נכתב במקור על ידי
Roi76
תודה על התגובות.
זה מעודד שיש משפחות שמטיילות בג'ימני ומראה שזה אפשרי. למרות שהלוגיסטיקה ששמעון תיאר לא בשבילנו, אנחנו עצלנים מידי ופחות מידי מתוכננים לעמוד בארגון כזה לאורך זמן.
דרור, התגובה שלך הצחיקה את אשתי, ולמרבה ההפתעה היא מוכנה לעשות נסיעת מבחן על הדגם הידני. אין כמו להתחיל במחמאה לאישה, אולי עוד עשור גם אני אצליח לזכור את זה בזמן אמת...
חחחח
להתחתן בפעם השניה זה כמו להחליף חדר בטיטאניק - אז קח עצה מבעל נסיון, זה שהחליף חדר בטיטאניק וגילה שהיא יכולה לטבוע פעמיים..... תתחיל כל דבר וכל יום במחמאה לאשתך - אבל תקפיד שיהיה לזה כיסוי, כדי שהיא תחייך בכל בוקר.
אשה מרוצה/מאושרת זה המפתח להכל בחייו של גבר. ואתה זכית - התברכת באישה טובת-טעם ומבינת-עניין שבאה איתך לטיולים, רוצה ג'ימני ועוד באדום (!) ושומו-שמיים, מוכנה אפילו לשקול גיר ידני (!!!)... איזו מלכה!.... כמה שפר מזלך! אני מוכן להמר שהיא גם יפה... כי לתכונות הטובות האלה יש נטיה לבוא בצרורות. במקבצים...... מה שטוב, טוב עד הסוף.
אתה זכית ידידי. תשווה מול נשים אחרות, פוסטמות שתלטניות, רעות-מראה, מזג וטעם, שלא מוכנות לשמוע על כלום חוץ מקרוסאוברים אוטומטיים שמנים ומגעילים בצבע לבן או שחור. אתה זכית - אז תעריך את זה. אתה צריך לנשק לה את היד בכל בוקר, ללחוש באזניה מילות אהבה ודברי כיבושין. לזכור ימי הולדת, ימי נישואין, ולנטיינים, ט"ו-באבים ויום-האם/אשה/משפחה למיניהם עם פרחים ומתנות קטנות וסופ"שים זוגיים מפתיעים בכל מיני צימרים רומנטיים עם יינות ונרות ועלעלי-כותרת אדומים של ורדים על הריצפה וכל יתר התפאורה.... שמור על האוצר שלך טוב טוב.....:rolleyes:;)
אותי לעומת זאת מטריד יותר המזגן החלש. כמה הוא חלש? ביום קיץ רגיל הוא מספיק?
ועכשיו אחרי ההזיות ושיעור הבזק בימאות, בחזרה לרצינות ולמציאות המיוזעת...
אבסולוטית, המזגן בג'ימני לא חזק. אמת המידה שלי להשוואות הוא המזגן בפוקוס שלי אבל זה לא חוכמה, כי גם המזגן במרצדס GLB חדשה מהניילון התגלה כאימפוטנט בהשוואה למגה-מזגן של הפוקוס הזו, ששופך פינגווינים קטנים קפואים מפתחי האוורור העתיקים שלו גם במהירות 1 מתוך 4....
בג'ימני, מכיוון שהאוטו פיצפון מבפנים, המזגן בדרך כלל מספיק והותר. הטיול האחרון שלי בג'ימני 2019 הירוק האומלל של "מכשירי תנועה" היה בדיוק בשבוע שעבר, 40 מעלות בצהריים באחד האיזורים הלוהטים, הקשים, העוינים והמגעילים ביותר בישראל בימים חמים (עמק בית שאן והצד המזרחי של הגלבוע) וזה איזור שבו שמונה מתוך כל עשרה ימים בשנה - הם חמים כמו בגהינום. הטיול לא כלל עבירות קשה ואפילו לא בינונית, אבל היה מאוד חם וקצת עליות ארוכות וזה... (אני רוצה לציין כאן שאישית אני רגיש ביותר למזג אויר חם. סובל מזה כבר תקופה ארוכה, אבל בשנים האחרונות זה החמיר מאוד + בעיית-בריאות ברקע, ואני מתכוון שנכון להיום השילוב הישראלי-קיצי המזעזע של חום פסיכי+לחות גבוהה, בעייתי לי ברמה של סכנה לחיי. עד כדי כך, ברצינות מלאה. ואם ישאלו איך אני חי עם סופה פתוחה?... אני אענה שג'יפ פתוח זה מה שאני אוהב ולכן זהו גם ניהול הסיכונים הפרטי שלי. ממעט לצאת החוצה בחום כבד-קיצוני שלא לצורך. ובכלל, אם כבר למות, אז בג'יפ הזה, בשטח, ולא במחלקת קורונה באיזה חניון תת קרקעי מיוזע) אי לכך, אני הרגשתי מיד את הירידה בתפוקת הקירור והבנתי שהמנוע מתחיל להעלות טמפרטורה. אבל המזגן חזר לעצמו מיד בסיום העלייה והרגיעה בטמפרטורת המנוע.
חשוב לציין שזה לא באג של ג'ימני אלא פיצ'ר ברוב המכוניות שאני מכיר. גם בפורסטר חדש, ותאמין לי, שם זה מפריע הרבה יותר.
וסכנת ההתחממות, רק בדגם האוטומטי או רלוונטית גם בדגם הידני? מוזר שזה עדיין קיים, חשבתי שהתגברו על זה בדגם הקודם (VVT).
ת'כלס בשיא הקיץ ובחמסינים אין מצב לטיול מבחינתנו.
וזה מוביל אותנו לעניין ההתחממות.
האמת היא שברכב שהיצרן הקמצן שלו מספק אותו ללא שעון חום-מנוע (....................) אי אפשר לדעת אם המנוע מתחמם או לא. בוודאי לא לפני שתידלק נורת האזהרה שמבשרת שהמנוע כבר מטגן את עצמו למוות והנזק כבר נגרם.....
אני לא אמרתי שהג'ימני מתחמם, אבל כן אמרתי במפורש שהוא מציג כמה תכונות שמציבות אותו ב"קבוצת הסיכון": מנוע אלומיניום קטן, לא חזק במיוחד, שמתאמץ מאוד בעליות ארוכות בעיקר במהירות נמוכה, תחת עומס מלא, עם מזגן, עם אוטומט.... אז התקנת שעון חום איכותי נחוצה באמת. זה הא'-ב' של ג'-ד' ברכב שטח. זו רק דעתי. עם גיר אוטומטי מומלץ להוסיף גם קולר נוסף, נפרד, לשמן הגיר. לא יקר ובהחלט כדאי.
טיפ נוסף לנהיגה נכונה בשטח, כדי להקל על האוטו ולשפר את הת"ש שלו, וזה נכון לכל רכב שטח - כדאי לנסוע בהילוך אחד נמוך יותר ממה שנראה לך שמתאים, ו/או לחילופין, אולי בכלל עדיף לנסוע במצב LOW בטרנספר. גם אם נדמה ש"אין צורך" כי נוסעים בעליה מתונה יחסית והאוטו "סוחב בסדר".... ב-LOW המנוע מסתובב בסל"ד יותר גבוה, ובניגוד לדעה השולטת, סל"ד יותר גבוה דווקא מסייע למנוע לצנן את עצמו טוב יותר. משאבת המים שמסתובבת יותר מהר מייצרת סירקולציה חזקה יותר ומסחררת את נוזל הקירור במערכת ודרך הרדיאטור ביעילות גבוהה בהרבה (ואז חילוף החום יותר יעיל). ברור שעם גיר ידני יהיה תמיד קל ונוח יותר למנוע, כל מנוע. אבל גם אז העצה הזו רלוונטית מאוד.
כאמור טיולים של חצי יום ומעלה קורים פעמים ספורות בשנה. הילדים שלי מתורגלים בנסיעות ארוכות (גרים בדרום ויש משפחה בקריית שמונה...), וכל זמן שהגדולה מחוברת לטלפון ולאוזניות העולם שס"מ מהאף שלה חדל להתקיים, אבל אין לי באמת דרך לדעת מראש איך הם יגיבו לישיבה של שעות בג'ימני.
אל תבנה על "נוחות" במושב האחורי. הוא מאוד בסיסי - שטוח, דקיק ולא מאוד נוח לאורך זמן. אבל ניתן לכוונן את זוית המשענת ומבחינת מרווח לרגליים - יש מקום די והותר, בוודאי לילדים/נוער שאינם שחקני NBA בפוטנציה.