הי,
מסתמן שאצטרך להגיע לתל אביב פעמיים בשבוע בשעות העומס.
אני חושב על האופציה של רכבת+קורקינט חשמלי.
(מתחנת ההגנה לבית הדר, סביב ה 3 ק"מ לכל כיוון).
אשמח לקבל המלצות/חוות דעת על הדגמים השונים ובכלל, מה לחפש, ממה להתרחק וכו'...
תודה,
סער
Printable View
הי,
מסתמן שאצטרך להגיע לתל אביב פעמיים בשבוע בשעות העומס.
אני חושב על האופציה של רכבת+קורקינט חשמלי.
(מתחנת ההגנה לבית הדר, סביב ה 3 ק"מ לכל כיוון).
אשמח לקבל המלצות/חוות דעת על הדגמים השונים ובכלל, מה לחפש, ממה להתרחק וכו'...
תודה,
סער
שיאומי הוא ה'כרטיס כניסה' הזול ובריאות המחדל למי של רוכב בעליות או מחפש מהירות. בו בזמן בגלל הגלגלים הקטנים ומתלים עלובים זה כלי לא הכי בטוח.
מצד שני מאוד קל להפוך אותו ל2x2 - לוקחים גלגל קדמי ומרכיבים מאחור עם עוד בטריה וטיפה אלקטרוניקה.
מעבר לזה יש המון קורקינטים טובים יותר בשוק - כולם יקרים יותר משמעותית. ומשומש? בד"כ יידרשו השקעה בבטריה יקרה. אני יכול להעיד שיש כמה דגמים ספציפיים מאוד פופולריים במרכז העיר של מי שהפרוטה בכיסם - ושל אלו שגונבים מהם.
אבל כיוון שאתה כבר לא גדנ"עי אתה כנראה תרכב במתינות ותיזהר - ותישאר בחיים וללא אחוזי נכות ניכרים. לכן במקומך כן אולי הייתי מסתפק בשיאומי לפחות בתור התחלה - עד שתבין שאפשר למות מזה ותרד מהעניין או להיפך תתאהב בפתרון הזול יעיל וסביבתי ותשדרג.
וכמו ששואל כל מי שמחפש לקנות ג'יפ..... לא כתבת מה התקציב...
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
תודה אסף.
האמת שלא חשבתי לגמרי על תקציב.
חשוב שיהיה בטיחותי במידת האפשר.
(החלופה היא כנראה עמידה בפקקים עם רכב או אופנוע ממזכרת בתיה - יותר מסוכן, מן הסתם).
התקציב המועדף הוא עד 3000.
אם יש יתרון משמעותי, אוכל למתוח עד 5000 ש''ח.
תודה.
שלושה קמ לכל כיוון?
למה לא אופניים מתקפלים לא חשמליים כגון דהון?
Asaf-a
אסף.א
אני לא רציתי את השיאומי כי הוא מרגיש צעצוע.
גם לא רציתי לשים 5אש"ח על קורקינט - כי זה המחירים של המותגים.(אינוקים וכו')
בסוף מצאתי בחיפוש באינטרנט את הקורקינט:
https://www.xistore.co.il/items/3179...A9%D7%A0%D7%94
(קניתי מהם)
אני מבסוט ממנו. חזק למדי והסוללה מחזיקה יפה מאוד.
בנוסף, לFalcon יש שירות מצוין, יש להם מעבדה באבן גבירול והם מאוד נחמדים.
לאחר שקניתי מהחנות שלחו אותי אליהם כדי להסיר את הגבלת המהירות(מומלץ, 25קמ"ש זה איטי מידי שנוסעים על הכביש)
לאחר כמה חודשים התקלקל לי המסך+מצערת, הגעתי אליהם ובלי לשאול שאלות החליפו לחדש עם חיוך והסבר קל.
תודה לכולם.
נדב, יכול להיות שאעזר בך.
סער
בשמחה [emoji846]
058-4214242
עד הקורונה הגעתי לעבודה בצפון תל אביב, עם רכבת וברומפטון מתקפלים. בד"כ הייתי מאריך את הסיבוב בבוקר מ3 ק"מ ל17 כדי להרוויח קצת פעילות, ולפעמים יצאתי אחרי העבודה לסיבוב של 30 ק"מ עם חבר.
ניתן להכניס אותם בקלות בין משענות הכסאות צמוד אליך בלי להפריע לאף אחד במעבר. מכיוון שזה קרוב אליך אז אין צורך לנעול. נדמה לי שלמתקפלים ממותגים אחרים הטריק הזה יותר מאתגר. אני לא זוכר שראיתי כלי ממותג אחר שעושה את זה.
בניגוד לחשמליים, מותר לרכוב איתם על מדרכות ולהפחית את הסיכון לפציעה בכביש. (לא בטוח שמותר חוקית, אבל בת"א יש מדיניות חצי רשמית של אי אכיפה)
יש להם אביזר של תושבת ותיק ייעודי גדול מלפנים. סופר נוח.
ההנדסה שלהם מרשימה לטובה כמעט מכל כיוון אפשרי. אופניים יקרים. קניתי משומשים בכ3500 ש"ח ושווים לטעמי כל שקל.
יש הדר דפנה (שאול המלך) ויש בית הדר, קרוב לצומת הרכבת-בגין (תחנה מרכזית ישנה)
בית הדר, נראה לי פחות במרחק הליכה...
בית הדר צמוד לממסי הוא לא ממש רחוק מההגנה. אמנם קצת רחוק להליכה ברגל אבל לא נורא.
לבית הדר דפנה הייתי משתמש בתחנה אחרת או בשאטלים החינמיים מאזור מחלף שפירים.
במיוחד שאין לך תחנה ממש ליד הבית למיטב זכרוני.
https://fastlane.co.il/park
בועז,
כבר יש תחנה ליד הבית (לא עברתי דירה, רכבת ישראל הוסיפה תחנה :) )
לכן האופציה הזו רלוונטית
לא היו לי נוחים הברומפטון, כנראה בגלל גובה הכידון. אני עם דגם של דהון שבו גובה הכידון מתכוונן, וזה הרבה יותר נוח לי.
אני מתקשה עם הברומפטון בגלל התנוחה הכפופה קדימה. בעיות גב.