קבלתי הודעה מ"מכבי" לתאם מועד לחיסון נגד הדרעק הזה שנקרא covid19.
האמת שלא יודע מה לעשות... לרוץ לקבל או להמתין ולראות מה קורה אצל אחרים.
אני מניח שישנם עוד רבים כמוני, לכן דעתכם חשובה. שוט.
Printable View
קבלתי הודעה מ"מכבי" לתאם מועד לחיסון נגד הדרעק הזה שנקרא covid19.
האמת שלא יודע מה לעשות... לרוץ לקבל או להמתין ולראות מה קורה אצל אחרים.
אני מניח שישנם עוד רבים כמוני, לכן דעתכם חשובה. שוט.
לי, כנראה, לא יקראו בזמן הקרוב.
להורים שלי אני אומר שחשוב וכדאי להתחסן.
לדעתי, הבידוד והריחוק החברתי עושה נזק רב ופוגע נפשית בעיקר באוכלוסיה המבוגרת.
ההשפעה של החיסון לטווח ארוך, קצת פחות רלוונטית, לאוכלוסיה הנדונה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני אתחסן בשמחה
אתחסן בוודאי.
הבעיה שהמוטציה מעבר לדלת ולא ידוע אם החיסון הקיים רלוונטי גם לה.
רענן
דילמה קשה,
מצד אחד 99.99,% מהרופאים וממי שמבין משהו בתחום.
מצד שני, כמה חסידי קונספירציות מקצועיים בפייסבוק.
קצת קשה לי לקבוע על מי אני סומך יותר.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
זה שאני ג'יפאי לא נותן משקל לדעתי אבל הרקע הכללי שלי כן: אני מהנדס ומדען, עוסק בפיתוח מכשור רפואי קרוב ל20 שנה, מכיר את הבני זונות מהFDA בלבן של העיניים. אני יודע מה זה פרסום מדעי, יודע לקרוא אותו ולהבין מה שמעל השורות ומתחת לשורות.
החיסונים שאושרו (פייזר/ביונטק ומודרנה) בטוחים לפחות כמו כל חיסון אחר שאנחנו מקבלים בשגרה. אין שום תופעות לוואי שאינן צפויות מחיסון, כולן מוגבלות הן בטווח זמן והן בהיקף.
היעילות שלהם במניעת מחלת COVID-19 הוכחה בצורה חד משמעית, מעבר לרף המקובל בתחום החיסונים.
עבורי כמתחסן, מכפלת הסיכויXסיכון מקבלת החיסון לאין ערוך קטנה יותר מאשר מכפלת הסיכויXסיכון שבמחלה עצמה, והיא זניחה, יותר קטנה מאשר סיכונים יומיומיים שאנחנו לא חושבים עליהם כמו להדרס, ליפול מסולם וכולי.
והחשיבות שבחיסון היא מעבר לבריאות שלי ושל משפחתי הישירה (הורים). כדי להחזיר את הכלכלה לפסים חייבים לחסל את הסיפור הזה וזו הדרך - שכולם יתחסנו.
אני מתכוון להתחסן ברגע שיתאפשר לי, וההורים שלי אני מקווה כבר בשבוע הקרוב (אבא רופא).
מצרף את הסיכום שהוגש לוועדה המיעצת של FDA לגבי החיסון של פייזר/ביונטק (50 עמודים). וגם התרשים המרכזי מהמאמר בNew England Journal of Medicine.
קובץ מצורף 131987
1. בהחלט הרעה החולה של הדור שלנו זה שמתייעצים עם חברים ולא עם אנשי מקצוע.
2. אומנם יש לי פחות קילומטרז' ממך מול הFDA אבל חוויתי כמה פידבקים מהם, ואין ספק שהם לא ילדות קטנות עם קוקיות.
ועדיין, כן יש לי חשש, יש לי חשש בגלל הלחץ הגדול שהופעל עליהם לסיים עם זה מהר מאוד, ובגלל שאף חברה לא נדחתה על ידיהם.
מהניסיון שלי, אם איזה משפט איזוטרי מנוסח קצת מעורפל הם יכנסו באמאמא של הפיסקה ולפעמים גם ימצאו בדיוק שם את הפער.
אני רוצה לראות מישהו שהיה מעז לעצור את החיסון בגלל פסקה מעורפלת.
ואם שם הפער ?
אני מבין מעט מאוד בחיסונים ופארמה, אני מבין קצת בדוחות וכמה זמן לוקח לבדוק אותם לעומק ואני בכלל לא מדבר על זמן דגירה וכו'.
אז כן יש לי חשש.
אין לי חשש שזה יעקר אותי או שיצמחו לי קרניים, אבל כן, כבר היו תרופות שבטווח האורך היו להן תופעות לוואי חמורות.
אבל יש לי חשש גם שאני מוציא רכב מהמוסך ולא באמת יכול לבדוק בורג בורג, וגם כשאני נוסע ומישהו אחר נוהג, וגם כשאני מקבל אוכל במסעדה ולא יודע אם חיטטו באף כשהכינו אותו.
ובכלל לנהיגה ברכב פתוח ומזהם יש תפועות לוואי לא פחות חמורות, שלא לדבר על בשר מעושן, ישיבה ליד מדורות (כשאסף זורק פנימה כוסות חד"פ) ושירות מילואים בשטחים.
מה שאני רוצה להגיד זה, שזה בסדר לחשוש, זה אפילו מתבקש במקרה הזה, אבל צריך להתגבר על החשש, כי הדבר הנכון לעשות עכשיו הוא להתחסן.
בסוף, אף פעם אין לנו 100% מידע, במקרה הזה סביר להניח שהמנגנונים עשו את החישובים הנכונים של רמת הסיכון של נגיף עולמי אל מול בדיקות ארוכות טווח שטכנית אין זמן לעשות.
כשיגיע תורי, אתחסן, גם אם עם חשש.
אגב בגלל שמדובר על חשש מבעיות ארוכות טווח, אז דווקא ככל שאתה מבוגר יותר רמת החשש יורדת. תשלחו את הזקנים שלכם להתחסן!
אני רץ להתחסן מייד שיתאפשר, אם הייתי יכול הייתי לקוח את החיסון שביבי דאג לעצמו כבר...
זה ווירוס רע, כל דבר עדיף מזה.
ראה מצ״ב
קובץ מצורף 131998
Sent from my iPhone using Tapatalk
התהליך עצמו אותו תהליך.
הזירוז היה של כל השלבים הבירוקרטיים, בתוך החברות ובFDA. זה קיבל קדימות על פני כל דבר אחר (אני כותב מידיעה ישירה)
אבל הדבר העיקרי שהביא לזה שזה נגמר תוך שנה ולא תוך 5 שנים, הוא קצב הביצוע. בפאזה 3 בניסוי של פייזר גויסו (Enrolled) כ40,000 משתתפים, כמקובל, אבל אם בתרופה או חיסון רגיל לוקח חודשים או שנים כדי להשלים את הגיוס, פה סגרו את גיוס כל ה- 40,000 בשבועות. ויותר חשוב מזה - מתי הניסוי מסתיים? הניסוי הסתיים ברגע שהיו אותם 160-170 חולים (המספר נובע מסך החולים, 40,000, ומחישובים סטטיסטיים, וידוע מראש). אם זו היתה מחלה רגילה ולא מגפה עולמית, יתכן שהיו עוברות כמה שנים עד שהיו מגיעים למספר הזה. ואז יתכן גם שהאפקטיביות של החיסון היתה יורדת, ואז היו צריכים לעדכן את הניסוי ולהוסיף עוד נבדקים, וכן הלאה וכן הלאה.
פה הנסיבות של שפע של מתנדבים כבר ביום הראשון, מגפה עם קצת התפשטות גבוה מאד, וקיצור יזום של כל התהליכים הביורוקרטיים, הביאו להשלמה בשנה של מה שלוקח ברגיל 5 שנים.
בתור אחד שחווה על בשרו קורונה ב"צורה קלה"
(שבוע חום וריתוק אכזרי למיטה כאילו הצמידו אותך אליה
עם משקולת בת טון. וחודשיים נוספים בהם אתה מתעייף
מכל הליכה של50 מטר)
אני ממליץ לכל מי שיכול, להתחסן כמה שיותר מהר.
כך אני אומר לאימי לדודי וכל מי ששומע לי.
התופעות לוואי, אם תהיינה, לא תגענה לקרסולי הסבל מהמחלה עצמה.
הכנת הטכנולוגיה - לפי הטבלה הייתה קיימת- בפועל הטכנולוגיה כן החיסון לא, כמה זמן לוקח לפתח חיסון? (באמת שאני לא יודע אבל בטח לא פחות שבועיים שלושה ? )
סעיף 2 אמור לקחת חודשים כתוב שנותר זהה, נניח חודשיים?
כנל סעיפים 3 ו5
6 נניח לקח שבועיים במקום שנים?( רק על הבירוקטיה זה לפחות שבועיים)
7 לקח חודש ?
סעיף האישור הסופי - נזניח כי ברור שעוד אין אישור סופי.
אנחנו כבר במעל שמונה חודשים וזה כשכל מה שכתוב שלקח חודשים לקחתי חודשיים שזה המינימום. זה בלי הייצור בפועל, בלי שום תקלה, בלי חופשות, מחלות עובדים, בידוד, וכו' וכו'.
אז או שחלק מהשלבים קוצרו, וזה בסדר, אבל לא מצויינים ככה בטבלה, או שמי שכתב את זה סתם חירטט בלי לעשות חשבון.
בכל מקרה יש פה הישג מרשים שירשם בדפי ההיסטוריה התעשייתית.
רק דבר אחד ששכחו רבים,
כדה"א מפוצץ בבני אדם בזכות החיסונים.
אחרת, רובנו פה היינו מריחים שורשים מזמן, ועד לשורשים, היינו נכים מפוליו ....
אז, רספקט למדע ולטכנולוגיה !
רענן
כמו רוב המגיבים פה גם אני בעד להתחסן וכמה שיותר מהר.
אני לא מבין למה לא מאיצים את התהליך. יש כבר מעל 2 מיליון מנות ואלפי מובטלים שחלק מהם בטוח ילמדו מהר מאוד איך תוקעים מחט בזרוע.
בעיות לוגיסטיקה לא באמת קיימות במדינה הקטנה שלנו.
יש חלק מאוכלוסיה שלא רוצה להתחסן כרגע, אז מה הבעיה לפתוח מאות או אפילו אלפי עמדות חיסון שיעבדו 24/7 ויחסנו בשלב הראשון את כל מי שרוצה?
בנוגע לתופעות הלוואי, מבין שאין בטווח הקרוב ובטווח הרחוק פחות מעניין אותי.
מהסיבה הנ"ל לא הייתי מחסן את ילדי אבל הדילמה נחסכה כי הם גם ככה מתחת לגיל הנדרש.
ליאור