ניתן לצפות בעמוד זה
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3930
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3930
יפה ערן.
התנהגות קבוצתית נכונה, זהירה ואחראית (במקום הדורש זאת, המרזבה).
רק כמתבונן מהצד נראה שמיקום הבחור הצעיר (הבן שלך?) ליד הכבל המתוח קצת מסוכן, לא?
אחלה כתבה, הסרטון הדגמה קצת בעייתי. מיקום המכוון לא נכון, מפריע לרכב העולה ולא רואה את הנהג השני. טווחי ביטחון של הצופים/משגיחים מהרצועות, ומשיכה לכיוון לא טוב (שציינת).
מכוון צריך לעמוד במקום בו יש לו קשר עין עם שני הנהגים כל הזמן ושבו איננו מפריע. גם אם זה אומר שהוא מטפס גבוה (לאיזור סוף המעקף הימני למשל). ניתן לקבוע שיד ימין מסמנת למושך ושמאל לנמשך וכו...
אם עובדים עם חבל סינטטי לקחת בחשבון שהוא לא מגיב טוב למשיכה מהירה או לחיכוך עם סלעים (הנסיון שלי בעיקר עם ספקטרה שהוא חבל עם מעטפת וליבה, ופחות עם דיינמה).
אם מדובר בקטע איטי וקשה, ניתן לשקול להורות לנמשך להיות בהילוך נמוך יותר מהמושך כדי למנוע עקיפה של הכבל ואימפקטים. ברכבים אוטומטיים התיאום הרבה יותר קל.
גרירה בהילוך R פחות מומלצת.
מדוע לא להפוך את הרכב הגורר (במידה ואפשרי עדיף)
Sent from my iPhone using Tapatalk
מצטרף להערות של קודמי.
מעל הכל, כבל פלדה כזה ארוך, זה מסוכן!!!
חייבים אמצעי ריסון או לדאוג שאף אחד לא נמצא בטווח סכנה.
יש אולי צילום של עיגון הגלגלת?
רק אני לא הבנתי למה הרכבים האלו בכלל צריכים עזרה? לרובם יש מחשב שמדמה נעילות, או נעילות. למעט היוקון שאיני יודע מאיזה שנתון הוא.
קצת להוציא אוויר ולשלוט ברכב לאט לאט בעליה נראה לי עדיף על המשיכה שבעצם מוציאה את השליטה מידי הנהג. הם ההתנהגות של הרכב כשמושכים אותו בצורה כזאת, בגלל ריבוי הזוויות לא צפויה וזה מסוכן.
כל מה שנעשה כאן לא תורם במאומה להורדת הסיכון להתהפכות ימינה שזה הסיכון האמיתי במרזבה.
בקיצור, אם הסרטון נעשה רק בשביל להדגים, אני מבין, אחרת, אני לפחות, הייתי פועל אחרת.
עזוב שניה את הביצוע בסרטון.במרזבה קורה שהרכב מפרפר על הבניה והמדרגה ובורח ימינה. שם הסכנה, כי מעבר לזה, המדרגה עצמה די פשוטה.
בביצוע נכון אתה יכול לעשות זאת בלי מילימטר של פרפור ובכך אולי לסבך את העליה (חצי שעה במקום שתי דקות) אבל להפחית סיכון. בזמנו גם היה בזנט שתקוע שם צמוד לקיר.
נאמר לי שמישהו הכניס דקביל לקיר.
לא יודע כמה הייתי סומך על עיגון שלא ידוע מי ואיך חיבר אותו.
פחח... קבוצתית... אחראית... עאלק ...
הסרטון הזה מצולם בעת שהם השאירו אותי להתמודד עם הצירייה השבורה בצ׳רוקי ופשוט המשיכו בטיול כאילו כלום. כנראה שהיה יותר חשוב לנסות את הטכניקה המתחכמת הזו מאשר לעזור לרכב תקול בשיירה, ועוד כזה שתמיד עצר ועזר לחברים אחרים בקבוצה ומעולם לא השאיר רכב תקוע בשטח. כן גם בחבורה הספציפית הזו.
ברור שאני לא מטייל איתם מאז ...
לעניין יישום הטכניקה בסרטון.
א. היו בחבורה מספיק רכבים נעולים שיכלו לעלות לאט ובבטחה, ובמקרה הצורך למשוך את מי שנזקק לעזרה
ב. גם אם הרכב הראשון היה זקוק באמת לטכניקה הזו, ברור שכל האחרים לא היו זקוקים לה.
ג. נקודת העיגון שנבחרה לא מתאימה ואפילו מסוכנת בנקודה הזו. הרי כל הסכנה במדרגה הזו היא התדרדרות ימינה, אז לבחור נקודת עגינה שמושכת בכוח את הרכבים ימינה ?? בסרטון ממש רואים שהרכבים נלחמים במשיכה ימינה של הרצועה. היה יותר בטוח בלעדיה.
ד. המון אנשים נמצאים בטווח הצלפה של רצועות/כבלים ארוכים ושאקלים.
ה. הרכב המושך עושה זאת ברוורס. זה לא בריא לרכב המושך ובתלות בתוואי גם לא בטוח. רוורס גם לרוב מהיר יותר מהילוך ראשון. מיותר לחלוטין, במיוחד כאשר לכולם בחבורה הזו היו מכשירי קשר. מאיפה אני יודע ? כי מי שלא הביא מהבית קיבל בהשאלה ממני.
אז תודה ערן שאחרי ההתנהלות המביכה שהשאירה אותי להתמודד עם הצירייה השבורה בזמן שאתם משתעשעים לכם בטכניקה מתחכמת (ומיותרת, כאמור, במקרה זה), אתה גם תוקע לי עוד אצבע לעין בפרסום הכתבה הזו.
כן, היה כיף, כל הכבוד.
נדב.
תודה על השיתוף, בהחלט תיעוד מעניין.
שאלה, רק לי בולט בסרטון שהמיקום של הגלגלת גורם שהמשיכה לכיוון ימין והנהגים ממש נלחמים עם ההגה שמאלה כדי לברוח מהצד הימני המסוכן?
אם הרכב העולה יברח ימינה עקב פירפור וכו', המשיכה לא תחריף הבעיה?
עריכה, נדב42 ואני כתבתנו באותה דקה בדיוק את אותה תהייה...
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
עצוב מאוד לשמוע על ההתנהלות... לא לעיניין לדעתי.
לגבי הסירטון, לא "קלות", ולדעתי גם לא "בטיחות" מה שמוצג בסירטון...
קל זה בטוח לא באופן הזה וזאת לדעתי טכניקה של "אין ברירה" כשכל השאר כשל וצריך להישתמש בה, ובטיחות.... יותר מידי אנשים מסביב וגם אין אמצעי ריסון לכבל הפלדה המסוכן שמדגרד על הסלעים פעם אחר פעם ואני מניח שאף אחד לא בדק אותו בין לבין...
מעבר לזה העיגון לא נכון, כיוון המשיכה ואופן המשיכה לא נכון, והרכב המושך גם לא עומד במקום הנכון.
מי שמכיר את אנשי הקבוצה ובעיקר את העומד בראשה יודע כמה הוא איכפתי חברי ומקצוען ברמות הכי גבוהות.
נדב , מבלי להכנס לאי דיוקים בפרטים ,( לפי מה שאני יודע חלק מהקבוצה נשאר איתך .. החלק השני התקשר לבדוק מה קורה לאורך כל הטיול ) אני לא מבין מה מטרתך בתגובתך הפומבית הנל ..לא לעיניין .. רוצה לומר משהו לערן אז תדבר איתו ישירות ולא דרך מקלדות !
אוי לי ואבוי לי עם כזו אכפתיות וכזו חברות. מאחל לך שלא תחווה על בשרך את אותה חוויה כמוני.
הנה הפרטים המדוייקים: אסף והד נשארו איתי בלי שאלות ובלי להניד עפעף. מארגן ומוביל הטיול וכל יתר החבורה המשיכו בדרכם. כל יתר הפרטים והתירוצים פשוט לא חשובים.
כאשר החבורה נעלמה ולא שבה הייתי בשוק.
בטיולים שהובלתי וארגנתי (או אפילו סתם השתתפתי), מעולם לא השארתי רכב פצוע בשטח. בחיים. גם לא העמדתי את בעל הרכב התקול בחוסר נעימות של הצורך לבקש, או אפילו להישאל האם לעצור את הטיול. כאשר קרתה תקלה תמיד חזרתי ועזרתי לתקן, ואח"כ ליוויתי את הרכב התקול לאורך כל הדרך עד לכביש או לסיום הטיול. ועשיתי זאת גם בחבורה הספציפית הזו, יותר מפעם אחת.
בטיול ההוא נאלצתי עקב צירופי נסיבות להשאיר את הצ'רוקי לבד בשטח, על שביל ראשי, ללא השגחה, למשך כשעה. לא כיף, ואפילו די מלחיץ. אם היו נשארים איתי עוד אנשים זה לא היה קורה. ואם החבורה היתה חוזרת ומנסה לסייע ברעיונות יצירתיים איך לצאת מהברוך במקום לשחק בכבלים וגלגלות במרזבה, אולי היינו מוצאים דרך לחלץ את הצ'רוקי מהמקום, במקום להיגרר לתיקון שטח מורכב אל תוך הלילה. בדיעבד אני יכול לחשוב על דרך אחת לפחות שבה יכלנו עם הציוד הקיים להוציא את הצ'רוקי משם לכביש בנסיעה איטית.
לצערי, גם בהתכתבות פרטית עם ערן בעקבות ההודעה שלי בשרשור הזה, ערן עדיין חושב שההחלטה להשאיר אותי בשטח עם אסף והד היתה "נכונה לשעתה", ובמקום לקחת אחריות על החלטותיו הוא משליך אותה על אחרים. הוא עדיין לא מבין שהמעשים שלו פוגעניים ופוגעים, ועדיין לא לוקח עליהם אחריות. חבל.
לא תמיד דברים נעשים מתוך מטרה, כוונה או תוכנית. לפעמים כשתוקעים לך אצבע בעין, גם אם זה בלי כוונה, אתה צורח "איי !", ולפעמים גם מעיף מרפק לא מכוון. וזה מה שקרה לי כאן.
אני לא יודע איך להעביר במילים את עוצמת הפגיעה שחוויתי בעקבות הטיול הזה, ובעקבות ההתפתלויות של חלק מהמעורבים בו לאחר מעשה בנסיונות פתטיים להצדיק את ההתנהלות שהיתה שם. פרסום הכתבה והתגובה שאחריה על "התנהגות קבוצתית .. ואחראית" הציפה אצלי את הכל מחדש עד כדי בחילה. פיזית.
אבל נאה דורש ונאה מקיים, ועידנא דריתחא אינה תירוץ:
הראל, אני מקבל את הערתך שהתגובה שלי לא היתה לעניין.
זה לא היה ראוי, והייתי צריך לקחת נשימה ארוכה לפני שישבתי לכתוב את התגובה. טעיתי כאשר כתבתי את הדברים כאן, בפומבי, מבלי להפעיל שיקול דעת, ומבלי לקחת בחשבון מה תהיינה ההשלכות.
הכתיבה שלי הביעה ביקורת אישית קשה ונוקבת, פורסמה בפורום רחב ופומבי, ועל כך ערן, אני לוקח אחריות, בלי תירוצים. אני מתנצל שפגעתי בך. זה לא היה במקום. לא הייתי צריך לכתוב את הדברים בפומבי. טעיתי.
נדב.
לא מפתיע אותי בכלל שהד נשאר איתך בלי לחשוב פעמיים... את אסף אני לא מכיר לצערי.