מנעול ביומטרי לדלת כניסה לבית.
בשנה האחרונה יצא לי לראות לפחות 5 דלתות בכל מיני בתים ,שבמקום מפתח התקינו מעיין מערכת ביומטרית/ או מנעול חשמלי חכם עם קוד.
זה נחמד שהילדים לא צריכים מפתח.
ולא צריכים לנעול הדלת כשנכנסים לבית,זה ננעל לבד .
וכנ"ל גם הסבא והסבתא שבאים לבקר את הילדים בצהריים.
מישהו מכיר את הנושא ויודע להמליץ,
יתרונות, חסרונות ?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
תגובה: מנעול ביומטרי לדלת כניסה לבית.
החיסרון העיקרי - אתה בטוח שאתה יודע איפה נשמרים נתוני טביעת האצבע? האם היחידה החכמה מחוברת לוויפי הביתי?
תחשוב על זה, ותחשוב האם יצרן של מוצר צריכה ביתי משקיע באמת בלאבטח את החומרה שלו. רמז - זה מאוד יקר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אתה משוכנע שכל מנעול מתחבר לרשת?
נשמע לי מוזר, במיוחד לאור צריכת האנרגיה שמצריך משדר המבוסס על סוללות.
אמל"ק - ממליץ +++
לי יש מנעול כזה של אנטר (משווק ע"י מולטילוק),
המערכת מורכבת ממוח ומנוע חשמלי שיושב על מנעול מכני (סוג של רובוט שפותח וסוגר מנעול פרפר) ויחידת חיצונית של קוד/טביעת אצבע.
אפשרויות הפתיחה הם ע"י :
קוד או טביעת אצבע על היחידה החיצונית.
יש אפשרות לפתוח עם אפליקציה שמתקשרת עם המוח באמצעות בלוטוס.
יש גם מפתח רגיל (לשימוש ע"י דתיים בשבתות או סתם אם נגמרה הסוללה)
ויש גם שלט לפתיחה .
כל העסק עובד על סוללות (ביחידה החיצונית AA, הפנימית סוללה מובנית נטענת).
הנתונים נשמרים נטו על היחידה החיצונית ללא שימוש בענן וכד'
המערכת נותנת התראה הרבה זמן לפני גמר הסוללה
נוח מאד, ניתן להגדיר למשתמש מסויים כניסה רק לשעות מסויימות (טוב למנקה)
אני עשיתי משתמש לשליחים וכד' ומחליף את הקוד לאחר כל שימוש, ככה בכל מקרה בו מישהו צריך להכנס הביתה אתה יכול פשוט לתת לו בטלפון את הקוד.
והכי טוב, אתה לא צריך לשכפל מפתחות כי אף אחד לא מאבד..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...02b6db6b35.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ba31ad0701.jpg
אני רואה כאן כשל מובנה באיך שהרובוט בנוי. לא אפרט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני רואה כאן כשל מובנה באיך שהרובוט בנוי. לא אפרט.
אשמח שתפרט בפרטי..
אחרי שבמשך כמה שנים התעסקתי כל הזמן בלהחליף מנעולים ולשכפל מפתחות שהולכים לאיבוד.
ואחרי שגם חיכיתי לאחד הילדים שיחזור (כי לא היה לו מפתח והוא לקח את שלי), נשברתי והתקנתי
ENTR.
הוא לא מחובר ב WIFI לשום מקום אלא רק ב BT. החיבור BT שלו הוא לאפליקציות בניידים וליחידה
החיצונית (שנרכשת בנפקד ומכילה קודן וקורא ביומטרי). עובד עם המערכת כבר שנתיים בערך ואין
תלונות. לא שכפלתי מפתחות, אנחנו תמיד מחזיקים קוד ספייר אם מישהו מגיע ואנחנו לא בבית.
ואז פשוט מוחקים אותו.
לכל משתמש יש קוד משלו וחיבור לאפליקציה שלו. אם יש בעיה, 3 דקות ויש קוד חדש. לעוזרת
יש אישור כניסה מוגבל בימים ושעות. פעם במספר חודשים מטעינים את הדלת, פעם במעל שנה
מחליפים סוללות ליחידה החיצונית. לא דורש סלילה של כבלים, אין בעיה של ניתוק רשת החשמל
או הפסקת חשמל ויש מפתח פיזי לגיבוי.
אפשר להגדיר שברגע שהדלת נסדרת היא גם ננעלת או לא. שהיא נעולה אפשר לפתוח אותה מבפנים
בצורה מכאנית ומבחוץ עם מפתח.
מאחר והיא לא מחוברת לרשת הביתית ולענן אי אפשר לפתוח אותה מבחוץ אם מגיע מישהו לא צפוי
(בשביל זה הגדרנו קוד אורח שמוחלף).
אני בטוח שהמערכת פריצה להאקר שינסה לפרוץ דרך ה BT, אבל מנעול פיזי כנראה לא יותר מסובך.
לי זה סגר פינה עם שכפול מפתחות ואובדן שלהם ובטווח הארוך זה אפילו יצא משתלם כספית.
שעברנו דירה, העברתי אותו איתי והגדרתי מחדש (הכיוון דלת היה הפוך) תוך 15 דקות.
פחות מודאג מגנב האקר שיבוא עם שלל מחשבים.
השאלה לגבי ההתקנים הללו, האם הגנב הממוצע שלא סיים בית ספר יסודי, לא יכול לבוא עם פטיש ומברג ולשבור את ההתקן החיצוני הזה ולפתוח בקלות את הדלת?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
המנגנון הביומטרי מופרד מהמנגנון המכאני שנמצא בצד הפנימי של הדלת בתוך הבית
גם אם מישהו ינסה לשבור או לשחק בביחידה הביומטרית זה לא יתן לו גישה למנגנון המכאני.
מהצד החיצוני של הדלת, הצילינדר הוא רגיל-גישה למפתח- ובמקרה של התמונות הנ"ל זה צילינדר MT5, אחד מהטובים ביותר.
אף אחד לא פורץ לבית כיום עם פטיש, נגמרו הזמנים הללו. רוב הכניסות לבתים זה עם מפתח משוכפל, או לא כניסה שלא דרך הדלת.
לפורץ אין זמן כיום "לדגדג " את הצילינדר עם כלים מתוחכמים.
ולכן מבחינתי ,פריצה חמה,לא מפחידה אותי.
שזה לא יפריע לך.
כל המערך הממשלתי לא מאובטח, תוכנות מאגר של משרד הפנים מסתובבות חופשי בדרקנט.
בקרוב גם הביומטרי של כל המדינה.
בנוסף אם יש לך אפליקציה בנייד,שאתה כבר השתמשת בביומטרייה, אז זה כבר ברשת ואם לא היום ,אז יבוא היום !
קיבלתי עוד המלצה כל מוצר נוסף, עם רשימת לקוחות מכובדת, לפחות לפי האתר שלהם.
האם למישהו יש ניסיון ?
https://www.nuki.co.il/
אני רק אציין שגם bt הוא ערוץ פריצה לכל דבר.
מי שלא חושש - הכל בסדר.
אני עדיין מעדיף לחשוש כי אני לא יודע כמה השקיעו באבטחת החומרה.
אסף.
אני חושב שלבית פרטי או דירה שדלת הכניסה קצת מוסתרת זה אחלה אבל לדלת בולטת כמו של קומת קרקע הייתי טיפה חושש (חשש לא מוצדק כנראה).
Sent from my H3123 using Tapatalk
[QUOTE=jacob72;935358]קיבלתי עוד המלצה כל מוצר נוסף, עם רשימת לקוחות מכובדת, לפחות לפי האתר שלהם.
האם למישהו יש ניסיון ?
https://www.nuki.co.il/
ביקשת ביומטרי - אם התכוונת לפתיחה באמצעות טביעת אצבע , אין את זה במוצר הזה.
ב ENTR מדובר בצילינדר מלא, שבחלק הפנימי שלו במקום מפתח/כפתור יש חיבור למנוע חשמלי.
אחרי שראיתי את המתקין מפרק צילינדר MULTLOCK תוך פחות מ 2 דקות בלי רעש מהדלת אני
בטוח ב 100% שהמנעול הזה לא פחות חזק מכל צילינדר מכאני אחר.
אם מישהו מתכנן על הבית שלי שום דבר לא יעצור אותו (ולא ממש ברור לי למה הוא ירצה). אבל
מול "עובר אורח" הוא יתן אמינות זהה. פריצה של BT (שלא מהדור הראשון) עם הצפנה בסיסית זה
לא דבר שכל אחד יכול לפרוץ, ולכן רוב הפורצים יתקשו פה במידה זהה לכל מנעול מכאני אחר.
ואני לא בטוח שהאקר יפרוץ פיזית לבית כדי לגנוב תכשיטים/כסף/רכב, הוא יעדיף להצפין לך
את המחשב ולקחת ביטקויינים בתמורה.
מבחינת הנוחות ניצחתי: זה שאני לא צריך לחזור מהר הביתה כי הילד יושב כבר שעתיים בחוץ כי
שכח/איבד את המפתח. או אני לא צריך לבלות חצי שעה פעם בשבוע שבועיים בתור אצל המשכפל מפתחות
התורן כדי להשלים את המלאי.
התוספות שיש עם המוצר הזה הן גם התראה על דלת פתוחה, נעילה קבועה ברגע שהדלת נסגרת (אין לשכוח
לנעול) מוסיפות כמובן עוד רמה של אבטחה.
כל מנעול שמתחבר לרשת הביתית, לבית חכם וכו' חשוף יותר ולכן רמת האבטחה שלו דווקא יורדת.
החשש (שלי לפחות) מהאקרים הוא לא שיפרצו לבית. האקר לא צריך לפרוץ לבתים. או לקום מהכיסא.
להאקר יש תועלת רבה מלאגור נתוני טביעות אצבע. תחשבו על טביעת האצבע שמאוחסנת על חומרה לא באמת מאובטחת ומחוברת לעולם החיצון בשלב אחד פשוט של BT ....
אסף.
מנעול ביומטרי לדלת כניסה לבית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
מול "עובר אורח" הוא יתן אמינות זהה. פריצה של BT (שלא מהדור הראשון) עם הצפנה בסיסית זה
לא דבר שכל אחד יכול לפרוץ, ולכן רוב הפורצים יתקשו פה במידה זהה לכל מנעול מכאני אחר.
העניין הוא שרכישת מיומנות מכנית לפריצת מנעול זה דבר מורכב וממושך יותר לרכישה מאשר תוכנות פריצה שכל ילד זב-חוטם שנולד אחרי שנת 2000 יודע להוריד מהרשת, ומתפעל הרבה יותר מהר ממה שהדינוזאורים כאן חושבים שאפשר.
בדיוק כמו שפריצת מכוניות מודרניות הפך להיות מחשב וסורק ולא מברג וקיצור מגעים מתחת להגה.
ואחכ הם גם מוכרים ברשת את ה-DB לכל דורש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
העניין הוא שרכישת מיומנות מכנית לפריצת מנעול זה דבר מורכב וממושך יותר לרכישה מאשר תוכנות פריצה שכל ילד זב-חוטם שנולד אחרי שנת 2000 יודע להוריד מהרשת, ומתפעל הרבה יותר מהר ממה שהדינוזאורים כאן חושבים שאפשר.
בדיוק כמו שפריצת מכוניות מודרניות הפך להיות מחשב וסורק ולא מברג וקיצור מגעים מתחת להגה.
ואחכ הם גם מוכרים ברשת את ה-DB לכל דורש.
אם תצליח לשכנע את החברים כאן שעבודה עם סקאנר היא הרבה יותר פשוטה מאשר עבודה עם נורת ביקורת, והחלפת מודול שקרכלשהו אלקטרוני היא הרבה יותר קלה מאשר כיוון קרבורטור, אני אישית אדאג שתהיה ראש ממשלה.
בניגוד לרשת אלחוטית שלה טווח גדול ולרוב גם מחוברת לעולם, לבלוטות׳ טווח קטן משמעותית וניתוק מקישוריות לעולם ולכן מאמצי פריצה אליו יחייבו פורץ להתמקם במרחק קצר מהיעד.
בהינתן שגם מנעול מכני אינו הגנה מוחלטת אני לא מוצא בפתרון כזה פרצת אבטחה משמעותית. בטח בהשוואה לחלון במקלחת...