עכשיו שיש הרבה זמן פנוי, החובה סטייקים מחפש המלצה על סכין בשר.
אחרי שיטות ברשת ראיתי שיש המון סכינים, קצת הלכתי לאיבוד
בברכת חג שמח
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Printable View
עכשיו שיש הרבה זמן פנוי, החובה סטייקים מחפש המלצה על סכין בשר.
אחרי שיטות ברשת ראיתי שיש המון סכינים, קצת הלכתי לאיבוד
בברכת חג שמח
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
יש לך מסגרת תקציב לנושא?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
שאלה טיפה שונה, מה זאת אומרת סכין לבשר?
לפרק עוף?
לפרק בקר ( אנטריקוט מהצלעות)?
לחתוך גוש בקר ( כתף? אנטריקוט?)?
סכינים קונים באמזון!!!
הם (האמריקאים) מבינים בזה, וחיים את זה.
זיו את הסכין השניה משמאל(של arcoss) קניתי לא מזמן בארץ, עלתה 100 שח...
גם לי יש אותה אבל זאת סכין פשוטה יחסית ונראה לי שהוא מכוון גבוה יותר.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...304bfa3873.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
גם לי יש של ארקוס, מחייבת השחזה באופן די שכיח
Sent from my iPhone using Tapatalk
ארקוס זה הסיגנט של עולם הסכינים לדעתי.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
הכוונה זה לא פשוטה או לא.
זיו רשם לקנות מאמזון, אז עניתי שלא בטוח שבארץ המחיר יקר יותר לאותו מוצר.
https://www.amazon.com/s?k=arcos+kni...nb_sb_ss_i_3_5
לא מבין בזה כלום ולא יודע מה ההבדלים.
יש לי את אלו ועד היום אני לא מבין איך מתמחרים סכינים ומה ההבדל בין ארקוס לצוויליג או לדרייציק...
מנסיוני היקרות לא תמיד חותכות יותר טוב או נוחות יותר ביד.
אם מישהו יכול להסביר את הבודות וכיצד בוחרים סכין אז זו התחלה טובה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
להב רחב. לפחות 3 ממ.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...31192be85a.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
+++
אם אתה לא טבח/קצב שצריך ארגונומיה לידית כי כל היום אתה חותך, אז מה שחשוב זה שזה יהיה חד לאורך זמן כי הרוב המוחלט לא נהנה להשחיז בבית סכינים.
יסלחו לי כל אלו שמרגישים מאויימים.. השאר זה פלצנות.
פלדת דמשק משויישת או איזה יפני נצר ליצרן חרבות סמוראי..
יש לי 2 ארקוס 20+25סמ להב רחב, נקנו במבצע ״השני ב-50% הנחה לפני מעל 10 שנים.
שתיהן יחד עם עודף מ-200.
זו עם הלהב 20סמ עם ידית פלסטיק צהובה בוהקת (סדרת המסעדות אן הבנתי נכון), פשוט מעולה.
נדרשה לשיפור השחזה מינימלי.
זו עם הלהב 25סמ פשוט גדולה מידי, אבל הידית יפה, אז באירוע חגיגי שצריך לפרוס משהו, היא הייצוגית..
בארגז טיולים יש סכין ללא שם, להב רחב וגדול, 30ש״ח~, ואבן השחזה קטנה אם צריך.
ככה לא כואב לי הלב כשהיא נופלת לרצפה/חתכו בלי משטח חיתוך/נחבטת בארגז מטבח ממתכת.
אני אוהב לבשל, יש לי הרבה סכינים, וגם העדפה אישית, אבל זה כאמור עניין אישי.
גיא כתב לקחת להב עבה, יש לי שניים כאלו, הם פחות נוחים לי, לא יודע למה ולא התעמקתי בזה. כל הסכינים שלי זמינות באופן דומה ובסופו של יום, סטטיסטית, אני משתמש בסכינים הדקות יותר (השני והשלישי משמאל בתמונה הראשונה) כמעט לכל עבודות הבישול במטבח. אלו גם הסכינים שאני לוקח למטבח בשטח.
(ספציפית, אלו ויקטורינוקס מק"ט 5.2000.15 , 5.2000.19 , בתמונה יש את כל הסדרה מגודל 12 עד 25)
לא פחות חשוב מהסכין עצמה הוא אופן ההשחזה. אני מחזיק כבר שנים את משחיז ה"אגרופן" של ויקטורינוקס ומשתמש בו לכל הסכינים. המשחיז הזה דואג להשחזה בזווית נכונה גם בלי מיומנות של משחיז אומן, והוא מחזיק הרבה זמן (טיפ: כשהמשחיז נשחק מפרקים אותו והופכים את הלהבים, והנה הכפלתם את אורך חייו). ממליץ עליו בחום למרות שהוא יקר למדי. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...59fff8c8d3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...71455d209b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f4ca2ccf1e.jpg
יסלחו לי הפלצנים #345 .
ראשית, סכין לחיתוך עגבניה צריכה להיות יותר משוכללת מסכין לבשר.
שנית, השחזה על מתקן השחזה שלושה שלבים שעולה כמה עשרות שקלים לוקחת בדיוק 30 שניות, ואמנם זאת לא אבן מים יפנית בכמה מאות שקלים, אבל הסכין יחתוך אחר כך את הבשר כמו מרגרינה. לכן גם ארקוס או ארקוסטיל זול יהיה טוב. ואין צורך בפלדה אקזוטית שמחזיקה מעמד חודשים עד ההשחזה הבאה.
לגבי להב עבה- חסרון (מדבר על עובי, ולא על רוחב). כאן סכין נורמלית (לא עשרים ש"ח, אלא מאה ש"ח), בד"כ נבדלת מהזולה, כי אלו של ה20 ש"ח לעתים ממש עבוד כדי לפצות על פלדה חלשה.
מה שכן, שרוחב הלהב יהיה גדול מרוחב הידית (המתכת בולטת מעט, או לכל הפחות באותו גובה).
אמרו- יש סכין לפירוק עופות, לפילוט דגים וכו.....
אני משתמש עם סכין שף (18 ס"מ) או שף סנטוקו (לא יעילה לפירוק, השפיץ פחות שפיצי, יותר נוחה לי בירקות) ועושה איתן הכל (למען האמת- 95% זה בכלל קיצוץ ירקות).
אוסף מרשים זיו.
השימוש העיקרי יהיה לפרוס אנטריקוט ולפרק עוף צלוי.
אם יש סכין אחת לשני המטרות אז עדיף.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
לפרק עוף צריך להב צר וקצר יותר נתחי סטייקים.
אני הולך עם מה שמצטלם לי יפה באינסטושhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1e04573486.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
זיו, איזה דגם הסכין ארקוס?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
חידשת לי. תודה
Sent from my Mi A1 using Tapatalk