תקלה מורכבת ZJ אין הצתה אין דלק
שלום לכולם, כבר זמן מה שיש לי תקלה מורכבת שאיני מצליח לפתור אותה, אני מקווה שיש כאן מישהו שיתן לי קצת אור.
בהתחלה היתה בעיה שכאשר הייתי מכניס מפתח לא היה חיווי לדלק ( משאבה מזמזמת ועובדת ויש לחץ דלק בחליל) אך עדיין היה מראה כאילו מיכל ריק, אחרי מספר ניסיונות הרכב היה מניע וגם אם לא היה מניע, לאחר מספר ניסיונות פתאום כן היה מראה שיש דלק ולחץ- מהמצב הזה ידעתי שעד להנעה לא נשאר הרבה ניסיונות)
המצב כרגע הוא בעייתי יותר, אין לי חיווי דלק, משאבת דלק עובדת לסירוגין, פעם כן אבל רוב הזמן לא והנורית של האזעקה נדלק לאחר כ30 שניות שהמפתח מסובב בסוויץ.
ניסתי לגשר את החוט הצהוב והסגול כמ שמצאתי בפורים בחול אך כלום. אין ניצוץ, אין דלק, אין כלום.
היום מצאתי מתחת להגה כפתור כל שהוא שאחרי ששיחקתי איתו המשאבת דלק התחילה לזמזמם אך הרכב לא הניע והנורה של האזעקה נדלקה אחרי כ10 שניות שהמפתח בסוויץ
בבקשה תעזרו לי לפני שאני לא מתייאש ומעלה את הרכב באש.
תגובה: תקלה מורכבת ZJ אין הצתה אין דלק
ישלך אזעקה?
אימובילייזר?
תעיף אותם קיבינמט.
איך? הפכתי את האיטרנט לא מצאתי דרך לעקוף את האזעקה המקורית
אני לא בטוח שיש אזעקה מקורית.
אני גם לא משוכנע שאתה מאבחן נכון את התקלה.
האם האוטו כבה גם במהלך הנסיעה או שהבעיה רק בהתנעה?
איזה שנה הרכב מה נפח מנוע והאם לרדו או לימיטיד?
איזו נורה של אזעקה ( צלם)?
למה הכוונה מראה שהמיכל ריק?
כמה זמן הרכב ברשותך?
אם תוכל לצלם סרטון או סרטונים ולהעלות ליוטיוב ולקשר לכאן זה מאוד יסייע להבין.
** אם יש לך אזעקה מקורית אז אמורים לבטל אותה על ידי הכנסת מינוס מהגוף לתוך קצר בין הסגול לצהוב תחת ההגה אבל אם אתה לא מנוסה כדאי שתיתן לבעל מקצוע מיומן לבצע.
קל מאוד לעשות מקרוני מהצמות ולך תצא אחר כך מהתקלות האלו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אמנם בחלק גדול מהספרות כתוב שיש Antitheft מקורי ב-ZJ, אך מנסיון - לרוב הוא לא קיים.
יש הבדל גדול בין שנתונים מסויימים ב-ZJ, ומכאן קצ ת קשה לי לנחש אם שלך עד 96.5 או אחרי, אם הוא הוא DRB1, או DRB2.
מכל מקום, העצה של אייל נכונה.
אחת משלוש - או שמערכת אזעקה כלשהי שהותקנה ב-20 שנות חיי הרכב החלה לעשות בעיות, או שהתעייפו לך חוטים ליד המחשב.
האופציה השלישית, שהיא הסבירה יותר לפי התיאורים שלך, היא שמערכת הפיקוד של הסוויץ "התלכלכה" והיא זו שעושה לך את הבעיות.
יש עוד אפשרות שמיל - חיישן קראנק שמשייכים לו תקלות אחרות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זה 5.2 שנת 96 דגם לימיטד, הרכב אצלי חצי שנה אך מעולם לא נסעתי איתו, נקנה למטרת פרוייקט שקצת נסחב, עומד בחניה חצי שנה.
ללגבי אם הוא OBD 1 או 2 אני יכול להגיד שחיברתי אליו את הOBD הזול ( 40 שח באייבי) שמתחבר לבולטוט והוא עבד, לא יודע אם זה בהכרח אומר שהוא 2.
הנורה האדומה שאני מדבר עליה היא נמצאת על הדש בורד מעל הלוח שעונים.
כאשר הרכב הניע בזמנו נדרש לעזור לו עם קצת גז אבל ברגע שהתייצב על הטורים לא נכבה.
לגבי הקצר, היום ניסיתי לעשות קצר מתוך הדלת ( יש שם חוט דו גידי שחוט אחד שלו שחור ואחד סגור שחור זה לפי מה שמצאתי באינטרנט, לא עזר)
עשיתי מתוך הדלת ולא מהצמה כי לא מצאתי את הקונטקטור השחור הגדול שמופיע לכולם בסרטונים ( שאליו נכנסים הצהוב והסגול)
טוב.. אם נגרד בפדחת ונסיר את שכבות החלודה מהמוח, אז נראה שיש לך בעיה במערכת ההזעקה המקורית, היא מערכת סגורה לניטרול פשוט שבעבר היו משקיטים אותה איכשהו אך בזמן החלפת מצבר למשל אז נדלקת נורת הסקיוריטי וצופר הרכב מתחיל לעבוד, בזמן הזה אין אפשרות להניע כי משאבת הדלק וההצתה מנוטרלת, הדרך הנכונה לנטרל זה 3 סיבובים עם המפתח המקורי בסוויצ' של דלת הנוסע.. בהצלחה
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
דימה.
עזור לנו לעזור לך.
לך, תחפור, ותחזור עם תשובות וצילומים כפי שנתבקשת.
אני אפנה אותך שוב, אם לא היה ברור - חפש את יחידת השליטה החשמלית של הסויץ. לא יודע מה היכולו תהטכניות שלך, אבל אני הייתי מפרק, מנקה אותה, ומרכיב חזרה.
לפני שאתה חותך את כל הצמות באוטו, מה הנורות שדולקות לך בלוח שעונים אחרי פרק הזמן הראשונה שהרכב מתאפס מרגע הכנסת המפתח לסוויץ׳?
( עדיף תמונה)
אני לא משוכנע שהדיאגנוזה שלך מדוייקת ואתה כבר במסקנות וחיתוך חוטים
אם יש לך שקע כזה תחת ההגה אז יש לך OBD2
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b2d8b54489.jpg
מהיכן אתה בארץ?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ראשית, תודה רבה לכולם על העזרה,
שנית ניסיתי את השיטה עם דלת הנוסע, עם דלת הנהג וגם עם התא מטען, אין כלום.
שמיל אני מניח שיחידת השליטה מתחת להגה?
בועז, כן אם זה מה שקובע אז זה OBD2
תעצור, קח אוויר ותעבוד מסודר.
שלב ראשון והכרחי הוא אבחון מדוייק של התקלה.
לא מתקנים מה שלא מקולקל ואתה עוד לא יודע מה מקולקל
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
diman
שמיל אני מניח שיחידת השליטה מתחת להגה?
חיובי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תעצור, קח אוויר ותעבוד מסודר.
שלב ראשון והכרחי הוא אבחון מדוייק של התקלה.
לא מתקנים מה שלא מקולקל ואתה עוד לא יודע מה מקולקל
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לדעתי הנורה של הצק אנגיין הוצא החוצה בעקבות משחק עם האגזוז וכדי שלא תדלוק קבוע פשוט הוציאו אותה, כי היא לא דולק בכלל, אף פעם.
מעבר לזה בשלב הראשוני נדלקים רוב הנורות ( כולל אורות גבוהים ואני לא זוכר מה עוד - אצלם מחר), מה שנשאר לדלוק זה הסימן של הבלם יד, כריות אויר וכאילו אין דלק( וגם המחוג למטה), כאמור היום המשאבה החליטה שהיא נדלקת לסירוגין.
ניצוץ לא בדקתי היום, אבל פעם אחרונה שבדקתי ( כשהיה לחץ דלק והמשאבה זימזמה לא היה ניצוץ)
שמיל אני אחפש מחר ואנסה לנקות, תודה רבה!
אגב אני מאיזור חיפה
Zj 96
Obd2
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
נמתין שתאסוף את כל הנתונים בשביל שיהיה אפשר למקד אותך בבדיקות הנוספות שיובילו אותך לתקלה.
בנתיים תתאפק מלהמשיך לחתוך חוטים .
אם יהיה צורך תקבל עזרה גם עם מכשיר דיאגנוסטיקה אמיתי מעבר לפלג המוגבל שמשמש אותך כרגע
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
דימה.
עזור לנו לעזור לך.
לך, תחפור, ותחזור עם תשובות וצילומים כפי שנתבקשת.
אני אפנה אותך שוב, אם לא היה ברור - חפש את יחידת השליטה החשמלית של הסויץ. לא יודע מה היכולו תהטכניות שלך, אבל אני הייתי מפרק, מנקה אותה, ומרכיב חזרה.
האם הכוונה לסויץ כמו בתמונה המצורפת או שיש עוד יחידה? קובץ מצורף 127453
בדיוק.
כולל אויר/לחץ פנימה, כדי לנקות המגענים הפנימיים.
https://youtu.be/l1qCmRQAJ7I
Sent from my iPad using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יורם-דרומי
זה לא ככה ב96