי נורא מציק מהסמוראי שהיה לי פעם )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא בדיוק אותו אוטו .. אבל אני גם חששתי מהתיקתוק של אוטומטית .. בעיקר כי אני על רכב כביש ..
בסופו של דבר בפעם היחידה ששמעתי את זה .. היתה בחניה תת קרקעית כשהייתי שם לבד בלילה .. בסיבוב .. לשניה אחת ...
זה לא מציק.
( גם לא זכור לי נורא מציק מהסמוראי שהיה לי פעם )
בדאסטר זה לא אחרת לגמרי? קיבלתי דאסטרים שכורים כמה פעמים בנסיעות עבודה וכמדומני בכביש אין הנעה אחורית. זה לא אומר שאין לנעילה סיבה לרצט היא הרי לא מחוברת לגלגלים אצלך?
לא בטוח שאני מבין את מערכת ההנעה בדאסטר עד הסוף (:
אני מתכנן סיבוב על גימני נעול כדי להגיע למסקנה. יש מישהו עם גימני אוטו׳ נעול לוקרייט באיזור רחובות שמוכן לנדב רכב לכמה דק׳?
תיקתוקים זה מילא...
אבל מדי פעם בום גדול שיוריד גם לאישתך את הלב לתחתונים.
אגב אף אחד לא מדבר על החופשים למערכת ההינע כתוצאה מהחופש המובנה בנעילה.
אני כבר 9 שנים על סמוראי עם נעילה אחורית.
בלתי נסבל לחברה... (10 חודשי שלילה והיא נסעה בו לא מעט)..
אני אישית גם מאסתי. החופשים וההלמים שעוברים לרכבת הכוח מחרפנים אותי.
קיצר, אם אתה לא חייל משוחרר או סטודנט תפרן. נשלטת בלבד.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
יש לי את שניהם.
בלי ספק נעילה לפני כננת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אגב אף אחד לא מדבר על החופשים למערכת ההינע כתוצאה מהחופש המובנה בנעילה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אשמח אם תפרט. לא מכיר דבר כזה.