רכב עמד כשנה ובחלקה הרשיונות הופקדו - ניתן להעביר בעלות לרכב שלא עשה טסט שנה ?
תודה.
Printable View
רכב עמד כשנה ובחלקה הרשיונות הופקדו - ניתן להעביר בעלות לרכב שלא עשה טסט שנה ?
תודה.
להבנתי, רכב ללא טסט בתוקף לא יכול לעבור בעלות, ניסיתי פעמיים.
אבל... אולי רכב עם רישיון מוקפא זה סיפור אחר
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
מעל 3 חודשים ללא טסט אין אפשרות להעביר בעלות
בעבר הלא רחוק היה אפשר להעביר בעלות בהגעה פיזית של 2 הצדדים למשרד הרישוי גם אחרי 3 חודשים ללא טסט, אבל מנסיונות של 2 חברים שונים לאחרונה, כבר לא ניתן לעשות את זה
ברכב אספנות זה כן אפשרי, אבל גם כן יותר מסורבל מבעבר
יש טופס שחותמים עליו ואז זה אפשרי. הפקידים במשרד הרישוי לא מכירים אותו, ואילו שכן עושים מאמץ לא לתת לך אותו. אבל הפרוצדורה קיימת.
אסף.
לצורך מה העברת בעלות ? להעלות אותו על הכביש או לחלקים/מנוע ? אני קניתי רכב שהיה למעלה משנה ללא טסט רק בשביל המנוע. להעלות אותו על הכביש אמרו לי שלא ניתן ( לא רציתי ) , אבל פקידה נחמדה במ"ר י-ם נתנה לי טופס שטר מכרלמנוע אחרי שהבעלים הקודמים הוריד אותו במ"ר מהכביש.
כי אין לי אותו. אולי לשמיל יש.
רבים כאן, כולל אותי, עשו את התהליך.
אסף.
גם לי אין את הטופס, אבל שאני יודע שמה שאסף כתב נכון, כי כבר הדרכתי כמה אנשים להתעקש והם הצליחו.
כשהפקידה אומרת לך אי אפשר, להתעקש על להכנס למנהל כי אתה רוצה לקנות רכב ללא טסט ולהעביר עליו בעלות , והמשמעות ידועה לך.
בכל הפעמים שהתעקשו, זה עבד.
גם אני בזמנו הצלחתי לאחר התעקשות בסניף נצרת עילית
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כנ"ל. להתעקש .
גם אני עשיתי את זה.
אני לא זוכר טופס, רק שלחו אותי לשלם בבנק הדואר 180 ש"ח ולחזור עם האסמכתה.
גם ברמת גן-בני ברק מכירים את הפרוצדורה.
זה קיים בהחלט.
הנך חותם על טופס שידוע לך כי הנך קונה רכב לא תקין בעליל.
פעם נוהל זה היה קיים רק במשרדי הרישוי המחוזיים, היום ניתן לבצעו בכל משרד.
גם לי אין אותו בנמצא.
כמו לרבים, גם הוא ידוע מידיעה בנושא ולא באופן אישי.
כל קונה פוטנציאלי אשר בקש לעשות כן, קבל ממני את אותו מידע, ניגש למשרד הרישוי ובצע זאת.
ואני בכלל עברתי על תקנה 283 לתקנות התעבורה (אישור לרישום שינוי בעלות תק' תשנ"ו-1995) ולא ראיתי בשום מקום התניה הקשורה לרשיון רכב בתוקף לעניין העברת בעלות...
מישהו יודע מאיפה זה בא בכלל??
טל , לא זכיתי לראות את 283 , אבל לא יפתיע אותי במדינת "חלם " שבה אתה נדרש להביא לגריטה רכב עם רשיון בתוקף , שידרשו להעברת בעלות רשיון בתוקף . כשקניתי רכב ללא טסט בתוקף , רק בשביל המנוע ונתקלתי בבעיה הזו , פשוט הורדתי אותו במ"ר מהכביש.
הכוונה שלי היא שכנראה מדובר על תקנות משניות/נהלים וכאלה...ואם יהיה לנו את הנוהל הרלוונטי מול העינייים אז אולי הכל יהיה יותר ברור ואחיד.
טל.
הנה הטופס ש׳לכם ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f4026bdcc1.jpg
בדיוק חזרתי ממשרד הרישוי אחרי העברת בעלות על האופנועים. טסט אחרון היה ב- 2014, אגרות שולמו (פחות או יותר) במועד, ולא היתה שום הערה/הגבלה ברשיון עצמו. עבר חלק.
אלוף. פיצחת את הטופס ותודה רבה.
מרחיב את השאלה.
רכב שלא עבר טסט ולא שולמו האגרות מספר שנים בלא שהוקפאו הרשיונות.
מבין שסוגיית הטסט פתירה.
האם תשלום האגרות אחורה הוא תנאי להעברת בעלות?
מתכנן להחזיק ברכב עד לאספנות ולביטול האגרות.
תשלום האגרות הופך את הסיפור ללא כלכלי לצערי.