ניתן לצפות בעמוד זה:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3893
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3893
מקנה בך,
נהנתי לקרוא ...כרגיל הכתיבה שלך יוצאת דופן ואמיתית
פשוט תענוג לקרוא אותך !
אני פחות מתחבר למותג jeep אולי כי אפעם לא יכולתי וכנאה לא אוכל לממן דבר כזה גם אם הוא cj
או סופה ישנים .
אני "אינדיבידואליסט מושבע שלא אוהב שתוחמים אותו בחוקים, כללים, גבולות, גדרות והגדרות".
שנסע ונוסע בסמוראי,ויטרה וכרכרה אנגלית.
הבעיה היא שגם רנגלר ישן אי אפשר.
וגם לא דיפנדר.
וגם על סופה שנוסעת רוצים מלאן-תלפים.
חדש לא יהיה משום סוג , בטח לא כאשר הטכנולוגיה משתלטת על כל הרכבים.
אני ״בחור אנלוגי בעולם דיגיטלי״ שר אולארצ׳יק.
ימים יגידו.
כתבת יפה דרור
איזו כתיבה, פשוט מופת. כל כך נהניתי וצחקתי ועכשיו אני חולם על JL לעצמי.
כתיבה יפה מאוד ומשעשעת. מעניין מה נעשה ששיפר כל כך את התנהגות הכביש לעומת ה JK? (ועדיין הצליחו להשאיר את הסרן החי מקדימה). חוצמזה יגיע לארץ הדגם דיזל 3.0?
באמת תענוג של כתיבה.
כבר שוכנעתי לנטוש את הויגו לטובת אחד כזה, אבל גיליתי שחסרים לי כמה שקלים,
ככה שנישאר יחד עוד כמה שנים.
כיף לקרוא וכיף לך שהיית שם לחוות זאת מקרוב.
דניאל
כששאלתי נציג של סמל"ת נאמר לי שאין כוונה להביא את הדיזל.
מקווה שלארץ יגיע הרוביקון במיפרט האמריקאי הכולל פגוש ברזל מהדורת 10 השנים מקדימה ולא את החיקוי הפלסטי שלו שנראה בתמונות.
אני כבר התחלתי לחסוך.
יש כבר כמה JL בארץ שהגיעו ביבוא אישי.
אם אני לא טועה באצות הברית ניתן להזמין אותו ללא שום הגבהה עם צמיגי 35" כסטנדרט !!!!!
JL רוביקון עם הגבהה מינימלית של 2 אינצ' וצמיגי 35" זה כל מה רציתי ....
בארה"ב גם מראים איך עם הגבהה של 2" בלבד הם מכניסים גם צמיגי 37"
https://www.youtube.com/watch?v=WxcOtkbKX04
והמכלולים עומדים בזה? או שזה רק ליופי?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אין רנגלר-דיזל 3.0 ליטר. לא היה בהשקה, לא הזכירו מנוע כזה והוא גם לא מופיע בחומר הטכני שקיבלנו.
לפני שה-JL הוצג היו שמועות על מנוע ה-V6 דיזל בנפח 3.0 ליטר מהגרנד צ'רוקי - אבל כרגע הדיזל היחיד בשוק האירופי הוא 2.2 וספק אם יגיע לישראל.
בהנחחה שיגיע ה-3.6 בנזין,
בניגוד לרנגלר הנוכחי, מקום למיכל גז יהיה (ולא דוד שיושב בבאגז')?
(אני מניח שדגמי הטורבו בנזין לא יקבלו גז באהבה...)
האם מתוכננת גם כתבה טכנית שבה נדע מה השתנה שם מתחת ?
מה הופך אותו ליותר טוב מקודמו או מה ההבדלים בינו לבין ה JK?
מה יש ברוביקון לעומת הדגמים הפשוטים.
איזה שיפורים הוא מקבל בשמחה ומה כדאי לשפר.
דרור כותב כרגיל נהדר אבל דווקא הפעם חיכיתי למשהו הרבה יותר טכני
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
בהשקות בד"כ אין ירידה לעומק הפרטים הטכניים כמו שאנחנו אוהבים כאן בג'יפולוג. לרוב העיתונאים שמגיעים לאירוע כזה זה גם לא יגיד שום דבר. חלקם מתבלבלים בין נעילת דיפרנציאל אורכי-מרכזי לנעילת דיפרנציאל רוחבי בסרן, לבין נעילה מרכזית של הדלתות.... מבחינתם מנעול זה מנעול... ואני לא צוחק, בחיי.
ממה שאני יודע מנבירה פיזית באוטו, כולל השתטחות פיזית מתחתיו וזה גם הוזכר בכתבה:
מנועי 4 צילינדרים של פיאט: 2.0 ליטר טורבו-בנזין, 272 כ"ס/40 קג"מ, 2.2 ליטר טורבו-דיזל מסילה משותפת, 200 כ"ס/45 קג"מ. מה עוד צריך לדעת? שם של יצרן המגדש? כמה בארים הוא גודש? יחסי דחיסה? יצרן המזרקים?..... לפחות מהתרשמות ראשונית מתא המנוע של דגם הדיזל - צפוף שם. מאוד. לא ידידותי במיוחד למכונאי החצר הממוצע....
מנוע V6 של קרייזלר - 3.6 ליטר בנזין אטמוספרי "פנטאסטאר" המוכר. 284 כ"ס/35.4 קג"מ
תיבה אוטומטית-פלנטרית 8 מהירויות - מוכרת מהדור האחרון של גרנד צ'רוקי.
תיבה ידנית 6 מהירויות - לא תגיע לישראל. ככל הנראה NSG370 המוכרת מה-JK אבל אל תתפוס אותי במילה.
תיבת העברה: השם במפרט הוא "ROCK-TRAC". לא יודע מי היצרן ומה הדגם. החידוש שלה הוא מצב 4X4 לכביש. האם בעלת דיפרנציאל מרכזי או מערכת מצמדים? לא יודע עדיין. אלה גם שאלות שאנשי ההפקה לא ידעו לענות עליהן ולא הייתי בונה על הידע הטכני שלהם.
סרנים: דנה 30 קדמי, ביצה בצד שמאל, דנה 44 אחורי. לא שאלתי. הסתכלתי. ובעוונותי אני יודע לזהות דגמי סרנים. ברוביקון גם הקדמי דנה 44. אנשי היצרן טוענים שקצות הסרן מחוזקות בהשוואה לדנה 44 ב-JK.
עזרי אחיזה/עבירות: בקרת משיכה ברנגלר הרגיל, בקרת משיכה + נעילות נשלטות בשני הסרנים ברוביקון
יחסי העברה סופיים: 3.73 ברנגלר הרגיל וברוביקון דיזל. 4.10 בשני דגמי הרוביקון בנזין
מתלים: 4 חיבורים וקפיצי סליל
כמו שאתה מבין מזה, הלייאאוט דומה לזה של ה-JK. אבל שינו עוד דברים קטנים - בסיסי גלגלים, תגבור חשמלי להגה, גיאומטריית היגוי וכיול כללי מוקפד ומוצלח יותר.
השינויים המהותיים הנראים לעין הם בתא הנוסעים, בחלון הנפתח, ברמת הגימור ובאיכות החומרים. הרנגלר החדש מרגיש עשיר ויוקרתי בהרבה. מצד שני רכבי הדגמה בהשקות הם פולי-לואדד עם כל האבזרים והאופציות האפשריות כדי להשאיר רושם טוב ואפשר לשער שה"ספורט" והרוביקון שיגיעו אלינו יהיו עירומים מרוב האבזרים היותר מגניבים. זה חבל אבל זה ככה בדרך כלל. תרצה יותר אבזור - תשלם אקסטרא.
זה לא ג''יפ של פעם. יהיה קשה לטפל בו לבד. אבל ככה זה במכוניות מודרניות ועל פניו זה אוטו טוב יותר מה-JK בכל פרמטר. אמינות?... מי יודע. שיפורים?... הרשיתי לעצמי לנחש שיהיו בלי סוף כמקובל באמריקה, כפי שראינו ב-JK. אני מהמר שה-JL זה דגם שיחזיק על כתפיו את קרייזלר 10 שנים כמו כלום ואת הדאגות שלנו לגבי הרנגלר הבא בתור של 2027 אפשר לנצור במגירה עד אז....