תגובה: פשלות מכונאות מביכות.
אומנם בקטנה אבל טרי מאתמול בבוקר, פירוק תיבת הגה סופה, דאגתי לסתום את הצינורית מהמיכל לתיבה עם כלי יעודי, אבל לא מהמשאבה לתיבה, פותח צינור ומקבל מפל....מזל שאני עובד על חול, הפדיחה כוסתה ונעלמה במהרה.
לפני 12, 13 שנה, הרכב היה ג'יפ צ'רוקי XJ.
כך היה הדבר:
בצ'רוקי יש בתא המנוע ברז ארבע דרך שמווסת את כמות נוזל הקירור שמגיע לרדיאטור של מערכת החימום. הברז עשוי מפלסטיק מצ'וקמק ועם הזמן התחיך לדלוף ולהתפרק. הזמנתי אחד חדש באיביי. אני חושב שזה חלק החילוף הראשון שהזמנתי דרך האינטרנט והגיע בחבילה בארץ.
ביום שישי בבוקר ניגשתי למלאכת ההחלפה. אחרי כמה דקות של פתיחת וסגירת ארבעה בנדים לארבע צינורות, סיימתי. צריך לבדוק אם עובד? צריך. משלים נוזל קירור, מניע, מחכה עד שהמנוע מתחמם, התרמוסטט נפתח, נכנס לאוטו - מעביר לחימום - יוצא אויר קר. מעביר לקירור - יוצא אויר חם ונעים. אוקי, ברור מה התקלה - חיברתי שני צינורות הפוכים. טעות, קורה, צריך להחליף אותם.
מה אתם הייתם עושים עכשיו? נכון. פותחים בקבוק בירה והולכים לשבת בצל עשרים דקות. אבל לא. כיביתי את המנוע, פתחתי את הבנדים וניגשתי ישר למשוך את הצינור שמחובר לברז. כמובן שהצינור רותח, אי אפשר להחזיק אותו. זו הייתה ההזדמנות השנייה ללכת לנוח ולחכות בצד. אבל לא, לקחתי סמרטוט, עטפתי את הצינור וניסיתי שוב למשוך. לא הצלחתי. פספסתי עוד הזדמנות לא לצאת אידיוט. שיפרתי תנוחה - מהצד של תא המנוע, לחזית - ממש מול הצינור. תפסתי אותו עם שתי היידיים, ככה חזק, ממש, ומשכתי בכל הכוח. ושוב, אבל ממש חזק. עד שיצא הגזר.
כמובן שקיבלתי שפריץ אדיר של מים רותכים ישר על בית החזה (במזל לא על הפנים). למזלי הגדול, זה עורר אותי לעשות את המעשה הנכון היחיד באותו יום. לעזוב הכל ולרוץ כמו תרנגולת שחוטה, בצרחות, דרך הבית, אשתי ההמומה עם תינוקת על הידיים, עם הבגדים לתוך המקלחת. זה נגמר בהגדרה "כוויות נרחבות דרגה שנייה" בלבד. כמה ימים של כאבים, כל מיני משחות שקר, וסיפור.
לא כל כך רחוק והרבה יותר פשוט...
איפשהוא במרץ, ימי תחילת סגר א'
אחרי החלפת רדיאטור, חסר קצת מי קירור.
אני בבית, ראש מנופח מהזום בעבודה,
הנודניק מכיתה ה' חופר,
אח שלו (י"א) צועק
ואני לוקח גריקן מים לוישרים ושופך אחר כבוד הישר לרדיאטור...
מזל שעליתי על הטעות לפני שהנעתי (הילד צחק ואמר שהיו יוצאים בלוני סבון מהאגזוז)
עשיתי אוברול למנוע 500 סמ"ק של הריינג'ר,
זה כולל פתיחת הקייס ל2 חלקים (דומה למנוע אופנוע) להחלפת מיסבים, משאבת שמן וכו....
ציר המשאבת שמן ארוך ועליו מורכב גלגל טיימינג ובחוץ האימפלור של משאבת המים.
לפני סגירת הקייס, צריך לחזק אום נעילה של הטיימינג על הציר, שאחכ עליו מורכב האימפלור של משאבת המים ואז יש עוד אום נעילה בקצה ציר המשאבה.
סחבק לוקח בוקסה ארוכה, וסוגר עם רצ'ר ידני לחזק את אום הגלגל טיימינג.
סוגר סוגר סוגר....מוציא את הבוקסה ורואה שטחנתי את כל התבריג בקצה הציר, מה שאמור להחזיק את האמפלור . [emoji22]
מסתבר, שהחור בבוקסה לא היה מספיק גדול.
מה עושים, מזמינים עוד ציר משאבת שמן. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3a231048f2.jpg
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
זה היה עוד לפני שלמדתי לעבוד עם ספרות, ודי הרבה לפני שהמציאו את גוגל.
רציתי להחליף רינגים בבאגי שלי. שאלתי את אבי שיבדוק איך מהדקים את קסוות המיסבים של הטלטלים. הוא שאל מכונאי שאמר לו "ברגש".
אז עוד לא הבנתי את הקונספט של מיסבי החלקה וחשבתי שהברגים מפעילים לחץ על הקסווה שלוחצת על פין גל הארכובה.
אז סגרתי "ברגש", מאוד חלש.
בנסיעה הראשונה אחד הטלטלים התפרק.
הוצאתי את הבוכנה. סגרתי את פתח השימון בפין הקרנק עם ויקטורית ובנד מתכת. הידקתי את שאר ברגי הטלטלים, והמשכתי לנסוע עד סוף חיי הבאגי עם שלוש בוכנות.
שירשור של איך יצאתי אידיוט .. כבר יש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
למזלי לא היו לי הרבה פשלות ורובן (חוץ מאחת) לא הותירו בי צלקות (פסיות)
אבל היתה אחת...
הסיפור היה לפני כ 12 שנה בערך (לך תזכור) ועוד ברמת ישי בבית הורי.
היה איזה אירוע משפחתי קטן ומעצבן, ומודה חיפשתי סיבה להתחפף קצת.
אז נזכרתי בפילטר שמן של הגיפ שהחלפתי לפני מספר ימים.
כמובן שהיה לי מאוד חשוב לפרק אותו ועכשיו. חיבים לבדוק מה מצב הפילטר.
אולי יש בו שבבים ?? הרי זה נורא חשוב לבדוק ולא עשיתי את זה.
אז הלכתי למחסן של ההורים שלי, שם היה הפילטר וחיפשתי משהו לחתוך אותו.
היה לי דיסק קטן שהיה עושה את העבודה בקלות, אבל היה מרעש ומגלה לכל העולם מה אני עושה.
אז מה סחבק עושה? לוקח מספרי פח ומתחיל לחתוך את הפח של הפילטר.
בהתחלה הלך טוב וכבר חצי מהפילטר פתוח.
אמה מה, הוא מלא שמן ומחליק לי מהיד.
והפח החתוך והחד עובר דרך היד שלי קצת מתחת לאגודל.
פתאום היה שם יותר דם משמן, החרא הזה חתך לי פתח של כמעט שלוש סנטימטר ביד.
רץ לבית שוטף את היד ועל הדרך מפחיד את אימא שלי ז"ל )-:
למזלי לא היה צורך בתפרים, אחרי חודש זה כבר פחות או יותר נסגר.
אבל נשאר לי מאז צלקת גדולה ויפה שמזכירה לי תמיד למה צריך לחשוב לפני שאתה עושה שטויות
1 קבצים מצורפים
חורף לפני איזה חמש שש שבע שנים, היה ינואר ממש ממש קר. האוטו מתחת לבית, שיפוץ מערכת קירור. טלפון מגיע: "יאללה תתארגן, מחר שלג". אחלה בחלה, ישר נכנס למצב קרבי, מפתח עשר תיק תק מחזיר הפאן קלאץ', ממלא פרסטון, מנקז אוויר, מנקז שוב. מנוע מתקרר שלוש שעות, כי חורף, ממלא עוד. פצצות. יוצא בחמש בבוקר להגיע ראשון לשלג, חמש מעלות ברמת גן, האוטו רבע סקאלת חום. טוב נו, בטח לוקח לתרמוסטט ככה שניה להתעורר. כביש שש רבע סקאלה, נו טוב, לא נמות מזה. כל עוד לא מתחמם, ניחא. מגיע למחניים, יורד לגולן ומתחיל לטפס. שלג כבד מתחיל. איך שעובר את העליות מד הטמפרטורה בחוץ מתייצב על מינוס שלוש ומד הטמפרטורה של האוטו על אפס. שעון חום ראש מנוע מראה שישים. אני רועד מקור באוטו, אין חימום כי אין חום בנוזל הקירור.
טלפון הביתה:"אה...מסתכלי רגע בקופסה של החלקים שאני מוריד מהאוטו, שאני תמיד שומר...יש שם כזה כמו פטריה?"
"עם קפיץ עליה?"
"כן".
שכחתי להרכיב תרמוסטט.
בתמונה: מחמם את הידיים על הבלוק.
קובץ מצורף 131017
לפני שנים רבות מאוד, אופנוע סוזוקי DR350 עם אגזוז תחליפי "סופרטראפ".
לא זוכר מי ומה, אבל הצלחתי לחבק את האגזוז עם החלק הפנימי של הזרוע. מאז ועד היום יש לי כוויה/צלקת בצורת הלוגו של סופרטראפ.
שנתיים לפני, סוזוקי DR250, הרגלית הימנית התעקמה טיפה למעלה, וגרמה איכשהו לקיקסטרטר להיתפס במצב תחתון.
סחבק בחן מקרוב את הבעיה, ולחץ את הרגלית למטה כדי לראות אם הקיק משתחרר.
ואללה השתחרר יופי, היישר לפרצוף שלי, ושבר לי שן קדמית. לפחות הכתר היה על חשבון צה"ל.
נדמה לי שזה היה ב2003 או 2005...
קניתי לאדה ניבה שנת 96, או 95... כבר באמת לא זוכר....
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
זהו בעצם. זה המעשה המכונאי הכי מטופש שלי. ;) ;) ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
נדמה לי שזה היה ב2003 או 2005...
קניתי לאדה ניבה שנת 96, או 95... כבר באמת לא זוכר....
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
זהו בעצם. זה המעשה המכונאי הכי מטופש שלי. ;) ;) ;)
ואז קנית דיסקו שזה כאילו ממש שונה
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
אי שם בתחילת שנות האלפיים (2004? מי זוכר) פותח טרנספר בסוזוקי, להתקין יחסי העברה.
מכין ספר, כי טמבל ולא יודע כלום.
מכין 3 חברים, שיהיה מי שיאכל פיתות (מסתבר שעבשות, לנצח זוכרים לי את זה) ויפקח עלי.
אחד חבר גאון, ראש על הכתפיים, מהנדס על חלל כזה. אחד רפתן, שיהיה מי שיעשה את הדברים שצריך בשבילם חקלאי קשוח, ואחד חבר טוב, מהסוג שנשאר איתך כשחשוב.
מפרקים, מנסים להבין מה כל דבר עושה, איך זה עובד. ממה להיזהר כבר יודעים, קראנו בפורום בחו"ל - לא לאבד את הגולות הקטנות! אז אני מחליט להקצות בנאדם שלם למשימה הזו, כי אנחנו בגינה של ההורים ואם שם נופלת גולה, גם גלאי מתכות לא יעזור.
"חבר טוב" (השם המלא שמור במערכת), אני מבקש, "שים בבקשה עין על הגולות האלו".
מתקדמים. מבינים איך זה עובד. פותרים בעיות, חולמים מיסבים בדרך לא דרך, מחזירים באילתור, מנצחים הכל. ערב ירד כבר, סוגרים ברגים אחרונים ומתיישבים. מבט אל החבר הטוב מגלה ששכחנו את הגולות בחוץ.
"קיבינימט! מה ביקשנו כבר?!?!" אני זועם.
-"אמרת לשמור, הנה, שמרתי."
תכל'ס, צדק.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
קודם כל בריאות.
ב2013 כשרק התחדשתי בהיילקס.
יצאתי לטיול בסכיני דימונה עם חבר. טרם הכניסה לנחל הבחנתי בחופש בזרוע s והידקתי את האום.
ישנו בכניסה למסלול. בבוקר כשקמנו הרכב שלו לא הניע. כל הנסיונות לא הועילו והייתה גרירה ארוכה החוצה.
בהמתנה ארוכה אכלנו ואירחנו כל עובר אורח עד אשר הגיע הניידת שירות והניעה את הרכב של החבר.
הטיול כבר היה אבוד אז החלטתי לבקר את אחותי בדימונה. היה שבת וחניתי בתחנת אוטובוס. פתאום אחותי מסתכלת מהחלון ואומרת לי שכותבים לי דוח. רץ למטה.. כהר מאוחר. לפחות אין נקודות.
מזיז את הרכב ובאמצע הכביש אין היגוי.
בנתיים מצטברת תנועה. שולף ישר היי ליפט. מרים את חזית הרכב. מסובב גלגלים ומכניס את הרכב לחניה.
מזהה את הרס ההברגה בזרוע s ומבין שאין מה לעשות אלא לרתך.
ישנתי ברכב בלילה. בכל זאת דימונה והיילקס זה מתכון להעלמות רכב. ובבוקר דוד שלי הפנה אותי לחבר שלו מסגר. כל הדרך הולך עם הזרוע s בזוית הנכונה. כשמגיע למסגר מחליט שזה לא הכיוון הנכון ונותן 180 מעלות. הבחור מרתך ואני חוזר שמח לבב לרכב. וינעל העולם.. רותך הפוך..
שוב הליכה ארוכה לבחור, שוב לבקש טובה, שוב לרתך ושוב הליכה ארוכה חזרה.
מאז לוקח טוש סימון ברכב.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
מה אגיד לכם, בינתיים, אכזבה.
חשבתי שלמישהו תהיה פשלה שתתקרב לשלי
וארגיש יחסית פחות מטומטם, אבל ממש לא!
ומעשה שהיה, כך היה.
לפני 7 שנים.
רנו טרפיק 91 רעשים בגיר.
הילוך שני לא נכנס.
הולך לחצר של חבר שיש לו שם חצי מוסך.
יש שם יותר כלי עבודה וחברים לעזור
ובעיקר, אין שם את אשתי תחי' שתיתן לי הערות בונות.
(היא באמת רוצה לעזור אבל לא מבינה שלא הפעם)
מרים את האוטו על בוקים, נכנס תחתיו, מפרק ומוציא הגיר.
כמובן על הדרך, מחליף מחזיר שמן ובודק את חלקי הקלאצ'
פותח את הגיר, מאתר את הבעייה (לא זוכר כעת מה היא הייתה)
מחליף את החלק הפגום וסוגר את הגיר.
מכניס את הגיר תחת הרכב, נכנס אחריו עם ג'ק ורצועות.
מרים את הגיר ודוחף אותו למקום, ככה במכה אחת.
סוגר כמה ברגים ויוצא מאושר מתחת לרכב
ואומר לחברים "בחיים לא נכנס לי כל כך חלק"
תוך כדי שאני רואה בתדהמה...
את חלקי הקלאצ' הלא מורכב צוחקים לי בפנים.
זהו, פרקתי. נסו להתעלות על זה.
קו כרמית קיץ 2011.
אני זוכר איך התרגשתי שהגיעו אלינו דיפנדרים חדשים, והם היו נהדרים חוץ מזה שהחימוש כל הזמן היה לוקח לנו אותם על תקלות כאלה ואחרות... דיפנדר זה נכס שצריך לשמור עליו בפלוגה.
אני מקבל טלפון מהסמ"פ: "יוני הביאו לנו דיפנדר חדש, הדבר היחידי שצריך לעשות זה להחליף לו 4 גלגלים, סומך עלייך".
אחרה"צ במדבר באמצע הגדוד, אוויר נעים, אני מחליף לאיטי את ארבעת הגלגלים. 3 הורכבו, יופי, עוד מעט יהיה דיפנדר חדש וממוזג במקום ההאמר השבור, התרגשות!
מרים גלגל רביעי, מפרק אותו, מסתובב לקחת את הגלגל האחרון.. שומע רעש לא נעים.. מסתובב, הרכב נפל מהג'ק, המוט של הג'ק שיפד את מיכל הדלק, ואני עם ידיים על הראש.
כל הגדוד מסתכל על הדביל שהרס דיפנדר חדש, וזה נח לו על הדיסק האחורי בשלולית סולר.
יש לציין שהמשימה הושלמה ובסוף החלפתי גם את הגלגל הרביעי.
כאוכבה, לבנון. בדיקה שגרתית של תא המנוע בM113.
לא בדקתי מספיק טוב שמוט החזקת מכסה המנוע בתוך התפס שלו, סגרתי מכסה מנוע, והמוט חדר לתוך אחד מצינורות נוזל הקירור. הנזק אובחן מיידית לפני שהתנענו את הנגמ"ש.
דיווח לחימוש. הסברתי שצריך בסה"כ להביא צינור. התעלמו ממני והביאו ריו חץ עם מנוע חלופי. גם לאחר שהראיתי להם בשטח את הנזק בצינור הם התעקשו להחליף מנוע. אין על צה"ל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
דיווח לחימוש. הסברתי שצריך בסה"כ להביא צינור. התעלמו ממני והביאו ריו חץ עם מנוע חלופי. גם לאחר שהראיתי להם בשטח את הנזק בצינור הם התעקשו להחליף מנוע. אין על צה"ל.
לא היה הולך להם ב"יצאת צדיק".
1998 מניע את הסמוראי עם כבלים ולא מבין למה לא מטעין: כי הקטבים הפוכים [emoji1749]
מילואים בעוטף קלקיליה: הנהג נותן ניוטרל פורס זחל ומעקם זר מניע. מבקשים שיביאו מהסדנא זר ימין. מחכים חצי יום ומגיע הזר על ריו מפרקים וזה זר שמאלי... מחכים עוד חצי יום לזר המתאים...
Sent from my iPhone using Tapatalk