הלסדום היינו אם לעמורה דמינו?
נעזוב את השחיתות בצד כדי שלא ניכנס לפוליטיקה.
אני קורא על הפרשיות המזעזעות האחרונות , במיוחד על אונס הילדה בת ה 11 והטיפול ההזוי של המערכת ,בה ובמשפחות הילדים שפגעו בה .
נכשלנו כחברה. מערכת המשפט שלנו חסרת ערך, לא מרתיעה עבריינים, מתעללת בחלשים ובאנשים נורמטיבים, לא מבין איך עוד יש לציבור קמצוץ אמון במערכת הזאת מה שבטוח הוא שצדק אין שם.
מה ניתן לעשות מעבר ללקיחת החוק לידיים ונקמה אישית, שבקצב הזה תהפוך נפוצה יותר ויותר (ע״ע הצתת הבית של הגננת המתעללת בתינוקות) ?
ואז אני נזכר בכל אותן עמותות למען מסתננים מאפריקה , שוהים בלתי חוקיים מהפיליפינים וכו׳ ואללה מצער שמסלקים מכאן ילדים שנולדו וגדלו כאן, אבל איפה העמותה שדואגת למשפחה ישראלית רגילה, כנראה חסרת אמצעים וכוח להילחם, שאפילו לצאת לעבודה בשכר מינימום לא מסוגלים עכשיו כי צריכים לשהות לצד ילדה שמאושפזת במחלקה פסיכיאטרית ולהילחם על החיים שלה.
לא ניתן להטיל אחריות פלילית על ילד בן 12 ? סבבה. אבל את ההורים שלו ניתן לתבוע על הנזק שגרם ! שיחפשו עכשיו מאיפה לשלם 5 מליון ₪ פיצויים ונראה את האח הגדול מאיים שיזרוק רימון...
מה, כל האנשים הטובים כאן שנרתמים כדי לדאוג לזכויות מיעוטים וזרים הם בעצם צבועים שעובדים רק למען בצע כסף במימון ארגונים עויינים ? או שפספסתי איזו עמותה בדרך?
תגובה: הלסדום היינו אם לעמורה דמינו?
כן. צבועים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בוקר טוב, עכשיו התעוררת?
הקול השפוי במדינה אינו נשמע. אנחנו טובים בלתת, ולקבל? - ח@א!
רוב הציבור נגוע באינטרס- מה ייתן לי יותר רווח כספי, ערכים? שילכו כולם לעזאזל.
דרושה הפיכה אזרחית של השפויים במדינה. דרוש "דיקטטור" נוסח ב.ג. שיחזיר ערכים אנושיים בסיסיים והכרחיים לקיום חברה נורמלית,
כי הכיוון שאליו הולכים יביא אותנו במוקדם או מאוחר לסדום ועמורה, ואז כנראה תתחיל האנרכיה, בגלל אובדן האמון במע.
נחשפנו לעולם הגדול בגלל האינטרנט וחשיפה זו ברכות לצידה וגם הרבה קללות כל אחד שייבחר מה לקחת.
אמר פעם מישהו שהאדם עשה צעדים ענקיים בתחום הטכנולוגי אבל בתחום המוסרי נשאר פרימיטיבי כשהיה.
הפער הזה בא לידי ביטוי בדברים שאתה מתאר, וזהו רק צוהר קטן למה שנכון לנו עוד בעתיד.
דרוש מקום מפלט. יהיו כאלו שימצאו מפלט בדת(וזה לא בהכרח הופך אותם לטובים יותר), ויהיו כאלו שיתרגמו זאת פשוטו כמשמעו,
וידאגו לדרכון זר למקרה הצורך, או יהגרו מידית לארץ זרה.
לצערי, תחושותיך מבטאות מה שחשים הרבה ישראלים ואני בינהם, ואכן דאגתי גם אני לייצר תשתיות במדינה זרה למקרה שיעלה הצורך.
זוהר.
מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים, מרוב זכויות המהגר והאסיר שכחנו על מי באמת צריך להגן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
מי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים, מרוב זכויות המהגר והאסיר שכחנו על מי באמת צריך להגן.
המהגר והאסיר הם "אכזרים"? לי זה נראה ממש הפוך.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אני לא כל כך מסכים עם הטיעון לגבי העמותות, ברור שהן יידאגו קודם כל לקבוצות האוכלוסייה החלשות ביותר - עניים, מהגרים, זקנים וכדומה. פועלות בישראל מאות אם לא אלפי עמותות. לא כולן מוגדרות על ידי אוכלוסיית יעד. קחו למשל את יד שרה שדואגת לכל מי שזקוק, האם יש כאן עיוות? לדעתי לא.
אותן עמותות מספקות שירותים כשצריך גם לצד "החזק". למשל ראו מה קרה מסביב לחקירה של החבר׳ה שהציתו את הבית של משפחת דוואבשה. אם אני זוכר נכון הועד נגד עינויים והאגודה לזכויות האזרח התערבו שם בכל הכח.
אני חושב שהבעיה היא לא בעמותות, לא במשטרה ולא בבתי המשפט. אצל כל אחד מהם יש בעיות, חלקן חמורות, אבל שורש הבעיה היא ההנהגה, בבית הכוונה היא להורים (שזה אנחנו) ובחברה הכוונה היא לפוליטיקאים. אני חושב שהיום יותר מתמיד חשוב שנלמד את הילדים שלנו באופן אקטיבי כיצד להיות בני אדם. אני מרגיש שמדובר בדברים הבסיסיים ביותר שמתחילים מתקשורות בינאישית, הבנה של שפת גוף. כששמעתי על האונס בקפריסין לא יכולתי שלא לתהות אם הנערים שהיו שם בכלל הבינו שהם עושים משהו לא בסדר.
אני לא חושב שהמפתח הוא החמרת הענישה או משהו כזה, ולא הייתי רוצה לחיות במקום שמנוהל על ידי פחד.
היפוך היוצרות והחשיבה הליברלית המעוותת- השלמה למה שרשמתי.
ישנה מגמה הולכת ומתפשטת של היפוך יוצרות מוסרי הבאה לידי ביטוי בהגנה על התוקף/בריון והאשמת המותקף/נפגע.
כמו שרשם אומי 5 מרחם על אכזריים יתאכזר לרחמנים.
אתן דוגמה אחת בלבד של היפוך כזה שמעצים את מוסר התוצאות ומגמד את מוסר הכוונות.
שכננו מדרום במוצהר ובפומבי טוענים שרוצים הם לחסל את עצם קיומנו כאן, והם עושים הכל כדי להוכיח זאת.
רוח הדברים שדווחו ע"י כתבי חול שבאו לסקר את 3 המבצעים האחרונים:
1.כמה מסכנים העזתים שלהם נהרגו 1000 איש ולישראלים רק 5.
2.הם ירו ופגעו רק בבית אחד באזור המרכז לעומת 50 בתים שנמחקו ע"י הישראלים.
....... אפשר להמשיך עוד, אבל כבר די ברור שהתוקפן, והשונא במושבע, קבל תדמית חיובית בעולם כי אנחנו המותקפים לא החזרנו
מידה כנגד מידה. על כל אחד שנהרג אצלנו ימות גם אחד אצלם... וכו.
אנחנו נשפטנו בעולם על פי התוצאות למרות שלנו אין שום כוונות התקפיות, וכאלו, יש רק להם.
אצלנו כתוב: הבא להוגך השכם להורגו, ומשום מה שכחנו חוק פשוט ואלמנטרי זה, נכנענו למוסר התוצאות, ולא השכלנו
להדגיש את מוסר הכוונות החשוב, הנכון והבסיסי ביותר, שאצל הדוד סם הוא אלמנטרי, מעוגן בחוקה, ואפילו לא תעמוד למשפט
אם הרגת אדם שחדר לביתך באישון לילה.
סליחה על זיבולי השכל, הייתי חייב לפרוק.
זוהר , הדיקטטור שציינת והאליטה שסבבה אותו , היו בעלי מוסר ירוד מאין כמותו, לא בחלו ברציחות פוליטיות , הוצאת דיבה, חטיפת ילדים ומכירתם , שוד רכוש של עולים חדשים, גזל קרקעות , הקופה הציבורית , הזניית השואה,שוד אוצרות טבע ועתיקות ומה לא. מעשי אונס והטרדות מיניות היו חלק מתנאי השירות שלהם (עד לא כ״כ מזמן אגב). אני מזכה אותם מחמת הספק בכך שחלק קטן מהמעשים הזוועתיים אולי נדרש לצורך הקמת המדינה וקליטת מספר רב של עולים , אולי גם זה לא מגיע להם.
שלא לדבר על רמת המוסר של חלק מאנשי הפלמ״ח מייסדי צה״ל - דברים שאם היו זוכים להד תקשורתי היו מזכים את אלאור עזריה בתואר צדיק!
אז כמו שאתה מבין, בזה אני לא מסכים אתך, אני חושב שדווקא השתפרנו . אני גם בטוח שאין לנו לאן לברוח כי הרע הזה קיים בכל מקום שאליו נלך + אנטישמיות.
פשוט תוהה איך זה שיש בקרבנו די הרבה צדיקים, לא במרכאות, שמקדישים את חייהם למטרה חברתית נעלה, לא רק בזמן חירום ולא קיימת קבוצה שמסייעת במקרים כאלה. את חותני אני משביע שיתעד ויחתים כל תשלום שהוא מעביר למטפלת הפיליפינית של חותנתי , מחשש שבסיום העסקתה ימצא אותה העו״ד או העמותה שתדאג לתבוע עבורה זכויות, יש גם חברת כ״א שדואגת לאינטרס שלה ואני לגמרי מקבל את הצורך בזה. גם לא כואב לי שלוקחים את הילדים שלי להפגין למען חבריהם לספסל שהוריהם החליטו במודע להישאר בארץ בניגוד לחוק ... כאילו שהיה מי שמפגין עבורי אם הייתי נתפס ללא ויזה בארה״ב. לא חושש שכמה עשרות פיליפינים שנולדו כאן ישנו בעתיד את המאזן הדמוגרפי. אבל איפה הצדיקים האלה כשצריך אותם באמת ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
המהגר והאסיר הם "אכזרים"? לי זה נראה ממש הפוך.
הכוונה שלי במהגר היא: עבריין שעבר את הגבול ללא אישור, מתחזה לפליט ומשליט טרור בשכונות שלמות, לא כולם, ברור.... אבל יותר מאחד.
הם מקבלים תמיכה מארגונים "הומנטריים" ומימון עורכי דין, בזמן שתושבי השכונות שנרמסו זוכים להשמצות שהם גזענים.
זכויות האסיר כמובן חשובות, אבל לא יכול להיות שבית המשפט מתחשב יותר בעתידו של האנס מאשר בחומרת מעשיו.
זו אותו סימפטום של נאורות דה לא שמטה שמתפלפלת יותר מידי ברחמנות על אכזרים מאשר הגנה על התמימים.
וכל מי שמתעסק יותר בזכויות של אלו ולא של הנפגעים גובל בשותפות לפשע.
ניר,
כל עמדת כוח ושררה נגועה בשחיתות כזו או אחרת שלפעמים גובלת ופולשת לתחום הפלילי. היום, הכל פרוש וגלוי לציבור, האפשרויות מצטמצמות, ואני לא בטוח כל כך שהשתפרנו מהסיבה הזו בלבד, הפחד מהחשיפה.
אבל עדיין מדבר אני על האיש ולא על החבורה מסביב או על ראשי הצבא שהקיפו אותו.
האיש היה עילוי, והמטרה שראה לנגד עיניו היתה אחת - שאתה ואני נוכל לדסקס באינטרנט בעברית, במדינה חופשית.;)
אין לי ספק שהחלטותיו בחלקן היו שגויות עד דוחות וגזעניות, ועוול רב נגרם להרבה אנשים אבל זו טבעה של מנהיגות - אי
אפשר היה אז, בסיטואציה הנתונה, לרצות את כולם.
לגבי השאר, היכן כל האנשים הטובים שיקומו וירימו קול וצעקה?
כולם עסוקים.
עסוקים בבעיות כלכליות(להביא פרנסה הביתה)
עסוקים בבעיות קיומיות - שאל את אזרחי עוטף עזה, ואיו"ש.
וחלקם גם וגם.
עכשיו ברצינות.
עדיין לא הגענו לתחתית הבור, והתקווה שמשהו טוב יקרה אופפת את כולנו.
רק כשנילחץ עם הגב לקיר תקום זעקתם של של הטובים שתהפוך גם למעשה. וחזור וקרא מה שרשמתי בתגובה הראשונה
החל משורה רביעית.
...........
" גם אופטימיות יכולה להרוג" - המצאה שלי ברגע זה.
זוהר.
מערכת בריאות = בדיחה עצובה
משטרה = עוד אין בעברית מילה שמתאימה להם
בתי משפט = חברים של המשטרה ( רק בחליפות ועניבות )
מערכת חינוך = חובה עו"ד צמוד לכל פעילות חינוכית
רשות מקומית = חבורה של נוכלים ברשיון ( הכל חוקי כל המעשים חוקיים לחלוטין )
ומעל כולם 120 אוכלי חינם שמוכנים לעשות כל מעשה להפריח חוקים כיד הדמיון והביקוש !!
ורק אני צוחק לעצמי
נו מה יהיה עכשיו :rolleyes:
איציק
אם אחרי כל זה אתה עוד צוחק לעצמך ...
משהו לא תקין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מה אתה רוצה ממנו גיא? שמו הוא יצחק:cool:
האיש הזה הקים את כל מוסדות המדינה עפ״י חזונו, הוא המקור לרוב הרעות החולות שהממסד וצה״ל בפרט סובלים מהן עד היום, יכול להיות שאחרת שום דבר לא היה קורה ושזה מחיר נסבל , כמו שיכול להיות שבעוד מספר שנים ידברו ככה על ראש הממשלה הנוכחי. אבל נעזוב את הממסד הרקוב, זה לדיון בפורום אחר.
אני לא בא בתהיות לאנשים טובים שלא מזיזים אצבע (חוץ מאת זו שלוחצת על המקלדת) בגלל סדרי עדיפויות אחרים בחיים, אני הרי אחד מהם. אלא תוהה דווקא לגבי אלה שכן עושים ויש כאלה. קשה לי לקבל שמאחורי כל ארגוני הצדק האלה מסתתר אינטרס זר ושהאנשים הבאמת טובים שפעילים בהם הם במקרה הטוב אידיוטים שימושיים.
נ.ב. יש משהו שאני כן עושה - יש לי שני בנים, בחיים לא הרמתי עליהם יד, אחד היה בזקינטוס השני מתוכנן לטוס לאיה נאפה, עם החבר׳ה . דבר אחד ברור להם - אם מישהו מהם יהיה מעורב אי פעם במקרה מהסוג הזה, שיקים לתחיה את האינקוויזיציה ויסגיר את עצמו , כי לחזור הביתה יהיה הרבה יותר כואב.
אבל מה שכתבת בהתחלה ממש לא ברור לי. אתה בא בטענות דווקא לאלה שמשקיעים בלעזור לאחרים? אתה רוצה לקבוע להם סדר עדיפויות?
למה אתה מתייחס דווקא לחלק מהארגונים אבל מתעלם מאחרים, מה עם "חוננו", הסנגוריה הציבורית, אלו"ט?
ובאופן כללי, למרות שגם אני אוהב לקטר, יש לנו (עדיין) מערכת בריאות טובה מאוד, ואני משווה לחוויות של קרובי משפחה באירופה וארה"ב, לגבי המשטרה ובתי המשפט קצת קשה לי להביע דעה מושכלת אז אני מוותר...
ניר...נראה לי אתה שומע יותר מידי רדיו...יותר מידי טלוויזיה...יותר מידי עיתונים...יותר מידי אקטואליה.
הפכת קורבן של המדיה הלוחצת והאגרסיבית שתעשה הכל למשוך אותך אליה.
תרפה...צא לחופש קצת...
אני מסתובב כל היום בכל הארץ, פוגש המון אנשים (הרבה מעבר למה שהייתי רוצה...), מדבר איתם על ענייני דיומה.. ווואלה הכל בסדר...כאילו כל אחד עסוק בענייניו.
תדאג לבלות יותר במעגל ההשפעה ופחות במעגל הדאגה...תאמין לי אתה תראה שינוי משמעותי.
טל.
(פסיכולוג לעת מצוא לחברי ג'יפולוג ומנהליו...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
מערכת בריאות = בדיחה עצובה
משטרה = עוד אין בעברית מילה שמתאימה להם
בתי משפט = חברים של המשטרה ( רק בחליפות ועניבות )
מערכת חינוך = חובה עו"ד צמוד לכל פעילות חינוכית
רשות מקומית = חבורה של נוכלים ברשיון ( הכל חוקי כל המעשים חוקיים לחלוטין )
ומעל כולם 120 אוכלי חינם שמוכנים לעשות כל מעשה להפריח חוקים כיד הדמיון והביקוש !!
ורק אני צוחק לעצמי
נו מה יהיה עכשיו :rolleyes:
איציק
1+
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
אבל מה שכתבת בהתחלה ממש לא ברור לי. אתה בא בטענות דווקא לאלה שמשקיעים בלעזור לאחרים? אתה רוצה לקבוע להם סדר עדיפויות?
למה אתה מתייחס דווקא לחלק מהארגונים אבל מתעלם מאחרים, מה עם "חוננו", הסנגוריה הציבורית, אלו"ט?
ובאופן כללי, למרות שגם אני אוהב לקטר, יש לנו (עדיין) מערכת בריאות טובה מאוד, ואני משווה לחוויות של קרובי משפחה באירופה וארה"ב, לגבי המשטרה ובתי המשפט קצת קשה לי להביע דעה מושכלת אז אני מוותר...
כן, נראה לי שנגעת בנקודה הנכונה, סדרי עדיפויות - משהו כמו עניי עירך קודמים, לא אני שאקבע להם אבל נראה לי שזה מתבקש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
ניר...נראה לי אתה שומע יותר מידי רדיו...יותר מידי טלוויזיה...יותר מידי עיתונים...יותר מידי אקטואליה.
תרפה...צא לחופש קצת...
אני מסתובב כל היום בכל הארץ, פוגש המון אנשים (הרבה מעבר למה שהייתי רוצה...), מדבר איתם על ענייני דיומה.. ווואלה הכל בסדר...כאילו כל אחד עסוק בענייניו.
תדאג לבלות יותר במעגל ההשפעה ופחות במעגל הדאגה...תאמין לי אתה תראה שינוי משמעותי.
טל.
יפה טל.
אני כאי צרכן חדשות מושבע(לא צופה בTV, לא מקשיב לחדשות ולא קורא עיתונים) מושפע לעיתים מכותרות באינטרנט
ויש בי נטיה לקחת ללב - אורפיאוס בלבוש מודרני שסוחב את צרות העולם, כך שאני די מבין את ניר ובטוח שהוא צורך במינון הנכון.
זה עניין של אופי ולא בהכרח קרבן מדיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
תרפה...צא לחופש קצת...
טל.
+1
המצב כאן (לטעמי) לא רע בכלל .
ויש המון עמותות ומוסדות שדואגים ל"עניי עירך".
פשוט לא סקסי לכתוב על זה. זה לא מביא טראפיק.